ЕС не планира санкции за Унгария заради оградата

Европейският съюз не планира да въведе санкции срещу Унгария заради изграждането на ограда по границата й със Сърбия с цел спиране на потока от мигранти.

Обратно в новината

Коментари - ЕС не планира санкции за Унгария заради оградата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И аз не одобрявам оградите, и аз настоявам за алтернативни методи - минни полета, картечни гнезда...

Пари, пари, пари...... Жалко,че ги плаща обикновения данъкоплатец, а не политиците, които забъркаха кашата и сега го играят състрадателно.

Унгария няма какво да се шокира от двуличната позиция на Франция!По _добре Лоран Фабиюс да обясни за всички държави членки позицията относно бежанците на собствената си държава ,съвместно с Великобритания,която е меко казано сепаратистка!Да обясни каквоса се споразумяли с Тереза Мей,Британската министърка!Така че ,дръжте се Унгарци ,и ние строим огради!

какво пишите, констатирам вие не получавате никакви новини т.е. не знаете какво става в Европа. Или разсъденията ви са фаршиви.

Тези държави от ЕС които не поддържат СЪЮЗА, да не получават никаква финансова подкрепа. Не искат бежанци - няма ЕВРО!Това е най справедливият път Само ларане не става!

Ценностите на хуманизма=ценностите на комунизма!!! Хуманизма в тази си форма и смисъл е по-лош от фашизма и комунизма!

но за голяма част от бежанците е преживяване, което няма да забравят до края на живота си.. Когато Европа им предоставя пари, значи някой си пълни джоба за сметка на гражданите на ЕС, но ако не ги приемем ще сме изроди като ИД. Но най-очевидното е, че те налитат на най-сладките финансово страни.. Бягат ли, или отиват на лесното? Прилича на бежански кръстоносен поход!!!

не знам от чие име говорите, че за вас е майтап. но това е резултатът от една съвместна еврейско-американска политика за която няма нищо по-свято от печалбите от двете страни на конфликта. това е правено и през всв и през 1св и през другите войни. инак от къде са печалбите на ротшилдови?

Лъжец!

като гледам тази ограда си спомням за времената, когато в унгария имаше едни други бежанци. а именно от гдр, които искаха "на запад" и унгарците тогава ги пуснаха, въпреки че бяха от соцблока. последва обединението на германия и европа. а сега следва обединението на германия и европа с идил. но, според натеняу идил не е толкова опасен. е, няма да спорим с тия дето го създадоха я! те знаят по-добре от нас. хахахахаааа

Унгарците отвориха границата, ГДР минаха и свалиха стината и по този път и БЪЛГАРИЯ махна НАРОДНА и остана само Република България. Значи унгарскатга граница ликвидира социализъма. Ясно?

много добре е станало до тук, a за да искаш да продължа трябва да спреш да цензурираш! ясно до тук, м?

Ще ги санкционират друг път! Нашите медии не показват,но унгарските метростанции са пълни с бежанци!

Европейската интеграция означава, че държавите членки на ЕС взаимно си прехвърлят една на друга бежанците.

е достатъчно красноречива и няма нужда от допълнително коментиране какво ни готвят и какво ни очаква: "7000 чужденци воюват в Сирия Около 7000 чуждестранни бойци в момента воюват в Сирия, където също действат тренировъчни лагери за подготовка на терористи. Това заяви директорът на Националната разузнавателна служба на САЩ Джеймс Клапър по време на слушания в Сената, посветени на глобалните заплахи. "Сирия се превърна в огромен магнит, привличащ към себе си екстремисти", каза той. По думите на Клапър, в страната действат около 1600 различни групировки, в които влизат от 75 до 110 000 души. "От тях 26 000 души класифицираме като екстремисти", добави той. По думите на директора на Националната разузнавателна служба на САЩ, 7000 чуждестранни бойци, воюващи в Сирия, са привлечени от 50 държави в света. "Много от тях пристигат от Европа и Близкия изток", добави Клапър и уточни, че в Сирия се наблюдава появата на лагери, където се подготвят чуждестранни терористи, с цел да бъдат върнати обратно в техните родини и да организират там терористични актове."

Брей виж ти май САЩ не били главния организатор???

Не бе те им изтърваха каишката и сега са неконтролируеми. Каква я мислеха американците, каква тя стана. Който копае гроб на другия, често се случва той да падне в него. Пожелавам им го да нм се случи най искрено!

Дори не искам и да мисля какво ще се случва след време край тази ограда! Тежка служба ги чака момчетата! Бог да е с тях!

чудя се нaродите нa Европa,кaк още търпят тези лекетa дa ги упрaвлявaт !

Когато си преял достатъчно се получава почти същото като това когато си обезверял като българите. Но доста лесно се излиза и от двете състояния за съжаление е скъпо!

Божкеее!!!-колко години минаха откак ни победиха във ВС,а все още ги е страх от народа арийски,все още окупационните им войски са на територията арийска.........сега искат да затрият този народ,като го омешат с примати от Африка и Азия

Тия брюкселски еврочиновници откъде накъде ще определят дали страните да имат граница или не, те чували ли са за суверинитет, и ли се правят все на ощипани. Според тях всичко трябва да е отворено, да няма бариери за чаршафите и бурките.Луди за връзване, ами да заминават в Арабия и да се мюсюлманчват, потурчват или както искат!! Аман от педали политици!!!

"Проблемът със засилената имиграция в Европа ще бъде обсъден от премиерите на Чехия, Полша, Словакия и Унгария. Те ще се срещнат в края на седмицата, обяви словашкият премиер Роберт Фицо. Четирите държави са сред страните, които блокираха плана на Европейския съюз за квотно разпределение на мигрантите." Е това са истински държавници, а не някакъв тъпанар, който се "снишка" и чака да кажат "началниците".

Освен това Фицо заяви,че Словакия не е бомбардирала нито Ирак,нито Либия и няма защо да участвува в пропорционален прием на бежанците.

Така могат да говорят само истински държавници, а не помияри като нашите. Нали си спомняте как орешарски(нарочно го пиша с малка буква името на този плужък) спря Южен поток. Зад него стоеше Маккейн исякаш държеше скрит пистолет. Сега ББ макар,че се пише на голям мъж, чака да решат проблема "големите началници". Те така го решават, че на нас свят да ни се завие. На тях това им е целта-да съсипят Германия и Европа, защото е най-големия икономически конкурент на САЩ.

Ционистките терористи от Америка и бандите им в "демократизираните" страни заляха Европа с джихадисти.

И Пути' нските "демократични" алкохолици също! Кой седи зад Башар Асад? Не бяха ли в Авганистан?

Само, че руснаците се опитваха да изградят в Авганистан светска държава. Аз тогава бях студент и в нашата група имахме студент от Авганистан. Беше прекрасно ученолюбиво и трудолюбиво момче. А благодарение на САЩ и подкрепяните от САЩ муджахидини вече Авганистан е само географско понятие и източник на емигранти за Европа. САЩ е държава-терорист и тя е съсипала не една държава.Те затова и нашите управници толкова се страхуват и играят по свирката на Вашингтон. Само се учудвам на Меркел с какво я държат американците та е готова да срине родината си с приема на тази ислямска пасмина.

Европа забрави какво значи думата СУВЕРЕНИТЕТ.

И за какво да са тези санкции? Имаше коментар, че всъщност тези ограждения са на унгарска територия. Което означавало, че който влезе и ги докосне само, има право вече да остане там. Освен това има място където не можело да си вдигне ограждение и естествено потока минава оттам. Само че вече контролирано от властите! Имало по-скоро значението - абе ако може не влизайте!

Приветствам действията на унгарското правителство за справяне с нашествието. Дълбоко презирам тези бюрократи от Брюксел и криворазбраната толерантност на западното общество. Тази толератност ще бъде пагубна за Европа. Привърженик съм на расизма и смятам че това не е мръсна дума, а една чудесна идеологическа система. Европа за Европейците. България за Българите. Африканците в Африка, арабите-в близкия изток. Християнството трябва да се воюва. А в България засега сме пощадени, но опасноста е висока. Всеки момент на тълпите могат да им дадат знак да карат през България. Тогава какво правим? Ще пометат 25 те войничета като тези на македонската граница. Предлагам да се дислоцира голяма жива сила и техника и да се затвори цяялата турска граница без пунктовете.

Как може да се нарече нашето 500 год. турско робство, ако не расизъм? И на това ли си привърженик? Защото не си го преживял върху себе си умнико! Точно такива са расистите - първосигнални, като теб!

Ама ти наш ли си?

Австрийците, радвайте се на катедралите и хубавите постройки като за последно! Имигранти ще живеят там! Най -голямата ценност за една държава са децата! А не тези,които се женят мъж за мъж! Това са те-криворазбраните евроценности. Колкото до външния натиск на имигранти,той е взаимстван от живота на хлебарката-една ходи,сто води,за хиляда място прави...

Прав си - днес катедрали, утре - джамии...

Санкции ли ?????Орбан да не е мутрата да го пляскат подигравателно???Коъто санкционира ОРБАНА ще му лапне салама!!!!ХаЙде мераклиите от Брюксел действайте не се срамувайте лапайте !!Това го можете и пък ви е ЦЕННОСТ!!!!!

български андрешковци, погледнете се първо вие, после критикувайте другите. но истината е, че българите без да са бежанци, са в такова положение, като бежанците

върха на носът си, преди да критикуваш българите. 70 години евреите за благодарност унищожават своите спасители. РАН'ЪТ за последните 25 години заровиха 2 милиона българи. А ГРОБ-арите "слушкат" ли слушкат началниците и ...разширяват гробищните паркове. Така наречените "МИГРАНТИ", са капката която ще прелее чашата на търпението на българите и като митичният Самсон, те ще СМАЧКАТ ДУШМАНИТЕ СИ. Господ българинът, сега ги е оставил на воля да се ОМАЦАТ с пари, за да не Му се сърдят после, когато ги натика в казаните с катран и ги обдуха в перушинен облак. Представяш ли си, едно такова бъдеще за душманите ни?!

Глупост след глупост, лъжа след лъжа!!!

Хипотеза за сериозния разнобой между ЕС и нац.правителства по въпроса: Вкарвайки чрез мигрантите проблеми непреглъщаеми за отделните държави , евробюрокрацията се опитва да се промъкне и в малкото останали сфери на национален суверенитет и да почне да решава всичко - включително и местни въпроси.

Дори и по тотално сбърканото еврогейско законодателство няма правно основание да бъдат наложени санкции на Унгария. Но за други страни само такава заплаха би имала ефект, а еврогейците не желаят примера на Унгария да бъде повтарян. След всичко случващо се вече не мисля, че е възможно еврогейските лидери да са толкова глупави и слепи. Явно те изпълняват безпрекословно един гибелен за Европа план. Само защо народите в Европа спят?

Начина е един-ЕС да промени визовия си режим със Сирия и Ирак. Само така всеки законно ще ходи до където си поиска и няма да се наложи да се играе на котка и мишка. И без това се харчат луди пари уж за охраната на тази паплач, но пък от друга страна онези от ЕС казват добре сте дошли. Махайте визите и един няма да остане в нашата част на Европа.

Няма да стане. Западните страни ще измислят някаква наглост като квоти и пак ще ни стоварят. Проблема са западните страни,а не орките. Те ръководят ЕС.

о, така ли, тия великодушно няма да глобяват. а еврогейовете дали са чували за защита на общото икономическо пространство чрез външните си граници от заплаха, в т.ч. емиграция. или медиите сте тотално изпростели в избора и предоставянето на информация, или всичко вече е на нивото на простата и неграмотна кратуна, дето втори мандат се прави на премиер

Ха,ха ,ха кои са тези паразити в ЕС,които ще наложат санкции на едни народ и лидера му,че са решили кое е по-добро за тях?!

На унгарците е позволено, но виж за нас дето сме си втора ръка европейци щеше да бъде фатално...

Нас дори Британския премиер ни даде за пример като страна, която добре си защитава границите и има ограда, жандармерия и денонощни патрули.

Нищо не пазим. САЩ са решили да ни заобиколи цунамито орки. Браво на тях.

Парадоксално е, но нас ни пази катастрофалното ни финансово състояние. Никой не иска да живее в страна, която е по-зле финансово от тази, от където идва.

Цитат от статията: "Той призова страните членки да останат верни на "ценностите на хуманизма" в разгара на една световна криза, визирайки миграционната криза в Европа." Глупаво е да лекуваш симптомите, без да лекуваш първопричината!!! Какво причини този бежански поток?! Защо бежанците се отправят към Западна Европа, а не към съседните богати мюсюлмански държави?! Като са такива хуманисти, защо цяла Западна Европа крещеше "Аз съм шарли" заради някакви си 12 псевдожурналистчета, а игнорират хилядите жертви на терористичната организация ИД?! Защо Западна Европа мълчи, когато там се разрушават паметници на културата, избиват се и се измъчват хиляди хора?! А "хуманистите" се занимават с измислени гръцки кризи или недомислени "майдани"?! Този упрек не е само към ЕС, а и към другите уж "световни" сили, които оставиха един тумор безнаказано да се разпространи!!!

И защо пък да има санкции ?! Оградата не е за да спира мигрантите, а да ги насочва само към определените гранични пунктове. Граничните пунктове не са затворени с бодлива тел все пак ! За да може всички да минават през пунктовете. Да бъдат проверявани за документи, за принадлежност към разни организации, да им бъдат издавани временни документи и най-вече - да бъдат преглеждани и ако трябва - лекувани. Ако всеки тръгне да минава откъдето си иска ... Населението все пак трябва да се пази от епидемии. Същото е и с българската ограда. Но понеже Орбан не им цепи басма на европейците, сега се чудят с какво да се заядат и каква пропаганда да му спретнат. Иначе някой да е казал дума против Унгария, че се отнася лошо към бежанците, че не спазва евродирективите за миграните ?

Вероятно,проблемът може да се разреши доста бързо...Изпратиха няколко бойни кораба край Сомалия и повече не се чу за никакви пирати..Могат да изпратят и край бреговете на Либия...Започвам да мисля,че им трябва работна ръка...Ганьо си е тъп идиот и не гледа по-далеч от носа си...А западните икономики са толкова мощни,колкото Ганьо дори и не може да си представи..Тези икономики имат нужда от хиляди нови работници..И то ежегодно

И какво ще работят тия? В заводите на Мерцедес? Ще заменят заваръчните роботи? На тия лопата да им дадеш, не знаят от коя страна да я хванат.

Толкова са мощни, че спре ли печатницата и увисват - и в Европа, и в САЩ!

Да де.Това казвам.Даже и не можеш да си представиш колко са мощни..И си обясняваш мощта им по най-идиотския начин..Печатници,колонии,чужди богатства...Промит мозък...ПРОИЗВЕЖДАТ хората и то така,че измерват фугите в милиметри..Това е непонятно за Данчовците...

БРАВО НА УНГАРЦИТЕ, само те следват светлият пример на САЩ, спрямо натрапниците...прочетете "Америка за всички" и ще разберете как се постъпва с пришелец!!!

Така се прави. Мутрата сега е наакана след полета. Ако и "началниците" не са доволни ще качи кръвното. България до часове трябва да вземе драстични мерки.

Пролетарии от всички страни съединявайте се! Сборен пункт: Западна Германия!

Проблема е, че когато купонът в Германия свърши, ще полазят насам, към една красива и плодородна земя, която ние не оценяваме.

Земята иска копане. Ти кога си копал за последно? Май си по поезията, не по копането.

Само това липсваше да наложат санкции на унгарците. И за какво? За това, че искат да се предпазят от безчетни орди готованци и нахлуване на исляма и неговите фанатици тях. И то защото нямаше адекватна реакция още след първите нелегални, имаше само заповеди, как трябва да бъдат приемани и обгрижвани.

Така се гради авторитет. А не като нашите(независимо кои) Каквото им кажат "началниците" - го правят. Но че идват лоши дни за Европа-факт. Вместо тия улавци от европарламента да разпределят брой бежанци да ги насочват към САЩ!

Унгария има държавници, а санкции има за държави, като България, където управляват подлоги!

Европейските зелки, вместо да бяха умували как да изправят кривите краставици, да бяха си написали домашното "Какво ще правя, когато дойдат нашествениците в Европа", щото сигналите за бедствието не са от вчера и днес...а от повече от година...!!!

Много правилно! Аман от "умни европейци"! Санкции! Да си гледат работата. Ограда с променлив ток трябва не само в Унгария, ами и у нас. Инак натиск да се следи за привърженици на ИД - непрестанен!