Подпомагат млад пианист за участие в конкурс

Млад пианист от Шумен ще получи помощ по линия на Министерството на културата за участие в конкурса "Андрей Стоянов".

Обратно в новината

Коментари - Подпомагат млад пианист за участие в конкурс | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А КОЙ ДА ПОДПОМОГНЕ , ТЕЗИ КОИТО НЯМАТ ПАРИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ СЛЕД КАТО ВИНАТА ЗА ТОВА Е НА СЪЩОТО ТОВА ,,ПРАВИТЕЛСТВО И УПРАВЛЕНИЕ "

Документи за участие: а) Формуляр за участие б) Копие от акт за раждане в) Снимка на участника в добра резолюция (минимум 300dpi) г) Документ за самоличност - лична карта д) За II - V гр. уверение, удостоверяващо в кой клас и в кое училище учи кандидатът е) За групи VI - VIII копие от документ за последна завършена степен на образование в България ж) Банково извлечение за платена регистрационна такса от 30 лв. (за пиано-соло) или 50 лв. (общо за клавирен ансамбъл)

Всички конкурси извън България се заплащат. Навремето мой колега замина по покана на японците на конкурс в Токио. След като слязъл на аерогарата, за да стигне до хотела на настаняване му поискали 1000 долара. Добре, че бил с още една колежка, че си разделили сумата. Детето вече се е доказало в България. Едва ли иска да свири цял живот в Морската градина. По-добре да се явява на чужди конкурси, да завърши чужда консерватория, да работи навън и да се оцени трудът му. Какво го очаква тук? Каква заплата, какъв живот?

Понеже за пореден път манипулират хората и играят по тънките струни искам да изясня нещата. 1. Участието в този конкурс не изисква някакви специални парични средства непосилни за който и да е в България независимо от доходите му. 2.Дори и да е такъв проблем настаняването както го описват ( а той не е !) да се беше обадил баща му, щяхме да му предоставим всичко безплатно. 3. Дори и да бяха нужни средства и да ги нямат, те са такива, че се събират за един ден свирене на посоченото място. 4. Това е поредния случай на дете употребявано от родителите си по най-долен начин и най-страшното е, че се манипулира обществото по безобразен начин. Само за сведение, преди няколко години едно семейство с две дъщери цигуларки от провинцията бяха проглушили медиите по същия начин, бяха ги сложили да свирят по цял ден пред Шератон в София , оказа се , че самото семейство в София са се настанили в .......... ШЕРАТОН !Стояли са месеци наред, направете справка колко е дори най-евтината нощувка там! 5.Министърът вместо да си прави рекламни акции е по-добре да проучи как стоят нещата, а не да ни се хвали какви мерки назабавно е взел.

6. Ако някой наистина иска да помогне на детето трябва да се намери начин родителите му да бъдат обуздани. Детето е талантливо, но такива като него ( за щастие) имаме много в системата и то трябва да получи вниманието, което получават и другите като него, а не нещо специално. И най-важното , сега е възрастта му когато то трябва да се развива. С такова свирене нищо не му се помага, а напротив - пречи ! И по 24 часа да свири по парковете няма да напредне. Това няма нищо общо със задълбочената работа с инструмента, която се изиска, да не говорим, че неукрепналият му усет за тоноизвличане ще деградира с употребата на ел.инструмент. Понеже съм наясно, че от родители като тези някаква съвест не може да има, тези които могат да помагнат са евнтуално някакави институции и НИЕ !Просто не трява да му се пускат пари ! С тях не помагаме на детето, а подържаме пороците на родителите му!

Този "гениален" скулптур не трябваше ли да си подаде ОСТАВКАТА

Пореден абсурден пиар на "политик". Поне да му беше дал джобните си за закуска, не да го финансира от данъците.

Каква комунистическа пропаганда се вихри в тази страна! Хайде да правиме вятър на мултака, геният на склуптурата, вместо прокуратурата да отговори на въпроса как Веждито съчетава власт с пари! Нали знаети какво означава тази формула?! Бедна България!

Ами хайде да плюем е?! Докато се издавим в собствените си слюнки.

Изказвам мнение без да вземам отношение за или против. От Шумен съм. Когато това дете се появи да свири една вечер преди 2-3 години бях възхитена и почти всяка вечер съм оставала парички. В последствие ми направи впечатление, че зад него стои баща му с кафенце и цигарки. Наблюдавала съм го години и си създадох впечатление, че бащата използва труда му и може би не работи по цял следобед свиреше. Баща му работи ли изобщо?

Чичко Вежди, що за покварен тип трява да си за да се правиш на месия за един, а на съдник на други. Цяло общежитие няма ли да е доста широчко за едно семейство? То е хубаво да има прозрачност за това какви далавери правите и за какво харчите парите по министерствата, ама не и да правиш хората на бунаци. Ми че от всякъде личи че е нагласена работа, бе, сельо. Що не вземете да се спрете да раздавате пари и общежития, сякаш са ви бащиния. Я кажи като уреди от другарката директорка общежитие, ти на нея какво й уреди. Ти на мен, аз на теб и така е то в Булгаристан докато свят светува...Ай ше ви са и корумпираните гадини, навързани кат свински черва.

много точно казано

Възхищавам се на това дете. Всъщност зрял човек рядко би показал такова трудолюбие, постоянство и упоритост защото освен таланта те са другото което наистина би донесло успеха на този пианист. Желая му блестящо представяне и победа в конкурса. И не мисля че е здравословно за 14 годишно дете да репетира по 12 часа дневно. Прекалено е.

А дали то иска да репетира и да свири с часове като уличен музикант? Къде са съответните органи, които вземат децата от родители им, че са ги оставили за да отидат за хляб за 10 минути, а оставят това дете на тези родители и министъра да си прави реклама?

Веждичка, хайде стига толкова помощи сте раздавали. Детето с труд и упоритост си е заслужило парите, които трябва да му дадете, а не да ви се моли за помощ. Това са пари на данъкоплатците, не твои лични пари лицемерино.

Абе това министврство не трябва ли да нещо нормално да подпомага на малдите таланти в музиката? Що това е такава новина?

Хубава новина в края на деня.

Няма що! Каква е новината? За талантливо дете, за безотговорни родители (да не казвам експлоататори) или за дарение с чужди пари, пък било то и някакви 50 лева?! Таксата за участие е около 50 лева, билети и нощувка у познати, каква толкова сума е, че ще й се посвещава тази дописка?

"Две са безкрайните неща, вселената и човешката глупост? За първото не съм сигурен." А. Анщайн