Русия продала за година оръжия за над $15 млрд.

Продажбите на руски оръжия в чужбина през миналата години са били на стойност над 15 милиарда долара, обяви президентът на Русия Владимир Путин.

Обратно в новината

Коментари - Русия продала за година оръжия за над $15 млрд. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

15 милиарда долара е нищожна сума срещу сделката на американците със Сауди за 600 милиарда! А тези танкове Т-90 са същите с които беше въоражена Садамовата армия когато американците и съюзниците им попиляха пет хиляди танка за нама и седмица!Тогава бяха T-72 !

И този бизнес закъсва на руснаците.Това е единственото производство което изнасят.

Защо не пише нищо за първия в класацията, нито за 3-ти, 4-ти, ... а само за втория? Германия, Франция, Швеция, ..България също искат да продават, ама само руснаците излизат лошите.

Тея санкции добре им се отразяват, миналата година 15, таз година 30! А европейските подлоги нека си ограничават колкото искат

Ники

Вие тука се делете помежду си на кравари и ушанки, карайте се, а дядя Ви Вова пак си е добавил тлъсти суми в банковите си сметки и Ви се усмихва ехидно и загадъчно

Покупко-продажбите на Русия стават много интересни.Ще отнеме много място да се опишат всичките,затова се спирам само на най-интересните/според мен/.Най-интересните продажби-на оръжие, оръжейни системи и ...зърнени култури за сума по-голяма от тази за оръжията!?А най-интересната покупка е ...злато,около 250-300 т. за една година и сега златният запас на Русия е 1650 т. по последни данни!Но покупката на злато продължава!

Това е лъжа! Не може добрите и умни винаги трезви руски братушковци да търгуват със смърт!!!!!

Прав си. Търговията със смърт трябва да бъде основно и само приоритет на американците! Други там за пари да не се бутат!

браво продала не подарила както преди 25 год.

за руснаците знаем колко милиарда са продали а за Aрсенал - таина

БРАТУШКИТЕ СА МНОГО НАПРЕД ВЪВ ВОДЕЩИТЕ ТЕХНОЛОГИИ!!!

Да бе нали върхът на руската инженерна мисъл е АЗЛК "Москвич"!!!

47-те акита са много търсени

Но все пак първенци са САЩ.

България преди 30-40 години, с лицензи от руснаци за производство на от тях измислени оръжия, също е продавала за милиарди долари, по 3 милиарда на година. Сега - грънци!

И какво видя БГ от цялата работа????? Процъфтяваща икономика и висок жизнен стандарт!!!! Много простотии в този нет.... няма край!!!

ама ти тогава все още си бил в ташкент на баща си. А сега вече половина от нещата са разрушени, разграбени, обрулени, унищожени напълно.

Владко, Владко, дупе сладко...от 25+ години се мъчат и още не могат да разрушат и ограбят всичко което е построено тогава.

Това е хубаво, но колко автомобила, трактора, комбайна продадоха? Колко перални, колко завода построиха по света? Да, боли, боли заради хората, които произвеждат това и не полуяават нищо освен потупване по рамото!

неграмотен, ще се наложи да ти кажа следното: Напиши в Гугъл "Россия в цифрах", така ще намериш статистически данни за 2016 год и ще видиш, че само леки автомобили били произведени над 1 милион и половина бройки, а самолети за гражданска авиация - над 30 броя... отделно има автобуси, тролейи, вагони, локомотиви, хеликоптери, линейки, цистерни, производствена техника с електронно управление и т.н.

абе недей ти да обясняваш комунистически цървул какво се произвежда в Русия, 3-4 големи града с по-висок стандарт и край, кви машини кви хеликоптери имат и за къде се произвеждат..... сигурно правят Бентли и Ферари....... процъфтява всяко производство в Русия и заплата под 1500 Евра няма. Айде там всички емигранти!

Имали оръжие - продали го. Защо шорошите пищят толкова? Елементарно, според Тръмп САЩ са вложили 6 000 млрд $/ 6 000 000 000 000/ в Близкия изток. Та тези доларе са потрошени от ръждясали съвецки и руско нискотехнологични чугунени бомби. Как да не те е яд?

Русия не е комунистическа страна. Китайската Народна Република се ръководи от комунисти и е най-голямата икономика в света. Дори и чесън да си купите, благодарете на Партията/китайската/!

благодарение на някоя си Людмила Савук днес ми се изясни окончателно картинката с троловете - РБ се напълни с довтасали за европаспорти от Украйна и понеже във всяко стадо си има мърша, а тяхната омраза към руснаците е такава, че българите просто не могат да се мерят по никакъв начин, дори най-големите русофоби, в тези форуми най-гнусните коментари са техни. Елементарен лингвистичен анализ го показва. Черпя ги един украински квас от Берьозка, която уж била собственост на украинци - и да си знаят, че не всички пасат трева и не всекиго могат да насъскват. Понеже няма друга актуална тема го пускам тук, Нищо общо с оръжията, оръжейните сделки и т.н. Само ще кажа, че мимикрират, като пишат мненията си а-ла руснаци, за да подклаждат омразата към руснаците - и съответно да извличат бонуси за себе си, за историческото им величие и т.н.

Я по-добре потърси в Мрежата коя е Людмила Савчук. Глупак.

това ли да прочета? Бывший интернет-тролль Людмила Савчук или това? Экс-сотрудница петербургской фабрики интернет-троллей бивши троловена сорос няма, това си го зачукай някъде.

Руския вонно промишлен комплекс приходи $15млрд. Руската мафия - изпрани през Англия $20млрд. Кой е по-могъщ?

- военният бюджет на САЩ-600 млрд.долара,изпратните пари от американсктаа мафия /уолстрийт и бизнеса/ -2,2 трилиона долара намиращи се извън САЩ в офшорни сметки.ФЕД.

излезе, че не са изпрани пари, а направени траншове по търговски сделки, не компоти, а компютри... Или ти като дебил, вярваш ва всичко, щом е против руснаците???

не е тъп тоя дето продава оръжие а тоя дето го купува....

А при евентуална война тъп е този, който не го е купувал или го е нарязвал.

Най-тъп излиза този, който и в двата случая им е правил Евала.

както българи са подарили танкове на Македония през 1999 година, които за нищо вече не ставали, ама като вторични суровини умеличили приход в македонския бюджет със стотици хиляди динари. Все пак 150 танка и 150 артилерийски системи тежат ужасно много тонове желязо. С какъв акъл са правили такъв подарък, не знам...

Военен бюджет 91млрд. - приходи от оръжие 15млрд. Излиза, че останалата част от икономиката и данъкоплатците издържат военните и то с доста сериозна сума.

Влизам в "руския" магазин Берьозка, гледам кваса украински, сладоледа латвийски....

Вчера идвам да се видим с баща ти, той се оказа майка ти. От модерните, с грездей

през нощта са гръмнали складове с боеприпаси в Украйна със 138 хиляди тона - ще има ли нова публикация? тая тема още с първите постинги се е изчерпала.

Понеже по-долу стана дума за Епъл и тая компания си направих труда да се разровя и открих най-малкото едно разминаване в милиарди печалба, посочено от големия почитател на Qualcomm - затова малка справка, пък и се наложи да направя някои корекции: Антимонополният комитет на Южна Корея е глобил Qualcomm с 853 млн долара, съобщава Reuters. Корейският регулятор обвинява компанията в нарушение на антимонополното законодателство и злоупотреба със собственото положение за ведене на нечестна търговия. Qualcomm се обвинява също така за нарушаване на антимонополното законодателство при предоставянето на лицензи на за използване на своята продукцияна производителите на смартфони, а също така заради принуждаване на клиентите си да подписват патентни лицензионни договори при продажбата на чипове. При това патентите за тези чипове не принадлежат пряко на Qualcomm. (колко са почтени само..., но не им е за пръв път да ги глобяват солено) Решението на корейския антимонополен комитет може сериозно да удари по бизнеса на Qualcomm. Солиден дял от печалбата ($6,5 млрд) за миналата година (един потребител тука цитира 16,5 милиарда, ако не се лъжа)е получен от компанията за лицензирането на произвежданите и продаваните от нея чипове. Съдебното решение на регулатора може да доведе до прецедент на пазарите на САЩ и Европа, където Qualcomm не заема позицията на аутсайдер. Има още , но и толкова стига. Приятен ден.

И ти си ми ясен

и какво по-точно ви стана ясно, че ме заинтригувахте? На мен пък ми стана ясно, че тук май е пълно с тролове от Овча купел. Кога ще научите български като хората бе СавЧУК?

Хубаво си го написал, ама дали правиш разлика между приходи и печалба?

парите изнесени

По-точния израз е - Русия разпродаде от оръжието си, на стойност 15 милиарда, за миналата година. Понеже голяма част от него се правеше в Украйна. Вече не.

Под ръководството на товарищ путкин рассия изнася 15 млрд., а държавици като България и Чехия по милиард.

Миналата година! А тази, когато ликвидират ИД, кой ще купува?

Ами завода в Сопот миналата година са пребрали 136,000,000 доклада на ЦРУ за това какво сте казите

Да работят по усърдно!!!

Аз не съм гей. Да не си помислите нещо друго, четейки творенията ми.

А България да не да продава оръжие само на колекционери ???

А, колко са продали САЩ ? Колко са продали Германия , Франция ....

Аха, излиза че сте най-големите търговци на смърт. Еми браво.

щатите са най големите търговци на смърт, защото са на първо място по износ на оръжия

ние таковата - за мир!

Хайде помисли! Ти имаш пистолет и си каубой! Не ти харесвам и вадиш пистолета, защото знаеш, че аз нямам, обаче Москва ми продава пистолет и с теб заживяваме в мир!

Лошави тез руснаци, не искат да станат добри и миролюбиви като...Кадафи и Садам в посдните си години. В Либия и Ирак победи демокрацията и вижте ги днес! Изпреварват дори РБ в някои области, като убийства. Но са много назад при самоубийствата, знаете че демокрация се изгражда със стотици години..

Едно моше -чалгопитек, се е разврещяло като маймуна на обрана бананова палма! На гАз ли не го обръща, та на компутри ли, че на какво ли не! Аве чалгомутант що си не гледаш пройзводството на цървцли и галоши, ами вечно си наывираш ибания пърдялнмк там дет могут да те изклатят пак!

От нерви започна да смесваш българския и руския.

А ти от злоба и безсилие се чудиш за кво да се захванеш! Ама така сте вие безгласните чалгопитеци, можете да врещите само из форумите, а това, че турчина пак ти е у правителството и те команда -майната му! Смешно и жалко подобие на европеец си! Палячо!

Пък Алибаба е най-голямата фирма в света! Тез комунисти бе!

искам да питам соросите верно ли некво джудже, високо лакът, ги било таковало, и даже било назначило Президентът на най великата държава Ю ЕС ЕЙ ?

карам руска лада с руски нефт, джи ес ем ми е руски - Йота, прахосмукачката ми е руска Буран 5М.

Моите съболезнования!

Има и по-бедни от теб! Горе главата - Нинова ще те оправи!

Кажи сега, че имаш и някой МИГ в гаража и те признавам...

аз също използвам руски уреди и съм много доволен . не обръщай внимание на насраните соросоиди - те квичат от яд.

руснаците не правят вибратори.

Когато става въпрос за руската "икономика", базирана на оръжие и въглеводороди, винаги се сещайте как ни ограбват нас тук в България същите тези мужици! Напишете си в търсачката "РУСИЯ НАГЛО ОГРАБВА БЪЛГАРИЯ" и четете! Четете и плачете! Защото това е само малка част от ограбването! Не случайно ЕС е лош за путлеристите и защинците на крадците ни! Наскоро обаче ЕС ЗАДЪЛЖИ руската Газпром да спре ограбването на България, а и не само! Вие срещу това ли сте?! Искате грабежа да продължава ли?! Ами на русофилистиците и путлерастията май точно това им е приятно!

Шило

А бе шматко, с какво те ограбват? Ами търси други доставчици на газ и купувай от тях. Никой не ти е напъхал руска тръба някъде си насила.

Руската фъшкия да вземе и да прочете какво и защо ЕС е ЗАДЪЛЖИЛ Газпром да спре да ни ограбва! Лукойл с неплащането на никакъв данък печалба до сега ни дължи 40 60 милиарда! Най-ниския акциз в целия ЕС е отдлено! Но дори и при това положение Лукойл пак няма печалба! Няма по-големи мошеници и крадци от руската енергийна мафия!

Ей по-полека с упреците към големия брат освободител, виж какво му се случи на Трайчо Костов след като поиска руснаците да купуват бг тютюна на цени близки до нормалните беше обесен като западен шпионин:) Ние тук ревем срещу Дънди Прешъс че ни грабят златото ссъ символични концесии, а Русия просто ни го конфискува на 3 пъти, като най-идиотския предлог беше че БНБ не може да издържи атомна бомбандировка и затова златото трябва да се пази в Москва:) Ти сега за някакви 100-тина % надценка на нефт и газ плачеш

войната в сирия им струва 10 милиарда РУБЛИ, та откъдето и да го погледнем - далавера

спомене,че са се договорили с Китай да им продаде пушилника"Адмирал Кузнецов" за плаващо казино.

еми то Китай е колкото Европа Америка взети заедно с бонус и още няколко държави и ще стане супер казино

руските пишки са ми най-сладки, затуй и тях обичам да лапам

ха ха ха супер си лапкай ги лапкай но махни това име Българин кръсти се спермоядков

За сравнение, фирмата Епъл притежаванад 600млрд. долара кеш, а на държавата Русия резерва се стопи под 200млрд. вече.

600млрд. долара кеш???? кеша е на минус драги. А това 600млрд. е балона с акциите. Горещ въздух, нищо повече.

Не приятелю, това е компанията с най-много кеш в света. Очевидно събират за някаква мега инвестиция. Не става въпрос за акции, а реални пари.

Стара ти е инфото. Резервният фонд на Русия до края на март 2017 ще е НУЛА. Руснаците даже казаха: нищо страшно, той е резервен, затова и служи. Сега почваме да черпим нормалните фондове

На тебе чалгомутанта резерва ти е минус 0 хахах, затънал си в кредити и борчове, та и като дойде време да си купуваш кюмюр бегаш за бързи кредити ама си се разквичал като недорезан шопар!

Накрая се оказва, че държавата трябва да налее едни милиарди, за да спаси фирмата. Как и беше името на онази супер фирма? нещо с Е

Има да чакате това да се случи както чакахте да падне долара, а то взе че се срина рублата...няколко пъти.

600 млрд. кеш? Чак пък толкова да са зле в областта на инвестициите. :)))))))

дългът на уса е над 60 трилиона долара, а загазилите руснаци си харчат резервния фонд, леле

Посмали Манго, последно беше 20 трилиона. Като чуете дълг и си предстаяте, че САЩ отиват при Китай и викат дайте ни пари. Не е така драги. САЩ пуска на пазара държавни облигации с почти нулева доходност, но рейтинг ААА+. Китай и други държави купуват такива облигации, защото това подобрява кредитните им портфейли и им вдига рейтинга като държава, иначе са тотално на загуба, защото само инфлацията ако сметнеш на едни 30 годишни облигации излиза, че ще получиш поне 3 пъти по-малко от това което си дал и това при положение, че няма извънредна инфлация някъде през този период.

Шило

Кеш????

ти даже кеш не знаеш какво е бе пич. За сведение кеша в щатите е сведен до минимум, и почти никой не го ползва.

Защо Вие правите сметки на чужди пари, да не очаквате излишъка да ви го придат по сметката.

продавали самолетоносачи,щото са водеща сила в това направление.

Един на Китай!

Каквото и да ви говорят накрая става въпрос за пари. Най-големите износители на оръжие, САЩ, Русия и Израел нажежават световната обстановка и всичките им клиенти започват трескаво да си купуват нови оръжия. Резултатите са налице, американци и руснаци като народи живеят по-зле, но пък оръжейните фирми и лобита прогресират рекордно.

Ами от империята на злото какво очакваш да изнасят? Когато почнат да изнасят свестни автомобили и компютри, и когато супер прехвалените им танкове почнат да палят - тогава да се обадят

Да си претопят оръжията и от тях да направят рала, с които да орат земята на тези, които са си запазили оръжията!

Пак автомобилите, телевизорчетата и телефончетата са върховите постижения в технологиите. :))))))) Чак пък толкова да сте ограничени и тъпи.... :))))

Няма нищо лошо, че Русия изнася оръжие. Други приказки са демагогия. Смешното е, че ЦЯЛАТА РУСКА ОРЪЖЕЙНА ИНДУСТРИЯ с МИЛИОНИ ТРУДЕЩИ СЕ В НЕЯ има износ за 15 милиарда.... а долупосочената от мен фирма Qualcomm само от чипчета, които всеки държи в ръката си - има над 16 милиарда, а общо като се добавят и другите им продажби вече е 25 милиарда общата сума. А в Qualcomm не работят милиони, само 30 хиляди служители има.

Доноснико, написаното от теб ми звучи, като "смешно е, че и най-големият модел на Ламборгини (Астън Мартин, Ферари, Бугати.... ) тежи 10-20 пъти по-малко от най-обикновен автобус. :)))) А да си гледаш бездарните пиески, а? :)))))

Ти щеше да казваш, кой и какъв съм аз. Ай давай да те чуем!

Антимонополният комитет на Южна Корея е глобил Qualcomm с 853 млн долара, съобщават Reuters. Корейският регулятор обвинява компанията в нарушение на антимонополното законодателство и злоупотреба със собственото положение за ведене на нечестна търговия. Qualcomm се обвинява също така за нарушаване на обвиняется в антимонополното законодателство при предоставянето на лицензи на за използване на своята продукция от производителите на смартфони, а също така заради принуждаване на клиентите си да подписват патентни лицензионни договори при продажбата на чипове. При това патентите за тези чипове не принадлежат пряко на Qualcomm. Решението на корейския антимонополен комитет може сериезно да удари по бизнеса на Qualcomm. Солиден дял от печалбата ($6,5 млрд) за миналата година е получен от компанията за лицензирането на произвежданите и продаваните от нея чипове. Съдебното решение на регулатора може да доведе до прецедент на пазарите на САЩ и Европа, където Qualcomm не заема позицията на аутсайдер. Има още за солени глоби (изплатени), но и толкова стига.

Освен оръжия, цветни революции и облъчване с осиромашен уран САЩ изнасят и доста гнойно пропагандно облъчване. Днес троловете им са особенно активни. Нещо на конкурентен принцип сигурно им дават грантовете вече?

Само "българин" със руско самосъзнание може рано,рано сутрин да покаже просташкия си манталитет.

Къде си учил граматика? Толкова много грешки в едно изречение... почти като Щерита - неграмотната транссексуалка си.

Как къде? в любимата му русия - най-големия кенеф.

Ушанките винаги са криели какво и колко продават, а сега изведнъж Жужко се изтъпани да се хвали. Кой го пита и на кой му дреме?

това е стандарт за европа всяка фирма европейска като почнеш да работа с тях първото нещо е колко продаваш и какво вадят и почват да пишат и не след дълго предложили на още 10 фирми същото и казват еди кой си продава толкова толкова са лоялни

Спиртосаният не ползвал азиатски боклуци! Ей спиртосан, задава се един вихър, който ще измете Самсунг! Казва се Леново $ 150 , и е супер. Другото е Ксиоми! Малко по скъп - $200

Ашколсун, Путине! Инак, че у рашистана се живее зле не е важно. Важно е да сте първи по оружие. Имат най-големите и разнообразни природни залежи на каквото се сетите, пък го докарват по стандарт към Горна Волта. Бравос. И нас ни научиха как се прави тоя мурафет след 50 години руско опекунство.