Доналд Тръмп атакува сделката за нов президентски самолет

Доналд Тръмп иска по-добра цена за бъдещия президентски самолет, "Еър форс 1", и настоя договорът с "Боинг" просто да бъде анулиран, предадоха Франс прес и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Доналд Тръмп атакува сделката за нов президентски самолет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЗА СТРАХ И УЖАС НА ТЪМНИТЕ СИЛИ :)

Тръмп ли е човек от народа? :))) Просто е - да, ама до там са приликите. :)))

Тръмп си яде KFС-то с прибори и е почти сигурно, че бидето му е златно, как го видя както човек от народа, не знам. Явно си много наблюдателен.

....да не вземат на тоя, да му анулират резултата от изборите, че тогава, ще трябва да обявява поредния фалит.

Анулирайте поръчката!

Големанов, добави още една нула към разстоянието до Хонконг.

А бе тия американци като не знаят как се правят тия неща - да питат нас. Много е просто - продаваш самолета на Горско стопанство - Вашингтон и после то го подарява на Белия дом за ползване от президента !!!

Само вижте двуличието на Америка и соросидните и НПО-тата. Америка е една от най-корумпираните държави в света. Корупцията е ОФИЦИАЛИЗИРАНА наричайки се лобизъм или фондации (които например дават 10% за подпомагане а другите 90% използва за финансиране на дейността си ). Същевременно чрез НПО-тата САЩ уж се бори с корупцията ама всъщност е просто използва за изнудване на неправилните политици

Хайде да не гледаме канчето на другите. У нас корупцията е къде-къде по-голяма и нека си я оправим а тогава да се занимаваме с другите.

Спрете строителството на магистралите и санирането на блоковете, каза премиера в оставка след като отново погледна надутите цифри. Тук май някой иска да печели доста. След това се замисли и каза: Днес май не е 1 април:))

Ами да си поръча Еърбъс. :)) Сега Бойнг ще заплашат, че ще трябва да съкратят работници и да отида в Мексико, и на тях ще им обявят по ниски данъци, за да не го правят... Колкото е хитър Доналд, толкова е и тъп. :))

Реалната цена на подобен самолет е около 200 милиона долара. Останалата сума до 4 милиарда долара, а именно 3,8 милиарда долара, са кражбите от много хора по веригата (най-вече политици и висши чиновници от админицтрацията на САЩ). Тези кражби в днешно време са напълно законни и се наричат със смешното име "комисионни", но реално са си чиста проба кражби. Кражби отмъкнати от труда и заплатите на честните хора в САЩ във вид на нереално високи данъци.

Къде видя честни хора в САЩ. Кравари!!1 Дебели, тъпи и прости. Всичките до един. С огромно самочувствие и бази по целия свят. А гъзовете им по един декар. Окупирали са целия свят, тоя ми говори за честни американци. Такива американски тролове, като тебе ме отвращават. Как не ти присядат центовете от козяк?

Вие, като какъв експерт се изказвате толкова категорично?

Изказвам се като човек който има малко мозък в главата, за разлика от плиткоумни овце като вас!

Мдаа - а съветските хора са най-честните и добрите на света. При тях няма корупция, нали ?!

Казах му - Тръмп, тия от Боинг ти пробват егото, я ги отрежи. Е, послуша ме...

разстоянието от Вашингтон до Хонгконг е към 13000 км, а не 1600км.

Ей го тъпоумника дето слага минус на географски факт. А колко е разстоянието бе алчо?? Ти на училище ходил ли си?

1600 км. е от София до Цюрих, пич. Макар и с автомобил. Не знам от Вашингтон до майната си как ще е 1600 км...

Лапането на държавни поръчки и надуването на цените те е български патент ,не може и най-специалният самолет да е повече от два пъти по скъп от базовият модел ,вярно е че ще има специфично оборудване ,но чак за три милиарда и половина не е ,но Боинг са монополист в щатите и здраво изтупват държавният бюджет.

България не е измислила правенето на пари чрез държавни поръчки. Нито сме толкова умни нито сме толкова опитни. Това е патент на по големите и богати държави - ние само копираме.

Абе, не могат да бият Lockheed Martin, които само за прототипи източват трилиони от военните.

Това се нарича "псевдожурнализъм"... Като се изключи забравената нула в километрите, пише, ""Еър форс 1" всъщност е позивна за всяко средство за въздушен транспорт, на борда на което се намира президентът на САЩ.", което не е вярно, това важи само ако съответното средство принадлежи на ВВС. Хеликоптерът на президента принадлези на ВМС, съответно става на "Marine One", с него на борда....

WTF!?!

Ами правилно го е написал човекът. А това WTF говори само колко е лек умнственият ти багаж...

Джипки НСО разкарва джипки. Вътре, цъфнали на китки, герберчета-ленторези, и партийните стратези. Дейвид, Орбан ,все другари, на продажни, жалки твари. Президентски кандидати, със заръката на Баци, Лашкат се насам натам, хич дори не ги е срам! Далавера ще покрият, и следите ще измият. А за джипките на Баце, Путин виноват е в кратце! Паси, 07.12.2016г.

Кат Тръмп не го иска тоя Боинг....Боко Тиквунята ще го вземе! Тамън е спестил 3 милиарда, от откраднатите парички от КТБ..Ще си имаме летяща Тиква! Радвай се народе!

За компания с размера на Бойнг два самолета са смешна работа . Що не вземат да дадат поръчката на Ейрбас?

От Вашингтон до хон конг 1600км браво по тая карта то от софия до лондон са има мема 200км

Лоша работа, изтриха ми коментара, защото предложих рожденици и именници на другия ден да не ходят на работа, защото може да стане недоразумение като с тази липсваща нула. Я, да видим дали ще изтрият и този? Не знаех, че в този сайт има цензура.

Най-сладко се краде от бюджета. А в съвременна Америка, където КОРУПЦИЯТА на държавано ниво е УЗАКОНЕНА, чрез закона за лобирането на интереси, кражбите в ОГРОМНИ размери, са напълно в реда на нещата. Много се съмнявам Тръм да успее да измени това ...

Защо те съмнявам? Нали щеше да пресушава блатото? Или това, че почна да назначава големите жабоци в кабинета си ти служи като индикатор? :))

Ай да не се прави на убит - по-голямата част от цената е за телекомуникационния модул и активната и пасивна защита. Те затова и Боинг мълчат, че всичко е топ секретно.

Като всичко е толкова секретно, защо го пише във форума на някакъв сайт в бананова република в Югоизточна Европа?

Да се досещаме ли, че си екземпляр от банановата република? Щото, в тази статия, никъде не видях публикувани данни, за които, в същата статия се твърди, че са секретни. Или, сме на състезание по оплюване в посока, избрана съгласно теорията на вероятностите, с произволно отклонение?

в която се пише, че напускайки Белия дом семейство клинтънови са откраднали исторически уникални документи, картини, статуетки, мебели и просто битови принадлежности на 400 хиляди долара.. Понеже след Клинтън застъпвал Джорж Буш-младши, от всички клавиатури и телефони иззели буквата G и са я залепили по стените, тавани, подове с много яко лепило. Т еса били по-гадни вандали от осъдениет вандали и крадци.

.... ти с диагноза шизофрения ли си бе човек?

дет се вика : къде сме тръгнали ние с гайдите, с два джипа на горското. Хората само единият им самолет е 4 милиарда.

всичко има бесни цени, като започнеш от едни картонени къщурки за по стотици хиляди долара, като приключиш с цените на какво ли не. Само ГМО плюскане е евтино, за да пукнат по-бързо.

Пълни глупости

Само че, за масата, изпукваща от ГМО, няма да чуеш нищо по медиите, тъй като не представлява медиен интерес. По сигурно правене на пари има в показването на господарите им в ореол от слънчеви лъчи.

Не е важн сумата а принципа. Ако сметнеш съотношението на БВП на БГ и УСА и съотношението на цената на 4-те ( не 2) джипа към боинга може и да има изненади. А и не виждам самолетите да са закупени от горското на щата Алабама и след това подарени на NSA!

Ако има такава финансова възможност, повярвай и боко ще си поръча и джип, и самолет, и не за 4 милиарда. Това банкенско ЕГО няма насита.

Е какво друго да направи! Толкова си може.

Не знам дали на мястото на Тръмп, Уорън Бъфет би поискал преразглеждане на цената на президентския самолет, но със сигурност би поискал преразглеждане на всички разходи на държавната администрация. Онова, което приближава големите търговци е отношението им към разходите. Те не са стиснати, а харчат според разбиранията си за необходими разходи и ненужни разходи. Определено Тръмп не е от най- пестеливите и е давал много примери за това, но щом иска преразглеждане на цената, значи няма да плати толкова.

Хаха, една липсваща нула и половината коментари само за нея, включително и моят. Иначе да, 4 милиарда... това малко наподобява любимия ми филм "Сержант Билко"!

Новия президент не забравя, че е бАзнесмен, търгашкото в него заговори!

Стига сте си чесали езиците, 1600 км. му е тавана. Като тръгне Тръмпи за мачле на Бистришките тигри ще метне пътьом и астронавтите до МКС. Колко му е.Самолетчето е скъпо, но спестяват от строежа на батут.

"... могат да летят директно от Вашингтон до Хонконг (1600 км), по-далече от сегашните "Еър форс 1"." Някой е бягал от часовете по География или от тези по Български език.

В СТАРИЯ ЕЪР ФОРС ЪАН С КОЙТО ЛЕТИ ОБАМКАТА НЯМАЛО ДОСТАТЪЧНО МЯСТО ЗА ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ И ТОАЛЕТНИТЕ БИЛИ МАЛКИ ... .. ОСОБЕННО СЛЕД РАЗГОВОР С ПУТИН :))

Не е прилично да се описва Путин като страшилище, защото е много разумен държавник. Второ, един бизнесмен, който е видял фалита в очите няма как да се уплаши повече. Все пак Путин много ясно показва кого за какво уважава и кого не. Пример - пощальона- премиер Станишев..

Изкуството да кажеш нещо което никой да не разбере: ъСамолетите 747-8 са дълги 73 метра, имат размах на крилете от 68 м и могат да летят директно от Вашингтон до Хонконг (1600 км), по-далече от сегашните ъЕър форс 1ъ.ъ Николайчо честито на патерица, махмурлия ли си още?

Този Боинг за 4 млрд. лети по-близо отколкото селскостопанската авиация на WizzAir (за справка - взимат наведнъж разстоянието до Германия, 2000км.) Ало, Дир-а, въведете политика като в нашата фирма - именници и рожденици на другия ден преди 12:00 да не се явяват на работа. Стават бели, вършат се глупости.

1600 км може да са от Вашингтон до Хавана :D

Най-вероятно ще трябва да се отчетат и на другата партия за поръчката...

От Бойнг са изгладили недоразумението с цената на аеропланчето. Оказва се, че бъдещия топ самолет ще разполага с невиждани до момента екстри: за портиер ще бъде назначен Барак Обама.Ливреята му ще е в цветовете на краварския флаг и ще бъде щедро обсипана с 50 звезди, петолъчки. Имало е и вариант с еврейски звезди, но Путин не бил съгласен. За камериерка са подготвили специална изненада - Хилъри Клинтън. Тя ще отговаря за пляскането по задника. За свирките - Мадона. Естествено само когато Мелания не е наоколо. Като теглиме чертата, с тази степен на оборудване аеропланчето си е без пари.

Това е руската реалност:) ОПИСАЛ СИ Я МНОГО ТОЧНО! Реалността за руснака се състои в това, да се налее с водка до безпаметност, след което да си фантазира небивалици по адрес на САЩ:)))

1600 км. полет за такъв семолет ЕЪР бъс 1 е нищожен. Да не е 16000 км.?

Не пускайте такива новини,че сега като се амбицират нашите глупаци и ще си поискат самолет за 5 милиарда....и като нищо ще си го купят!

ГЕРБ ще му направят импийчмънт!

Да се обеси, не да се освободи. Да се обеси не, да се освободи.

Поръчва...Ту...

Ама тия 1600 км двата Боинг-а за 4 млрд, долара общо или по отделно могат да ги изминат ?

хахаха

Как се прави огромен вътрешен продукт? Едно подстригване- 30 долара, един хамбургер- 10 долара, един самолет 4 милиарда долара, .... и на края едно голямо насиране за над 20 трилиона долара. Един голям, голям балон. Пук балон, без балон.

Друго си е 1 долар=80 рубли...

Външния дълг на Русия е 500 милиарда долара, на САЩ 20 трилиона ..... коментара го оставям за теб!

+++++ 1 000 000 .... ..... ОБАЧЕ ИМА И ДРУГ ТРИК - БИСКВИТКИТЕ ОРЕО ОТ 300 ГРАМА/ ПАКЕТЧЕТО СТАНАХА 280 ГРАМА /ПАКЕТЧЕТО

НЕЩО ДИРА НЕ СТЕ В ЧАС !!! НЮ ЙОРК, ХОНКОНГ 1600 КИЛОМЕТРА !!!!! ХИ ХИ !!! ВИЖ 16 ХИЛЯДИ МОЖЕ !!!!

Журналистчетата явно са бягали от часовете по математика и география.. баш 16 000 са си...

Затова съдират кожите на работещите, по 60% данъци, нямат милост и към пенсионерите и те плащат непосилни данъци, а всички плащат данък сгради по 15-20 к годишно, за да има за негрите, армията, управляващите катили.

Писал си откровени лъжи, мурзил.

Може да го купят горските но не се е сетил

"от Вашингтон до Хонконг (1600 км)" Сега разбирам защо САЩ разпалват войни по целия свят - ми то им е тясно.

Тия краварски корпорации...яко цоцат парите на данъкоплатците...Почти кат наште боклуци с КТБ!

Тръмп да се обади на Ненчев и да остави спокоен в ръцете му поръчката на новия Еър форс 1. Те поляците са факири, всичко могат.

ЛЮПОБИТНА ДОБАВКА ... КОГАТО ПЪК ОБАМА ВТЪПИ В ДЛЪЖНОСТ , ОТМЕНИ ПОРЪЧКАТА ЗА НОВИЯ КОРАБ ЗА ПРЕЗИДЕНТА - СИЙ ФОРС УАН - ЩЕШЕ ДА СТРУВА САМО 3 МИЛИАРДА ДОЛАРА :)) ...

А познавате ли Гейар Плевнф 1

бизнесмен- не мож го излъга