Млада жена загина и бебе е пострадало при влаковa катастрофa

24-годишна жена почина, а 7-месечното й бебе е настанено в болница, след като пътнически влак удари лек автомобил в района на Долна махала и Баня.

Обратно в новината

Коментари - Млада жена загина и бебе е пострадало при влаковa катастрофa | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

то там на бившата балта нямаше и надлез...сега т.нар. безмитна зона...

- да качим адреналина без да обръщаме внимание на чуждия опит и правилника.

Лошото в случая е, че е загинала невинна а малоумният шофьор е оцелял!

Много лошо нещо е станало ,но причината е ,че няма адекватни мерки и наказания за нарушителите .

Какво да се направи? До всеки български скот да сложат по двама полицаи да го пазят да не минава на спусната бариера, да минава на червен светофар или друга глупост ли? Бай ти Ганя ни се води, ни се кара.

Просто трябват сериозни наказания. Големи глоби, изземане на книжки и на автомобили. Като вземеш книжките на тези 50% дето не могат да карат, и задръстванията ще изчезнат и катастрофи няма да има.

Чета и не вярвам на Ушите си! Охраняем или неохраняем е прелеза! Прочете ЗДВП преди да пишете статии. ..."Инцидентът е станал около 16 часа на прелез с автоматична сигнализация. Въпреки че е била задействана както звуковата, така и светлинната сигнализация"... ..."Влакът е блъснал на неохраняем прелез край пловдивско село лек автомобил..."

Ако е разбила бариерата значи нейна е вината за произшествието. Всичко друго е вина на компанията, даржавата и даржавните органи (обслужващия персонал).

Шилo

Ей, не се научи тоз тъп народ, че е хубаво да спазва правилата! Всички правила!

буквално насекаде има камери в ук. сека стая на обществена организация, сичко за публично ползване, патища, улици, дарявни учреждения, частни компании, всичко насекаде е в камери. ако не тая камера, друга ше те хване. понеже насекаде ги има, то може спокоино да те проследят с години назад и да се докаже умисал или други неща. камерите са регистрирани и кам камерите са варзани и полиция, и прокуратура, и частни охранителни компании, и дарявата, и независими организации, та нема как да се излаже. аз сам имала разправии с една компания, дето искаше да лаже така и да ме таксува без законово основание. хванах си адвокат и адвокатката ги разката....предложиха ми обезщетение и ликвидираха всичките си претенции кам мен. базирано на такива обществени записи и охранителни институции, лицензи и прочие законови наредби. не позволяважте да ви промиват мнозаците, дир отдавна е едно големо лаино!

астните и дарявни компании плащат за лисенци и права да обслужват гражданите. дарявата се даржи отговорна за контрола над тези лицензии. компанниите подписват огромни фермани как точно ще осигурят сигурността на гравданите и това се регистрира при правителството и дарявните институции. всички адвокати знаят това и а некож се е пребил на пътя или линията, и идват цели адвокацки компании да си предлоят услугите на вертвата ,и резултата е, че жертвата обикновено получава милиони обезщетения. компанията бива редовно проверявана и даряна под око, вкл\чително има начини гражданите да рапортуват и да изискват от органите на реда всякакви мерки за сигурност. а компанията е допуснала грешка и това се докаве, там почват и други обезщетения кам дарявата и разни организации. какво ви стааа бе хора? откога станахте убиици по душа и савест? да не сте пили черните апченца тая сутрин? за колко стотинки си пордадахте савестта и човещината?

абе ко му става на дира, всички новини са наобратно, точно наобратното е на това, което докладват. пак ли разляха паницата сас супата?

пък в ук всички вп линии по цялата си далжина са охраняеми с ограда (много често дублирана в по-опасните участаци) , сателити и други саоражения и комуникационни вразки. бариерите са автоматични и пиле не може да префракне. ако все пак прехвракне, пак има начин да се спре влака авариино или да се отклони по други жп линии. ако и това не помогне, има деюрни спасители и поярна, правителствени служби и прочие. и там некаде, ако все пак некои се убие, му се изплащат мелиони на семеиството. обикновено садят жп цомпанията, но зависи от зашраховката на човека и здравните му права. }ото убииството си е убииство. }ото има закони и хората се грият. потарсете, има достатачно примери за това как се прилага закона в ук. и как се прилага в бг.

пък в УК хиляди малолетни ги изнасилват с години и никой не им помага, айде бегай, боклук :)

пък в ук тия неща все пак излиза тнаяве и хората се активират и си тарсат правата. което на бълхар не му се случва, това ли е целта, да баде обезверен човека от народа, че има сила и закон. тезата ти е тотално в защита на мародерите и на беззаконието. абе хора, колко струва за вас един човешки вовт, та така леко погребвате, забравяте и не искате да вярвате че закона и народа има сила?

Влак не слря на семафора и блъсна кола е по пое по добро заглавие

а бе МАХ ,луд ли си не знам ,но ти следя коментарите , разбирам ,че си ми набор (+ - ) ,понякога са точни ,понякога сякаш си на 3 питиета ... Аз карам вече 42 години (слагам и тези от балканчето ,чз-то и мз-то до казармата) На 4 колела се качих чак на 21 години, след като две бях на вериги (карах Т-34)...Днес съм на 59 ,подкарах 60 -така , имам всички кат. и над 1 500 000 км ,висше от 1982-ра ,13 старта на млади години в регламентирани ралита в нас и в Румъния ... В момента си карам Лада седмичка , -12 годишна с 5 скорости , побелях ,надебелях , но не се давам на младоците .. Ама това дето си го писал на поста си не го харесвам и аз се нервя на такива леваци дето си се моткат с 50-60 пред мен ,но чак да се изрежа на втора с 80 трета 140 ...забрави .. Истината е ,че всички знаци в момента са толкова фалшиви ,че ние българите , не ги признаваме и това води до подценяване и пренебрежение ... Истината е ,че 80% от знаците за ограничения трябва да се ревизират и отпаднат ,защото така или иначе не се ...СПАЗВАТ ! Поздрави от Варна и знаците от 30 -40 в зоната на "Зл.пясъци" ,поставени за активния тур. сезон за пешеходци , а днес през зимата дори котка не преминава покрай тях , а се кара реално с 70-80 (който си може )

Материала си заслужава кочинката

Не можах да разбера една и съща ли влакова композиция е блъснала 2 автомобила? Не става ясно от матряла. Или авторът ни мисли за много умни или той е глупак.

Като прочетох задълбочено статията установих, че един и същ влак е блъснал автомобилите.

Не е българин и не е ясно защо спят редакторите, ако има такива.

Върви естествения подбор на селски донори

Какъв подбор, жената е загинала, не малоумния шофьор.

Нищо ново. В природата продължава да действа законът за естествения подбор. Неспособните да оцелеят се самоунищожават.

дано поне бебето не попадне в "майчинските" ръце на средностатистическия зелен педофил!

Песнопой попада в междугарието Долна махала Баня!

Гледам какво пише на табелата на снимката, и си представям само как българинът спира колата, слиза от нея, ослушва се, оглежда се ,качва се на колата и тогава преминава.

На неохраняем прелез важи СТОП.

TIREX

за булгаристанското пътно говедо няма открити бронебойни патрони няма ! тир го гази влак, трактор, каруца- няма редуциране на тъпанарите зад волана.

Жалко, че не ги е утрепал! Сега всички трябва да плащат за лечението на тези ИДИОТИ!!! Няма как до всеки да се сложи по един полицай и една чистачка, просто няма такава държава и такова общество. Ако ТИ не мислиш, няма кой да мисли заради теб!

А едно време Партията мислеше за всички нас! :)

ами ,Тя и сега мисли ...как да се отърве от всички нас .

На всички Сигнализациите на всички неохраняеми (т. е. без бариера) прелези реват като ранен динозавър, святкат огромни червени семафорни светлини. Но... идиотите минават пред идващия влак за кеф и адреналин. Е, влака не прощава, ама с идиота си отиват и невинни!

В Европейска България, все още има ЖП прелези без бариери.

Oх. Да. Забравих! И Началник гарите си предават влака по телефона :)

И говеда има, дето преминават при спуснати бариери, не спират на стоп, преминават при червен светофар...

Разбира се че ги има. Не ги защитавам, но липсата на бариери показва отношението на държавата към здравето и живота на данъкоплатците и. При липсата на бариера, при нещастие, гарантирано страната може да бъде осъдена в Страсбург. И с право.

все съм се чудел какъв идиот трябва да си за да минеш пред идващ влак. На всички прелези има огромна видимост, сигнализация, това е първото нещо, на което те учат...що за малоумник трябва да си да се буташ пред идващия влак....

Голям малоумник !

Бай Ганьовците тръгнали да коментират САЩ , ЕС и Русия... Прости човекоподобни се радват на "бокса" на Пулев и тънко преминава през спуснатата бариера със тънка усмивка.... Преебал е всички... Биологичен боклук..... А са трийте и цензурирайте.

Ама къде слагаш Русия заедно със САЩ и ЕС?

Къде, къде Русия е по-на дъното !!!

АЙде на бас, че в Русия подобен род преминавания са в пъти повече на калпак.

Интересна е статистиката на загиналите месечно при ПТП в Русия.

Престъпно нехайство или малоумници...

В смешната ни държава се издават смешни шофьорски книжки-/за справка, вижте възрастта на шофьорите/ и затова стават смешни неща но със сълзи.

Това трябва да е урочасана композиция! Два удара един след друг...

Не са роми?! И двете катастрофи са по линията Карлово -Пловдив. Бързат хората, да не изпуснат софрата.

Не знам, що за журналисти има, но се пише: "Кола беше блъсната от влак!", а не: "Влак блъсна кола!" Какво ще кажете?

И двете изречения са правилни, въпреки че вместо разговорното кола е добре да се напише автомобил! Но и в двата случая потърпевшо е 4-колесното превозно средство! :-)

Отде го измисли?

Ами да ти кажа!: -Влакът е константа по отношение на маршрута.

Чини ми се дека като си купиш книжка , никой не ти казва , че на ж.п. прелез влака има предимство . Лека им пръст на загиналите .

Мангалите прости тръгнали на гости

Жената от катастрофата до Песнопой е загинала, според други сайтове.