Йоан Матев е задържаният за убийството на Георги

19-годишният студент по право Йоан Матев е задържаният за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина. Намерен е и ножът, с който е намушкан ученикът.

Обратно в новината

Коментари - Йоан Матев е задържаният за убийството на Георги | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Егати плиткия акъл - да пази ножа две години, за да може един прекрасен ден да го намерят. Ся ще обслужва няколко години батковците.

Бял да убие бял, колко жалко, нека поне в затвора да му направят дете (дано ама надали), защото тъмните ще ни превземат!!! Невинното дете бог да го прости, амин, а кой възпита днешната младеж, демокрацията ли, компютърните игри ли???

"Държавното обвинение ще поиска от съда на студента да бъде наложена постоянна мярка "задържане под стража". Това добре, ама си представям как "съвестните и неподкупни" съдии ще го пуснат и птичето ще излети за далечни страни, както се случва непрекъснато в територията България

може да не е убил толкова за парите, то един ученик в парка надали ще има милиони в себе си, ами по-скоро да види какво е, първи стъпки на прохождащ престъпник един вид. да покаже бабаитлък, кураж.

Направете си профили с приятелите, много добре ще ви се отрази. Няма да е досадно, ако си подбираш приятелите, които да добавиш. От средна възраст нагоре определено влияе много благоприятно общуването и споделянето.

Скоро ще стане и ... "моделка" ..в специализирано заведение ..за мъжки ласки!?!?

Маани! Направо да му завиди чиляк? А къде ли е скрил ножа??

OmPoBeH

Веднага след убийството ли си спря всички профили, бе малоумнико ?!

Не. Тоя е гъзар и 1000% е имал профил, просто е ясно че го е закрил.

..по право! Е, значи Правото е победило! Що ли ни занимавате тогава с това??!

А може след това да е клал и други хора. Да не е някой романтик, че да държи ножа само за спомен? Ако открият нечия кръв може да е на следващия неизряден платец, макар и не така тежко пострадал, само леко клъцнат и сплашен.

И никой така и не спомена, че Йоан Матев е син на небезизвестната PR-ка-мошеничка Сребрина Гаджева!!!

Каква ирония, пуснах я в гугъл и излезе: Сребрина Гаджева: Родителите общуват между 5 и 10 минути на ден с децата си.

И ирония след ирония. На снимката, която излиза е с мъжа си и двете деца, снимани още като мънички. Пише -синовете Йоан и Марсел. Потърсих във Фейса какво излиза за брат му Марсел (защото Йоан естествено няма профил). Та, Марселчо е написал на корицата си: "За приятеля - помагай За предателсто - наказвай за момичето - убивай." Тцтц, много бойни петли са развъдили в това семейство.

Крушата не пада по-далече от ...корена!??!

Я, някой мастит адвокат да му издействува пускане под гаранция , да му дават паспорта и да заминава ,както си му е обичая.Я свят голям.А след това ,ние си знаем ,тази пиеска сме я гледали десетки пъти в различни магистратски кавър версии

Според мен трябва да съдят и близките му, за това че са го укривали. Няма как да не си разпознаеш детето на снимката от камерата!

Много повече хора са го разпознали, но са мълчали, както се разбира от самите тях - мълчали са от страх. Версията с наркомафия и убийство поради дълг е най-вероятна.

От 2 до 8 години??? Опитвам се да се поставя на мястото на таткото на убитото момче. Ще го чакам, този хубавец, да излезе. И след 8, а още по-добре след 2 години. Ще умира някъде, много бавно, много сам. Накрая, нищо няма да остане от него. 2 години... баси закона...

За съжаление справедливост и възмездие би имало само ако бащата на убитото дете вземе нещата в свои ръже и приложи библейската максима око за око, зъб за зъб.

Не е така, справедливост щеше да има, ако законите се прилагаха и наказанията съответстваха на престъпленията. Защо таткото (приемаме, че е порядъчен човек) да трябва да си цапа ръцете с кръв?! Не е нормално. Държавата трябва да раздава правосъдие, не всеки да ходи да коли и да беси.

Такаа. Убийството е извършено от полицейския копелдк, защото татко му го вкарал в търговийката с дрога, а убитото момче му дължало пари. Чадърът над изрода Йоан е не поради лоялност към бащата, а за да не се разтури мрежа за наркоразпространение. И Костов е бил замесен, затова изхвърча. Излиза, че институциите ни излизат от будна кома само по време на служебни кабинети!

Оф, това най-сетне дава отговор на въпроса защо при положение, че бащата живее в София и демонстрира широки финансови възможности, бедното синче се подвизава в Студентския град и живее на общежитие. За да е постоянно сред клиентелата, така да се каже.

Това звездите ли ти го говорят или го прочете в кристалното кълбо за полицейски предсказания?

2 погрешни предположения, Агата? Написаното от мен се знаеше още седмица след убийството, но явно не е стигнало до имението в Сусурлево, откъдето озлобено цъкаш по клавиатурата.

Тъй като не му е попречило, на 17 години да убие и да се укрива толкова време, трябва да го съдят вече като пълнолетен!С каква съвест е живял толкова време, знаейки,че е убил чуждо дете?Право взел да учи, заради вратичките в законите, всичките е решил да ги изучи.

Като чета коментарите ми става ясно, че бая народ гледа криминалните сериали и е придобил завидни познания по криминалистика.Де да беше толкова лесно всичко, но съвсем не е така.Трудно е, защото , когато снимката беше разпространена, съученици, съседи, приятелчета, да не говорим за роднини са си направили пас.Добре, че бъдещият юрист е споделил с някой нещо за ножа и въпросния"свидетел" е употребил сведението си за лична изтода най-вероятно.

Искам да попитам - Йоан Матев, който е извършил убийството преди 2 години, а сега е на 19 - бил ли е студент на 17 г. по време на убийството, или все още е бил ученик? Още един въпрос - във Фейсбук, както се разбира от профила на бащата Ивелин Матев (учил във ВНВУ Васил Левски гр. Велико Търново), пише, че живее в София. Защо синът е на общежитие? Кога е скрил този нож там? Когато е бил на 17 години? Защо обявяват, че са го открили, преди да има резултати за ножа? Защо толкова дълго мотаха откриването на убиеца, и това ли е той, защото както се знае много хора са знаели и много са мълчали, защото е бил нечие протеже. Не е ли странно, че задържаният е син на някакъв прост безименен военен?

Синът май не учи в София /случайно или не/

Евала на разследващите, че все пак разкриха това убийство, но какви са тези членове в НК? Предполагам, че този не е рецидивист и е с чисто съдебно минало, което автоматично излкючва максимума от 8 години и сваля диапазона на 2 до 6, като се признае за виновен и поиска съкратено производство, това автоматично му сваля 1/3, т.е. говорим вече за 2 до 4. Като се вземе предвид и факта, че има рана на главата и може да претендира за сбиване или самозащита. Като добавим (извадим) и няколко месеца в ареста вече говорим за максимум 3 годишна условна присъда. Помнете ми думата, този няма да лежи нито ден в затвор. Не знам това как отговаря на представите за справедливост.

Ще го пуснат след 72 часа и ще се укрие.

Дъщеря ми каза, че в тяхното училище 22-ро, много хора знаели кой е убиеца, но мълчали от страх. Много интересно, от какво ли са се страхували. Аз знаех, че все някой ще го издаде, и както се подразбира, са го издали отдавна, но ЗАЩО ЛИ толкова мудно са придвижвали случая. И ОТ КОГО ЛИ ги е било страх?

Страх ги е, защото в България като станеш свидетел по сериозно дело, автоматично ставаш мишена и няма никаква защита за теб. Няма защитени и анонимни свидетели на практика. Явно просто някой е насочил разследването чрез анонимен сигнал.

Няма анонимни свидетели. Все някой ще те изпорти и после не знаеш откъде ще ти дойде отмъщението.

Явно трябваше да се смени правителството и президента, които подкрепяха и прикриваха престъпниците, защото самите те са такива. Може би новият президент е свил сърмите на Цацаров и прокуратурата. Дано да има ефект. Започнаха да приключват знакови дела, забутани в архиви и прашасали до второ нареждане.

с коя ръка да се прекръстя .....боже, боже колко болни мозъци има....

пък не разбирам едно нещо - какъв грабеж над едно 15-годишно момче? Да не е бизнесмен и да е носил куфарчето с парите или златните ланци и златен часовник?

Ами хубав телефон, дреха, верижка, маратонки... пари за дрога?

Какво като е бил на 17. Той умишлено се е укривал. В нормална държава този щяха да го изпържат, обесят, разстрелят, но и не да му дадат дадат 2-8 години за убийство! Разбирам да сме като китайците по численост за да има такива смешни присъди, ама на фона на тази демографска криза за убийство да даваш смешни присъди си е престъпление срещу народа!

Моря ,не ме уволнявайте! Вчера хванах убиеца!

Следват некои изводи: 1.Свидетеля-ключов значи е укривал ножа?Значи по закон е престъпник укрива улики! 2.убиеца/дано е той/ на 17 г. е психопат-дрога!За обир/или кво/ убива с 1 удър? Мътна е тая.....

Като малък някой да ти е нанасял удЪр по главата?

един ден ще ни раздават право!!!

Сигурна съм, че е син на полицай! Иначе щеше да има и втора мозъчна клетка и да е изхвърлил ножа отдавна. Без оръжието - няма доказателства.

slavrado

Дано да са хванали правилния човек. И да си понесе наказанието.

И какво като е бил непълнолетен към момента на убийството? От 2 до 8 години, т.е. 2 години.... и малкото лайно пак ще излиза от затвора, за да убие следващия..... Такива, които бягат от местопрестъплението трябва да получават двойни и тройни присъди, за да се въведе ред малко в тази скапана държава.

така пише в закона, стига раздавахте присъди.

Как можеш да обиеш човек и след това да си учиш спокоен. Това момче не е човек, а изрод с болен мозък. Този може и други да е ликвидирал....

Като го Обиеш и му излиза мазол...и става Обиец!

Интересно е как полицията не можа да направи нищо 2 години, а сега изведнъж се реши случая. Я кажете, татето да не е от ГЕРБ, а?

Герберски тролове, натискайте минуса и пишете глупости. Това няма да промени фактите. А те са: - 2 години никакво движение по случая. ГЕРБ пада и намират убиеца. - Съвпадат и уволнението на Костов и разкриването на убиеца. Много съвпадения станаха.

Син е на Бойко Борисов от брака му с дъщерята на Сорос ;))

Разследването е процес, койт си има правила. В случая са следвани правилата. Работило се е с месеци, след като е бил вече заподозран извършителят. Не е спирано. Така че мога да назова тези версии тук само простащина. Мног тъпо има из избирателите и платените тролове на БСП. Лъжете, но спомнете си старата истина (не е мъдрост, а е доказна истина): с лъжа провалът е сигурен. Самопроваляте една лява партия, на която нацията се надяваше. Простотията си е простотия, тя няма как да не навреди.

Много, много съвпадения! Даже съвпадна и с обявените от НАСА нови екзопланети...съмнителна работа...мирише отвсякъде...май има и извънземна намеса тук!!!

Ами като е от 2 до 8, да му дадат 8. Той вече е голям, пък и много усилия се изразходиха за двете години, през които се криеше, трябва да си го отнесе затова. Макар че 8 години срещу отнет живот...

Мдааа, лъсна и на сайта на Визаж.Сипматяга.Ще излезне след 5 год, на 24 г.Кво да се прави,правосъдие....

Даа. И като завърши правото - я съдия, я прокурор, я висш полицай ще го направят.

Евала - не се отказаха. Ако наистина е той. Малко тъпо да си държиш ножа у вас, ама карай.

Да го намушкат на момента,око за око,смърт за смърт

Наистина е тъпо да си държиш ножа и вас. Но като знаеш че баща му е полицай, и като си слушал вицове за милиционери, къде очакваш да отидат гените.

Прилича на скрит предизборен коз. Знаят го от 1 година, но изчакват да наближат избори за да покажат как предишните са работили добре и упорито. А няколко дни преди изборите ще освободят някой уж осъден едър престъпник (от ранга на Маргините).

Изпълват ме с кеф подобни новини! Това е супер, че не са се отказали и след толкова време хванаха убиеца!!!

Жени Калкана поне не го ли припозна....Или е заета да ринг още кравешки лайна

ей маскари червени ще ви е....в номерата гадни, едно и също правите от 27 години, как пък не мръднахте и милиметър, това к....ле сега няма и да го осъдите, и гербаджиите и вие на боклука, ще гласувам да отиде в ада, нещастници

? Моля те, преди да пейстнеш приготвения отрано коментар- виж поне какво коментираш.

Чакай ти от бот-мурзилка. Сигурно познава буквите ама едва ли им разбира значението...

много добре си коментира човека, самата истина!!!!!

Бачкат само криминална,пожарникари и смачканите кепета на улицата.Всичко останало е плей бек!

И кво , пазил оръжието на убийството цели 20 месеца, това копеленце или много тъпо или нещо не се връзва.

че той не живеел в София, в Младост поне така пише в избирателните списъци :)

преди да пишеш минус , да беше си направил труда да провери че го има в избирателните списъци на Младост

...в Югозападния университет.. Това обяснява нещата!!!

кадяр на визаж ли е

че какъв кадър може да им бъде дата на раждане: 16 септември 1997 година

Май, ще местим столицата политико-икономическият "елит" в Софето е вмирисан тотално. Във Визаж са го познали на минутата.

Явно момчето си е престъпник по природа щом се е насочило и към друга бандитска професия - юрист!

Юрист малко не е професия, ама карай...

А какво е ? Звание, титла , чин .....или нещо друго ? Български тълковен речник: "Юристът е човек, който се занимава професионално с право."

изчакахте да дойдат избори, за да разкриете убийство от преди 2 години, хайде стига с тези номера, една малка държава, като нашата може всичко да се намери в рамките на 24 часа с подходящите кадри и устройства, които вие имате, прах в очите хвърляте на хората, но народа вече не е глупав, тези които са го крили това леке, възмездието ще ги оправи!!!

Не трябваше да го разкрият, за да не накърнят имиджа на предишните ли?

то така се разбира и за сегашните, че ако не са те край - нещата няма да вървят, така ли се жертват хора в името на нечия власт

Има ли връзка разкриването на този убиец и оставката на Георги Костов?

Да.

Има, но медиите усложливо не подхващат. Пишат ми че нинова Поръчала уволнението. А то има труп, има убиец, таткото на убиеца и той полицай, когато залавят убиеца, гл. Сека вече е натискан да си ходи, в същото време трябва да търсиш новината из дира, докато някаква новина че горбачов си продава вилата стои от сутринта. Е кое е по- значимо за обществото?

Наистина "странно" от страна на дира, при положение, че сред водещите е имало новини за убийци в други държави, тук се появи за малко ниско долу и отиде в сменящите се прозорци горе.

Има негови снимки от моделството му във Визаж.Едно към едно е със снимките от камерите в Борисовата градина.Наистина странно как никой не се е сетил като си приличат толкова.А освен това е висок 193 см, което най-малкото трябваше да го забележи полицията и така кръгът би се стеснил още повече, няма толкова много момчета над 190 см в училищата.Странното в цялата история е, че е пазил ножа.

Никой нищо не чул , не видял? Има такъв студент в Благоевград ЙОАН ИВЕЛИНОВ МАТЕВ фак.номер: 11092 - право. Никой нищо не знае ,но знае къде е ножа. пфуу

Та дори и шофьорска книжка е взел на 8 август, 2016 г.,Протокол: 2554, при автошкола Василена.