Вадят тефтерчето на Левски на 16 юли

Тефтерчето на Васил Левски ще бъде показано за няколко часа в Националната библиотека "Св. св Кирил и Методий" на 16 юли, 2 дни преди 180-годишнината от рождението му.

Обратно в новината

Коментари - Вадят тефтерчето на Левски на 16 юли | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някой от Костенец следобяд да му полапам? Ебе ми се Кой ще ме шиба Кой иска да пръсне тесното ми гъзенце? Има ли здрави големи курове?

Скоро ше работя в дир бг в техния офис и ше разбера коя разгневена недоебана горила ме трие. тогаз ше види тя каде зимуват раците и кон боб яде ли.

не можем да разберем защо дигат кокалите на некакъв къде е умрял преди сто години и на всичко отгоре е бил гей. не е имал жена защото е бил интимен с един турчин който го е предал на заптиетата поради ревност.

O sancta simplicitas!

сега че ти изтрият мнението защото не пишеш на български а на патагонски

сега че ти изтрият мнението защото не пишеш на български а на патагонски

Сега и тефтерче на Апостола вече са ни написали пишмат кремълските историци! За предателството и залавянето на Левски Русия е предприела система от организирани усилия, в която главна роля са играли нейни верни и предани агенти, на военното им разузнаване и на Азиатския департамент. Може да се прочете архива на щатния руски шпионин, копривщенецът Найден Геров! Самият Каравелов, агент и на двете руски разузнавания, първо - безцеремонно налага на Левски неграмотния сръбски наемник Димитър Общи, а след това предава архива на руснаците, който се появява на процеса в София като доказателство. Следващият руски агент, който е бил идейният и организационен вдъхновител на Арабаконашкия обир, е хаджи Станьо Врабевски, председател на Тетевенския комитет. В целия списък е и доказаният и от Паренсов руски агент - игумен на Троянския манастир, който изгонва Левски и не му дава подслон. Естествено за капак идва и поп Кръстьо, който е вербуван още като семинарист в Белград да следи Раковски, у когото е бил на квартира. За нещастие около случая с антируската статия на Раковски, Кръстьо е разкрит именно като руски агент. Важна роля в предателството изиграват и ханджията Христо Латинеца и Николчо, без които комбинацията по залавянето нямало да се осъществи, но те по-скоро са били склонени от Кръстьо и каймакамина.

Четете истинската история, а не онази написана ни от пишман москалските историци! Когато научите истината за това какво ни е причинила Руската империя на България, и последния русофилистик ще се окаже нормален българин! Ех, може би без онези фанатизирани индивиди, за които вече е твърде късно! Те са паталогично увредени, като вярват, че Русия някога нещо ни е помагнала! Вярвайте си в каквото си искате, но не ни въвличайте във вашите безумия! Каравелов по нареждане на Русия предава на съда Букурешкия архив и Левски е щял да бъде съден политически и заточен, както е била обичайната практика в Диарбекир. Но единствен Игнатиев е осъзнал смъртната опасност за Русия, сама освободила се България е пречка по пътя им за Проливите. Затова е настоял да бъде съден и обесен като криминален престъпник! Това са ни причинили "братушките"! Затова и до ден днешен не искат да ни върнат архивите, заграбени от Червената армия! Много неудобни истини има още там!

Лъжеш, резак! Лъжа до лъжа! Само една от лъжите ще коментирам: Истината е, че жената на Каравелов е предала на сръбското правителство архива на Левски. Сега бегай да се дупиш в джамията. И да не забравиш да останеш за обяд. Пред джамията днес сервират топла овча лой - само за дребните турски шпиони като теб. На другите правоверни им дават месото.

Оказва се, че истинските резаци са русофилите! Та нали сега Путин и Ердоган са най-добрите дружки! Търкулнало се гърнето, намерило си похлупака! Горките русофилистици! Докато плюеха по най-гадния човек на света - Ердоган, изведнъж пък стана приятел! За една нощ трябваше да се пренастроят на новите опорни точки от Москва! Но това не е лесно! Горкичките русофили! Живи да ги оплаче човек! Но за сметка на това сега са най-православните мюслита! Та сега вече стана ли по-ясно относно това кой е резак и кой не е!? Едва ли! Къде ти у фанатизиран промит мозък и логика!

Дали фразата "Който ни освободи - той ще ни пороби!" действително е на Лески, и къде е записана ??

фалшива новина, цитирана от Роско

Леле леле тефтерчето на Левски вадят ама на Златанов така и не го намериха:)))) Къде е 16 ЮЛИ та сте седнали хвалби на правите????

Васил Левски дали гледа отнякъде какво стана с родината и народа му...

loyola

Само се чудя, то президента ще е там, че министъра на културата заедно с гавазите си, как точно целокупния народ, стекъл се от села и паланки, ще успее за 2 часа да види тефтера?

"Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята; не им се кланяй и не им служи" (Изх. 20:4-6).

По какъв повод цитираш Библията? Да не би да си верващ?

Създателите на ония дебилски, подлярски, предателско- подлизурски, услужлив и двуличен филм за Левски трябва да ги съдят за измяна, коварство, вероломство, продажничество, издайничество, шпионство! Толкова вреди нанесоха и толкова помия хвърлиха по Апостола, мръсните продажници!

Лош бил Апостола, но Доган го цитира.

вие, които хулите АПОСТОЛА си заслужавате душевното робство завинаги. вие неразумни нищожество, сте бедни хуманоиди щом можахте да посегнете с гнусните си ръце и на СВЕТЕЦА ВАСИЛ ИВАНОВ КУНЧЕВ / ЛЕВСКИ/

Нека да помислим. Това са същите безродни толерасти, платени от фондциите на Сорос и фашистката "Аденауер", които замениха робството с "присъствие", клането в Батак с борба с тероризма, ДАЕШ те наричат умерена опозиция.

ако Левски не се Беше намесил с глупостите си и българия беше останала турска провинция сега щяхте да сте милион пъти по-добре,с много по-цветуща икономика и просперитет!

Аман от русофили и ислямисти , които имат претенции към нашите земи . Не ви ли стана ясно , че тук живее Бай ви Ганя , и той е много серт .

Точно така слагайте минуси , и да ви е ясно , ТУК Е БЪЛГАРИЯ .

Опитвате се да прокарате формулката: ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ = МРАЗЯ РУСИЯ Няма да Ви се получи, повярвайте ми.

Знаете ли, такова очевидно агитиране в полза на "Волен & Сие" по-скоро отблъсква. Да, ние българите се гордеем с делото на Апостола на Свободата и все пак то е твърде високо за да се принизява и използва като предизборна тактика. Вземете си бележка, ако обичате.

Аз платих за педесет тролове да пишат. не само за двама ! Измамихте ме и ще си платите за това .

Има личности и събития, за които може да се говори САМО и ЕДИНСТВЕНО с УВАЖЕНИЕ и ПРЕКЛОНЕНИЕ!!! И за такива личности и събития, малоумници като тебе, НЯМАТ право да се изказват!!!

и коран трябваше да четем и да се кланяме на аллах ли бе пумияр

Това сигурно е същото тефтерче, в което Левски е завещал европейските ценности, които плювньо все бълнува :)

loyola

Ти Офшорко не му бери грижа, той си брои пачките от техпарка и въобще не му е до националните проблеми

В коментарите под новината има някой, който умишлено провокира омраза и нетърпимост. Прави го чрез крайни и вулгарни изказвания - явно се надява се да се получи замерване с нечистотии. Оставете модераторите да си свършат работа.

Нещо не мога да схвана,кой е тоя Васил Левски?!Нали Левски е футболен отбор?!

Да не са имали предвид Васил Илиев ? Велик българин , герой на нашето време .

Моето скромно мнение е, че българи, който са почти обожествени от народа ни не трябва да се разголват с лични тефтерчета. Това има обратен отрицателен ефект и е неразбираемо за Рошльо младенов и пилота.

Фейк Айдъл, наложен от окупационното руско управление, за да контролират раята с нелицеприятната истина за него. Така истинските възрожденци и модели за подражание, като Раковски например, да останат в сянката му.

да види, че се е борил за идването на ДОСТ и султан Ердоган

Турската ДОСТ и кадруването на Ердогановите шпиони не са ли на лице в днешна България???!!!

Излишен патриотизъм. Левски едва ли е бил цар в правописа и сега разни антибългарски организации ще намерят някоя друга павописна грешка и ела чети глуопсти после. Те до сега се опитваха да го изкарват всякакъв, а сега ще ореват медиите, че е бил и малограмотен.

Ivan

Всяко мероприятие за Левски има само една полза - то дава повод все повече и повече хора да разберат огромната пропагандна манипулация, която се крие зад това име. Левски, както и цялата организация, в която е участва - и на която не е бил нито основател, нито ръководител - е използвала приказките за национално освобождение само за да прикрива истинските си цели. А тези цели са били - шпионаж за руското разузнаване (което всъщност е и измислило план за създаване на комитетската мрежа) и рекет на българското население (измислено от Каравелов и Левски) И това е само малка част от истинската история на този пропаганден идол Повече можете да намерите в "Васил Левски - идеал или идол" на https://ids777.wordpress.com/ И е добре всички да го прочетат, преди да свалят шапки.

Абсолютно сте прав - само че повечето глупаци са зомбирани от малки с идеализирания образ на въпросния Левски. Не са чели литература, а само са ЧУЛИ, че това е едва ли не някакъв вожд на българите, без да знаят никакви подробности. Неграмотността е виновна.

Къде, къде щеше да си е по-добре никой под никакъв предлог да не надига глава срещу султана! Левски, Ботев, Каравелов... мръсни, неблагодарни гяури! Даже и поговорка си има "Преклонена главица, самя не я сече!" Сега бягай да посрещаш тълпите от правоверни на границата!

"А тези цели са били - шпионаж за руското разузнаване" Вие имате ли поне една мозъчна гънка в главите си, та пишете такива отвратително провакативни неща за Апостола?! Това руските фъщкии съвсем сте изтрещяли! Кой си мислите, че ще ви се върже на провокациите! Всички много добре знаем отношението на Васил Левски към Русия! Ето един цитат от писмо на Васил Иванов Кунчев-Левски до Каравелов: "Баьо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгарско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките." Такаче по-леко с провокациите! Знаем за поддлите московски номера, но чак толкова тъпо не бива да постъпвате! Всичко се обръща срещу вас!

Васил Левски е бил един престъпник, който е убивал не само турци, НО И БЪЛГАРИ, които са му отказвали да му дадат пари или да го крият по къщите си от заптиетата. Прочетете Захарий Стоянов преди да плюете, опростачени псевдо патриотични неграмотници!

Всеки е допускал грешки в живота си! Апостола също. Най-голямата му грешка е била /според мен/ ,че когато е убивал българи/ както ти твърдиш/ ,не е срещнал прадядо ти. А най- голямата грешка на баща ти е ,че си е легнал с майка ти!

Браво !и аз тва си мислех . прабаба му май -май си е имала работа с шалварестите мъже с чалчите .

и сега ни трябва един такъв като него - да трепе турци и продажни българи. още нещо да кажеш а....? чалма

:) :) :) Левски е избивал най-вече извънземни - зелени, с големи заоблени уши! Започнал е от малък в Карлово, тренирал е стрелба с прашка по НЛОта. Веднъж даже успял да свали една летяща чиния, но марсианците я ремонтирали бързо и отлетели.

О, Майко моя, родино света! Защо тъй горко, тъй скробно плачеш? Гарване и ти, птицо проклета, над чий там гроб тъй грозно грачеш? О, зная, зная, ти плачеш, майко, затуй, че ти си черна робиня; затуй, че твоят свещен глас, майко, е глас без помощ, глас във пустиня! Плачи! Там близо до град София вида аз стърчи черно бесило. И твоят един син, Българио, виси на него... Със страшна сила. Зимата пее свойта зла песен. Вихрове гонят тръни в полето и студ, и мраз плач безнадежден! Навяват на теб, теб на сърцето! Гарванът грачи грозно, зловещо, псета и вълци вият в мъглата; старци са богу молат горещо, жените плачат, пищат децата! Умря той вече! Юнашка сила твойте тиране скриха в земята! О, майко моя, родино мила, плачи за него, кълни съдбата!

Годишнина от рождението на Апостола, не от обесването му.

Добре, извади стих за раждането на Левски тогава...

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира.

Има ли някакви доказателства, че това го е писал Кунчев, или и то е като "История Славянобългарска", на която никой не е чел оригинала?

Толкова доказателства има колкото че османската империя е съществувала.

За "История..." ,това ,че Никой/ а това си ти/ не я е чел в оригинал, не значи ,че пък Някой не я е чел!

Един ден гърците ще я покажат, за да се видите колко сте славяни и колко сте българи. Но ще го направят когато на тях им е кеф. До тогава, ще се кланяте на ментето.