Държавата получила 70 млн. лв. от концесии в мините

Само за миналата година под формата на концесионни плащания минният бранш е внесъл в бюджета малко над 70 млн. лв.

Обратно в новината

Коментари - Държавата получила 70 млн. лв. от концесии в мините | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С рамота!В Австралия от камъни с нищожно съдържание на злато добиват по 10 милиона долара!Нашите руди са многометални и освен злато и сребро съдържат други редки метали ,които също са скъпи.Никой не държи сметка за оставащите метали и концесионерите си ги продават самостоятелно!Например при производството на мед като отпадъчен продукт се получава и злато и сребро!Същото е и с добива на олово и цинк!Съвсем на скоро се оказа ,че сме навторо място по добив на злато в Европа ,а по мед _ на трето!Само че парите отиват другаде ,зад граница!

Новината да се чете "Държавата получила само 70 млн. лв. от концесии в мините, вместо да печели сама по 5 милиарда на година". Само златото което се изнася за следващите 4-5 години ще покрие целия външния дълг на България.

Само се чудя, как аджеба точно ги изчисли в размер на 5милярда? Че 70милиона са смешно малко съм съгласен, ама айде по-спокойно с финансовите оценки..... Аман от простотии. 5 000 000 0000лв = 2 864 400 000USD = 2 527 481gold ounce = 78.6metric tons, Световния добив е 2800тона, като за сравнение Южна Африка добива 150тона, Бразилия - 70. В България се декларира 5/което не се коментира/. Може би от златото фирмата прибира около 500-600милиона, но ако фирмата е държавна, ще работи на загуба с много по-малък добив и огромно точене и кражби. Най-доброто за държавата е да изкрънка още около 100милиона, но сигурно "нещо им пречи да се сетят"! И аз се чудя, що ли си губя времето да пиша тия глупости, че си нямам друга работа.

Национални предатели.

70 милиона! еееее, какво ще ги правите толкоз много пари бе? я поне вземете покрийте една част от дълговете на ктб с тех! хахахахааа...

Novae

Внесени били 70 милионта от концусиите в бюджета, ама концесиите изнесли 777 пъти по 70 милиона от тук.

За 16 години са внесли 70 милиона? Това се пада по близо 4 млн. годишно бе! Само за този грабеж трябва да бъдат пребити с камъни!!!

70 милиона са само за миналата година - ама само за тези които могат да четат, не за такива като тебе.

По-малко от щетите от замърсяването... Ако това не е противобългарска дейност, си сменям името. 24000 души мърсят България, за да вземат шепа партийни лидери дебели пачки - комунистическият капитализъм в действие.

Това е така защото "великите" смятат, че държавата не може да се грижи за своите богатства, а поподайки в ръцете на определени "лица" се ръководи по-добре. Така смятат големите капиталисти, а ние тук можем да разсъждаваме колкото си искаме като обикновени прошляци за които няма значение дали държавата им притежава богатства, а има значение кой притежава тези богатства.

Чиста проба обирджийство на народа...

Значи западните колонизатори боклуци крадът няколко десетки милиярда а дават дестки милиони с което се хвалят наглеци! БЪЛГАРИЯ СВОБОДНА ОТ КОЛОНИЯЛНОТО РОБСТВО! ВЪН НА КОЛОНИЗАТОРИТЕ!

Значи среден пръст.Онагледено така изглежда - .I. .

... по-скоро така oIo

"Зелена светлина за БЕХ за 1 млрд. лв. кредит" - ДИР - БГ от 28.08.2014, 14:08 Какви концесии, кви пет лева ...

Ха,ха ( нерегистриран ) 29.08.2015 21:42 . Цитат : "От 2008 г. за 67 находища на подземни богатства не е плащана нито концесионна такса, нито кариерна.Това е показал анализ на концесиите, изготвен от правителствения център за противодействие на корупцията БОРКОР.Щетите са за 1 милиард лева." батко ( нерегистриран ) 29.08.2015 23:16 . "Зелена светлина за БЕХ за 1 млрд. лв. кредит" - ДИР - БГ от 28.08.2014, 14:08 Какви концесии, кви пет лева ..." Съпоставете двата цитата, съпоставете двете суми със сумата 0т 70 млн лева, ПРОЧЕТЕТЕ за какво БЕХ ще използва този 1 млд лева, ПОМИСЛЕТЕ /кой колкото може/ ... и тогава поставяйте "-" "+" ":" "х" ... абе кой каквото иска да поставя, ама ПОМИСЛЕТЕ ...

ivo10

Това са трохите сметени от масата.

И КАТО ПОЛУЧИ ДЪРЖАВАТА 70 МЛН. ЛВ. ОТ КОНЦЕСИИТЕ ЩЕ КАЖЕТЕ ЛИ А КОЛКО ЗАГУБИ. НЕ НИ ПРАВЕТЕ НА БУДАЛИ, ЗАЩОТО НЕ СМЕ ТАКИВА. ТОЗИ ПЛАДНЕШКИ ГРАБЕЖ - КОНЦЕСИИТЕ И ПРИВАТИЗАЦИЯТА НЕ МОЖЕТЕ ОБЯСНИ ПО НИКАКЪВ НАЧИН . РАЗПРОДАДОХТЕ ДЪРЖАВАТА НА ЧУЖДЕНЦИ, ЗА ДА СЕ НАГУШИТЕ С ТЛЪСТИ КОМИСИОННИ , А ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ РЪСИТЕ ВРЕЛИ, НЕКИПЕЛИ И СМЯТАТЕ, ЧЕ ВИ ВЯРВАМЕ. ТАКОВА ТОТАЛНО СРИВАНЕ НА ИКОНОМИКАТА, УНИЩОЖАВАНЕ НА ПРЕДПРИЯТИЯ ЕДВА ЛИ ИМА НЯКЪДЕ ДРУГАДЕ ПО СВЕТА.

Толкова си и икономист.Изобщо имало ли е някога икономика преди.Точно приватизацията направи така че да има икономика сега в България

Яко си шмръкнал.

О Господи,свещена простота!Ти на колко годинки си бе малката?Наверно вече си пораснала и си станала на 12 годинки?Това,че не знаеш нищо не е най големият ти проблем,лошото е,че не четеш и не желаеш да научиш нещо.В България имаше хиляди предприятия и се произвеждаше ,та и изнасяше,а сега единствено се внася,при това,основно китайски боклуци!

bmaleev@abv.bg

Би ли обеснил какво значи "икономика" според теб? Може би колоничлна администрация или грабеж или кражба кавов е това "икономика" според твоето тълкование?!

Питайте колко са открали. Колко са изнесли .

за милиарди

Аре малко по-полека. В Крумовград нищо не се добива още.

Изчислете по колко лева концесионна такса се пада на един работник и ще разберете че и концесионирането и пладнешки обир, както и разбойническата приватизация. В тази държавица има ли някъде където не се краде?

Краде се там където е държавно.Няма как да краднеш от частно предприятие - никой няма да ти позволи.Големия обир беше преди 89-та,тогава се крадеше отвсякъде щото всичко беше държавно.Принуждаваха хората да живеят с по 150 до 500 лв.Да чакаш 15 години за кола,10 за хладилник и др.

Е да де, сега печалбата отива в частните джобове и нищо в държавата ,нищо,че находищата са държавни,а пък печалбите са огромни -работят хора роби.

Цитат : "От 2008 г. за 67 находища на подземни богатства не е плащана нито концесионна такса, нито кариерна.Това е показал анализ на концесиите, изготвен от правителствения център за противодействие на корупцията БОРКОР.Щетите са за 1 милиард лева."

Нагли,по нагли,безродни изроди,правителство на Герб!!!И понеже тази чавка от снимката,с ранг министър,явно неграмотна "КАЛИНКА"и ако е направила наистина такова изказване за тези някакви си 70 милиона концесионни такси,които представляват 5% от БВП,то това са възможностите на всичките експерти на това правителство на Герб!Тези изроди мислят,че държавата се състои от 100% олигофрени и могат да си плещят идиотизми,а в същото време от държавата ни изтичат милиарди и се прави един пладнешки обир!Господа изроди от Герб,прекратете всички минни концесии и не позволявайте разграбването на държавата ни!

Това са смешни пари.

ЕБаси, само 70 милиона, а фирмите концесионерки сигурно са изкарали над 2-3 милиярда. Баси продажната история. Докато не избесим всичките управленци от 89-та до сега няма да се оправим.

Щом министърката твърди, че отрасъла е с 5% принос в БВП, то концесионерите за 2014г, при 82,164млрд БВП са изкарали 4,1082 млрд.

Просто трябваше да избесим управниците преди 89-та и сега всичко щеше да е наред.Но айде това е твърде грубо(да не правиме и ние като комунягите)просто близки и роднини на политбюро и ДС трябваше да бъдат изметени от България

Novae

Трябваше да се забрани БКП, а какво стана: окопаха се още повече, като прелапаха пържолата, а кокъла дадоха на СДС.

От златодобивните мини, от медодобивните мини ,от мините за улово и цинк ,от мините за въглища и др ... за миналата години "държавата" е получила ЦЕЛИ 70 милиона !!!!????? ...браво бе идиоти в най-бедната африканска страна процента за държавата от концесии е по-висок ! / КНЦЕСИЯ - СЪВРЕМЕНЕН ВИД КОЛОНИАЛНА СИСТЕМА ЗА ОГРАБВАНЕ НА СТРАНИТЕ ОТ ТРЕТИЯ СВЯТ ! /

Не е достатъчно, кабинета трябва да преразгледа договорите.

Тая кака от снимката верно ли се води ресорен министър или това е някакъв виц........

А изнесеното ЗЛАТО от Б-я от ТЕЗИ "концесии" възлиза на малко повече от 2,5 МИЛИАРДА Е В Р О !?!?!???? ЗАЩО това НЕ се КОМЕНТИРА от "управляващите"??????

Волен Сидеров го повдига този въпрос, но швестърите се правят на глухи, слепи и неми. Но идва Видов ден и деянията ще се плащат още на "белият свят", а не след леталният изход.

2.5 милиарда евро беше на година само от 3 мини, държани преди 6г. от лица на ДПС... сега същите мини се държат от ГРОБ!... Каквото и да ми говорят... трябва си публични разстрели!

Абе много ги разбирате вие тия работи.Кви точни цифри давате.Човек ще си каже че компаниите снасят информция на Болен да си прави предизборна кампания

Тези милиони са под 10% от печалбата на концесионера . Принципът явно е бил кон за хлебарка . Изцяло в ущърб на България . Не сме израстнали с последния дъжд , лелче ;)))) По-добре си трай , балами няма !

Тези концесии са жълти стотинки в сравнение с печалбите на коцесионерите. Само златото в Крумовград е 2 млд. на година. А рудата я изнасят в ЮАР за да не се претопява в двата български завода за цветни метали и да се плащат реални данъци. Нещо повече - злато добива в България никога не е бил губещ. И държавата може сама да си го извършва и да трупа златен резерв. Златото е тежък цветен метал и е съпроводено с цялата Менделеева таблица от тежки и редки метали, за които канадските евреи не плащат стотинка. Някога сърбите безплатно извозваха шлаката от злато добива в Сърбия и от деляха ценните редки метали. После Живков го консултираха за загубите и той спря сръбският износ на шлака. Вода гази, жаден ходи! - казват бабите на село.

пич, пишеш абсолЮтни глупости. Изнася се концентрат, чиято преработка изисква арсен и цианиди и замърсяването не се чисти с нищо. Това 2 милиарда дето си го изчовъркал от носо кво е, ябълки, круши? Нека допуснем че си имал предвид печалба в лева. А ся раздели 2 милярда лева на цената на 1 кило злато. При 60 000 лв на кг излиза добив от 34 тона злато годишно, което е абсурд. Ако сложиш разходи- горива ток заплати, транспортни, застраховки, прави доста над 34 тона годишно, което е абсурд при положение, че Русия добива 40 тона годишно. Еде запри се малко.

А бе отворко,разбира се,че се изнася някакъв концентрат,но той съдържа 100 вида полезни съставки,една от които е златото!Такива лаладжии,като тебе,дето си правят бакалски сметки се опитват да хвърлят прах в очите на хората и разоряват държавата ни!Ти явно нямаш никаква представа за идиотските договори и за заблудата,която се опитва да ни пробута това прокажено правителство на герберасти безродници!

Пич, кви глупости ръсиш? Кви 40 тона те гонят за Русия? Я виж какво пишат по пресата: "Русия е увеличила производството на злато през 2014 г. със 7% до 272 тона, измествайки от второто място Австралия (269,7 тона) в световния рейтинг на най-големите производители на скъпоценни метали, сочи оценка на Thomson Reuters GFMS."

4, ще пичкосваш и бъркаш в носът на баща си! Статията е за концесии а не за личните ти проблеми. Една държава дава концесии когато е разсипана. Същото важи и за казината в България. Пак ще повторя: в България,има,2 завода за цветни метали . В МедеТ и Асеновград. Костов ги даде за жълти стотинки. Злато добива и съпровождащите го редки метали никога не е губещ. В Русия добивът на злато е от технологии преработващи речните наноси в реките на Сибир в далечият север. В България е най-старото злато на светът, концентрирано в мини със златоносни жили . Копаеш и топиш на място. От Крумовградските мини е златото от Варненският некропол от преди 7000 г. Такова е и златото на тракийските царе. Само в днешна България има над 30000 могили. Има научно изследване на български учени за минодобива през неолита. Къде, колко руда, къде е разпространението на продукцията. Тогава, когато на другите места по светът не са виждали злато. Защото е нямало такива богати и лесни за добив залежи дори и при неолитните примитивни технологии за добив. Ако нямаш техническо образование не пиши наизуст. В днешната ситуация, Минногеоложкият и Лекотехническият университети трябва да се закрият. За техните специалисти няма повече работа в България.