Бизнесът се оплака от ”сивия” сектопр при горивата

Горивата в България се едни от най-евтините в Европа, обяви Валентин Златев, председател на Българската петролна и газова асоциация /БПГА/.

Обратно в новината

Коментари - Бизнесът се оплака от ”сивия” сектопр при горивата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Марешки да взима властта и всичко с цените ще е на ред.

Стига сте се оплаквали за 1-2 процента печалби -още ли смятате народа за такъв балък?Направете си труда да проверите във Варна иБургас "Лукойл" е в Бургас а цените на гозивата са по-скпи от тези във Варна /бензиностанции на "Лукойл" "Петрол" "Шел" и т, н,

Само така ще се оправим с картела. Господин Златев да сравни нашите цени с европейските без акцизи, данъци и ДДС - по-високи са. А дали нашите работници в рафинерията получават 5 000 евра? Или на бензиностанциите по 2 500евра? Или доставката на горивото е на същите цени? Или данъците на фирмите са 10 %? КАРТЕЛА ДА СЕ ИЗКОРЕНИ И ВИНОВНИТЕ В ЗАТВОРА

Г-н Златев, с цялата медицина и генетика, ще поживеете 102-105 год. - мах. Все има начин да Ви запомнят хората и с добро!

Златев, и заплатите и пенсиите на целокупния ни народ са най-ниските не само в Европа! Това че има и няколко хиляди милионери в страната ни не прави всички хора по-богати, а напротив- всеки изминал ден стават все по-бедни! Ето ти един простичък, на глед но истински и твърде показателен, пример от живота: при 45 години трудов стаж и достигната пенсионна възраст съпругата ми се пенсионира и отпуснатата й пенсия за прослужено време и възраст се равняваше за средностатистическата пенсия в страната ни. Сега тази пенсия е под линията на бедността от 314 лева, защото размерът й е под 290 лева! Нещо да кажеш по този въпрос?! Ясно е че нищо няма да кажеш, защото заедно с Гогов влизахте и все още влизате, когато си поискате а не когато ви повикат, на Дондуков 2 със собствената си охрана и изправяхте на нокти и карахте да скърцат със зъби от безсилен гняв тези от НСО!

За вас са евтини, защото получавате Европейски заплати!Като си тръгнал да правиш сравнение за горивата ТУК и другите държави в ЕС, то сравни и заплатите, за да се разбере, колко са евтини за бедният българин!

Той се е объркал, може би иска да каже за доходите в България.

Златев, цените са необосновано високи, съобразно българският стандарт на живот! Вие, Картелът извличате свръх печалби, за което следваше да сте отдавна осъдени! А Марешки доказва това и на практика, въпреки съпротивата ви! Не те е срам, за теб може цените да са по-ниски от Швейцарските, но и твоята заплата е съизмерима с най-високите швейцарски заплати, а на всеки един от нас заплатите и пенсиите са с 10 пъти по-ниски!

Цените на едро са едни от високите в Европа. Дори на дребно, често се случва дизеловото гориво у нас да е по-скъпо от Австрия. Ако се вземе предвид и качеството, къде ли отиват нещата...

Но за горивото на Марешки.

Бензинът преди облагане с данъци е по-евтин в Австрия, Чехия, Естония, Германия, Полша, Румъния, Словакия и Великобритания. Дизелът преди облагане с данъци е по-евтин в Австрия, Естония, Германия, Люксембург, Полша, Румъния, Словакия, Словения и Великобритания. За сметка на това горивата в изброените държави са по-качествени.

И Правешкия... ще се наяде някога веднъж и завинаги.

Вальо ходи играй белот с ПОЖАРНИКАРА, разцъквай баскетче с Агент Гоце, ма не говори, защото никой не ти вярва, трай си в Златевград и се моли да не доде Видов ден за тебе и такива, като тебе!!!

В момента бензина в Америка е 2.30$ а един галон. По 1.80лв. това прави 4.14лв за галон или 1.09лв за литър.Най- бедните американци получават по 10$ на час. А сега кажете къде е най-ефтин бензина?

В Канада варират между 98 цента и 1.05 долара за литър при минимална гарантирана надница 12 долара на час.

Канадски или американски?

колко часа на седмица работят

В посочените държави акциза е доста по-малък и нямат ДДС. Затова е така :) ... но пък като идеш в болница и се хващаш за главата или пък ако искаш да учиш колеж, демек средно образование, се виждаш в чудо :))) и още доста други неща има.

не че нещо ама защо искате от Златев да ви увеличи заплатите, в Лукойл ли работите? той е частник и отговаря за заплатите на персонала на фирмата си...то не е трудно да се осмисли...

златев, малоумна подлого, проста и неграмотна, 1. цените не са най-ниските на континента, а номер 5 по скъпотия 2. доходите на гражданите са най-ниски на континента 3. акцизите са най-ниски на континента 4. качеството ти е най-ниско на континента 5. рафинерията е на счетоводна загуба 6. рафинерията се охранява от фирмата на приятеля ти, тиквата от тези 6 точки, боклуко, какъв е изводът, измет недоучила. приятен ден.

преди седмица в Испания цените бяха по-ниски от България.. пък не знам ,,на Златев може да му е по-евтино

Златев - егати наглия б0клук!

Колко пъти да казвам че половината от цената на бензина са данъци, ето - "50 процента акциз и ДДС"! Това е абсолютно кожодерство от страна на държавата, която може да намали цените на горивата на половина още утре, ако иска, но нали трябва да ни скубят до дупка! И Бойко ще му приказва че данъците в БГ били 10% - нещастник!

Акцизът в БГ е най-ниският в Европа. 2 пъти по-нисък от някои страни.

Дирчо

Какво ме интересува дали е най-ниския акциза? От къде на къде, държавата ще слага данъци върху цената на бензина и ще го прави два пъти по-скъп!? И после защо в Америка безнина бил два пъти по-евтин, еми защото държавата ни дере кожите и го е оскъпила двойно, затова!

Проблемът е че ни е нисък акциза. 1. По малко данъци за държавата от акциз 2. Дава възможност на призводителя да определя восоки цени, по точно колкото в ЕС. По този начин разлика от високия акциз в ЕС и ниския в БГ прибира Златев. 3. Цените без данъци са най високи в БГ, а би трабвало да са най ниски-евтина работна ръка, рафинерията е взета без пари и т.н.

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Как така и рафинерията и бензиностанциите на Лукойл 15 години са на загуба - единствените в света. Може да си на загуба 1-2 години, но не 10-15 г. Този и Руските му покровители са свързани със всички които са били на власт в България след прехода (че и преди него). Син на кмета на Правец от времето на Тодор Живков. Продължава да краде независимо кой е на власт. Не се намери за 25 г. един честен политик в България, който да му се противопостави.

Абе глепаци-при народ 70% едвам свързва двата края колко да бъде-такива сте за трепане.

Още един извънземен!А данаците ви къде са?Аман от бедни олигарси- само за народа си мислят.Блазе и на държавицата.

Цените на Горивата в България, са колкото в другите държави, А КАЧЕСТВОТО Е УНИКАЛНО ДОЛНОПРОБНО

А след като имаме най ниски акцизи защо нямаме най ниски крайни цени

Еййй, като ми каже някой, че купувам една от най-евтините стоки в Европа - ме заболява главата. От 1989г. до сега, как никой не пожела да проумее, че не цената на стоката е важа, а покупателната способност на народа.

А ЗАПЛАТИТЕ???

Дизелът на Нефтохима е под всякаква критика! Така ни трошат колите!

Земен рай!!! Горивата най-евтините! Водата най-евтина!!! Хляба и той най-евтин! И тока! И винетките, и данъците, и салама! Сично най-евтиното! МИЛА РОДИНО ТИ СИ ЗЕМЕН РАЙ!!!

заплатите най-евтини...

Ало, министрите, горивата били най-евтините от тези в Европа!!! Абе тикви кухи, народа на глупаци ли ще правите бре? Защо не кажете къде са ни заплатите и тогава да ми говорите за цени в европа и в България! Мизерници, дупетата сте си дали само и само пари да взимате!

А, ЗАПЛАТИТЕ ЗЛАТЕВ, ЗАПЛАТИТЕ!!!!! ЗА ТЕБ БЕНЗИНА Е БЕЗПЛАТЕН, ЗАЩОТО НИЕ ТИ ГО ПЛАЩАМЕ!!!!!

На тоя само като му видиш физиономията разбираш че е наглец даже нищо да не е казал. Ако живееш на 60 километра от местоработата си цената на горивото надхвърля цената на труда ти и става безпредметно да работиш. Хората в белите страни ходят на работа и на 300 километра от дома си, а уж горивото им било скъпо.

kirchevo

Златев, не само ти пътуваш извън БГ-то, ама ти и без това пътуваш с АЕРОПЛАН така че не говори глупости за най-ниски цени на горивата тук.

Интересно. Чета интервюто в други сайтове и там друго се говори, чета тук, пак друго. Или Златев се е раздвоил или журналистите са присъствали на различни срещи.

тая руска подлога да каже как всяка година Лукойл Нефтохим е на загуба и не внася и стотинка в бюджета. Може би е първата в света петролна рафинерия на загуба

и второкачествената западна храна с която ни хранят в БГ и Източна Европа. Бизнес бате, нищо лично!

1% печалба. ..не че и на нея й плащаме данъците ;)) Добре че бяха лошият Дянков и още по-лошия Танов, та имате въобще измервателни уреди и фискални устройства. 25 години преди това държавата на доверие приемаше какво сте продали.

Да бе глупак! А заплатите са НАЙНИСКИТЕ!!!

Да, да ... , а доходите - от най- високите. Дрън- дрън Бойковщини. Земи млъкни мутро...

Тц,тц,тц - само 1 % печалба?! Ми дайте да ги направим поне 2%, че белким от милионер най-накрая произведем първия бг милиардер!

колко данъци плати ???????

Амчииии, да не тъ излъжа, ама данък печалба май от 8 г. не съм плащал!

Изобщо не е верно това. Не го слушайте на Тиквата Приятелчето