България и светът отбелязват Деня на труда

Световният ден на труда и международната работническа солидарност ще бъде честван у нас с митинг-шествие в столицата. Организатори са БСП и синдикати.

Обратно в новината

Коментари - България и светът отбелязват Деня на труда | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само ги погледнете русофилите (социалисти). На Великден (нали са "православни") и на избухването на Априлското въстание (нали са големи "родолюбци"), те си празнуват интернационалния първи май и си пеят бежбожно "Ние сме на всеки километър".

Какви русофили бе кратуно. Какви работници,родолюбци? Не виждаш ли ,че най голямата и неуправляаема маса са безработните. Айде пробвай на тях да кажеш нещо. Стига сте писали простащини .

писмо до ванка с танка ( нерегистриран ) 01.05.2016 09:53 Пиша ти от Плевен, драги Ванка. Помниш ли кагда пришол със танка? Беше млад, но се държеше мъжки. Зарази семейството ми с въшки Взе на мама златните пендари и дори галошите ми стари. Помниш ли, как кушаше картошки? Наконец забърса три кокошки. После си преспал със какa Сия и изпил си всичката ракия. А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате във главата! Длъжен бях да те обичам, Ваня. Даже кръстих дъщеря си Маня. Залъкът си давахме насила на Русия тая дива сила. После цели девет петилетки грабихте уран и руди редки. Грабихте и жито, папироси Зарад тебе ходим голи-боси! Дружбата ни беше свята, чиста. Ние всички хранехме танкиста. А пък ти ни пазеше със танка и ни взе последната луканка Пазеше и немците, и чехите. Ние тук възпявахме успехите. С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята.

Честит Празник на всички отрудени и вярващи в доброто българи. Нека да е май, нека да е първи и винаги гордо да се вее знамето на справедливостта. Честито!

На снимката само стари червени чугунени глави.

За комунягите това е най-важният празник! С него отбелязват тоталното присвояване за себе си на изработеното от лумпените!

Честит празник на труда ! Въпреки конспиративните му корени, въпреки изродщините, извършвани в името на социалната справедливост и т.н. Въпреки всички негативи е факт, че труда има необходимост да се сдружава, за да постигне някакви приемливи условия от страна на капитала. Факт е, че социалната държава е една добра идея, която на някои места дори съществува. На практика безработицата е изкуствено предизвикано явление, поддържано от едрия капитал в сътрудничество с държавната власт. По тази причина държавата трябва да осигурява и на най-голямата мижитурка възможност за достойно препитание.

"Лявата идея и християнството споделят грижата за слабия и онеправдания."-Какво лицемерие само.Горбачовата мирна перестройка планирана явно много преди 89 направи богати много от хората които ни казваха че капитализма и демокрацията е вредна и комунизма е вечен.И религията беше забрана , а виж те ги сега червените -на първите редици с най-големите свещи.На практика всичко социалистическо е само в учебниците.А спомняте ли си оня ПЪРВИ МАЙ.Честит Великден на българите...на живите българи.Политбюро на ЦК на БКП в България по това време се състои от: - Генерален секретар: Тодор Живков - Членове: Георги Атанасов, Гриша Филипов, Добри Джуров, Йордан Йотов, Милко Балев, Огнян Дойнов, Пенчо Кубадински, Петър Младенов, Станко Тодоров, Тодор Живков, Чудомир Александров. - Кандидат-членове: Андрей Луканов, Георги Йорданов, Григор Стоичков, Петър Дюлгеров, Димитър Стоянов, Стоян Марков Непосредствено след инцидента висшето държавно и партийно ръководство на НРБ научава, но решава да пази тайна. Ръководните кадри на държавата и на БКП са предупредени да не излизат от вкъщи; за тях са предвидени специални храни, които се проверяват ежедневно за наличие на радиация. Вода се пие от специално приготвени водоноски. В това време нормалният живот за останалата част от населението продължава. Хората ходят на работа, хранят се, пият вода, без никой да ги предупреди за опасностите. На трапезата на българина обилно присъства традиционната за това време салата от марули, реколтата от които е изключително добра за тази година. Както е известно марулите са растения, които абсорбират огромно количество радиация. В комунистическа България традиционни са изключително масовите манифестации, посветени на 1 май ден на труда. Провеждани във всеки град, отсъствието от тях е невъзможно. За да го няма на манифестация, човек трябва да има изключително сериозна и документирана причина, в противен случай следващите месеци (а и години) се сблъсква с множество трудности.

Комунистите, изведнъж станаха вярващи след 1989 година.Дори започнаха да посещават църква, да палят свещи, да се кръстят ...А преди това, забраняваха на партийни членове да канят поп при кръщене, свадба или погребение. Това, се казва - цинизъм!

Тези които се облагодетелствуваха след 1989год. ЗАПОМНИ НЯМАТ НИЩО ОБЩО С КОМУНИСТИТЕ. Те са разни тарикатчета с престъпни наклонности като всички представители на буржоазията. Истинските комунисти та и си останаха бедни. Те заедно със земеделците и по-голямата част от безпартийните в периода 45-89 построиха всичко това което вече 27 години се разграбва и има още за разграбване. За съжаление на българите им липсва НАЦИОНАЛНА КАУЗА. Евро интеграцията е кауза само на шепа тарикатчета намиращи се на хранилка в чужди посолста и организации, като "Отворено общество", чиято единствена цел е личното обогатяване. Единственото решение на проблемите ни е появата на национална кауза която да обедини всички българи. Тази кауза за мен е ЗАПАЗВАНЕТО НА ИЗЧЕЗВАЩАТА БЪЛГАРСКА НАЦИЯ. За постигането и има много пътища, но аз ще кажа само два. 1. Прекратяване на самоизяждането на българите. Злобата, завистта корупцията са национални черти, които трябва да бъдат изкоренени. 2. Повишаване на раждаемостта. За наше съжаление след по-малко от 20 години с този прираст на българите ще станат малцинство на територията на България. Затова апелирам към всички млади българи да се поучат от населението на Квебек и ДА ЗАПОЧНЕМ ВОЙНА НА ЛЮЛКАТА. За тези които не са запознати през 19-ти век френскоговорящото население на Канада губи битката с англоговорящите поради малобройност. За това те пристъпват към така наречената "война на люлката" състояща се в това че всяко семейство трябва да има най-малко по 4 деца. Така за по-малко от век населението на Квебек се увеличава многократно. Така че българи призовавам Ви ДА СПАСИМ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ ОТ УНИЩОЖАВАНЕ, което е цел на англосаксонците.

Досещам се, че си изучавал "Исторически материализъм", "Диалектически материализъм", "научен комунизъм", История на БКП", "История на КПСС" и ред други простотии, за промиване на мозъци ... Дори, не те съжалявам!

ВЪПРОС : ЩО Е ТО КОМУНИСТ ?

ОТГОВОР : НЯКОЙ КОЙТО ЦЯЛ ЖИВОТ СЕ БОРИ ДА СТАНЕ КАПИТАЛИСТ .

Загладени!

Празнуват,бе?!

Бачкаторите вместо да празнуват деня на труда, да се замислят защо са толкова глупави, че им се налага да работят!

безделниците имат най много празници!

В България комунистическият режим е обявен със закон за престъпен! За комунистическите престъпления няма давност, така че всеки, който подкрепя комунистите, става съучастник в кървавите им престъпления! Господ да пази България от комунисти и русофили!

ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО!...по темата - чета тук, как някои индивиди се пенявят, видите ли,защо комунистите си присвоявали този празник. Първо- да почетат повечко история. "Първи май" се заражда като протестно движение на работниците и трудещите се именно в условията на див капитализъм.Второ,по традиция,празнуващите от век този празник са социалисти, комунисти , социалдемократи и въобще хора предимно с леви убеждения. Този празник бил на всички?? Ами тогава, някои вместо да плюят, че комунистите обсебили Първи май,защо не си спретнат една първомайска манифестация ?? Кой им пречи? Защо например, СДС, Герб, или НДСВ не организират празнична манифестация по случай този празник на труда - никъде не е казано със закон, че само комунисти празнуват. Напротив, чест прави на БСП,че поне тя отсрамва е без това заспалото ни общество. Къде са синдикалистите ни, питам??? Онзи ден, видният "синдикалист" Тренчев бе на учредяването на ДОСТ. През целия преход тези, така наречени синдикалисти нямаха нищо общо с труда на работническата класа и не си мръднаха пръста да защитят работниците, които често са експлоатирани по най-краен начин! Напротив, мнозина от тях станаха крупни богаташи и милионери. Това е и причината за последните 27 години, в България да няма нито една стихийна,повсеместна, национална стачка. Като в Гърция например.Там, каквото каже народът, това става. А у нас, каквото решат в потайна доба няколко мафиот-демократа, това става.Така че, някои да си плюят колкото си искат, но "керванът"си върви....

може да не са виновни американците! Иначе излиза че си виновен сам, но това е недопустимо мислене! Пия , но са виновни американците!

С калпазани социална държава не се прави!

Да си спомним за Кристалина от Брюксел. Тя е близката ви и на сърцето ви.

Къде ги видяхте тия трудови хора?

не знам за какво, ама виновни са американците!

да сте направили соца,бе! Що свърши с фалит, дълг и купони за храна?

Пожелавам ти да си умен като него за да имаш неговата трапеза.

народ неспособен да изгради настояще, ще се залъгва с фалшификации на миналата си история! А децата ще бягат!

безусловно си прав!

И все пак! Честито на усмихнатите и добронамерени българи, на вярващите в доброто и ненавиждащи ПРОСТАЩИНАТА и крадливостта на новите управляващи! Да живее обикновения човек и бой по крадливите нови управляващи!!!

и при старите управляващи така беше! И изобщо при всички управляващи ни! Даже и бъдещи! Стадото

ДРУГАРЯ ГЕРГОВ ОТ БСП ПЛОВДИВ ВИ ПОЗДРАВЯВА С ПРАЗНИКА НА ТРУДА(НА ДРУГИТЕ) И.....СЕ ХИЛИ...!Радвайте се, УРА...ИМАМЕ СИ КАПИТАЛИЗЪМ!!! КОЙТО НЕ СКАЧА(ШЕ) Е ЧЕРВЕН....(И БЕДЕН ГЛУПАК)

Поредното нещо, с което САЩ са заразили света.

Глупости! Чети преди да пишеш.

пропаганда за тъпаци!

казъл на командващия ген. Маринов- що не атакувате- генерала казъл, нямаме гориво за машините, нямаме пари- нищо бе, казъл бай Добри, ще напечатаме и ще ви дадем....

От както падна социализма е видно, че социалните придобивки се орязват в световен мащаб. Но нека да не забравяме, че най-високо оценяване на труда и креативността е в САЩ и Япония.

КОЙ СВЯТ ПРАЗНУВА БЕ ЕЕЕЕЕЙ, КОЙ ??? САМО ИЗОГЛАВЕНИТЕ МЪРЗЕЛИВЦИ, ЧАКАЩИ ЦЯЛ ЖИВОТ ДА ПАДНАТ НА КОЧА МАКАРИТЕ, И НЕЩО ДА ГЕПАТ!!! А ДЕВИЗА ИМ Е,,,,, ТЕ НИ ЛЪЖАТ, ЧЕ НИ ПЛАЩАТ, НИЕ ГИ ЛЪЖЕМЕ, ЧЕ РАБОТИМЕ !!!! ЗАТОВА СМЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ !!!

Тези, които организираха и участваха лакомо в ограбването на половинвековния труд на българите, ни поздравляват с Деня на труда! И очаквт отново да понатрупаме национално богатство, просто защото се надяват отново че ще кацнат във властта и да "разпределят порциите"... Не им вярвайте - те са си същите!

Прав си! Не вярвайте на ГЕРБ, ПФ и РФ. Те ви смъкват кожи и просташки ви се смеят! Не вярвай!

Честито на всички мислещи , почитащи социалната справедливост ХОРА. Времето доказа силата на вашата вяра и идея. А тя е справелдлива и мислеща за обикновенния човек. Честит празник мили хора!!!!!

Абе и аз съм гаден, ама ти го прекали с цинизЪма!

Това с "милите хора" го казваше един още по-голям циник. "Пак сме тук!", казаха те, а ние им отвърнахме: "То си личи" :-)))

Бензин 50ст. , като се скъса ремъка на Жигулито на татко, слагах детския чорапогащник на сестра ми и караше 2 седмици! Мизерия ама кеф, кво да му мисля на 18 години!?!Ко може и да ме върне младеж....

Празник на трудещите се,а работа няма! Шмекери!

Обаче идеята е добра. Ако се оплачеш ще кажат: "Може да нямате работа, може да не е добре платена, но имате празник и ттип!" :-)))

КАК СТЕ, КАК СТЕ - шегуваше се другарят Тодор Живков. Добре сме, добре сме - шегуваха се работниците. :)

Работите ли, работите ли- шегуваше се другарят Тодор Живков. Работим, работим- шегуваха се работниците!

Честито на всички мислещи , почитащи социалната справедливост ХОРА. Времето доказа силата на вашата вяра и идея. А тя е справелдлива и мислеща за обикновенния човек. Честит празник мили хора!!!!!

Честито на прегърбения човек! На онзи, когото ограбихте и поробихте! Адски твари лазещи!

На робската ангария, на кой друг! Да сте видели комунист да плаща сметката си, за труда, за полученото? Всички до един вият и търсят съжаление, а дойде ли на сгода първи ще ограбят и убият! По руски някак, справедливо , но само в техните очи! А накрая всички в храма Господен да се кръстят се подредиха! И първи към единствения се наредиха, сякаш има ред при Него! При нас Бог отреди изпитание и комунистите не го понесоха. Даде им се богатство, но алчността им пожела робство за всички останали. Бог ни донесе освобождение от робството, но комунистите затвориха душата и сърцето си, за да вземат пари! Сякаш ще ги отнесат при Него. Един не занесе дори стотинка, защото адът поглъща всяка земна страст и не я допуска там, където цари покой.

На 1май трудещите трябва да протестират ,а не някакви мошенници от БСП да празнуват от тяхно име !

Българският народ ще беден, докато са повече комунистите, които са мързеливи престъпници и търтеи. ...... да сте и вие и наследниците ви лъжливи! Вие погазихте вяра, род и Отечество! За вас и адът ще е тиха утеха, защото от там сте излезли и само там се връщате, а всеки, който се е вързал с вас, само там сте го отвели!

Гума докато те има със сигурност ще има комунизъм, Да не си ял фалшив козунак?

В България преди 10-ти Ноември всички бяха комунисти и такива, които не можаха да се вредят да цицат от партията-майка . Едни тихи, съгласни, подмазвачи, лизачи, а сега всички изведнъж станахте антикомунисти . Откъде се пръкнахте? От Марс ли дойдохте подлоги нещастни ?

Празника на кой труд се празнува днес? Трудът на раята платен в жълти стотинки от господарите?

Идиотите точно на това се кефят! Мазохистите с промити мозъци обичат да ги опъват крадливи и лъжливи тупани като съсела, Овчаров, Масларова, Гоце, пикаещият във фонтани, Боко, Цветелинка и един куп "олигарси" и др. престъпни рожби на зловонната, червена столетница!

до кога бсп,тази ултра неолиберална партиика, ще петни социялистическата идеа и работничрските движения?

Тупани позитановски, я първо проучете откъде се е пръкнала тази "социалистическа, работническа" идейка! Наистина няма по-просто създание от червения лумпен, само циганка с бурка може да се сравнява с него!

лумпена си е лумпен драги - без значение какъв цвят е. ето ти например се разграничаваш от "червените лумпени", но това не те прави по-малко лумпен от тях. така че кротко.

на 8 март, Денят на жената! А има ли ден на мъжа?

Ден на бащата. България - 26 декември

не всички мъже са бащи, някой сме ергени, други са дядовци. Що ни дискриминираш, така да се каже?

България и светът отбелязват Деня на труда...България няма нищо сбщо със светът. Днес България се използва, за да се обозначат нации с нисък индекс на човешко развитие - (най-слабо развити страни) България се използва от някои автори, когато говорят за най-бедните страни от Третия свят, които нямат производствена инфраструктура и средства да я създадат.

като например? даи факти, имена, референции. твоето лично мнение не важи.

е силно казано, отбелязва се в няколко държави!

В Бангладеш със сигурност не се отбелязва.

Глупаците, написали, че това е комунистически празник, нека прочетат малко история и да се запознаят, защо днешния ден е Световен, повтарям Световен ден на труда! Годината е 1776, държавата Германия, градът Инголщат...

тоя град не е ли централата на Ауди? Горките работници как живеят!?! А иначе празника тръгва от Чикаго, което е на няколко километра от ,,градът Инголщат"....

Освен това 1 май е официалният празник на Третият Райх ;-)

Комунистите ползваха хората за евтина работна ръка да им построят предприятията които после придобиха за жълти стотинки.От шумкари за 60 години еволюираха до шефове на отряди от мутри кредитни милионери и олигарси.Вирусът на комунизма мутира и става все по-опасен с времето.

Глупости. Кой ти проми мозъка така?

В Русия 13 000 манифестации, при СРЗ като нас! Ама кво да се учудвам, след като даваха как 2 000 студенти от Челябинск дигат транспаранти с лика на Путин? Провинция на Северна Корея!

Този комунистически празник, докога ще е почивен ден? Вместо него 24-ти май да стане.

Гадни комуняги не си присвоявайте празника на трудовите хора,той не е партиен!Навика ви е да присвоявате наготово!

... синдикатите, тия мошеници играят за работодателите, само дето им се плаща членски внос!

Тази година на Първи май се отбелязват Празника на труда ВЕЛИКДЕН и Априлското въстание

Комунистите крадат, не работят!

Мога да ти дам стотици примери, как комунистите строяха и по-бързо и по- качествени от сегашните капиталистически експлоататори.

хайде давай!

Само в България още се намират такива полирани мозъци...Комунистите били построили..Че и качествено...Прословутата долнопробна соц. продукция..Но, на някои им се виждала качествена...Тя, ако беше качествена, социализЪма няма да фалира бе, тавариш..Щеше да фалира ГФР...Мерцедес щеше да е изчезнал..Ама изчезна Москвич

...а мутрите комунисти и те ли? Внимавай с отговора,че чак от Банкя те гледам!!!