Още издирват младежа на Витоша, търсят и мъж край Крупник

Продължава търсенето на 21-годишния Тодор Тумбев, изгубил се в района на Черни връх. Младежът е аутист. Издирва се и възрастен мъж, изчезнал край село Крупник.

Обратно в новината

Коментари - Още издирват младежа на Витоша, търсят и мъж край Крупник | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дано го намерят живо момчето, че вече доста време го няма ! А иначе идеята за кучетата след три дни е проста на амеба. Няма нос, който да намери следа след три дни. Ама то каквато държавата ни, такава и организацията ни. Ако сметнеш разхода, защото съм сигурен, че накрая ще се плаща, то беше по евтино да вдигнат веднага хеликоптер, за да огледа.. че и момчето можеше да намерят, а не след три дни обикаляне на баирите сигурно на 50 човека, да се чудят ся, да пускат ли хеликоптер.. е къде ще обикаля тоя хеликоптер ?

Абе сигурно не ми е работа, ама да питам, тези нямат ли кучета.

знам ли ти колко пръста мозък имаш, но когато имаш огромното нещастие да имаш такова дете, знам, че искаш и той като другите ..., ама не може. В противен случай виж какво става. Жал ми е за състрадателните хора които хабят сили, ресурси, да не говорим за пари. Просто е като при палежите -ХОРА ВНИМАВАЙТ

никому такава орисия. Но когато се грижиш две десетилетия за такъв човек, трябва да знаеш как да се отнасяш. Заприказвал се и готово...Дано се намери момчето, като го гледам има резерви, дано и вода намери.

момчето психически болно, но бащата - за такъв човек трябва да се грижи като за малко дете. Да не го изпуска от поглед. Абе какво става напоследък загубили се. Загубен народ сме. По Витоша има пътеки - ами ходете по тях.

Не подценявайте Витоша. До хижа " Алеко" е зона за отдих, шеги и закачки. Над нея , за 10 минути вече е високата планина с всички екстри, необходими за приключения, често с трагичен край.

На третия ден и вълк да пуснете да души нищо няма да намери.Вие сте едни пълни некадърници.

и на бащата... Дано един път да има щастлив край ....подобно произшествие.

Не че нещо, ама при положение, че сина ти е аутист, нормално ли е да го губиш от поглед? Все пак, района около Черни връх е на тепсия, видимостта е доста голяма. Как го е изпуснал от поглед, нещо не ми е ясно.

Нямате идея част от тези хора какви са способни в измъкването. Няколко секунди без да са в погледа на човека до тях и влизат в "мъртвата зона". Да не говорим, че също на част от тях усещането за умора им е леко чуждо и ако хванат една посока, бедна ви е фантазията до къде могат да стигнат. Така без да бързат, просто ходейки си с едно темпо. Днес този младеж спокойно може да е в района на Мусала или Мальовица.

Винаги може да го изпусне от поглед ,но като е болно момчето трябваше да му сложат джи пи ес ,нито е скъпо ,но е задължително за подобни случаи ,хората вече на велосипедите си слагат ,а тези родители на детето не са сложили една гривна.

Ненормалното е друго - да тръгнеш с такъв човек на Черни връх. Много хора подценяват Витоша, а това е една сравнително висока планина, която е взела доста човешки жертви през всички сезони. Откритите билни части са с алпийски климат и пейзаж и не може хора на токчета, с потници и сандали да ходят там като на дискотека. За неподготвени хора има прекрасни места в горските части, а също и около хижа Алеко, например. Защо ще катериш върха с едино болно момче, което даже не може да осъзнае къде точно се намира?

Осъзнават чудесно къде са, даже имат предпочитания. На този младеж може даже да му харесва на планина. Не става да се държат в изолация.

Както винаги се пише, без да се мисли и запознае с новината. Човекът е аутист, това изяснява нещата, за тия, които имат два пръста мозък и четат по-принцип, а не драската повсеместно.

Думата "принцип" не е прилагателно, което може да се степенува.

Въпросния малко недомаслен изглежда,да не е от феновете на сидераста от атака.Преди време един такъв опълченец се качи на покрива ,да чака самальота за донбас със самурайски меч а ,този явно е тръгнал сам из бъзето до там!

Имам усещането, че така го търсят, че да не го намерят. Само трошат и малкото парици на данъкоплатците. Прости кратуни...

кой та пусна, ма, отивай да пасеш с другите.

МАги, търсят го доброволци. Включи се и ти.

Като са доброволци, защо после носят на намерения сметката за издирването, ако не си е направил застраховка (пак платена) преди това?

Горкото момче, дано да го намерят живо.

Полегнал е някъде под буките. Като му мине махмурлука - сам ще слезе до капанчето да си вземе още бирица.

Tри дни се чудя, как може да се загубиш в неделя на Витоша, когато там има повече хора отколкото на гезмето, в ясно, слънчево, топло време. А то - загубил се идиот.

Аутистите не са идиоти. Даже са с много по-големи интелектуално възможности от "нормалните" хора. Просто са затворени, вглъбени в себе си личности. Я вземи да прочетеш малко по въпроса, че ми е писнало да чета тъпите коментари на невежи идиотчета.

в нормалните държави за хора с подобни проблеми - с Алцхаймер, деменции, аутизъм се постават специални устройства, като гривни, които излъчват сигнал, има данни за името и адреса. Ако хората се загубят - да ги намерят бързо. но тук сме на светлинни години!

Младежът има аутизъм- и според Вас е идиот, така ли?

Явно някои хора нямат работа и се чудят какви простотии да измислят. Момчето не е идиот, а аутист. Дано не ти се налага да гледаш такова! Случват се и такива неща. Дано да го намерят живо и здраво! Аман от прости хора!

Ас не съм прост ясно ли ти е! Ходя на училище и скоро съм абитюрент!

По-лошото е, че идиотите пишат тук, а не че ги търсят в гората. Осъзнаването, че си краен тъпанар, води до замълчаване, ама ти си от крещящите варианти на простотия.

Идиота,в случая си ти.

Пише се "Идиотът". Разбираш ли? Подлог е в случая.

ЗАЩО СЕ ЧУДИТЕ НА ДЕЙСТВИЯТА ИМ!? Я ВИЖТЕ В ЧИИ РЪЦЕ Е ДЪРЖАВАТА И ВСЯКА ИНСТИТУЦИЯ. НЕ СЕ ИЗБИРАТ ЗА УПРАВНИЦИ УМНИ ГЛАВИ, А УДОБНИ. КОЙ РЪКОВОДИ ПОЛИЦИЯТА? Е КАТО ИМАТЕ ПРЕДВИД КОЙ Й Е ГЛАВАТА, ХИЧ НЕ СЕ ЧУДЕТЕ. ОЩЕ НА ЧАСА В КОЙТО Е БИЛО КОНСТАТИРАНО ИЗЧЕЗВАНЕТО НА МОМЧЕТО Е ТРЯБВАЛО ДА СЕ ВКЛЮЧИ СЛЕДОВО КУЧЕ, ПРИ ТОВА ДВЕ ЗА ТЪРСЕНЕ "В КЛИН". ДА ДЕ, АМА ЗА ТОВА Е НУЖЕН МОЗЪК. ДЕФИЦИТНА СТОКА У НАС!!!

Кой ходи без мобилен телефон в днешно време, не ми се вярва много. И наистина събота и неделя има доста хора които биха го забелзали.

че момчето е аутист? Ако не знаеш какво е това заболяване, прочети!

Какво е аутист? Не може да чува ли, какво?

Преди 20 години по Витоша сме си мъкнали телефоните с шайба с нас, да знаш. Па сме оцелели.

И ми е супер. Пробвай да видиш.

А ако го видим как да го познаем? По раницата? Или по маратонките? Да бяхте пуснали поне една снимка на момчето, че да го разпознаваме, ако го видим. Дано е жив и здрав!

Ще му викнеш: Тошко...Тошкооооо! Ако се обърне - значи е той. Правиш си селфи и продължаваш.

Най-тъжното е, че се действа в обратен на логиката ред. На третия ден включват кучета а за облитане с хеликоптер още умуват. Ако не го намерели и днес тогава щели да мислят за хеликоптер. Пълна идиотия! Облитането трябва да е първото действиетъй кйтъ непосредствено след подаването на сигнала районът на търсене е най-ограничен и е лесно да се огледа. Същото е и с кучетата- колкото по-рано се пусне кучето по следата в по-стеснен периметър толкова по-вероятно е да го открият.На третия ден може да навсякъде - както близо така и много далече от мястото на изчезването.

При положение, че толкова народ е "огазил" района кучетата просто ще излязат да се изпикаят и ще се приберат. То трябва да се мисли, ама на някои им е много трудно това упражнение.

една снимка на изчезналия младеж по медиите??? Толкова хора са били на Витоша през уикенда и биха могли да го познаят....

Едва на третия ден ли се сетихте, че имате и кучета?

И снимка?