Няма да плащаме неустойки заради ”Южен поток”

България няма да плаща неустойки на Русия заради проваления проект "Южен поток". Ще бъде променена и формулата за изчисляване на цената на газа за страната ни.

Обратно в новината

Коментари - Няма да плащаме неустойки заради ”Южен поток” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

JMM®

"Добрият братски "Газпром" всъщност от години поставя в зависимост енергийните пазари в Централна и Източна Европа и ако не бяха действията на Европейската комисия, това статукво нямаше никога да се промени. Всъщност когато говорим за овладяването на българската държава от руски интереси, "Газпром" излиза на едно от първите места." Благодарение на ЕС, "Газпром" поема ангажимента да не иска обезщетения от България по проекта "Южен поток", или с други думи няма риск да се повтори казусът с АЕЦ Белене и това страната ни да захранва с милиони руските държавни компании срещу имагинерни реактори или тръбопроводи. Изводът: За пореден път "лошият" ЕС предотврати "братска" Русия от това да "милее" за България с високи цени за газ и някое съдебно дело за милиони.

JMM®

И каква стана тя сега бе русофили - "Лошият" ЕС да принуди "братския" "Газпром" да се откаже от всякакви претенции по "Южен поток" и да въведе конкурентни цени ...

Ау какъв успех ! Русия преговаря за България с чужденци, които решават отношенията на аборигените от Бълхария с руснаците. Най-важните неща от преговорите са скрити от аборигените - секретни са и никой в аборигения няма нужното ниво на достъп. Най-вероятно цената е , че шмаеркел започва да строи северен поток 3 и 4.

ЕС и ЕК си свършиха идеално работата! Правителството ни в момента обаче е ПРОРУСКО, както и президента (Гумен Радев - румен та чак червен) който го назначи и най-вероятно ще направят всичко за да "помогнат" на горкия, изпаднал в криза "ГОЛЯМ БРАТ" в ущърб на България. ДАНО ДА НЕ БЪДА ПРАВ.

"Правителството ни е проруско..." - начело със Соломон Паси и Герджика щедро финансирани от фондация Ханс Зайдел .... Айде да се гмурнеш под вода !

на Южния паток.Руснаците искаха да си построят тръба в Европа, която само те да ползват, но в ЕС казаха, че всички доставчици имат право да ползват тръба в Европа. Руснаците отказаха. Това спря проекта, не Трайчо и не друг.

"Няма да плащаме неустойки заради Южен поток" Ножът, с който ни колят вече няма да е дървен! Руският нож!!!

Демек Путин разбра че трябва осъзнае какво е 500000000 Европа и за да продаде почти единственото което копува от тях ЕС трябва да целува ръка и да признае реалностите.

Тия мръсници от ЕС сега ще накарат Русия да печели по-малко от нас ли? Това ли са ви евроценностите? А? Българинът иска да плаща на Русия скъпо!!

сънува путин на лягане и ставане.

Колко са великодушни от ЕС !? Мамини сладки, нямало да има глоба ! Защото можеха да ни треснат една жестока глоба от 1 милиард заради проекта, който ние провалихме, въпреки усилията на ЕС да ни вразуми !

Газпром няма ли да плати неустойки за спирането на газа през зимата на 2010?

Не бързайте да се радвате, протестъри и евротолерасти. С това трябва да се съгласи и българската държава. Но ние сме благодарни на Матушка Рус и никога няма да я предадем. Ще блокираме всички решения на ЕС, касаещи България и ще продължим да плащаме скъпа газ. Ще даваме възможност ма братушките да ни съдят когато си поискат. Това е!!!! Ние сме ПАТРИОТИ

Плюйте още срещу ЕС * русофили. Аз пък съм българофил и си гледам собствения интерес.

че защитаваш собствения си интерес ...Няма как да не вярваме на кожодерите от Булгаргаз, нали изпитваме на гърба си личните им "българофилски" интереси...

Булгаргаз е проруска и прави каквото и каже ГазПром. Управлява я Валентин Златев от Правец - ВЕРЕН СИН НА ПАРТИЯТА!

Трайчо Трайков явно няма хабер от света, щом твърди, че "Южен поток" е спрян от Путин: "Премиерът Орешарски е разпоредил спиране на всякакви дейности по изграждането на газопровода ЮП...Това обяви вчера министър-председателят след среща с делегация от американски сенатори, водена от републиканеца Джон Макейн....", 08.06.2014, 24 Часа). В случая управляваната от БСП-Орешков България очевидно е изисквала проектът да отговаря на кефа на отвъдокеанските й началници в лицето на Джон Макейн, а не на европейските правила!

В действителност БСП много обича да слугува на кефа на отвъдокеанските си началници, което не се чува от приказките им, но е очевидно от действията й: "...Председателят на ПЕС Сергей Станишев се появи на антиправителствения протест в Македония, за да пожелае успех на протестиращите срещу правителството на Никола Груевски...Вашият глас се чува в ЕС.... лидерите на ПЕС подкрепят Заев и протестите в Скопие...", 17.05.2015, Webcafe bg. "Евродепутатите от БСП и ДПС са единствените български евродепутати, които са подкрепили резолюция на Европейския парламент за насърчване на миграцията.Става въпрос за мигранти от трети страни към Европа. Спорната резолюция е приета на заседанието на Европейския парламент в Страсбург във вторник с гласовете на Партията на Европейските социалисти и АЛДЕ - в първата членува БСП и неин председател е Сергей Станишев, а ДПС е член на АЛДЕ.... Документът е одобрен с 339 гласа "ЗА", 333 - "ПРОТИВ" и 25 - "ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ". .....Резолюцията е подкрепена единствено от евродепутатите от БСП и ДПС. Против гласуват всички останали....", 27.октомври.2016 / 16:07, Телевизия "Европа". А ето и обяснението за тези слугувнишки действия: ".... Не случайно 10 ноември завари Александър Лилов в Лондон. Вече му бяха напълнили чантата и тогава той дойде и приложи този модел за създаване на т.нар. Българска социалистическа партия. Тя въобще не е еквивалент на БКП...БСП беше заченато в американските политически лаборатории на Збигнев Бжежински и на Кисинджър. Това е един типичен съвременен американски политически хибрид..." Из интервю с Академик Борислав Йотов.

Най-голямата полза от членството в ЕС е антимонополната политика. Не е възможно отделна страна да провежда такава, просто защото е едно да трябва да се откажеш от пазар с 500млн. потребители, друго е от пазар с 6-7. Освен това ЕС има капацитета да използва много сериозен експертен персонал в такива преговори. Капацитет какъвто една страна не може да си позволи. Нормално е корпорациите да използват всякакви методи за да се оттърват от такава силна антимонополна система. И затова очаквайте и в бъдеще да се финансират всякакви антиевпорейски прояви, медии, партии и прочее.

още се помни Кой и по Чия заповед спря ЮП-то. Не се излагай! опс., ама ти си мераклия пак да ядеш от държавната копанкя, затова квичиш. Яснооо. Избори!

-Некъде вече го предложих.Почваме да садим повече боб и да ядем много от него, от което ни се образуват газове които са високо енергийни.Всеки ще си инсталира едно санитарно приспособление наречено "Пръдняло" на което се настанява и почва да изпуска газове.Пръднялото е свързано с гъзопреносна мрежа чрез възвратна клапа и измерителен уред колкото повече газове изпускаш толкова по богат ще ставаш защото тия от преноса всеки месец отчитат на изм. уред и веднага заплащат количеството. И яко ще забогатеем защото сме големи пръдльовци.Прецакваме руснаците и европейците и ще горим най-екологичното гориво.

Обаче това се прави с отпадъци - оборски тор, джибри и други.

Заглавието би трябвало да бъде : Русия на колене пред ЕС за да има какво да яде. Путинофилите плашеха че Русия щяла да спре кранчето и Европа щяла да загине. А сега ква стана тя ?

Най скъпия газ,то ясно,и кой,кой е сключил този антиобществен договор и пак ли опира отговора до червеноядните хмери дето не устояват на комисионни,чумата да ги тр.ш.е!И какво, за една комисионна хем монополна зависимост,хем най високи цени,то бива,бива ама такива чугунени глави,дето завзели постове само за келепира трябва публично да бъдат линчувани!Докога ще ни тикат към дъното и пак популизъм и пак да ги избират,сякаш нещо са свършили,обаче ще ни " оправили"!

Евгений Бакърджиев При съставянето на правителството на Иван Костов Бакърджиев става заместник министър-председател и министър на регионалното развитие и благоустройството. Ръководи преговорите с Газпром за доставка и транзит на природен газ и подписва договора.

Добре ,че от Брюксел показват ,как се защитават интересите на страните членки и слава бого,че сме в ЕС.Нашите рускопоклонници никогда няма да защитят народа си.Дано да вземат на прицел и другият грабител ЛУКОЙЛ.

МА ФЕОДАЛА СЕ ИЗЦЕПИ,ЧЕ У НАШЕ СЕЛО МАТРИАЛА БИЛ ЛОШ!!!КОЛКО МЪДРОСТ ОБАЧЕ ИМА В НАРОДНИТЕ НИ ПОГОВОРКИ,АКТУАЛНИ ЗА СЛУЧАЯ!!!"ВОДА ГАЗИМЕ,ЖАДНИ ХОДИМЕ"И"ТОВА КОЕТО САМ СИ НАПРАВИШ,ДРУГ НЕ МОЖЕ ДА ТИ ГО НАПРАВИ"!!!ФЕОДАЛА НИ ПРЕВЪРНА ОТ ЦЕНТЪР В ПЕРИФЕРИЯ,ДОБРЕ Е,ЧЕ ВЕЧЕ Е БИВШ!!!ТРЯБВА МУ ВРЕМЕ ДА ГО ОСЪЗНАЕ!!!И СЛЕД ИЗБОРИТЕ ЩЕ ИМА БОЛ ВРЕМЕ!!!

Руснаците само от сила разбират. Ако не бяха притиснати от санкции, никога нямаше да ни предложат честни цени и справедлива сделка.

Цените са такива за нас защото в тях са комисионните на другарчетата. А вие пак викайте Левски?Цесека докато комунистите от ГЕРБ и БСП лапат от газта.

Или Атака, кучката на путин

И кой сега е най- губещ от цялата разправия? Естествено - България. Не само няма да печелим от транзита на газ от непостроения Южен поток, но ще трябва да пълним хазните на съседни нам държави откъдето ще прекупуваме газ.

Щото не знаеш нищо за Южен Поток,а то е че нищо нямаше да спечелим при договорените условия,абсолютно нищо,освен обвързаност!Тя идеята може да изглежда добра,но когато продават газта скъпо,кой луд ще я купи,като може да купи от Северен поток по евтино!Те и затова го спряха,защото нашите не могат да преговарят,а само да се съгласяват и да си пълнят гушите!

То като няма сега Южен поток,откъде идва газта и защо е най скъпа за нас,плюс надценки,плюс само от Гъзипрома!Пък ще има по нататък и азерски газ,няма лошо!

ЩЕ имаме доставки от някъде друга, звучи като ЩЕ построим Комунизма за няколко Петилетки.

РУСИЯ ПАК ЗАГУБИ !

Още ли искат увеличение на газта с 30%?

у нас/пояснение/

Ха де,що искат,къде им са аргументите или да изсмучат колкото могат нвкрая,защото цени трудно се свалят ако веднъж се вдигнат!Поредната клопка!

Рубладжийте фърлят прах за изборите. Тъпанарите русофили им се кефят!!!

Тъпият смръдлив гербер умира от яд,че нещо хубаво се случва

Ха онзи от Банкя ще умре на мъка, че той не е "договорил нещата", пак ще вдигне кръвно или ще ходи при кмета на Симитли да го утешава!

Ако потопят ливанските и катарските банки както потопиха кипърските, не кръвно ще вдигне, ами направо ще позеленее и в аналната област.

НЕ МОЖЕ ДА ПРАВИШ КЮВТЕТА БЕЗ КАИМА И ИКОНОМИКА БЕЗ ЕНЕРГО РЕСУРСИ (В ДАДЕНИЯ МОМЕНТ ГАЗ - ЗАЩОТО Е НАЙ ЕФТИН И ДРУГИ АЛТЕРНАТИВИ НЯМА !!!!! НЯМА КЮМЮР ,НЯМАМЕ ДЪРВА,НЯМАМЕ И АЕС (И ПАК ЗА ТЪПИЗМА НА ПР-ТО И ЕС (ЗА КОИТО ТОВА Е ИЗГОДНО ЗА ДА СИ ПРОДАВАТ СТОКАТА У НАС) А С ШУМА НЕ СТАВА НИТО КЮВТЕ НИТО ИКОНОМИКА

Изглежда наистина е имало масови уволнения в българския отдел и сега ги заместват от руския.

Да не би да сме им виновни на ватенките, че ЕС е препятствие за конкур и пик. Тук номерата на СИВ свършиха.

ПЪЛЕН ИДИОТ Е ДА СЕ МИСЛИ ТАКА - ИЛИ ПРОВОКАТОР ЗА ПАРИ . ПРОСТОТИЯТА НА НА НАРОДА ДЕВЕЖДА ДО И КАКИВА ТЪПОТИЙ КОЙТО СА ПРОТИВ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ДА ПИШЪТ НА ФОРУМА

акъл не ми трябва. Нито от Москва, нито от Детройт.

в руски форум..що се мешате тука като пърле пред майка си..и то на чужд терен!

са видни. Въпреки, че получихте готова азбука и религия, които обръщате срещу нас.

Нека развенчая няколко мита около бъдещите промени по газовите договори и цената на газа за крайния потребител: 1.Бивша Украйна повече не използва руски газ. Един вид постигна "пълна диверсификация" на газовите доставки. Сега Киев използва само руски газ, но го купува не директно от РФ, а чрез трета страна, за което си плаща с 10-30 долара отгоре... 2. Италия е истински пример за диверсификация. Там има и втечнен газ, и газ различни от руския, и газ от Газпром. Но внимание цената на газта за крайния потребител там е една от най-високите. Защо???? Ами защото има много посредници по веригата. 3.Ако целта на ЕС е да намали крайните цени, то трябва да допусне Газпром да продава на крайния потребител, а не да създава чрез бюрократични похвати питателна среда за всякакви посредници по веригата. Но ЕС не го прави, даже напротив. Т.е. целта на ЕС не е цената за крайния потребител да падне.

целта винаги е била и ще бъде: повече пари за донорите/дрогарите! тези дето цъкат минуси да си помислят какво щеше да стане ако Софийска Вода можеше сама да определя цената, без да има КЕВР...

Бойко,ти за сетен път успя в евроинтеграцията ни!Клиенти от Унгария, Полша и Словакия ще могат да препродават руски газ на България .Скоро и ток. Дали на 26.03.2017 да не ти издигнем паметник. да ти издигнем

не е важно да му продават газта по евтино. Той има три основни проблема: 1. Защо Чехия, Унгария и Словакия ще получават транзитни такси? 2. Защо няма да платим неустойка на Газпром? Та нали са ни братя 3. Откъде накъде ще вземат хляба на наште посредници от Позитано.

е трудно да проумее; 1.Че не е без значение дали ще получаваш или ще плащаш транзитни такси. 2.Че цената от източника е по-ниска (особено ако магистралната тръба минава през територията ти) а не прекупвач. 3.Че парите от тези разлики (по-ниската цена и неплатени транзитни такси)остават в България,и че България би могла да препродава руска газ и да печели допълнително,като първа страна по трасето а не като крайна точка от това трасе. За българския русофоб не е важно България да се развива,важното е Русия да не печели.Водещата му максима е "...ако знам че на Вуте че му изгори плевнята,ке си запалим къщата".И те така 27 години си гори къщата.

тъй амчи Брюксела и американците провалиха проекта то чи няма ъп ами и ще плащаме дего Боко да ни светне ако е във ваканция да изпроводи американския посланик.

НАЙ ТЪПОТО ПР-ВО ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА НЕ ДАДЕ ВЪЗМОЖНОСТ СТРАНАТА НИ (ЦИГАНИ ЛИ ЖИВЕЯТ ТАМ ИЛИ БЪЛГАРИ НЕ ВАЖНО)ДА ИМА ЕНЕРГОРЕСУРС КОЙТО Е ОСНОВА ЗА ВСЯКА ЕДНА ИКОНОМИКА (ГЕРМАНИЯ ИМА СЕВЕРЕН ПОТОК И ИСЕКА ОЩЕ !!!!!!!!!ЕЛИН ПОТОК !!!! .ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА СА ПОД СЪД ЗА ВРЕДИДИТЕЛСТВОТО ПРОТИВ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД (ИНТЕРЕСНО А ТЕЗИ ОТ ПРАВИТЕЛСВОТО НЯМАТ РОДНИНИ - ИЛИ КРАДЪТ И ЗА РОДНИНИТЕ СИ ) С ЕДНА ДУМА ПРОС НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА - СРАМНО Е ЧЕ И АЗ СЪМ БЪЛГАРИН

Енергоресурсът е основа на руската икономика. За другите икономики той е само средство.

Много тук наивно си мислят, че след промяната на договорите с Газпром за доставка цената на газта за крайния потребител ще падне.... Блажени са вярващите! Тяхно е царството небесно е казано в библията!!!

Наглец си ти Трайчо Трайков! Може ли Путин да не спира проекта? Тоест тръбата по дъното на Черно море да стигне българския бряг,а ние да им покажем среден пръст. Кой направи така,че проекта да бъде спрян? Путин ли? Ето затова казвам,че ти и твоята партийка сте нагли. Затова обаче ще си платите на изборите! Толкова ли сте глупави? Не знаете ли,че българина не обича когато някой говори с омраза за Русия? Ще кажете,Путин и Русия не е едно и също. Едно и също е, защото човекът има 80% одобрение в Русия!

Бай Иване, струва ли ти се нормално, ако руска компания участва в строежа на магистрала в България, да постави условието по нея да минават само руски автомобили. А иначе статията е затова, че руската държава (руснаците са нещо съвсем различно) се съгласила да не ни дере вече по три кожи за газта. (Що се касае до одобрението - знаеш ли колко е одобрението за Ким Чен Ун в Северна Корея?)

Сравнението ти с магистралата и руските коли би било идентично на ситуациата с газта, ако единствените коли, които можеха да се купуват се произвеждаха само и единствено в РФ...

Кой вярва на руснаци??? Ще, ще ама не се знае кога и срещу какво. Деверсификация на доставките и ниски цени на петрола. Силно присъствие на НАТО и работещо ПРО. Тези са начините Русив да си седи на гъза.

Ако не беше Европа щяхме да продължим да плащаме по 400 долара 1000 ми и щяхме и да платим неустойка за Южен поток.

соссия приклекна , малко преди да си полегне с навирени краченца! ес били кончити, еврогеьове, меки китки и соросоиди, път пак изклатиха магучая! що тъй друзя, товаришчи и товаришутки?

Намали емоцията и обясни, ако можеш какво се е променило и с какво то е в ущърб на Газпром.

а ми , като за тебе, по простичко , имаш домати, и ги продаваш по лев килото! идва путин и ти казва ще ги продаваш по 0.30 лв килото. и ти губиш. вдяна ли?

Северен поток 4 години работи с над 50% капацитет, което е нарушение на трети пакет. Тишина и санкции няма. За 2016 работи на 80%, а максимално е проектиран за 85% годишно. ОПАЛ от 2016 също, даже и разрешение официално получи. Кой пак печели? ЕК си играе с Изтока докато не го разберете винаги ще сте бедни.

МАЛИИИ, УДАР СЛЕД УДАР ЗА ПУТИНОИДИТЕ, ТРЪМП НАЗНАЧИ ЯСТРЕБИ В БЕЛИЯ ДОМ, ЩЕ УВЕЛИЧАВА ВЪОРЪЖАВАНЕТО, ПРАТИ АМЕРИКАНСКИ ТАНКОВЕ В БЪЛГАРИЯ, СЕГА И ТАЯ НОВИНА, ЧЕ ГАЗПРОМ КЛЕКНА... ПОЧВАМ ДА ВИ СЪЖАЛЯВАМ,НЕЩАСТНИЦИ.

Но Тръмп иска да си увеличм военния бюджет до 2%, при 1.1% сега! Как се чувстваш?

прекрасно се чувствам! а водата я увеличиха с 18% , ти как се чувстваш??

Няма да плащаме милиарди? юспираме да купуваме газ , значи! Отлично!

Тва ушанките са непоправима паплач

Еврейчето от Кремль подаде задник на ЕК от зор! МУХАХАХАХА А колко наперен беше преди!

Газопром държи 35% от европейския газов пазар и ще го захранва с ресурс основно по два коридора от север и от юг. Бивша Украйна отпада еднозначно. Средната цена за 1000 куб. м. газ за 2017г. ще е 180-190 долара.

БЕ ТИ НЕ РАЗБРА ЛИ, ЧЕ ВЕЧЕ ТЕКАТ ПРЕГОВОРИ С УКРАЙНА ЗА СЛЕД 2019?

Фейк! Вероятно го използват като коз срещу хунтата в Киев!

Ама транзитните такси до БАЛТИЙСКО МОРЕ в Германия за СЕВЕРЕН ПОТОК 2 са ни гарантирани.. Къде 2 000 клм.. Пък и транзитните такси за Турция и Гърция нама да получаваме.. Де е Киро на кирия??? Триците, русофоби, триците... А сега си прочете признанието на Игор Насалик по телеканала "112 Украiна" от на 24,08,2016-та, как плащат по 45$ повече за 1000 куб. м. руска газ по реверса.. Игор Насалик е министъра на енергетиката и въгледоБива на Украйна..

"надценките, които фирмата определя за малките източноевропейски пазари, зависими изцяло от руски газ" Ей това е изречението, което гладкия мозък на руската рая не може да разбере !

симо

Явно ТИ НЕ го разбираш.

Да, Путин спечели пак. Явно сте много глупави.

И така, има три държави, които транзитират за нас: Украйна, Молдова и Румъния! Всички те си вземат своето. За южен поток нашите политици се уплашиха здраво! Можехме да си вземаме рентата и да си свиркаме. Без да сме вложили нито долар. А ако искаме пълната транзитна такса, вадим парите, построяваме тръбата и сме готови!

РЕВЕШ НЕЩАСТЕН ПУТИНОИДЕ, РЕВИ!

Да! Рева! Щото виждам как ще останем даже без атомна централа и ще купуваме ток от Турция, не само газ! Тогава ти ще се вайкаш, че си сгрешил , ама ще е късно!

От мен да знаеш, транзитът по морското дъно е безплатен и Русия няма да взема такси за него. Просто ще ги калкулира в пордажната цена.

ХАХАХАХА

ЕЙ, МНОГО ПРОДАЖНИ РУСКИ ТВАРИ ТУКА ИСКАТ ДА КУПУВАМЕ РУСКИ ГАЗ НА ДВОЙНА ЦЕНА.