Лекари искат наказателна отговорност за бременност под 16 г.

Русенски лекари предложиха бременността на момичета под 16-годишна възраст да бъде инкриминирана и да не се допускат раждания в невръстна възраст.

Обратно в новината

Коментари - Лекари искат наказателна отговорност за бременност под 16 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-накрая! Концесиите върху златото, медта и въглищата ни излизат извън България, и извън границите на нормалните държавни интереси. Време е това да се случи и с циганските бебета - износ. Купувачи достатъчно.

Какво му е лошото? Концесионери изнасят медта, златото, въглищата и изчерпват водата ни за стотинки. Време е да започнем износ на цигански бебета на тон.

Отдавна трябваше да се приеме.

референдум! докато не са станали мнозинство

Да ви имам морала на тия писали по-долу. Като става въпрос за пенсионери и инвалиди, сте съгласни да гният в мизерия, без да се интересувате, кога и как измират. Като става въпрос за "малцинствата" , нямате спирка да да ги защитавате, щото били невинни!

Твърдо ЗА НАКАЗАТЕЛНА отговорност съм! Отговорните хора не стават родители на 16 годишна възраст.Това,че можеш да се оплождаш,не означава,че си годен да възпитаваш дете.

Имаме си закони, но никой не ги спазва. Къде е прокуратурата? Къде са социалните? Защо социалните регистрират всички циганки като самотни майки? Толкова ли е трудно да вземат справка от ГРАО колко души живеят на един адрес? Раждането от все по-малки деца няма да спре докато не спрат да им плащат по 300лв. месечно издръжка на дете/ НЕ ПОМОЩИ И НЕ ДЕТСКИ - ТЕ СА ОТДЕЛНО!/ Раждането е най-сериозният бизнес в момента.

Много ми е интересно как ще се приложи ,ако се приеме предложението!

Ааа, що така бе, батка? Ти може Харем да имаш, секи ден ги назначаваш, а на нас ще забранявяш, да са срещаме по любоф.

лекарите, които са дали това предложение и са го формулирали по този дезобразен , антихуманен начин , да бъдат дисциплинарно наказани. това не е морална позиция да не говорим пък за лекари! да се обвиняват жертвие е престъпление. търсете наказателна отговорност от родителите и мъжете, които имат сексуални мераци към деца. а! ама то такива закони има. само дето не се спазват.

Не всички невръстни циганки-бизнесменки с деца са жертви!! А лекарите просто им е писнало да израждат циганета от невръстни майки! Не е нехуманно, когато НАШИТЕ пари отиват за ТЯХ, които никога нищо не плащат!

засрами се! говориш за деца. да! всички деца са невинни. ако са сексуализирани от ранна възраст - това не е тяхна вина. те са жертвите. виновни са родителите. къде са соцялните служби и по-спецялно агенцията за защита на децата? знаеш ли колко пари лапат? а рабона никаква. преди няколко седмици някаква тъпа съдиика даде условна присъда на 28-з0 годишем мъж, които имал сексуални контакти с 1ч годишно момиче/дете. та това е скандал!

Тия 240 лумпена от НС кога ще приемат закон, с който поне да се опитат да ограничат множенето на ромите и да ги заставят да ходят на училище?!?!? Защо ЛЕКАРИТЕ трябва да вършат тяхната работа?! Или неграмотният електорат е просто ТВЪРДЕ УДОБЕН?!?!?!

А дали има осъдени такива, дето са ги забременили тия? Щото според законодателството секса под 14 год. е забранен. Ама защо ли питам...

Никакви помощи за родители, чийто деца в училищна възраст не ходят на училище!!! Социални помощи да се получават само срещу подпис от директора на училището, че децата учат!!! Иначе няма да се отървем от неграмотните цигани!!! Само образованието на децата им ще оправи проблема!

ами че то има такава. за всеки които има сексуални отношения с лице под шеснадесет години. това че закона не се прилага с цялата му тежест - това е друг въпрос.

Алоу, Дир-а, защо пак не ми публикувате коментарите където присъства думата Ц*ГАНИН?!?!?! Мама ви стара гъзолизка!

Никакви помощи за майки под 16г. възраст - или писмена декларация от родителите на момичето, че те ще поемат издръжката и на двете деца (момичето и бебето), без помощ от държавата, или прекъсване на бременността. Може да се случи 15г. българска девойка да забременее, но родителите й да са съгласни да си гледат внучето - защо да се убива такова неродено дете? Но на кърлежите-циганки да им се спрат парите!!!!

Никакви помощи в пари за малолетни мангалки, нито за техните родители, които са допуснали дъщерите им да бъдат осеменени в детска възраст. За бебетата - помощи само в натура. Да видите как бързичко мангалският етнос ще престане да се плоди като зайците.

КОИТО ВЕЧЕ РАЖДАТ НА 12Г. НЕ СЕ ОБСЪЖДАТ СЕКСУАЛНИТЕ ПРАКТИКИ НА ДЕЦА ОТ ЕТНОСА ПОД 12Г ! ЗАПОЧВАТ ОТ 7-8 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ ! А ЗАКОНА Е КАТЕГОРИЧЕН ПО ОТНЖШЕНИЕ НА СЕКСУАЛНА "ДЕЙНОСТ" С ДЕЦА, ПОД 18Г.

регистрирани 3000 майки под 16 години, които търсят детски помощи.Това до 1989 година го нямаше. От 16 до 18 години се искаше разрешение от съда за да се сключи брак и тогава деца. Иначе се смяташе за престъпление спрямо малолетни. Минаха 26 години и стигнахме нивото до преди ноовата ера,когато са крадяли и купували малолетни Позор и геноцид. Веднага трябва да се въведе, а не да гласуат за два дни и да продадат небето, а сега да не гласуват и да го обсъждат. какво има за обсъждане - Да до 16 години - престъпление, какви детски на деца?

ТВЪРДО "ДА" за такъв закон. СПЕШНО! СЪД и НАКАЗАТЕЛЕН ТРУД за РОДИТЕЛИТЕ на оплодилите се под 16 годишна възраст. ТРУД, В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА, ПОНЕ 5 ГОДИНИ! На вечните пациенти - неграмотните майки и децата им не съм съгласен да им плащам лечението и тока. А за детето ми като си счупи крак го оставят без рехабилитация и увреден за цял живот. А за циганетата - всичко има. Два пъти месечно лежат в болници.

Митко, то и сега има закон, но циганите са вече над 1 000 000 и всичките политици се възползват от тях и никой не търси отговорност от прокуратурата - СПИ ЛИ! Виждаш, че кмета на Стрелча веднага го пъхнаха зад решетките, но циганите забременили десет годишни деца с цел облага никой не ги търси.

Да се забрани преди 18 годишна възраст. Както и браковето преди това. Както и отвличането на булки, както писаха вчера. Както продажбите на такива. Както родителите им да бъдат съдени за търговия с хора. А най-добре да се забрани да имат деца лица без средно образование. При провинение кастрация, затвор и да бачкат там. Примерно да строят приюти. Тамън ще се научат и на работа. Помощите за деца, да са за деца, а не за родители. Да са например учебни помагала и хранене в училище. Безплатни детски градини и подобни. Но нито една стотинка до родителите. Тези пък които не правят необходимото децата им да учат, да отиват в затвора. Образованието до определена възраст или клас (меняха го) е задължително по закон от много десетилетия! За да не знае български граждан живял тук български, то някой трябва да е престъпник и да бъде преследван от закона! Родителската безотговорност да е наказуема.

До когато дават помощи и година платено майчинство и до когато глупавите млади българки демонстрират искане за още пари. Средства да има, но да се дават само на майки, излезли в отпуск по майчинство от работно място или студентки. Тогава малолетните ще си помислят и може би ще престанат да използват раждането като средство за препитание.

Нима преди не беше противозаконно? Но фалшивите демократи са решили, че не е хуманно да възспираш непълнолетни да правят секс и да раждат деца, преди самите те да са с готови за това организми? Много добре се знае кой етнос в България не се съобразява с това. Не са българи, не са турци, арменци, евреи или руснаци. Това са циганите, които организациите на Сорос принудиха държавниците да вписват като роми.

ИНТЕГРИРАНИ РОМИ, КОИТО ЦЕНЗУРИРАТ ВСИЧКИ НЕУДОБНИ ЗА ЕТНОСА ИМ КОМЕНТАРИ !!!! НО НЕ ВЯРВАМ ДА СА ИТ СПЕЦИАЛИСТИ- ПРОСТО Е НЯМАЛО КОГА ДА СЕ ОБРАЗОВАТ ТОЛКОВА !!!!

По този въпрос се дискутира от години, но неизвестно защо, никой не се заема да го реши. Кой има интерес у нас деца, които по закон трябва да са в училище, да раждат? Какви родители ще са, какво възпитание могат да дадат на децата си, за да ги превърнат в полезни граждани? Огромната част от този етнос тъне в невежество, оттам и в бедност. Вместо да произвеждат полезен продукт, те живеят, за да потребяват. Депутатите?! Кога ще се сложи ред със закон?

Колеги, чакайте малко. Оставете помощите, които им се дават. По-долу един човек е дал отлични изчисления. Въпросът ми е друг. Ако "римлянка" на 15 години роди /масово явление/, но не следва ли бащата на новороденото "римлянче" да бъде съден за педофилия?

Айдеее! Затрихме се като нация. Сега и циганките като спрат да раждат - край!

щото иначе раждат едни българи...

Ей, няма да ни се бъркате в националните особености!

На непълнолетните бременни, - РОДИТЕЛИТЕ В ЗАТВОРА, ДА РАБОТЯТ ЗА ДА издържат непълнолетната майка с новороденото без социални помощи!

Демокрация по цигански: Ако една НЕПЪЛНОЛЕТНА циганка в България роди първото си дете, вместо да учи, тя си осигурява следните помощи: 150 лв. ЕДНОКРАТНА помощ за бременност. 250 лв. ЕДНОКРАТНА помощ за раждане на първо дете. 100 лв. детски МЕСЕЧНО до навършване на 1 година на цигането. След 1-та година тези 100 лв месечно се дават като социална помощ. 35 лв. детски МЕСЕЧНО на цигането до навършване на 18 години. 20 лв. детски МЕСЕЧНО от партия Евророма. 284 лв. ЕДНОКРАТНА енергийна помощ. 325 лв. за посрещане на ИНЦИДЕНТНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА. 5 пъти ХРАНИТЕЛНИ ПОМОЩИ (2 пъти от ЕС, по веднъж от ДФЗ, БЧК и Америка за България). Допълнителни помощи МЕСЕЧНО за достигане на семейния Диференциран Минимален Доход. Дотук тези помощи са около 240 лв. месечно, като тези пари не се облагат с данъци!!! Освен това циганката потребява няколко стотин лева на месец за ТОК и ВОДА, които плащат работещите българи. Има цигански семейства с неплатени сметки за електрически ток по 20 до 50 хиляди лв. Циганите НЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ, например данък сгради и данък смет. Циганите се облагодетелстват от ТЕЛК с измислени болести. Тогава държавата плаща по 200 лв. за "болно" цигане. Държавата плаща от нашите данъци ЗДРАВНИТЕ ОСИГУРОВКИ на циганите, включително техните ЛЕКАРСТВА. Циганите СЕ ВОЗЯТ БЕЗПЛАТНО в градския транспорт. Тоест, крайният доход на една неработеща малолетна циганка е не по-малък от 600 лв. на месец. Докато минималната заплата на една работеща българка е 380 лв., които се превръщат в 296 лв. нето, след като държавата прибере 22 % осигуровки и данъци. Така че една неработеща циганка у нас (само с едно дете) получава 2 (два) пъти повече от работеща БЯЛА РОБИНЯ, която е на минимална заплата. Нека да не се забравя и това, че тази циганка си докарва и допълнителни доходи чрез кражби. Освен това нейните родители вземат ДЕТСКИ НАДБАВКИ ЗА НЕЯ, тъй като тя няма 18 години. Ако циганката роди 4, 5 или повече деца, тя получава 2000 и повече лева на месец БЕЗ ДА РАБОТИ.

аБЕ КАТО ОСЪДЯТ ЗАПЛОДИТЕЛЯ ПЕДОФИЛ ПОНЕ НА 10 ГОДИНИ И ТЕЖЪК ТРУД .....................

много правилно-на всички бременни под 16г,принудителен аборт,само така може да намалим малко циганската популация..

Демокрация по цигански: Ако една НЕПЪЛНОЛЕТНА циганка в България роди първото си дете, вместо да учи, тя си осигурява следните помощи: 150 лв. ЕДНОКРАТНА помощ за бременност. 250 лв. ЕДНОКРАТНА помощ за раждане на първо дете. 100 лв. детски МЕСЕЧНО до навършване на 1 година на цигането. След 1-та година тези 100 лв месечно се дават като социална помощ. 35 лв. детски МЕСЕЧНО на цигането до навършване на 18 години. 20 лв. детски МЕСЕЧНО от партия Евророма. 284 лв. ЕДНОКРАТНА енергийна помощ. 325 лв. за посрещане на ИНЦИДЕНТНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА. 5 пъти ХРАНИТЕЛНИ ПОМОЩИ (2 пъти от ЕС, по веднъж от ДФЗ, БЧК и Америка за България). Допълнителни помощи МЕСЕЧНО за достигане на семейния ДМД (Диференциран Минимален Доход). Дотук тези помощи са около 240 лв. месечно, като тези пари не се облагат с данъци!!! Освен това циганката потребява няколко стотин лева на месец за ТОК и ВОДА, които плащат работещите българи. Има цигански семейства с неплатени сметки за електрически ток по 20 до 50 хиляди лв. Циганите НЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ, например данък сгради и данък смет. Циганите се облагодетелстват от ТЕЛК с измислени болести. Тогава държавата плаща по 200 лв. за "болно" цигане. Държавата плаща от нашите данъци ЗДРАВНИТЕ ОСИГУРОВКИ на циганите, включително техните ЛЕКАРСТВА. Циганите СЕ ВОЗЯТ БЕЗПЛАТНО в градския транспорт. Тоест, крайният доход на една неработеща малолетна циганка е не по-малък от 600 лв. на месец. Докато минималната заплата на една работеща българка е 380 лв., които се превръщат в 296 лв. нето, след като държавата прибере 22 % осигуровки и данъци. Така че една неработеща циганка у нас (само с едно дете) получава 2 (два) пъти повече от работеща БЯЛА РОБИНЯ, която е на минимална заплата. Нека да не се забравя и това, че тази циганка си докарва и допълнителни доходи чрез кражби. Освен това нейните родители вземат ДЕТСКИ НАДБАВКИ ЗА НЕЯ, тъй като тя няма 18 години. Ако циганката роди 4, 5 или повече деца, тя получава 2000 и повече лева на месец БЕЗ ДА РАБОТИ.

До десен-екстремист ( нерегистриран ) "Пълни глупости, щом природата/Бог е създала женския организъм така, че след получаването на първия мензис да е годен за износване и раждане на плод, то какви са тези закони" Човек като се научи да чете и пише и има очи, уши, крака и ръце. ЗНАЧИ вече от гл.точка на природата може да кара кола и да стреля с пистолет. Да им разрешим тогава на 8-10 годишните да вземат книжка и ловна пушка.

Ама човеко, не сме в гората. Нали тази мама 12-18 годишна ,трябва да има възможност да се грижи за това дете. Затова домовете са пълни.

Решението с недаването на помощи ми се струва най-разумно. Колкото до образованието.....нали по време на социализма (цели 45 години) беше задължително? Е, тогава може и да не са раждали на по 12-13 години, но, но веднага след 89-та се върнаха там, където винаги са били - явно ефектът от задължителното образование е бил никакъв. Спрете им помощите и увеличете парите за майките с образование - нищо друго няма да реши проблема.

Веднъж родени, пак данъкоплатците ще се грижим за тези деца на малолетни (и не само) циганки - или чрез помощите, които получават, или чрез издръжката на социалния дом, където ще зарежат бебетата, ако спрат да получават помощи...

Да, в началото ще е така. С парите икономисани от помощи обаче може да се заплща по-високо на персонал, който да се грижи за възпитанието и образованието на тези нещастничета, така че те откъснати от ромската си среда, да поискат да бъдат като нормалните хора - с работа, с образование и със свое семейство в подходящо време. Просто трябва да бъдат отнемани и никакви помощи.

Решението е лесно и нерасистко: Ако взимаш социални помощи, децата ти се гледат под лупа. И ако не бъдат възпитавани и образовани адекватно, да се отнемат родителските права и социалните помощи да служат за адекватното възпитаване и образоване на тези деца. Държавата трябва да отглежда данъкоПЛАТЦИ, а не данъкоЯДЦИ.

службата за закрила на детето от години я дават на хора от ДПС. В социалното министерство също има копа за турците. Дали ще се съгласят с това предложение, а?

и какво ще правим с всички тези деца отнети от родителите..целта е е да се ограничи циганската раждеамост..

Много полесно е държавата да ти намали данъците за годината със стойността на месечните детски "помощи". Така който внася в хазната, той получава от нея. Иначе с какво е заслужил?

Във всеки град има цигански квартал, където съжителстват непълнолетни и малолетни. Естествено правят секс, респ. забременяват и това става със знанието и съдействието на пълнолетните им родители. Последното действие също се счита от закона за престъпление. Интересното е, че тези факти са известни на полицията, но...искате ли да направите справка колко такива случаи са разследвани като престъпления...Защо?...Защото циганите са под закрилата на управляващите. Те са ценен матр'ал, т.е. електорат.

В САЩ е незаконно да пиеш под 21 години. Явно това е по-голям грях от секса и раждането на деца, щом тук те са разрешени от 14 години нагоре!

В САЩ не можеш и да се жениш/омъжиш/ преди 21г. освен, че не можеш да пиеш, но то това е и в Европа. За това на нашето Черноморие се събират на алкохолен и секс туризъм непълнолетни, бедни и безмозъчни европейчета / и всяка година умират по няколко от тях/.

Решението е лесно и абсолютно нерасистко: Ако вземаш социални помощи, влизаш в графата "рисков родител" и социалните са ДЛЪЖНИ да гледат децата под лупа. Ако не се учат и възпитават добре, родителските права се отнемат, а социалните помощи за децата се използват за адекватното им възпитание и образование. За да просъществува, държавата трябва да отглежда данъкоПЛАТЦИ, а не данъкоЯДЦИ.

Аааа...сакън, не мойте! Засягате етно културата ни, не мислите за демографията, искате да ни спрете детските добавки и да ни направите хора..НЕ СМЕ СЪГЛАСНИ!

Защо ще занимавате съдилищата с подобни неща? Много по-просто е да не се дават социални помощи на майки под 16 годишна възраст, включително и на техните майки щом децата им вече имат свои деца. Ако и тогава решат, че традициите са им толкова важни и скъпи - тяхна си работа, да си издържат децата както искат.

Каква наказателна отговорност ще търсят от малолетни не знам. Но, все си мисля, че докато са малолетни родителите им носят отговорността, пък може и наказателна да понесат, трябва да се опита.

Катя

Могат да я търсят от родителите на малолетните майки.

Не до 16, а до 18! Да си вземе дипломата за завършено средно образование пък тогава, каквато ще да става. Вече си имаме достатъчно простачки с надути кореми, които трите си имена едва успяват да напишат

според Конституцията човек става пълноправен на 18, не на 16 години.

подкрепям. Според Конституцията човек става пълноправен на 18, не на 16

Къде ми е коментара? Нима Дир, прикрива педофилията?!

според мене казармите в Елхово трябва да се преустроят на затвор и всеки мангал дето се докаже с ДНК тест че е заплодил 14 годишна да го пращат в Елхово за 14 години. Веднага ще им секне мерака. Трябва да се спазва законът

Пълни глупости, характерни за държави като България. Единствено образованието и просветлението, както и справянето с бедността ще решат тези проблеми. От друга страна, винаги ще има хора, които ще забременяват на тази възраст. България е в средновековието!