Станишев клекна на 650 лв., учителите искат още

Учителските синдикати и правителство се договориха за увеличение на на средната учителска заплата на 648 лева до 1 юли 2008 г. и съответният процент за непедагогическия персонал, съобщиха от стачния комитет след срещата с премиера Станишев.

Обратно в новината

Коментари - Станишев клекна на 650 лв., учителите искат още | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Az sum v 4astno u4iliste i nie ne sta4kuvame. No moiata zaplata ot 1000lv e nisto za 14 4qsovia mi trud .Moiat ( godishen sin mi zadade vaprosa - Mame zasto ti i tate kato znaete po 3 ezika i imate po 2 vishi i pishete prevodite na tatkoto na sashko se vozite na fiat a tatko mu kara 4x4 tolkova li ste nekadurni? Vsi4ki znaeme otgovora. Nekadurnite mame gi u4at kak da kradat i da lujat.Ta za kakvo im e na decata da hodiat na U4iliste neca mutrite da organizirat obu4enie a za pravitelstvota da ne govorim .Ot tih stedoide istinskat shkola za tova kak da postignesh blagapolu4ie, Kolkoto do nas nie otlitame . Opraviate se durjavata i ne pluite u4itelite ,zastoto i da u4at i da ne u4at decata ste sa vinagi zle v stranata na absurdite

abe ochitelite sa edni prosti hora koito ne si praat smetka che izkat prekaleno mnogo pari i sashto taka te ne uchat dobre detsata che da gi vzimat

Да, милиард и нещо индиици, 500 милиона негри. Готови са да станат учители на децата ни. За заплати като сегашните. Чакат само да ги поканите.

Да, милиард и нещо индиици, 500 милиона негри. Готови са да станат учители на децата ни. За заплати като сегашните. Чакат само да ги поканите.

Да, милиард и нещо индиици, 500 милиона негри. Готови са да станат учители на децата ни. За заплати като сегашните. Чакат само да ги поканите.

да бе бедни учители глупости , елате да видите на обет в почивката им кръчмите пълни ядат скроменобяд и това всеки обед .нали уж нямат пари , нямало да получат заплати,бедни били заблуда,общината ще им дава пари да им помага да ги спасява от глад така да се каже за какаво да им плаща сметките по кръчмите ли? горките сигурно ядат само боб и киселец.

Аз не мога да повярвам,че хората,които ме учеха да не бъда алчна,да мисля и за другите,освен за себе си,да не се озлобявам,всъщност са изнудвачи с развинтена фантазия.Сигурно са гледали по телевизията Бразилия или Бора Бора и са си казали:Като милионерите могат да отидат там,защо и аз да не мога???Я да взема да оскубя народа си...Това ли са хората,който ни учат на човешки ценности?Значи нищо не заслужават!Те си показаха истинското лице тия изкуфяли старци.В далеч по-полезни неща могат да се инвестират тези пари.И вместо в образованието и в училищата,те искат да видят парите в джоба си!Е не са ли алчни?Нали те ,за Бога,ме учеха да не бъда алчна!

Боже, колко злоба се чете в писаното тук.Но така е, казват ,че лошото на комунизма идва след като си е отишъл/в България всъщност не си е и тръгвал/

трябва да им НАМАЛЯТ ЗАПЛАТИТЕ

тъпчат гушите ТЪПЧАТ ли тъпчат като пеликани са станали вече и зеят за още ама зеят Ви казвам. Само едно нещо : Стани шеф ще им даде, добре. Ще им даде, но ОТКЪДЕ ЩЕ ГО ВЗЕМЕ питам аз? Може ли да ми каже някой?? Не НЕГО изнудват те, а ВСИЧКИ НАС, защото той тия пари дето ще им ги даде няма да седне да ги изработи ами от другите жители на територията ще ги вземе. По един или друг начин... Помислете върху това!!!

Я ГИ ИЗГОНЕТЕ ТИЯ СМЕШНИ ДАСКАЛИ, ДЕТО НИЩО НЕ ПРАВЯТ. ПО ЦЯЛ ДЕН САМО ПИЯТ И САМО ГЛЕДАТ ДА НЕ БАЧКАТ . НАЙ ГОЛЕМИТЕ НЕКАДЪРНИЦИ ОТ МОЯ ВИПУСК ВЛЯЗОХА ПЕДАГОГИЧЕСКИ СПЕЦИАЛНОСТИ, ЩОТО НЯМАШЕ НИКАКВИ КАНДИДАТИ. ЕДВА ЗАВЪРШИХА СРЕДНО И СЕГА УЧИТЕЛИ :) ГОЛЯМ СМЯХ , НАГЛОСТА ИМ НЯМА ГРАНИЦИ. ДА ГИ ИЗГОНЯТ ВСИЧКИ , ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО ЧАКАТ..

Днес е денят на сбъднатите желания. Мечтата на живота ти се сбъдна. Още един човек намери своето истинско призвание! Велик ден за теб! Остава само да си избереш в кое училище.

Днес е денят на сбъднатите желания. Мечтата на живота ти се сбъдна. Още един човек намери своето истинско призвание! Велик ден за теб! Остава само да си избереш в кое училище.

Незнам уважаемо ангелче, дали си давате сметка за много глупости, които си изписало! Аз съм съгласна, че трябва да има подобаващо заплащане, но ми се струва че и уважаемите учители трябва да подобрят отговорноста си към децата! Защото в никакъв случай не мисля , че един отговорен човек и при това съвестен учител /каквито всички се изкарват/ би допуснал едно дете в първи клас да излезне на оживена улица или да се катери по разни бутки и павилиони! Исками се да попитам като толко милеят учителите за децата каде са дежурните учители, които следят за реда в училищния двор и по коридорите. Така че ангелче добрата заплата трябва да се заслужи, а не да се рекетират родителите и да се извиват ръце и в момент на отказ от страна на родителите злобата и жлъчта да се излива върху децата и да се демонстрират предпочитанията към някои деца очевадно - нима това е основание за висока заплата, нима това е поведение на добър педагок. Жал ми е за учителите, постъпиха доста глупаво, защото сега след тези сметки криви всичко вече се възприема като цирк, а тях като палячовци. С тази алчност която демострираха изгубиха подкрепата на хората!

трябва вече да се спре с тази стачка. кой ще ни плаща на нас частните уроци ,които плащаме за да могат децата ни да научат нещо. ходи на училище а после с математиката на урок за да разбере задачите ,защото в клас учителите карат през просото колкото да си изпеят урока. трябва ли ние родителите да искаме учителите да плащат уроците на децата ни?

ИСКАМ ДА СЪМ ЧИСТАЧКА В УЧИЛИЩЕ

Н А Р О Д Е ? ? ? ?

Малко ли са им ваканциите и това,че не са на пълен работен ден.......да не говорим че повечето си пълнят гушите с частни уроци защото в училище на нищо не учат децата.

Росицо, каква те е слана сланила - в яслите знаеш ли колко често излизат в отпуск, защото имали много да ползват? Ега ти отпуската...

Ще ви дам само един пример.Синът ми завърши средно образование през тази пролет,но през почти цялата учебна година 2006/2007 си е вземал извинителни бележки да не ходи на училище / ходеше само да го изпитат и за задължителните контролни и класни работи/.Подготвяше се съвсем сам в къщи,защото неговото мнение беше,че в училище не научава нищо и ако си губи времето там няма да може да се подготви за кандидатстудентските изпити.Резултат: беше приет на първо класиране в университета. И днес ми каза,че може би няма да имат лекции,защото не е нормално един доцент да взима заплата по-малка от тази на един учител и започват да стачкуват и там. Направете се изводите сами.

Да обесиат Янка Такева на площада и ще се реши проблема. На който не му стигат парите да си намери подходяща работа! И без това половината от даскалите са полубразовани и на нищо не учат децата ни! Дори едни преговори не могат да проведат като хората!!!! А за една чистачка 600 лв не са ли малко мнойко????

Такава наглост до сега не бях виждала. Можете ли да си представите - обажда ли се на родителите, за да искат пари да отидат да стачкуват в София. Те да не стачкуват за родителите или децата, не искали реформи, е какво искат - Х .. .Нямам думи - не учат децата, направо ги мразят, рекетират родителите, укриват доходи, ниско интелигентни са и изведнъж Дайте ни пари. Тия хора, кой ги подкрепя - никой. Те дори това не могат да проумеят, че освен те самите и тези, който ще спечелят от стачката, никой не ги иска. Тия пари им били малко - че те и 300.00 лв. не заслужават. Сега пък ще задръстят София с дебелите си задници, ще пречат и на тези които искат да работят. ВСИЧКИ СРЕЩУ НАГЛОСТТА И БЕЗОЧИЕТО НА ТЪПАНАРИТЕ УЧИТЕЛИ. НАГРАДИ ЩЯЛИ ДА ИМ ДАВАТ ЗАЩО. ЗАЩОТО НЕ ХОДЯТ НА РАБОТА ЛИ ИЛИ ЗАЩОТО МРАЗЯТ ДЕЦАТА И РОДИТЕЛИТЕ. Това правителство трябва да се маха, щом не може да се справи с тая мързелива паплач. Платени сме били, тези които ги плюеме. Това само един даскал може да го измисли, кой ще си хвърля парите на вятъра. Тапанарите си мислят дори че някой ще им даде такива заплати. Думи нямам, такова невежество и в Африка няма, това са нашите учители - НЕВЕЖИ ОВЦЕ.

АЗ СЪМ САМОТНА МАЙКА И НЕ ПОЛУЧАВАМ ДЕТСКИ ДОБАВКИ ЗА ДЕТЕТО СИ ЗАЩОТО БРУТОТО МИ НАТХВЪРЛЯ С НЯКОЛКО ЛЕВА!!!!!!!!!!!!!!!! ПОЛУЧАВАМ 370ЛВ. НЕ САМ ЗАВИСТЛИВ ЧОВЕК НО НЕ МИ СЕ СТРУВА СПРАВЕДЛИВО ДА ИМА ТАКИВА ОГРОМНИ РАЗЛИКИ-А МАЙКА МИ ТРЯБВА ДА МОЖЕ ДА ЖИВЕЕ С 139 ЛВ,НА МЕСЕЦ-РАБОТИЛА Е ЦЯЛ ЖИВОТ НА ТАЗИ ДЪРЖАВА!!!!!!!!!!!!!

Напротив..в 7клас..моето дете стоя два месеца без учител по бълг.език..защото госпожа учителката имала да си взима..отпуска много..през учебно време..януари и февруари..до средата на месец март..имало време да си наваксат материала..в същото време учителката си преподаваше в съседното частно училище..Извода е че те си осигуряват сигурната държавна заплата...и в същото време си работят частно..дреме им за държавното...така че...ако не си ввземат отпуска..си взимат болнични...няма ден в който децата..да нямат..по 2-3 свободни часа...не мисля ,че с увеличението на заплатите им..ще престане тази практика...има учители,които пускат учениците от часовете..защото си имат друга работа..каква ? питам...аз...направе си изводите...

Наивната, ти още ли си девствена? Синдикатите си играят играта, а лудите ги следват, щото си мислят, че са фактор.

Всички трябва да взимат по 1000 лв., но въпросът е от къде ще ги вземат. Като дойдат демократите на власт ще раздават парите с чували.

е нали синдикатите са представители на учителите, нали те са си ги избирали

алчни копелета - това беше коментара на сина ми ученик 9-ти клас елитна столична гимназия след новините снощи. осъзнайте се, учители, вече цялото общество мисли така! подкрепяхме ви в началото, но наистина вече сте прекалено нагли.

е нали синдикатите са представители на учителите, нали те са си ги избирали

е нали синдикатите са представители на учителите, нали те са си ги избирали

в това дълго и безмислено словоизлияние се обръщаш към един малък процент родители, които въобще в момента не им пука за вас и вашата стачка защото нямат проблеми да си наемат детегледачка. а тези на които ни пука за вашата стачка също ходим с дрехи втора употреба и носим обувки от илиянци, не гледаме плазмени телевизори и нямаме пари за детегледачки. принудени сме да си взимаме неплатени отпуски и съвсем да го закъсаме защото някои малоумници решили да искат невъзможното. аз просто искам да ходя на работа и да си взимам заплата от 350 лв.

в това дълго и безмислено словоизлияние се обръщаш към един малък процент родители, които въобще в момента не им пука за вас и вашата стачка защото нямат проблеми да си наемат детегледачка. а тези на които ни пука за вашата стачка също ходим с дрехи втора употреба и носим обувки от илиянци, не гледаме плазмени телевизори и нямаме пари за детегледачки. принудени сме да си взимаме неплатени отпуски и съвсем да го закъсаме защото някои малоумници решили да искат невъзможното. аз просто искам да ходя на работа и да си взимам заплата от 350 лв.

Не те, а синдикалистите не могат да запомнят две цифри. И стига сте се окайвали на кого сте поверили отрочетата си за обучение. Пратете ги в чужбина да ги учат на смятане.

те не могат да сметнат колко пари искат, пък ние чакаме да учат децата ни да смятат ХАХАХА!

как може да се коментира - родителите гледайте си сега децата и ги учете в къщи и ще прокопсат. всеки ходи на работа независимо каква е тя, но не всеки от нас ако не е на работа повече от 2-3 дни на четвъртия ще го чакат незаменимия кадър. това си го позволяват единствено работещи в бюджетната сфера. сега е ред родителите да не си изпратим децата след това месец на училище та да се види на кого ще преподават учителите - но едва ли нали ще имат отсъствия и т.н нали ще ви спрат детските и други. попрекалиха доста мисля......има хора работят по 11-12 маса и за по 300 лв. така че това е проблем на всички ..но пак казвам не всички вогат да си позволят този начин........

как може да се коментира - родителите гледайте си сега децата и ги учете в къщи и ще прокопсат. всеки ходи на работа независимо каква е тя, но не всеки от нас ако не е на работа повече от 2-3 дни на четвъртия ще го чакат незаменимия кадър. това си го позволяват единствено работещи в бюджетната сфера. сега е ред родителите да не си изпратим децата след това месец на училище та да се види на кого ще преподават учителите - но едва ли нали ще имат отсъствия и т.н нали ще ви спрат детските и други. попрекалиха доста мисля......има хора работят по 11-12 маса и за по 300 лв. така че това е проблем на всички ..но пак казвам не всички вогат да си позволят този начин........

как може да се коментира - родителите гледайте си сега децата и ги учете в къщи и ще прокопсат. всеки ходи на работа независимо каква е тя, но не всеки от нас ако не е на работа повече от 2-3 дни на четвъртия ще го чакат незаменимия кадър. това си го позволяват единствено работещи в бюджетната сфера. сега е ред родителите да не си изпратим децата след това месец на училище та да се види на кого ще преподават учителите - но едва ли нали ще имат отсъствия и т.н нали ще ви спрат детските и други. попрекалиха доста мисля......има хора работят по 11-12 маса и за по 300 лв. така че това е проблем на всички ..но пак казвам не всички вогат да си позволят този начин........

RODITEL-IMA6 100% PODKREPA OT MEN ,ne moije edin u4itel da pra6ta deteto mi da mu pazari cigari i kafe mi da si hodi v ka6ti i da si pie kafe na volq .....naglost golqma .

Стига сте гледали само учителската стачка. Вижте цените които препускат стремглаво. Скоро всички ще искаме увеличения и то големи. Правителството явно се готви да девалвира лева. Чака ни нова криза (като 1997).По този въпрос трябва да се мисли и ДЕЙСТВА. Учителската стачка само ни отклонявя вниманието.

Iskam samo da popitam 1 , smetnaha li u4itelite kolko roditeli sa zagubili rabotata si pokrai tqhnata sta4ka i 4iito deca nqma da u4at koeto 6te e na sykra6teniq v tqhnata taka na4etena sfera ,koqto e izdignala hora koito ne znaqt elementarna matematika da gi predstavlqva ,mi 6to ne iskate 1500 sega sega tova 6te sa priblizitelno 100% ako se dogovorite za 750lv ,DAVAITE DOVERILI SME SI DECATA NA VAS........

ега ти колко недоклатени малоумни комунистчета имало в този форум:-) пукнете се от яд, дебили! учителите трябва да взимат поне по 1000 лв на този хал сега! а комунистите да си ходт и повече да не се връщат!

Добре бе хора, а Аз като Инжинер по Компютърни Системи и Технологии, заемащ съответната отговорна длъжност в паричен салон и заплата чиста 294 лева, какво да правя?

алчни копелета - това беше коментара на сина ми ученик 9-ти клас елитна столична гимназия след новините снощи. осъзнайте се, учители, вече цялото общество мисли така! подкрепяхме ви в началото, но наистина вече сте прекалено нагли.

Значи, аз като училищен библиотекар с висше образование трябва да вземам колкото дърводелеца, така ли? Браво бе, г-да , министри! !!! За непросветения образователен министър Вълчев нека му отворя очите- училищния библиотекар не е нито помощен, нито административен персонал. Да, той не е и от педагогическия персонал, затова получава по-малко от учителите и има отпуск 20 дни+ 8 синдикални, ако членува в синдиката. Това е, г-н министър, който така и не успяхте да оправите статута на училищните библиотеки и училищните библиотекари! Затова те са хора за всичко- иди ми , дойди ми демек. Работят всичко с каквото ги натоварят нищо, че това просто е в разрез със задълженията им! Г-н Вълчев, като говорите за стратегията за развитие на образованието до 2015 година!!! не е зле да я прочетете отново много внимателно и ако намерите в нея един ред за училищните библиотеки ще Ви почерпя с великата си библиотекарска заплата- давам Ви я цялата!!! Продължавам да питам и за хаоса с безплатните учебници- кога ще имат децата най-после всички учебници- добре, че има стачка!

те не могат да сметнат колко пари искат, пък ние чакаме да учат децата ни да смятат ХАХАХА!

те не могат да сметнат колко пари искат, пък ние чакаме да учат децата ни да смятат ХАХАХА!

Трябва да се въведе диференцирано заплащане.Не може да се сравнява трудът на учителите по английски език и тези по физкултура. В нашето училище учителите по физкултура пускат учениците да се забавляват сами и се чудят къде да се скатаят. А сега са най-активните повреме на стачката. Има разлика и в това, дали учиш 25 или 15 деца. Дали даваш всичко от себе си или само присъстваш в час.

Потресена съм от простотията, която виждам в този форум. Не мога да си обясня, дали наистина има толкова много злоба, завист и ненавист? Тук всички са много образовани, знаещи , разбиращи от всичко, вие сте върха, но само учителите са прости, необразовани, алчни и какви ли не още, а защо не се замислите, вас кой ви образова тогава, като те са тъпи или може би вие сте се родили образовани??? Ще кажете старото поколение учители, а защо ли новото е такова, защо отиват да учат педагогика с най-нисък бал, ами май защото не е привлекателен този труд, иначе биха отишли най-добрите, защо се влиза най-трудно право, IT технологии и други добре платени професии??? Стува ми се, че всички май учите и работите за пари, а не за мерси, защото сте призвани за тази професия??? Я малко се замислете какво всъщност сте самите вие и не си избивайте комплексите тук като пишете глупости, защото съм сигурна, че ако ви проведат и на вас един тест, със сигурност няма да го издържите, дори съм убедена, че и матурата дето са приготвили на зрелостниците тази година не можете издържите, пробвайте и ще се убедите сами, иначе като гледам какво ви е самочувствието, ще каже човек, че сте направо гении, само дето учителите, които са ви учили са тъпи!!!! Хайде малко се засрамете, замислете се и излесте от собствения си мироглед!!!