Пловдивчани създадоха революционна чаша за кафе

Двама пловдивчани изобретиха и патентоваха революционна вафлена чаша за кафе, която запазва характерната си хрупкавост и вкус за 40 минути.

Обратно в новината

Коментари - Пловдивчани създадоха революционна чаша за кафе | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво майна! Сега ви предлагам да разработите чаша за ракия от домат, чаша за вино от пържола... още работете върху завтните Халби от чипс ... мн обичам!

Браво, чудесна новина. Успех в бизнеса и повече работни места.

О ие !

Българин открил топлата вода.... ха ха ха... аре открийте нещо ново. Това го има от години

Винаги съм подозирал ,че майните са малко нещо италианци-кафеджии.Браво майни!

Това е добре за у дома,но когато си навън-например плащаш с пари за кафето.Парите пълни с малки гадинки и ти няма къде да си измиеш ръцете,пиеш кафето,изяждаш чашката и после-ХЕПАТИТ.

Ти остави парите, ами по транспорта като се ловиш за разни дръжки, пипани от хиляди ръце - кой сополив, кой настинал, кой с пърхот или сифилис... Даваш ли си сметка какво можеш да пипнеш като изядеш след това една такава чашка, която си държал с такива ръце?

Абсолютно. За ядене в тоя случай не става. Няма да я ядем просто. Утехата е, че се разгражда по-бързо от пластмасата и не се трупа много боклук на сметището. Дори в градинка да я хвърлиш, като завали 1-2 пъти ще натори почвата. Докато пластмасовата ще се търкала с години.

Евала! А руснака един прозд чушкопек се мъчи от 35 години да създаде и нихил!

отдавна го има това.да не говорим че вафлата ще бъде пипната от много хора докато я пробваш.

НЕ ТРЯБВА ДА ПРИДАВА ПРИЕМА ВКУС И МИРИС. Аз и сега не понасям тези хартиените чашки, които винаги абсорбират миризми от ''кухнята'' на пункта който продава кафето. Или на сандвичи миришат, или на някакви подправки.

На пичовете Браво!!!, ма науката трябва да върви в посока, хартиената бюлетина след гласуване, да се превръща в тоалетна хартия, хем си си дал гласа за политиците, хем ги ощастливяващ със задните си части, та те да не се вземат много на сериозно и да са по-близо до избирателите ... Напред науката е слънце!!!

Ама то така може да стигнем и деректно да цапнем нашият избраник с онава за което сеползва тоалетната хартия.Може да се нарече директен способ!

Следват чаша за кока-кола+сламка ;) и да са с различни вкусове! И цветът не е маловажен - трябва да ми отиват на костюма!

АЗ ЩЕ ПАТЕНТОВАМ ЧАША ЗА РАКИЯ ОТ КИСЕЛА КРАСТАВИЧКА

Изчисти една прясна зелена чушка от семките ,подрежи я леко да стане равна , сипвай ракия и пий:)))

Като не ви харесва, пийте от найлон. Ей, аман от критикари и разбирачи.

взаимсват обаче всичко е химия.Кано например тоалетнатаролка която се разтваря във вода.

Виждаме,чешка от вафлена кора сложена в бял картонен калъф! Ако това е патента, браво за простотията.

>

това предполагам е калъфче за да обира топлината и да не ти пари на раката !

А вътре има налята боза, нали?

Добре е идеята, обаче ще има много ядове ... Проблем с траспорта, проблем със съхранението ... И накрая ще излезе така, че чашката ще е по-скъпа от кафето.... Е каква е далаверата тогава ?

БРАВО на момчетата! Значи все още се намират мислещи хора в България...

Руснаците сега ще откраднат идеята и ще направят същата чаша, като с нея ще може и да се стреля.

То па едно изобретение, цял свят ще се втурне да го краде! Нещо по нелепо и смешно не можа ли да измъиш?

... А един пък измисли ковчези от велпапе !!

Купи си два!

ТОВА С КОВЧЕЗИТЕ Е ИСТИНА !! ПАТЕНТОВАНО Е !!

е крайно време да ги изгонят от сградата на БАН, която е превърната в Клуб на пенсионера!

Преди 2-3 години някакъв от Дупница ''възроди'' компютрите марка Праевц:) ТАКА ГИ ВЪЗРОДИ, ЧЕ НИКОЙ ГО НЕ ЯУ ПОВЕЧЕ :))) Тези с чашките за кафе от вафла ще получат евала, когато залеят поне България с изобретението си;) Да не се окаже, че тази чашка е по-скъпа от кафето? Защото няма как да не е хигроскопична и да няма нужда от специална опаковка и съхранение преди да се използва! Отделно при влагата по морето, колко ще издържи на склад?

someone

не знаеш ли, че сме наи-умните и красивите? забранено е да се критикува.

Разбрах, ние българите сме нацията с най-ниско самочувствие в света !

Колко хубаво ще е да има и такива чинии, вилици и лъжици! След вечеря всеки си изяжда приборите и мама няма вече да мие съдове!

Готино. Може би ще трябва да я комбинират с приложение за айфон (майтап бе, аз съм с андроид) да подсеща залисиите като мен, че чашата ще се стопи скоро.

принципа на сладоледена фуния. Въпроса е кой ще се сети.

Това е много добре за нас, тъй като няма да се налага да подканяме седящите по 2 часа на 1 кафе.

Само пушачите устискват на толкова. Тия дето искаме чаша кафе колкото бирена излизаме и я пием половината ден по улиците или в колата. Ама на вас ви се свиди и топлата вода

От туршия - чашка за ракия... Че и рима има.

А да, и за критиците..Чашката може и да се яде, докато се пие кафето...както със сладоледите Раффи, хапваш си сладоледа и гризеш фунийката... А в краен случай, може да се метне на гълъбите или кучетата..те няма да откажат, хрупкава коричка с кафе!

абе човек... как да ти го обясня че това го има в масово производство вече година в Англия???? Познай кога е "открито", че да се патентова, че да се тества, че да се ползва вече година?

Оки, а тогава нашите хора как са успели да го патентоват, а? Нали нямаш право, да патентоваш нещо, което вече е създадено?

Браво момчета. Смело напред!

Хора, чета ви..И ви се чуда! Вместо да се зарадвате че хората са постигнали нещо, вие какво ......оплювате хората! За това, че са постигнали нещо ли? Че са създали нещо ново ли? Е никой не ви пречи и на вас да създавате нови неща! Да знаете, от хейтването няма полза! Само вреда!

cdn.psfk. com/wp-content/ uploads/2015/02/scoffe-cup. jpg

Завист, завист.

да де.. .само дето в КФС в Англия вече година пият от такива чаши. Та пак нашите момчета "откриха" топлата вода или добре копираха технологията която се ползва в КФС.

да де.. .само дето в КФС в Англия вече година пият от такива чаши. Та пак нашите момчета "откриха" топлата вода или добре копираха технологията която се ползва в КФС.

да де.. .само дето в КФС в Англия вече година пият от такива чаши. Та пак нашите момчета "откриха" топлата вода или добре копираха технологията която се ползва в КФС.

да де.. .само дето в КФС в Англия вече година пият от такива чаши. Та пак нашите момчета "откриха" топлата вода или добре копираха технологията която се ползва в КФС.

Опасявам се, че ще откажат някои дами да пият кафе.

Тя чашката няма да се разпадне 40 минути, а дали ще си предаде част от вкуса на кафето? Няма човек обичащ кафето да пие ''попара'':) Виж за българинът който се налива с ''горчивата и препечена робуста'', тази кофичка може да му паснте на вкуса;)

а дали не си разбирач,а?просто напиши евала на момчетата професоре!

Браво, супер готино е да четеш за хитри неща, направени от българи! Значи все още има надежда за тая страна, превърната в политическа клоака!

Няма вече такава страна. Само чалгарите още на са го разбрали.

По-скоро тебе те няма. И никога не те е имало. Нещастник!

Такива вафлени съдове има отдавна, специално за супи ....... та не ми е ясно какво точно е революционното

Ами не е за супи.

Чудесно, браво момчета!

Искам и такава дамаджана!

Една изключителна идея, дано да има успеха за в бъдеще!

"Хъбъл", ряпа да яде.

sawo

Не може всеки ден да се изобретява "Хъбъл"...

Като гледам телешкия възторг от "революцията" си давам сметка колко има да се мъчим още. И това са хора, един път, що-годе грамотни, второ, с компютърна грамотност... Пък смятай за какво иде реч от там нататък.

Хората са зажаднели за поне малко позитивизъм и нещо успешно, иначе при цялата помия наоколо трябва масово да се гръмнем. Кое не е ясно?

Когато те търсим, те виждаме, дори да те няма любов! Любооов! Люююююбоооооооооов!

Идеята търпи развитие ,като ядливи купички за супа ,чаши за бира и безалкохолно и т.н. ,дано тези пичове развият идеята си и за други полезни и практични неща.

сега да направят и чаша за ракия от кисело зеле,ем пиеш ем мезиш

Когато пуснат автомати за ракия. По Нова Година.

Остава да измислят и вафлен презерватив, който след еакулацията да се изяждА от жената с материала в него.

Пържена чаша за бира от... картофено брашно.

Само така ще просперира България от млади, кадърни и можещи!Няма значение колко е голям продукта - той ще им носи капитал и работни места за хората.На добър час момчета!Дано и други си размърдат мозъците, за да изчистим пазара си от китайски стоки.

Ами това са си познатите вафлени кофички за сладолед с малко повече слепващо вещество

Ами, да ги беше направил. Идеи от канапето ще даваш, като станеш богат. :))

Малко е 40 мин. Ще ми дават зор с пиенето. Поне 2-3 часа трябва да изкарва, но за кафе автомати където се пие на крак става. Бравос!

А за нашите къси и дълги кафета дето са по два легнали пръста по всички бензиностанции дето уж се конкурират. 40 мин. са много за изпиването на едната глътка.

до година вафлена бутилка ... и така нататък , длед 381294 години , вафлен космически кораб!

можеш да долетиш до Луната и да го издеш ако останеш без запаси !

someone

по принцип е добре, но не е нещо, което ще ни оправи икономиката. пък и не всички добри идеи се харесват от потребителя.

Луд ли си или наивен? Патент не се защитава за да оправи икономикта 'ВИ' , а да носи приходи на собственика на патента. Все някой 'ви' е длъжен на вас да ви оправи...

someone

досега колко приходи е донесъл?