САЩ против Мексико: Първата външнополитическа криза на Тръмп

Американският президент Доналд Тръмп предизвика най-големия дипломатически разрив между САЩ и Мексико от десетилетия.

Обратно в новината

Коментари - САЩ против Мексико: Първата външнополитическа криза на Тръмп | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Който се интересува повечко от тази тема за стената на Тръмп с Мексико и за откровените му опашати лъжи, че той щял да я построи, но Мексико щяло да я плати, да си спомни и за войната на Буш в Ирак, дето уж американците намаше да платят нито цент за нея, а щяла да се финансира изцяло от иракски нефт. И как няколко години и над трилион долара по-късно се оказа, че е за сметка пак на американския данъкоплатец. Друго забавно нещо за тази стена - напишете в търсачката: "US border wall pictures" например и ще можете да се насладите на прословутата стена, която изглежда трудно преодолима - ЗА СТАРЦИ и ИНВАЛИДИ!!! Там обаче ще можете да видите и снимки на МНОГОБРОЙНИТЕ ТУНЕЛИ ПРЕЗ ГРАНИЦАТА, обзаведени и с електричество, както си му е редът, докато над тях изграждат стена и кипи усилен труд! Като някои, много от тях СВЪРШВАТ В ... ЧАСТНИ ИМОТИ!?!?!? Предполагам че всички нормални и поне стедно интелигентни хора - тоест изключая путинофилите и тръмпофилите разбират какво искам да кажа:)

Ако съм съветник - тато Тръмп да натовари заловените пратки от Мексико и ...да ги продаде на еврогейчетата!? Париците ще стигнат за Оградата и няма да врънка мексиканците за ...жълти стотинки!

Не знам кое е по правилно като термин - "Алтернативна Новина" идващо от възкръсналия роман на Оруел или "нелогизъм", като определение. Тезата, че Тръмп щял да накара Мексико да плати стената като вдигне вносното мито влиза и в двете. За неграмотните Руски тролове да обясним, че митото, ДДС, производствените и транспортни разходи, както и печалбата са все елементи от крайната цена заплащана от потребителя. Иначе казано произвеждаш нещо, слагаш си печалба и продаваш на търговец на едро, другия го купува прави разходи за транспорт и складиране, прибавя си печалба и продава на краен потребител. Увеличено мито означава просто 20% по висока цена в магазините на дребно в САЩ, където пазаруват Американци а не Мексиканци - те си пазаруват в Мексико т.е. цената на стената финансирана от вносно мито ще я платят същите тия баламурници дето гласуваха за Тръмп и те са Американци. Анализа може да продължи, защото по високо мито ще оскъпи вноса което може би ще направи Американското алтернативно производство на същите продукти по конкурентно - ниската стойност на рабътната ръка в Мексико ще се неутрализира от митото и ще изравни разходите със скъпата работна ръка в САЩ - примерно, но тук вече много задълбаваме... щото кво правим със стоки които нямат аналог в САЩ а са само внос??

Добре пищят и дигат джангър платените соросоиди за първата външнополитическа криза на Тръмп. Защо не коментират последната световна машинация на приятеля си Обама с преведените 200 милиона долара на Палестина само два часа преди инаугурацията на Тръмп? Защо мълчат, че през целия си втори мандат маймунякът, заедно с лезби всячески се стремяха да подпалят целия свят?! Но крив на всички е Тръмп. Той, бедният излезе по-голям злосторник и от Путин. А всички се опитват да му се сложат първи - британският кон Мей, баба ти Меркел, наш Цвъцко, ЕС деятелите.....

Идеите на Тръмп са толкова смешни!! Само тъп путлерофил няма да го забележи!!

Няма как да са по-смешни от смешници като теб.

Ти, членоразделник ли си ? Бе, да знам какво еб.. .

Не се смятам за симпатизант на булдозера Тръмп, но ме отвръщава мръснишката пропагандна война на повечето медии по света и в частност на нашите кудуци срещу този човек. (Пояснявам: кудук е най-дребното последно псе във върволицата на кучешките сватби).

Демек и Путин е кудук?

Президента Тръмп,нарича безобразияна с истинските им имина.кому е нужно да се прави на три и половина и вкякаква сган да си прави каквото си поиска в родината му.Браво.Трябва всичко да се подреди и си дойде на мястото.Каква е тази бъркотия да не се знае кой пие и кой плаща.

Добрият стопанин си пази земята и къщата , добрият стопанин се грижи "челядта му да е нахранена , добрият стопанин си чисти къщата от "боклуци" . Та защо е виновен Тръмп?!!....

сме във външнополитическа криза по тази логика, имаме си стена с Турция.

Спорът между САЩ и Мексико е първата външнополитическа криза, очаквайте още и още.

На кой му дреме за Мексико

Цялата статия е един голям локум. Какво имаме за основа на така наречената "криза"между Тръмп и Мексико ? Ами имаме едно престъпление,каквото се явява нелегалното преминаване на границата на САЩ. Издигайки стена,за да спре това престъпление Тръмп бива атакуван от соросоидните медиини картели. Ние като вдигаме стена,за да се защитим от нелегално навлизащи всякакви елемени,то явяваме ли се държава с насочен конфликт към някой ??? Външнополитическа криза ли имаме ???

Потърсете в Тубата "Dr. Michio Kaku America Has A Secret Weapon" за да видите кое е тайното оръжие на САЩ и на кое ще разчита Тръмп.

поредното доказателство, че в САЩ надви простотията.

Канада и Мексико, които са най-големите пазари за американския износ. -> Брей как така тогава вноса от Мексико е повече износа с 60 милиарда долара

Ех, де да можеше и ние да накараме фесландия да си плати за стена срещу ислямските мигранти!

Доста българи ще бъдат изгонени от САЩ скоро...

Американците ще подобрят своя генофонд само след като натирят всичките българи ...

Въпрос на гледна точка! Аз бих формулирал заглавието по следния начин: "Тръмп успешно разреши важен външнополитически въпрос след няколко десетилетия напрежение"

Всяко едно оздравяване е съпроводено с кризи. Журналята са "открили" топлата вода. Съпротивата срещу Тръмп ще е яростна. Разваля рахътлъка на бая "видни човечета". Обаче браво! Навлиза в гората и поне засега няма страх от мечки ! :))

И каква излиза... Човек и оставка не може да си подаде без соросоидите да я асоцират с Тръмп.

Понеже виждам че на повечето не им е ясно, ще го обясня по просто: 1. В началото има две съседни държави. Мексимо има 1000 жълтици, САЩ имат 5000 жълтици. 2. САЩ започват да купуват много по вече стоки от Мексико, отколкото да изнасят там. И плащат с жълтици. След 2 години Мексико вече има 2000 жълтици, а САЩ 4000 жълтици. 3. За това е важно да се стимулира местното производство и хората да купуват местни стоки - били то и по скъпи. Тези пари ще се въртят и ще дойдат пак при тях, а няма да изтичат на вън. 4. Това ще намали и безработицата и ще стимулира икономиката и инвестициите в собствената държава. Ще намали изнасянето на производствата в съседни по евтини страни и т.н.

... а като се събуди краката ти отвити и от прозореца духа Мексико от чисто икономическа гледна точка е точно в задния джоб на САЩ. та в твоята аналогия Мексико изнася за САЩ, САЩ им плаща с жълтици. Обаче реално тези жълтици си ги получават обратно инвеститорите от САЩ, а Мексико обира огризките под формата на минимални работни заплати (в пъти по-ниски от щатските). Права на работниците - игроират се автоматично, закони - има си подкупи за тая работа, екология - забрави ... Демек САЩ изнасилва Мексико за жълти стотинки и това е така вече 30тина години.

Тръмп иска американците да работят, но аз да питам дали самите американци искат да работят черна работа. По-добре на помощи, отколкото гадна работа за същите пари.

Бедна ти е фантазията колко милиона американци живеят мизерно.

А Турция като се качи на главата на Меркел по- добре ли е? Мексиканецът ще се съобразява.

Чудят се в Мексико как да отговорят на САЩ,ами да им спрат наркотиците.

Пеня може да си се пеняви, ама през тази граница влиза 'сичката дрога и много престъпност, а бай Тръмп е твърдо решен да установи ред и сигурност за гражданите си и ще го направи: "...Нация без граници не е нация. От днес САЩ поемат отново контрола над своите граници. ... Току що подписах два декрета, които ще спасят милиони животи, хиляди работни места и милиарди и милиарди долари. ... Секретарят по вътрешната сигурност ще работи с моя екип и с мен за незабавното построяване на стената. ... Това ще помогне и на Мексико да намали нелегалната имиграция от Централна Америка, да попречи на агресивните мрежи от нарко-картели. Както казвах неведнъж, ние ще се отървем от злосторниците, престъпниците, трафикантите на дрога, гангстерите, шефовете на картели. Свърши времето, когато те можеха да останат в нашата страна и да безчинстват. Ние ще ги експулсираме, и бързо. .... Създаваме служба към Департамента за вътрешна сигурност, за подпомагане на жертвите на престъпленията на нелегалните имигранти. През годините, медиите игнорираха напълно жертвите сред законните ни жители поради отворените граници. На всички пострадали казвам и повтарям думите: Ние ви чуваме, ние ви виждаме и вие никога повече не ще бъдете пренебрегвани. Пътувайки срещнах майки, които са загубили децата си заради насилието. .... Като президент аз нямам по-голямо задължение от това, да пазя живота на американците. ... Когато става въпрос за сигурността на обществото, няма място за политика. Ни републиканци, ни демократи. Само граждани. ... Ние искаме сигурност в общностите и искваме това за целия свят. ... Ние искаме достойнство и равенство за всички...." Из "Пълната реч на Тръмп за имиграцията и сигурността", която можете да чуете на английски (с френски субтитри) като пейстнете в ютюб: Discours intégral de Trump en Français sur l'immigration et la sécurité (25/01/17, 17h)

Това защо не го пише в дир.бг? Омръзна ми от анти-тръмп пропаганда навсякъде.

Демокрацията събаря стени, а диктатурата ги строи! А уж САЩ беше най-демократичната страна в света! (смъртното наказание още съществува в САЩ)

Така приказват, но САЩ нямат нищо общо с демокрацията. Сега обаче, с Тръмп е на път да стане наистина демократична страна, т.е. управлението й да е в интерес на мнозинството от нейния народ, а не само в интерес на олигархичните кръгове, както е в Европа например!

САЩ демократично помете близкия изток и си прибра ресурсите, а сега ние берем плодовете на техните демократични действия с милионите бежанци, които превземат държавите ни! САЩ демократично е довела негрите на територията си преди години и ги е използвала като роби, а сега не ги иска. САЩ наистина е най-великата демокрация и смъртното наказание е само един от примерите там! Сега САЩ и психопата Тръмп се сетиха, че не искат това, което сами искаха до вчера. Това не е политическа шизофрения, това е нещо по-лошо. Ако не беше трагично, би било смешно :)

Демокрация не означава СЛОБОДИЯ!

Всъщност, както е тръгнал Тръмп не е зле. Нека се изолират САЩ от всички, това ще донесе само добри неща на целия свят.

Точно така са се изолирали САЩ преди началото на втората световна. И както знаем, това е донесло само "добри неща" на света.

Но не последната...

ДОНИ ПРАВ СИ .КОЯТО ДЪРЖАВА НЯМА ГРАНИЦА ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА. ЕЛА ГО И ПРИБЕРИ ТОЗИ С "ВИСОКИЯ РЕЙТИНГ"

Гигова, или са млада, или си проста. Оградите никога не са били пречка. Ако не са мексиканците САЩ ще рухнат за седмица, гладни и заринати в собствените си лайна. Те са като турците в Германия, няма кой да работи гадната работа. За САЩ нелегалните имигранти са част от бизнеса, ако са легални системата ще рухне, защото ще спрат да бачкат.

gadinka_mila@abv.bg

хахахахахахаа, така едно време говореха и българите ... ако не били те да ранят Русия, живи щели да загинат руснаците. ... Аре освестете се, все едно да ми обясняваш, че БГ ще загине без ромите.

Доналд Тръмп е на-големия изпълнител и шоумен, който съм виждал. Но все пак ме кефи :))) !

Пак ще кажа, Кенеди го убиха за много по малко, а беше любимец на почти цяла Америка. Селския бек Тръмп да се стяга. Най вероятно ще го гръмне агент от Сикрет сървис, за да е по сигурно, че няма да остане жив. Иначе лайн.ата като този простак винаги намират начин да изплуват.

Няма страшно. Ако го гръмнат президент става Майк Пенс.

Бръкна мнооого надълбоко в здравето на "истеблишмънта". Със сигурност на част от крокодилите дето са се събрали в Давос им се върти в главата въпроса как да го премахнат.

Никой няма да убива Тръмп, ще си изкара мандата, но със сигурност гледаме истинско шоу.

Ако го гръмнат, само ще го направят герой и тогава ще стане любимец на цяла Америка ... а това е по-лошо за тези които искат да го гърмят.