Илко Семерджиев: Има риск от епидемия от морбили

Покритието на ваксината за морбили у нас е 92%, а за да няма риск от епидемия трябва да бъде 95 на сто.

Обратно в новината

Коментари - Илко Семерджиев: Има риск от епидемия от морбили | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Предполагам, че тази истерия с морбилито е за да продадат ваксини и да вземат големи пари. Някой ги натиска от ЕС. А после ще делат парите.

Този, дето въведе джипитата и ликвидира специализацията не лекарите, в болниците вече търсят лекари специалисти.

Много важно ,че има морбили !Като бях дете всички боледуваме , защото си беше обикновена шарка !Сега мамините лигльовци да не се разболеят .Всяка родила по едно и му трепери да не хване една шарка! Голяма врява за неуките майки ,които не знаят кои са столиците на балканските страни!

ти с едрата шарка по-полека, защото единият и подвид има 40% смъртност.

Журналист към циганка от сутрешния блок: Вашите деца имат ли ваксини против морбили? - "Абсурдно" всичките ми имат и пак се разболяват, как искат да плащаме наеми после, нямаме пари!

Общо взето ситуацията е такава: Ако има малко неваксинирани в едно общество, няма проблеми, тъй като те няма от кой да се заразят. А и дори да се заразят , не могат да предат на ваксинираните. Проблема става голям , когато неваксинираните станат много и тогава стават епидемии.

Безмислени са дебатите тук, защото се манипулират. Изтриват се неудобни аргументи, а се оставят само удобни или махаленски пререкания. Толкова!

Семерджиев, като старо ченге плашиш хората за да ги измамиш ли?! Сега да вземе да купи ваксини на тройна цена за да си направи далаверата.

Дали пък тия епидемии не идват от ислямските мигранти и хигиенните навици на сиганите?

lu4ka

Моите деца имат абсолютно всички имунизации и реимунизации по имунизационния календар, за съответната възраст, така че простотии от типа "не застрашавайте моето дете", не ме впечатляват. Но понеже много от пишещите са на принципа "чукча пислтель, чукча не читатель", да попитам отново: ИМА ОПАСНОСТ ОТ ЕПИДЕМИЯ ИЛИ ИМА ОПАСНОСТ, НЯОЙ НАШ ЧОВЕК, ДА НЕ МОЖЕ ДА СИ ВЗЕМЕ ПАРИТЕ? Защото , за да се вземат тези пари, в момента са подложени на психологически натиск всички родители; тези с ваксинираните деца - да не би децата им , да попаднат в рискова група с неваксинирани деца. И тези родители с неваксинирани деца, които са подложени на атака за това, че имат мнение, различно от другите. Та отново: Рокфелер си отиде, но каквото и да си говорим, става дума за пари.

Абсолютно вярно. Търговците със страх печелят най-много!

Имате предвид ОП, ДПС, ДОСТ? Щото всички тия търгуват със страха от другия, само го продават на различни хора. :))

А мен ме впечатляват, хора, като вас, които смятат, че зная всичко и имат право да се изказват като истина от последна инстанция. Рептилите и лошите "Те", няма ли да ги включите? :))) Поне евреите, а? Вие за пари ли работите или за да се развивате като човек и да помагате на обществото? Тъпата ви позиция за "всички са маскари" не помага на никой. Разбира се, сте достатъчно стара, за да си въобразявам, че може да се промените или дори, че искате. п.п. Глупостите, които пишете, са изключително дразнещи, заради безпардоността на позицията ви.

lu4ka

Понеже Вашата позиция е много "остра" , бихте ли ми казали, кое точно при мен е "всички са маскари"?

На тези от Столипиново мръсотията им била виновна, ами да вземат да не цапат и да си почистят след като им е мръсно....ако може и да се образоват.

фармацевтичната мафия в действие: психоза, след това държавна поръчка за измислени ваксини, хоп - милиончетата хвръкнали, а народът тъне в мизерия

Очевидно темата е болна за всички, които имат малки деца или планират да имат деца в близко време. Но в момента дискусията с обществото се развива по абсурден начин. Има едни нескончаеми форуми в бгмама, в които се събират единствено единомишленици против ваксините, ширят се някакви непроверени факти, статии, статистики, карти на Европа с инфо за ваксините, лични истории и случки и какво ли още не. Там всеки противник бива оплют, обиден и изгонен на мига, с агресивен, нискокултурен и махленски тон. Проблемът е, че подобни форуми създават погрешно впечатление за сигурност в хората, които ги четат и пишат в тях и коитоискат най-соброто за децата си, ествествено. Това е измамно. Винаги, когато има възприета държавна политика в Европейски мащаб в някаква насока, то не е просто ей така и не можеш на база мнения на анонимни хора по форуми да се отклониш, на гърба на здравето на детето си. Изглежда абсурдно нали, и наистина е такова. Има глад а информация, но антиваксъри: уважавам любовта ви към децата ви, тя е същата като моята. Но нека не го правим така повърхностно. Правете конференции, форуми, срещи, запитвания, референдуми, ако щете. Канете лектори - но лекари и специалисти, а не лаици, хомеопати, екстрасенси, народни лечители и др. Нека бъдем по-отговорни, за децата си и за следващите. А междувременно нека бъдем коректни - НЕ СИ ПОПРАВЯЙТЕ КАРТОНИТЕ - ТОВА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! Поемете отговорността и последиците от действията си, а не се гушете с подвити опашки цъп църъп да си пращате неваксинираните деца на детска градина, бъдете честни и коректни, моля!

Да са ни живи т.нар. "анти-ваксъри" - борци срещу конспиративното инжектиране на православните ни деца със специални отрови, доставени от злите соросоиди-ционисти-билдерберги! Защото Клета Майка България е основен препъни-камък в техните планове са световно господство. Пък морбилито не е страшно - ще го церим с традиционно български бабешки лекове!

Неваксинираните са много повече. В пъти от обявеното. Защото много майки намират лекари, които само на документ ваксинират децата им. Ще видите скоро каква епидемия ще пламне!

глупости... няма да има никаква епидемия...всичко е всяване на страх...

Епидемия и смъртни случеи са неминуеми! Това рано или късно щеше да стане, имайки на предвид колко кухи лейки има в България, повтаряйки постоянно колко са вредни ваксините и каква конспирация на евреите има! Някои постоянно спамят по принципа една лъжа като я повториш 100 пъти става истина! Морбилито било само някаква незобидна шарка, толкова сте прости , че не може да бъде повече. Чумата, Туберкулозата , Вариолата и те също са безобидни, нали!

Напълно си прав в коментара. Да споделя един фрапиращ факт.През 70-те години на 20в.,имено благодарение на масови имунизации,СЗО ликвидира една смъртоносна болест-едрата шарка-вариола.Спират се имунизациите против нея.Ние,по-дъртите,сме имунизирани.Нашите деца-не са.Причинителят на вариола и до днес се съхранява в десетки военни лаборатории.Ако бъде изпуснат някакси,настъпва световна пандемия всред неимунизираните млади поколения с огромен % смъртност.Както преди 100г.

lu4ka

Сега да уточним: 1. Има риск от епидемия или има риск някой наш човек, да не успее да си продаде стоката и да не си вземе парите? 2.Ваксините са препоръчителни и отказ за прием в детско заведение, е дискриминация, което съответно е нарушаване на закона.

Има препоръчителни и задължителни ваксини. Щом искате да рискувате с вашето дете, не мога да ви спра. Не рискувайте с моето, моля. Вижте как работят ваксините и прочетете какво е популационен имунитет (herd immunity) и защо е важен.

lu4ka

Меко казано е невъзпитано да давате оценки за действията на хората, без да ги познавате. Моите деца са на 31, 29 и 15 години, така че мачът за ваксините при нас отдавна е свирен. Задавам въпрос, на който може да ми отговори, всеки лекар, който си следи лекарските бюлетини. А ако имате нещо против по т. 2 - сега му е времето, дерзайте, гласувайте и искайте промяна на закона. В момента законът е такъв.

Е това вече ме разби... То и задължителното спиране на червен светофар ограничава свободата ти на движение, но е задължително! Законът защитава публичния интерес и общественото здраве, затова е и задължителен. И ограниченията, които законът налага в интерес на общественото здраве, не дискриминират тези, които желаят да го нарушат. Ама че аргумент...

Dimi

В България има задължителен имунизационен календар и ваксините от него са задължителни... вземете да прочете малко нормативната уредба за неща, които ви касаят...

lu4ka

Родителите могат да откажат дори БЦЖ, която се поставя в първите часиове след раждането. Никой не може да принуди родител да се съгласи да ваксинира детето си. Може на не Ви е приятно, но е така. Това е уредено с наредба.

А може ли някой да ми даде логично обяснение, защо при положение, че ваксината против детски паралич е задължителна, толкова много болни деца има? Питам, защото една голяма част от тях са били също ваксинирани, да не говорим, че има и случаи, след поставяне на ваксина /включително и срещу морбили/ детето от съвсем здраво рязко да се влоши и разболее тежко, като разбира се, след преглед при лекаря, той отрича съществуването на каквато и да е връзка между двете събития.

Къде има болни деца от детски паралич??? Заболеваемостта е сведена до 0 (нула), дори се обмисля премахване на имунизацията, защото на практика заболяването е премахнато.

Определено е намаляла, но се среща достатъчно често, не клони към 0. А всички случаи на заболели деца след поставяне на ваксина, просто се забравят някъде в архива, а остава мъката на хората, които трябва да се грижат за тях. Но това е една много болна тема...

Веднага ти давам повече инфо-регионални епидемии от полиомиелит/детски паралич върлуват в Средна Азия от 5г.Поради лошо обхващане на децата,подлежащи на ваксиниране.Подобни епидемични взривове,са отчетени в Индия,Пакистан,за Африка-да не говорим.Опастността идва от глобализирания Свят,където стоки и хора пътуват и разнасят какво ли не ежедневно. За някои все още неразбрали-ако един човек е със завършен имунизационен статус,особено в съвремието,когато не се поставят бившите съветски ваксини,няма как да прихване болест,включена във ваксините.Освен ако не е със СПИН или др.имунен дефицит,вроден или придобит. А където ваксините не помагат-чума,холера,тиф-са измислени антибиотици.Благодарение на които,подобни епидемии в"Белия Свят",отдавна няма.Нито с хомеопатия,нито с билки или диети,може да се излекува чума,напр.

Не знам защо през 3, 4 мнения се цитира точно хипотезата за колективния имунитет. Ама прочетете малко повече за нея и тогава да дискутираме!

Когато достатъчно представители на групата са имунизирани, болестта няма как да се разпространява, защото няма достатъчно носители. Не всеки човек успява да изгради имунитет след ваксинация и не всеки остава имунизиран за цял живот. Затова е важно да се има колкото се може повече имунизирани, за да има, колкото се може по-малко потенциални носители.

Това отново е цитат! Един въпрос - колко време средно продължава имунитетът при ваксинираните? Цитирайте официална статистика.

В тази държава всичко вече трябва да се подлага под съмнение. Дали не е някакъв трик точно преди изборите и да разколебаят ромите, да се събират на едно място и да продават гласове?

Как да няма значение хигиената - в основата на всяка инфекциозна болест е лошата хигиена - кашляне без предпазване на устата, не миене на ръцете, лоша хигиена на помещенията, не проветряване на стаите... Или новият министър го раздава ларж, че да не вземем да обидим ромите, че са мизерни и не се къпят, не си чистят, не си мият ръцете и от всяко жилище са способни да направят кочина...

Тези с минусите, вероятно са ги написали, защото фактите в коментара не са верни ли?

Морбили се е развило като разклонение от чумата по говедата през 11-12 век. Средновековните хора влачат след себе си средновековни болести. Домораслите (циганите) и новодошлите (мигрантите) са в основата на тази епидемия. После обвинявайте хората от Белене и Елин Пелин, че не са прави.

Г-жо, или там каквато сте, много сте невежа, а и глупава! Това го компенсирате с агресивност. Поограмотете се, прочетете сериозна литература, почетете биология, химия и след това пишете, а не разчитайте на заучени цитати!

Същото важи и за кърмата, ако майките са имунизирани, до няколко месеца все пак кърмата дава някакъв имунитет на кърмачетата", допълни д-р Филипова. .. Ама ''модерните '' майки не кърмят.

...гледах репортажа по тв...да,мръсно е,но кой очакват да им почисти на тези твари...и да почисти някой,те пак ще освинят всимчко...така си живеят и няма да се променят...молбили...ами да се ваксинират и да не умират...сега ще се изкарат невинни и държавата им виновна...

И кой им е замърсил?

Техният манталитет е че другите са им длъжни и от тях нищо не се изисква. Няма държавна политика по много въпроси, по този също.

Случайно предполагаемите огнища случайно да са били посещавани от служители на американското посолство ??? Питам простобе , питам, защото преди години , когато избухна епидемията от жълтеница около Хасково на няколко пъти същите ходиха на разходка там. Според някои тогавашната епидемия си е била чиста диверсия.

Бг не е в третия,а в петия свят.

Не мен пък не ми е ясно защо ваксинираните толкова тръбят тук и там тези дни! Нали са ваксинирани, т.е. те са го направили, защото ваксините предпазват на 100%. От какво ги е страх сега? Защо?

Умрелите деца в Румъния не са били ваксинирани. Няма починало дете с ваксинация. Болното дете не е ваксинирано. Никоя ваксина не е създадена да предпазва 100%, тя е създадена, за да изгради имунитет и като се разболееш, да изкараш заболяването без усложнения, трайни увреждания или смърт.

Dimi

Няма ваксина, която да е 100% сигурна... както има и деца, за които е противопоказно да бъдат ваксинирани по медицински причини. Но когато ваксинираните са над определен праг риска за тези които не са ваксинирани и тези при които по една или друга причина ваксината не е ефективна реално са защитени.

МИСЛЯ,ЧЕ ВАКСИНАТА СРЕЩУ МОРБИЛИ СЕ ПРАВИ НА ЕДНОГОДИШНА ВЪЗРАСТ.ТАКЪВ МИ Е СПОМЕНА ОТ ВАКСИНИРАНЕТО НА МОИТЕ ДЕЦА.ТАКА,ЧЕ АКО Е ТАКА НЕ ЗАЩИТЕНИ ОСТАВАТ ДЕЦАТА ПОД ЕДНА ГОДИШНА ВЪЗРАСТ И НЕИМУНИЗИРАНИТЕ ПО РАЗЛИЧНИ ПРИЧИНИ!

Познавам няколко майки (българки! с образование над средното!), чийто деца не са ваксинирани и които деца посещават детски градини! Т.е имат бележки от личния лекар че децата са ваксинирани, следователно, попадат в групата на ваксинираните?! Защо тези родители, които не искат да си ваксинират децата, поставят в риск другите деца??? За своите, неваксинирани, да си направят отделни детски групи, а не да поставят останалите в риск.

Dimi

Ами за такива случаи се подава сигнал на съответната инспекция... и ако държавата работеше съответните лекари щяха да останат без право да практикуват или най-малкото със солени глоби...

кои деца поставят в риск бе? Нали твоето е ваксинирано - т.е. предпазено? Какво ревеш сега? Ай да ви се не види тъпанарите!

Dimi

Ваксините на са 100% ефективни смята се че при епидемия 5% от ваксинираните ще се разболеят. Именно тези 5% са поставени под риск...

Може да е ваксинирано, но може и поради някаква причина (алергия, непоносимост, друго) да не е ваксинирано въпреки желанието на родителя да го стори. Тогава го защитава именно имунитетът на другите, т.е. колективният имунитет. Но ако има няколко "модерни" и неваксинирани...заминава и това дете.

Кои сте вие, които пишете минуси? Как можете да си позволявате подобно безочие! Ваксините са задължителни. За това има причина. Имам дете на 2,4 години. Да, знам, че тук беше 4-валентна, после 5-валентна, после 6-валентна. Знам, че внасяха френски ваксини на Санофи, после внесоха турски. Знам, че има информация, че във ваксините има живак, алуминий. Знам, че вдигат риска от аутизъм. Знам, че във Франция има 2 задължителни ваксини. Изчел съм стотици страници, форуми, и със сълзи дължах крачето на малкия, за да го убодат. Но мили родители - документни престъпници - НИЕ ПОЕХМЕ СВОЯ РИСК, и с упование на Бога гледаме напред и се надяваме да не се реализира този риск. Ако вие нямате желание да слагате ваксини - добре, не слагайте. НО НЕ СИ ФАЛШИФИЦИРАЙТЕ КАРТОНИТЕ, ПРЕСТЪПНИЦИ! В детската градина не трабва да има нито едно дете без ваксина. След като нямате, дръжте си дечицата вкъщи, давайте ги на кооперативи, на нелицензирани градини и т.н. Но аз не искам детето ми да има контакт с неваксинирано дете, защото това неимоверно вдига риска и обезсмисля вече поетият риск и нашето съзнателно взето решение. Ако аз разбера за такива родители или лекар, ще бъда първият, който ще подаде сигнал в прокуратурата и ще използвам всичките си познания и умения, за да осигуря да се понесе наказание. ВИЕ, КОИТО ФАЛШИФИЦИРАТЕ КАРТОНИ, СТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ!

позволих си! Не се напъвай че ще вземеш да си докараш инфаркт... Или имаш ваксина? НЕ МИ ПУКА за ваксинираното ти дете! В НАЙ_РАЗВИТЕТЕ страни ваксините са пРЕПОРЪЧИТЕЛНИ, не задължителни! Говоря за страните с най-дълголетно население! А вашите вакиснирани деца са непрекъснато болни, хремави кашлящи и кихащи. Ако имаш малко мозък ще разбереш защо! Айде сега У лево!

От какво те е страх, нали твоето е ваксинирано=защитено...?! Затова са детски болести, за да се карат като деца, а с ваксините само отлагате въвъ времето и тогава естрашно...!

Майко мила, ако беше си направила труда да прочетеш, щеше да знаеш, че ваксините не дават пълна гаранция и защита, и колкото по-малко деца са ваксинирани съвкупно, толкова по-малка е защитата. Аман от некомпетентност!

Dimi

Поредната малоумна с промит мозък от форума на БГ мама... ама то май и там антиваксърите са ги изолирали настрана та са плъзнали и по други форуми...

Не мога да повярвам, че здравен министър казва това : За морбили мръсотията не е фактор, това е вирус, който се предава по въздушно-капков път!

Че вирус е, не зявиси от мръсотията, той си живее и на чисто... мръсотията е фактор при бактериалните инфекции, не при вирусните. Направо е невероятна повсеместната необразованост и простотия в това общество!!!! И на това отгоре всеки се има за голямата работа да дава акъл от рода на - детето ми има анемия, ама не искам да му давам желязо (все едно ще ръба пирони) и ще му давам витамин С

Да бе, да ви имам обяснението. Ама вие не си мийте ръцете, кашляйте като улави без да си слагате ръка или кърпа на устата, пък чакайте с лоша хигиена да сте здрави. Няма значение вируси или бактерии - лошата хигиена е в основата на всички болести. А вашето обяснение и упрек, че хората са неграмотни е насочено към самият вас!

Срамота макар и временен да е, министър да говори такива глупости! - Степента на имунизираност у нас е около 92%. Най-сигурно е когато мине 95% и затова у нас има известни рискове. 2009-2010 г. имахме такава епидемия и починаха 24 деца тогава. Редно е да се каже, че задължителните ваксини у нас са прецизни и е важно да се ваксинират децата 1. Няма медицински публикаци, че имено 95% е критичния праг за "сигурност". 2. Не е вярно, че 2010 са починали 24 деца от морбили. Починали са 24 лица, което е съществена разлика, защото възрастните, а не децата са по-уязвими и с усложнения. За децата това е нормална, ДЕТСКА болест, която обикновено изкарват без усложнения, но за сметка на това получават ДОЖИВОТЕН имунитет. А ваксинираните в детството стават уязвими в зряла възраст, т.е. в по-неблагоприятен момент от живота си. В статията има и други глупости. Къде има медицински данни, че ваксина поставена на 13 месеца и на 12 години /както е по график/ ще предаде имунитет чрез кърмата???? Тотална и вредна измислица. Истина е обаче, че естествено придобития, чрез среща с вируса, имунитет СЕ предава с кърма. Някои болести затова се наричат ДЕТСКИ, защото е добре да се карат в детството, а не да дърти години.

По-голяма глупост не бях чела. Да, децата я изкарваха без усложнения, защото в почти 100% бяха ваксинирани, което е и идеята на ваксинирането. Това, че е нормална и детска болест иди го обяснявай на умрелите неваксинирани деца, на родителите им и на тъпите антиваксъри. А разболяването на възрастни от морбили винаги е имало, просто хората го карат леко, защото са ваксинирани и са изградили имунитет, и не е било необходимо да влизат в болница, защото имат усложнения.

Двата смъртни случая за епидемията 2009-2010г на етнически българи са на възраст 40- 49г...Възрастните и кърмачетата го карат най- зле...

Прочетете за "Herd immunity" - хипотеза, работи ли, за и против, доказателства - изобщо има много сериозни статии в интернет. Не е необходимо неграмотници по телевизията да си дават мнението (както е в момента по бТВ)

ее щом го пише в интернет неможе да не е истина ахахахаха

Грамотните хора знаят, че всички уважавани медицински списания имат on line издания! Но дебилите четат в интернет само глупости и жълтини!

Аха, на ромите мръсотията им била виновна! А кой я е направил тая мръсотия?!?

епидемиите са нещо съвсем нормално, просто трябва хигиена и превенция, както и естествени терапии! като няма епидемии от нормални, детски болести следват епидемии от рак, аутизъм, диабет...

Проблемът не е само в шарката морбили.Проблемът е в промитите глави,на хората,които поемат,като родители огромна персонална отговорност за здравето на децата си,изобщо.Ваксинации се правят против детски паралич.Има го по Света и днес.Против туберкулоза-здрава заболеваемост,вклч. и в БГ.Против хепатит В-въх унего се качва вирусът на хепатит с и/или Делта-изход-цироза и/или първичен карцином на черния дроб.Имунизация против дифтерит-заболяване с изключително висока смъртност.Против коклюш.Противо-менингитни ваксини-няма спасение за човек,прихванал свръх остър менингококов синдром.Смърт в рамките на 12ч. Който,каквото иска да прави-да имунизира или не.Проблемът си е негов и на поколението му.

Нормално за третия свят, където реално принадлежим.

Ваксините спасяват живот. А слуховете за вредата им се разпространяват от сектанти и роби на искащите "златен милиард". Тъй де, населението е твърде много на планетата...

Сега и нелегално и едни рязяни ваксини ако вкарат ...

Не може ли сега една задължителна "ваксинация" и да се намали малко популацията на индобългарите. Чувал съм че през времето на социализма медицинска сестра с турски майчин език е прилагала това действие върху бълграските момченца!

И аз съм чувал, от една баба пред блока.

Само в българските медии има информация за епидемия от морбили в Румъния. Та така и цялата тая новина.

Явно не можеш да четеш на чужди езици тогава.

Докато пускат първобитни диваци в БГ, риска от епидемии ще е много голям! Не го слушайте тоя идиот за ваксините - ваксините са изключително вредни!