Арабско-кюрдската коалиция атакува ИД в сирийската й столица

Арабско-кюрдска коалиция обяви началото на офанзива с подкрепата на САЩ и други държави за изгонване на "Ислямска държава" от Ракка, нейната "столица" в Сирия.

Обратно в новината

Коментари - Арабско-кюрдската коалиция атакува ИД в сирийската й столица | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

брех тея американчета какво пак измислиха...нали на Сирийчетата им е ясно че щом кюрди "освобождават" тоз регион курди юе го и окупират после :-0

с руски референдум да ги вземем освен? Да не станем, като Украйна и да ни разпарчетосат, ако решим да си присвояваме територии, м?

Не ги гледай какво говорят, а ги гледай какво вършат.Нищо чудно свободно да пропускат главорезите и симействата им, а после да започнат да бомбардират пак болници и багери. и това не са кюрдите.

ами вземи си ги бе...Българските земи!Май само дрункаш за путпропа на който симпатиираш и аналл лизираш!А?

Този кюрдски "Сили за демократична Сирия" много ми прилича на прословутия "Център за наблюдение на човешките права", базиран в Лондон, който цитират всички медии при коментарите на "най- актуалните новини" от обстановката в Сирия. Тая кюрдска организация май досега никой не я е чувал, по принцип кюрдите много не долюбват американските приятели на Ердоган. Съмнителен е този бърз съюз срещу ИД.

Путлер тъпото парче май на огън се пече...

Бе не знам от вас двамата с него кой е по-тъпото парче!

VIPER

Значи кюрдите ще се бия , а САЩ ще помагат....да видим От десетилетия е едно и също - ЦРУ пали войни , а после САЩ помагат на правилните да спечелят Айде няма нужда Не ти трябва враг с такива "приятели"

И американците са там , Делта и други специални сили!! Кой мислиш ръководи нещата. Има и специални части от други страни.

VIPER

пълно е с делти , алфи и цялата гръцка азбука

Да де, там са > 40 съветника и се мъчат да го крият:-)) Руснаците си признават че "спецназа" помага на армията на Асад! А сега кой какво прави наистина срещу Идил и подобни? Отговора ясен> за вече 6 месеца сирийците си освободиха над 80 града. Кюрдите са наистина върха, проблема е наистина да им помагат.

Има вестник, който се нарича Лична драма, та там можеш да напишеш, какво и как го чувстваш.

ИДИЛ бе уничтожена от могъщите ВКС на РФ. Сега САЩ само ще оберат лаврите. Но ние знаем, кой истинския побелитель.

Бляд ли си блядиха ли си???

просто те бъзика , и ти се ловиш!

4 въртолета, 20 камиона и МИГ 25 вчера? Нали бяхте ги сразили!

така са ги унищожили , че ИД са опраскали 4 Ми-24 и един МИГ-25 на летището Ет-Тияс. И то все руски.

Россия несчастная наша держава.......

А североазиатската орда кого подкрепи??? Пачему Късака си би камшика?

Цирка е голям, западните смешници още се чудят кои да подкрепят, а те за атака ми говорят!

ама атакува ли или мисли да атакува, и как ще атакува Американец отрочето си, а турците няма ли да участват или не знаят кои са лошите и кои добрите

Оформя се бъдещото разделяне на Сирия. Държавата Кюрдистан е на път да се появи на картата, САЩ май се опитват да го играят съюзник на Кюрдите. На ЕрДоган му е скроена шапката.

Преди малко ни облъчвахте как САЩ седял зад него и той кроял шапката, пардон - чалмата на цяла Европа.

Точно САЩ скрои чалмата на Европа!

Познавам се с кюрди не си падат много по руснаци. Нямат нищо против САЩ, разбира се това е лично мнение.

Ако се остави на САЩ, държавата Кюрдистан няма да се появи. Ще се появи ивицата туркомани и окупираната от Турция зона за сигурност. Изобщо кюрдите не разбраха ли от Иран че се гъбаркат с тях и ги изпозват за пушечно месо.

Определено нещо куца,като гледа колко хора са се промъкнали в стаята на санитарите и ползват компютрите. И само как се изразяват на руско-български...... голяма работа,ей.

Къде кюрди се бият в Сирия и срещу кого?? И то подкрепени от руснаците??

Въздуха и на Ердоган и на Путин,вонят еднакво противно и отвратително,затова истинските българи предпочитат чистия европейски!

Русия си е клоака! Логично е да я използваме за тоалетна! Ти ходил ли си там! Селата им затънали в кал и мизерия! Градовете им някакви панелни гета пълни с беззъби алкохолици и наркомани! Като капак едва 2-3 месеца хубаво време в годината!

А Путин велики де е! Що не участва! нали беше голям враг на ИДИЛ!

То и славяните са един народ ,ама си имат свои държави!! Както и арабите.

Друг път са един народ! Не бъркай една езикова група с един народ!!!

Тука пишат хора с симптоми за раздвоение на личността.Пишат на руско-български и накрая се получава каша. Малко пари се отделят за здравеопазване,особенно психическото.Мъкааа....

А днес се е случило нещо хубаво- унищожаването на 4 руски бойни хеликоптера Ми-24...ха.ха

Къде мога да прочета за хубавата новина?? Явно турците са пратили ракети земя-въздух , след като в Сирия свалиха техен Апачи.

Руски хеликоптери са горели край Палмира...радоста трябва да се отпразнува.

асен генов е бил здравата ошамарен днес в центъра на софето...

кой е тоя? На кой му пука?

Като се говори за кюрди има различни групи такива. Има в Турция , в Сирия и в Ирак. Турция работи добре с кюрдите в Ирак, и ги обучава за борба с ИД. Турция има проблем само с кюрдите на своя територия по разбираеми причини. Пешмергите са кюрди от Ирак и сериозна военна сила. Те размазват ИД в Ирак.

Турция обучава кюрди в Ирак срещу ИДИЛ?! Турция въоръжава, лекува, снабдява, информира и обезпечава с логистика ИДИЛ. Американци получили информация за връзки на Турция с ИДИЛ от избягал джихадист, който донесе флашка с важна информация. Впрочем, участието на Турция е било известно и Русия е представяла доказателства, но САЩ правили оглушки, косвено не препятствала на турското подпомагане на ИДИЛ, а значи косвено сами помагали на ИДИЛ.

Глупости на търкалета.

Турция обучава кюрди в Ирак срещу ИДИЛ?! Турция въоръжава, лекува, снабдява, информира и обезпечава с логистика ИДИЛ. Американци получили информация за връзки на Турция с ИДИЛ от избягал джихадист, който донесе флашка с важна информация. Впрочем, участието на Турция е било известно и Русия е представяла доказателства, но САЩ правили оглушки, косвено не препятствала на турското подпомагане на ИДИЛ, а значи косвено сами помагали на ИДИЛ.

ЗА СЕГА В СИРИЯ , А И НЕ САМО ТАМ , СЕ ПРОВАЛЯТ АМЕРИКАНЦИТЕ !!!

Русия не успя да привлече западни инвеститори на пазара на дълг

VIPER

И що трябва да са западни ?

доллар надо

Тавагишутки, вие още ли вярвате, что Самая Магучая армия има ВКС, след като едни камилари я принудиха да се оттегли от Сирия?

успех им пожелавам , руснаците освен да убиват сирийци нищо друго не направиха!! Сега ще видят как се върши работа.

пак ли , то от 4 години гледаме .

Трудно е едновременно срещу фашистите на Асад и ИД!!

Ислямска държава Турция трябва да бъде унищожена. Тя е центъра на злото, което дестабилизира целия регион и помага на сърцеядите от ДАЕШ. Ердоганоглу и семейството му трябва да бъдат обесени на уличните лампи, а Турция да бъде разделена на няколко държави -- например Румелия, Егея, Анадола и Кюрдистан. Тея които искат да живеят по законите на шерията нека се отделят в Анадола, останалите хора имат нужда да живеят като човеци.

Дрогарьо, пачему не написа, че има рснаци, които искат да живеят, като нормални хора и такива които си мислят, че великият хан още е на власт. Та Фторите дрогарьо, да си Фащат ханчето и в Азия!

А ти къв си ? Турчин защитаващ диктатора Ердоган... ..или българин ,защитаващ диктатораЕрдоган ? И в дват случая си трагедия , но във втория...напразно дишаш въздуха на хората .

Турция обучава кюрди в Ирак срещу ИДИЛ?! Турция въоръжава, лекува, снабдява, информира и обезпечава с логистика ИДИЛ. Американци получили информация за връзки на Турция с ИДИЛ от избягал джихадист, който донесе флашка с важна информация. Впрочем, участието на Турция е било известно и Русия е представяла доказателства, но САЩ правили оглушки, косвено не препятствала на турското подпомагане на ИДИЛ, а значи косвено сами помагали на ИДИЛ.

това е новина, но вината чия е , турцЯ много се кефи на такива нови ни

Лавров се опитва ,да се бърка в действията на международната коалиция,след като никой не я кани за съвместни действия!Коалицията на САЩ ще се справи сама с ИД,а след това и с Асад,който Лавров се опитва да натрапи!Асад е проблема на Сирийците и с него коалиция е невъзможна,той е военно престъпник,последният диктатор в Сирия, подкрепян само от Русия и Иран!

те се справиха с талибаните и образуваха ИД, сега кво следва Д-ва на Баламите ли?

сити ли се кои са Те

В Руския Олимпийски Комитет са получени официално от МОК данните от препроверка на допинг пробите на руските олимпийци през 2008 година. Положителен резултат са дали 14 руски спортисти от три спорта.

Хайде пак да попита тавагишутките. Тавагишутки, ако Късака е пабедил в Сирия, пачему в Сирия има ИД??? Ако не е пабедил пачему се оттегли???

симо

Станете 10...Дано акъла ви тогава стигне поне за половин .

Мочката, отговори пък тогава разпореждай.

Дрън дрън ярина е цялото това говорене. Мозъка, сърцето и портфейла на ислямска държава са в анкара, доха и риад. Докато там не бъдат изчегъртани, ислямския терор никога няма да спре.

важи и за хамериканците!

Pesh0

Ако САЩ помага официално на Кюрдите .... Русия , има зъб на Турция и също ги подкрепя .... Голям кюрдистан , на турска територия , е почти сигурен.

Какво включваш в Голям Кюрдистан?Северната част от Сирия, източна Турция, северната част на Ирак и северозападнен Иран ли? Това е невъзможна работа, както и обединението на българските земи от Сърбия, Македония, Гърция и Турция.

Pesh0

Те и ИДИЛ бяха демоктарични сили и САЩ ги подкрепяха , до преди година . Кои ли са тези нови демократични сили . Все пак , на кюрдите може да се има доверие , до някъде . Няма да се съюзят с кои знае какви главорези . Ама САЩ от къде на къде ще помага официално на кюрдите ????? Най - голямата площ на кюрдистан се намира в Турция ... до кога ще им помага ? Отделно в рака няма кюрди .

симо

Всичко е БИЗНЕС...Влагаш 10 млн. за да създадеш АЛ КАЙДА- после харчиш 3 трилиона срещу тях/войната срещу тероризма/.Даваш 5 млн плюс курабиики-после военни бази,засилено присъствие,противоракетна отбрана,нови мерки на НАТО плюс сигурен процент военни разходи от балъците. Даваш 15 млн за сирийска демократична опозиция/тя взе,че се осра/ и после нов дъжд от поръчки за ВПК,плюс милиони бегълци/от тях само-5млрд аванта/и зависима ЕВРОПА...Просто бизнес..МНОГО УМЕЛ при това..

Твърде далеч са още от Ракка. Стратегическа грешка е да обявават план за настъпление без заблужаващ маньовър. Без руско съучастие атаката им няма да успее. США са пълни некадърници в сухопътното планиране.

Кажи им го! Къде са тръгнали със США да правят акция. Та нали нашите непобедими ВКС могат всичко. Освен това Асад ни поканил официально!

Аз го бъзикам, то плюсове ми пише!

Те руснаците още в Дагестан и Чечня не са ги смазали ИД,какво остава във Сирия?! Акцията в Сирия е пропаганда за Путин защото му падат тирантите,а той като всеки комплексар иска, ,да му е голям'' рейтинга?!

ислямска държава е забранила на жителите на рака да напускат домовете си , и евакуира своите семейства!????? как ги евакуира ? къде ги евакуира? с какво ги евакуира от един обсаден град в средата на нищото? и защо никой не ги прибира тия евакуираните? или това си е един безкраен спектакъл?

много интересно. Москва свърши парите и изведнъж и бежанците намаляха. И ИГИЛ постоянно отстъпва. Що така незнам.

Задава се нов огромен срам за алкашите !!! Те са претръпнали на срам и унижение с годините, ама ще не си стоят в землянките ами тръгнали да се правят на велики. Където са стъпили, всичко след тях е разруха

най после и ти разбра , че САЩ не стават.

господин соросоид канадски, не се опитваи да мислиш с двата грама мозак в соросоидната ти тиква

Как някой ще купи нашите акции, като има наложено несправедливо ембарго притив Русия? Не е верно че е само срещу 23ма руски олигарси. Не е.

При нахлуването на савецките войски в Сирия опорната точка беше, че Асадович е поканил Късака и за десетина дни Жужо ще раздаде справедливост. Оказа се, че Жужо напуснА Сирия и Мурзилажът не ни обясни дали Асадович го е изгонил, като пълен некадърник или Късакът си е свършил работата и си е тръгнАл??? Скажите тавагишчи!

Ако и в главата ти е такава каша, като в поста си за оплакване.

му е от шльокавицата! Убива директно мозъчните клетки!

май работите отиват към две Сирии- едната на Асад, другата- на кюрдите, които ще трябва да си я делят с 'умерената опозиция' и клона на ал-кайда в Сирия- ал-нусра фронт. а ь-доган ще остане с пръст в отвърстието

САЩ ги обучава , финансира , а сега да видим колко ще преминат към ИД !