Две дисциплинарни проверки в МВР по повод видеоклипове

Разпространени видеоклипове с полицейско насилие станаха повод за две дисциплинарни проверки във вътрешното министерство.

Обратно в новината

Коментари - Две дисциплинарни проверки в МВР по повод видеоклипове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Полицията е затова да упражнява насилие срещу нарушителите на обществения ред. А колкото до т.нар. бежанци, то те трябва да бъдат връщани там от където са дошли или изобщо да не бъдат допускани да влязат в страната.

Нямам намерение да ставам адвокат на полицаите,но аз гледах въпросния клип. Свикнал съм да вярвам на очите си! Момичето се държеше нагло и безцеремонно. През цялото време езикът и беше груб и предизвикателен. Да не използвам и по остра дума. Според мен,полицаите просто нямаха избор. Искам да попитам: Какво трябва да се прави с разглезените мамини момчета и момичета? Голяма демократична защита! Кого защитавате? Едва ли не митинги ще се организират заради две невъзпитани и освен това пияни същества. Голяма демокрация настъпи! Първо вижте клипа! А министърката,че е некомпетентна е повече от ясно. Трябваше да изгледа клипа и да си защити служителите,защото и те са хора и не може някаква пияна пръдла да се гаври с тях!

Има протест, насрочен за петък, 18 ч. в градинката на църквата "Седмочисленици", точно до МВР (има го във Фейсбук). Всеки гражданин, който чувства, че има да казва нещо на полицията, нека заповяда.

като всичко друго касаещо сигурността и реда в страната и този случай показва едно нещо- ЗАКЪСНЯЛА РЕАКЦИЯ, половин година след случая, ПРЕДНАМЕРЕНА РЕАКЦИЯ, защото някой има интерес да я извади половин година след станалото, НЕЕФЕКТИВНА РАБОТА НА МВР, защото каква полза от това за обществото пред вид предните две обстоятелства!. С една дума, стрували си изобщо да очакваме закон и ред от МВР?

Божеее!Полицая извика подкрепление!За слабичкото момче и момичето 5 хрантутника не стигат!А ако бяха 15-20 злобни цигани армията ли ще повикате!Унижавахте момчето и ги бихте и двамата!А ако бяха 5-6 мутри с Sкласа щеше ли да има-Добър вечер господине!Случайно да си носите лична карта!Да изтанцуваме нещо с колегите!Като от клипа на оня потния подлизурко Веселин Маринов!

е такава тиня, че няма изриване . И няма как да е иначе, щом я управляват мутри и престъпници вече много години. Всеизвестно е, че проверката там се прави, за да бъдат заметени и потулени нещата, а не поради някаква друга причина.

Представям си същата ситуацията в САЩ. Там със сигурност двамата гамени щяха да имат повече проблеми. Веднъж от полицаите, после и от съдията. Тук със сигурност им се е разминало. И ако момичето не се съпротивлява при ареста - здраве му кажи.

Представяш си а?Първо виж как се държаха полицаите!Обидиха момичето и натиснаха момчето!А в САЩ ако това бъде заснето полицаите щяха да ги уволнят веднага!А битите да осъдят Полицията за един куп пари!Представял си той!Бай хой!

В САЩ не уволняват даже и полицаите, които безпричинно застрелват подозрителни.

Ето и моето мнение, съставено на база лично преживяно и прочетено за нашата полиция: това не е полиция, която да пази и служи на хората!!! Това са бандити, хора които не знаят защо са там или по-точно знаят, там са за да припечелят някой лев, като рекетират някой за дребно нарушение, докато през това време мен ме обират, някой се саморазправя на улицата, прегазват хора, пребиват хора, а те се обръщат на другата страна и се правят, че не виждат.....защо, защото там няма да изкарат парички...ДА СЕ ЗАКРИЕ ТАЗИ ПОЛИЦИЯ!!! Частна, с високи заплати и ВИСОКИ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ПОСТЪПВАЩИТЕ ПОЛИЦАИ!!! Моля да ме извинят 0,00001 свестните работещи полицаи. Драма!!!

И в коя държава има частна полиция ?! Хубаво човек като предложи нещо то да може да реализира , а не само да си троли ! Ако не знаеш в Нова Зеландия троленето е забранено и подсъдно ! Време е да стане и у нас !

Ей браво! Много се радвам, че знаеш това :) Страхотна новина! :)

Да се разпуска Полицията!И без това не произвеждат Нищо!Освен престъпления!Военните също!Какво точно работи един военен!Някой знае ли!Това са 150 000 души жива сила!Да работят нещо по полето!По цял ден се мотаят и се чудят как да станат милионери за един ден!А когато ти потрябват срещаш некомпетентни охранени каяци!

Мечтай си за 150 000!

Обявете имената на полицаите!Защо ги криете!Нека хората знаят като плащат данъци къде им отиват парите!За какво са ни 70-80 000 полицаи като са безполезници и хрантутници!Да бият децата ли!

НЕ СЕ УЧУДВАМ НА НИЩО!!! ДОКАТО В ПОЛИЦИЯТА ПРИЕМАТ ХОРА - НИСКО ОБРАЗОВАНИ, НЕГРАМОТНО ПИШЕЩИ, СЛАБО ИНТЕЛИГЕНТНИ, НО ВИСОКО КВАЛИФИЦИРАНИ В РАЗДАВАНЕ НА ШАМАРИ, ЮМРУЦИ И РИТНИЦИ, ВСЕ ЩЕ Е ТАКА!!!!!

Че единственият начин да се реши проблема с това паразитно туморно образувание, наречено МВР, е неговото РАЗФОРМИРОВАНЕ! С освободеният финансов ресурс, кметовете на общини ще могат да разкрият ефективни Общински служби за опазване живота и имотите на гражданите си!

"Синдикалистите припомниха, че при предишно тяхно недоволство пак на преден план била изкарана темата за полицейския произвол на улицата." - АМИ СПРЕТЕ ПОЛИЦЕЙСКИЯ ПРОИЗВОЛ, БЕ, ПРЕСТЪПНИЦИ ГНУСНИ!!!

Г-жо Бъчварова, не искаме думи искаме дела. Защото: 1. Ще дойде време да отговорим (ние гражданите) на това насилие 2. Ще потърсим сметка на Всички в системата за това до което докараха системата 3. Униформата няма да Ви спаси, защото тя брани този които я носи с ЧЕСТ и ДОСТОЙНСТВО 4. Защо в системата (от портиера до министъра) има служители С НАДНОРМЕНО ТЕГЛО и ТАКИВА които не могат да пишат грамотно. ЗАЩО, ЗАЩО,ЗАЩО.......

Време ти е да пораснеш. 1.Бъчварова никакви дела и отговори няма да ти даде, щото и децата знаят , че е поставено лице на мутрите (на баш мутрата) и от полицейски работи разбира, колкото кокошка от компютър. 2.По никакъв начин няма да "отговорим" и да търсим сметка от системата, щото сме мунчовци.И колкото по ни мачкат, толкова по-хубаво ни става. 3.За тези, които сега носят униформите, думите чест и гордост отдавна са забравени.

Истината е че полицай в България се става само ако за нищо не ставаш. За това е пълно с мухлювци които и две не могат да кажат на никого и с комплексирани лекета които се държат по-зле от най тъпите мутри едно време.

Определено съм съгласен!!! В полицията и армията не може да има синдикати!!! Ако искат синдикати трябва да бачакт като норманите хора до 65 години!!! Полицията е пълна с дебели отпуснати мъже! Ходят необръснати измачкани! Днес гледах отново цигански сватби в Бургас полицията отново бездейства... За каво си говорим? Полицията пълна с права а задължения никакви!

"Полицията пълна с права а задължения никакви!" Ами то това като циганите бре и те са на този принцип. Интереснооо......... Само искам да припомня ако не ме лъже паметта - Ханку брат

В ПОЛИЦИЯТА И АРМИЯТА НЕ МОЖЕ ДА ИМА СИНДИКАТИ!

Я се просвети как е в другите държави и тогава коментирай подобни неща.

Напълно подкрепям полицайте. Случай 1 - тълпи от нелегално преминаващи границата - на полицайте им е забранено да стрелят, да ги спират, да ги връщат, да ги бият. Но иначе не трябва да позволяват да се минава границата. Е госпоса тикви, как да ги спрат - като им се молят или ги черпят с кафенце ли ? Случай 2 - Спират те полицай и ти искат бичната карна за проверка.Ти не ядаваш и отговаряш " Я си....майката". В която и да е държава / особено в гуруто на демокрациятя САЩ/ ще те спукат от бой. И тръгнали сега разни проституиращи мрежи пак да се правят на лумпени и да изкарват по някой лев за почивка на морето.

Простако прост, научи се първо на български език и тогава пиши, " Напълно подкрепям полицаЙте ", това вероятно са римси патриции, " бична карта", " госпоса" - просто е очевадно , че ти гаден полицай - убиец, иди на улицата и работи!!!!

Какво стана с полицая с бялата маска? Този садист от протестите??? Какво стана с полицая-катаджия заснет да взема подкуп??? Какво стана с полицайте отказали да озаптят циганите в Пазарджик??? Не ги подкрепям! И крайно време за съкращения!

Голяма работа. В МВР има много проблеми, но има и неща, които създават проблемите. Познавам много полицаи, свестни хора, и всичките "стискат" зъби и изпълняват, иначе ще си ходят. Не говорим за своеволия, а за истински ограничаване на правата на полицаите при изпълнение на сл. задължения. Какво става в САЩ-гърмят ги като пилци по простата причина "неизпълнение на полицайско разпореждане". Ами то затова като ти кажат да не мърдаш, не мърдаш. Полицаят да не е гадател, да знае ти какво оръжие имаш, дали изкаш да го заколиш, или просто респекта към полицията е нулев. Много от пишещите си нямат идея как се задържа пиян или надрусан, за да говорят за полицейско насилие.

ВЯРНО.НО ТУК СТАВА ВЪПРОС ЗА НЕЩО ДРУГО.А ИМЕННО ,ЧЕ СЕ ПРИЛАГАТ ДВОЙНИ СТАНДАРТИ И НЯМА СРАВЕДЛИВОСТ,ЗАЩОТО ЕДНИ НЕ ГИ ЗАКАЧАТ ЗА ТОВА ЧЕ СА УБИЛИ НЯКОГО ,А ДРУГИ ГИ ПРЕБИВАТ ЗА ТОВА ,ЧЕ СА ПИЙНАЛИ!КЪДЕ Е СПРАВЕДЛИВОСТТА ПИТАМ???

полицАйска!!! - лелееееее А пък аз не познавам нито един нормален човек, който е полицай, всички са престъпници и убийци

не вярвам на видиото то може да се нагласи както си искам ,границата се пази има митници официално може да се мине колкото за боя това не е вярно не вярвам на това видио стига сме били меки всички тези пришалци за сметка на народа лище живеят у нас те ще живеет добре пък народа ще им изкарват парите за да са добре те стига вече .не им вярвайте на сирийците .те също могат да лъжат

Тъп полицай, който се опитва да пише, но НЕ може, ходи първо на училище, роден престъпнико!

Разследването са пари на вятъра! Ще се докаже че момчето и момичето са молили полицаите да ги удрят защото са мазохисти стари познайници на полицията! Същото беше и с онзи дето си къса ръкавите и сега е шев във Варна,както и с онова момиче дето и бъркаха в гащите....

Едните минали нелегално границата и си го получили а другите отказват да изпълняват полицейско разпореждане и ка5во да правят полицаите да им се молят ли? Бой до като в тази държава се върне реда.

Да му е светла паметта на Радой Ралин, но ще цитирам една негова епиграма във връзка с някои изявления : " Гза си с рози накичи, поsрано д-пе не личи!"

С премиер бухалкаджия каква полиция очаквате?

тия не са полицаи а селски бабаити ...какъв е проблема да арестуват по нормален ред без да малтретират с ритници и юмруци пиклата и пиклиото ако са се лигавили пияни.....да ама не , простаците трябва да си избият селските комплекси

Ами гледай клипа и ще видиш какъв е проблема да ги арестуват нормално. Двама яки мъже не могат да вкарат пияната наркоманка в патрулката.

за публикацията от тъпанарин 7.52- какво толкова неясно има пияни вдигат шум-нощем ,длъжностно лице заповядва -не изпълняват - принудително изпълняват,в Хамерика стрелят -браво на полицаите дано всички така бият щото се напълни с бабаити и наркомани тази родина.

Синдикалната федерация в МВР като не им харесват условията в МВР да ходят да копаят картофи или да гледат овце щото има търсене на кадри

Понеже смятам фейсбук за нещо ненужно за мен, то следователно за мен цитираното оттам е несъществуващо. Айде сега да питаме що за милиция имаме

То и мнението ти е на никому ненужно, но това не ти пречи да го раздаваш.

Изглежда точно! Ченгетата са много, следователно и мършата там е много... Аз питам: 1. Защо плащам на СОТ да ми пази къщата и вилата? 2. Защо не вярвам, че полицията ни работи за моите и на държавата интереси? 3. Защо плащам на частна охранителна фирма да пази цеха, и да сигнализира в СОТ - а не в полицията? 4. Защо когато има ситуация налагаща присъствие на закона - просто ченгета не се наблюдават? 5. Защо дебнат зад светофарите, а не стоят на самото кръстовище ?

Не мисля че журналистите ни показват цялата истина. В началото на клипа подозрително няма звук, а пък момчета сякаш се ежи на Ушев или поне така се движи ( глава , ръце ). Ушев че е груб и бие това е вярно но и тези май не се държат по най-добрия начин.

Добър вечер, лична карта за проверка!

Бъчварова да си събира партакешите от кабинетът и в класическата кутия и всички началници по хранителната верига до фатмаците-психопати да се уволняват без право на 20 заплати. Някой от по-ниските чинове трябва за обере пишкира с ефективно наказание в името на Закона. На това недоразумение "милиционерски синдикат" ще кажа една приказка от моето село: Бой и ебане не се връщат!

МНОГО ТОЧНО КАЗАНО-ПСИХОПАТИ!ЛОШО ,ЧЕ СА ИМ ДАЛИ ВЛАСТ.УВОЛНЕНИЕ-ВЕДНАГА!!!НЕ СА ЗА ТАЗИ РАБОТА.ДА ОТИВАТ И ДА РАБОТЯТ НЕЩО ОТ РОДА НА ТОВАРО-РАЗТОВАРНА РАБОТА!

ама това полицейските синдикати умни като членовете си. Не виждат наглата бруталност, важното е да се свърже с "протеста" им. Защо чак сега ли - защото сега му е прикипяло на снимащия. Не виждате ли че се СТРАХУВА, защото било трудно да се открият биячите, но не е трудно да се разбере откъде е снимано. И аз искам да изляза на техните протести, най-вече за повече пари - ненаситници и нищо не правещи, но се страхувам. А бих викала с удоволстхвие "у-у-у-у". А те се бият, щото работят само през нарядите и представете си - отнемат им нощната почивка и са брутални, ядосани.

Големия въпрос е как са минали въпросните полицаи първа част от психологичното изследване за интелигентност за работа в МВР ?!?! По действията им не виждам нито интелигентност, нито психологична годност. Е тогава как са минали първа и втора част от изследването?!

БАЛЪЦИ НА БОГАТО, Е И ДА ДА ИМА ВИНА И ТЯ ДА СЕ РАЗБЕРЕ,НО И ДРУГОТО ДА ПЛЕСКАМЕ НЕКВИ ПИКОЧИ НЕ НЕ А ПОВЕЧЕ ДА ДА......

Насилие от полицията има в много страни по света за това за сложени полицаите да въдворяват ред. Да ги молят с кафе и кифлички ли тази напаст беспризорна.

Пише се "безпризорна". Не само че в глъвата ти кънти на кухо, ами си и неграмотна.

айде сега ...ти и препинателни знаци ще поискаш от милиционерския трол...

какво би направил на твоите деца, ако са пияни и дрогирани? Ще ги риташ ли? Ще ги обиждаш ли? Или ще им помогнеш да влезнат в "правия ред". Родителите на тези деца плащат заплатите на тези ПРИМАТИ, които са назначени за полицаи.

Питам кварталните полицаи , защо спирате само евтини коли, а те ми казват , че ги е страх да спират скъпи!!!!

НАСТОЯВАМ "Министърката" вместо да се забавлява в социалните мрежи, като Фейсбук, да си свърши работата и да измете "авгиевите обори". Заплатата си получава от нас, данъкоплатците НЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВА във фейсбук, а да работи за наказването на всички престъпници. Ако те са нейни подчинени, да лежи в затвора с тях, защото тя ги е отгледала тези престъпници.

явно искаш "юнаците" на министърката да те "сгащят" преди да разберат, че си трол.

регистриран във фейсбук, но си плащам всички данъци и очаквам министърът на вътрешните работи, преди да се забавлява в социалната мрежа, да даде официално становище по случая. Несериозно и безотговорно е да си министър, който предпочита забавленията в социалната мрежа и НЯМА СМЕЛОСТ да даде достойно становище, да предприеме законовите мерки, съгласно законодателството за случващото се беззаконие сред подчинените му.

ако започне да ги псува и дере? пияна, дрогирана... как се озаптява? който има опит, да го сподели!

И как реши , че е дрогирана, от опит ли?

ми да стрелят направо а ? много американски филми гледаш май

И аз подозирам, че е провокация. Това не са БГ ПОЛИЦАИ, не са дори БГ. Това са чужденци преоблечени като БГ полицаи. В БГ никой не бие, а полицаите хич ма хич. Действителността го показва. По света има осъдени полицаи за насилие и подкупи щот не са професионалисти. В БГ няма осъден нито един полицай за насилие или подкуп, щот са професионалисти. БГ ПОЛИЦАИТЕ НАЙ- добри от целия свят, от целия свят.

Ченгенцата са имали късмет,че не са попаднали на цигани!Да са им скъсали униформите ,да са им натрошили бричката ,да са им теглили по един бой и те ще стоят мирно!

Циганите са силни само когато са по много. Сам циганин видял ли си да е бияч, особено в български квартал. Или двама цигани срещу 5 полицая. Айде не ставай смешен..

и сам скинар не сам виздал да е бяч *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Явно не си ми разбралиронията,пред циганите ченгетата ни не смеят да пръднат,а пред българите са големи бабаити!Това исках да кажа,но от де толко акъл да разбереш тънката ирония?!

неясно и липсва началото на "случката".Както каза адвокат Марковски истината минава през студиото на Нова Телевизия - щом така казват от Нова значи е "ТАКА"

Как може да се слага побоя над момче и момиче в София с побоя над някакви примати пресекли незаконно границата ни под един знаменател.

,,От Синдикалната федерация на служителите в МВР изразиха съмнения, че клипът с полицейското насилие се появява сега в общественото пространство, заради протеста им.''-ама дори и така да е бре,трябва да мълчим ли.Аз съм против всякакви увеличавания на заплати и намаляне на пенсионната възраст-напротив ,тя трябва да се вдигне още.

За да ти е гадно :)

В тази скапана държава, в която няма закони и се управлява от престъпници, е напълно нормално, дори препоръчително да има някакви възпиращи престъпността действия. Към полицията всички трябва да имаме уважение ! Ако нямаме уважение, ще настъпи анархия. Да не забравяме с какво насилие си служи полицията в САЩ. Интересно ми е друго, на 3-ти март в една от телевизиите се появи един професор, който каза, че българите са си били добре под турско робство и не искали да бъдат освободени, след изпратен сигнал господарите не реагираха по-никакъв начин... Иначе съм съгласен, че в България има много гнили ябълки, и полицията е много тясно свързана с мафията на олигарсите и политиците, но за това са виновни кретените дето ни управляват.

Напиши го пак това утре, сега няма кой да го прочете. Нормалните дето трябва да стигне до тях спят.

а ти що не спиш, или си от ненормалните?

От събирането на чукундура, още си личи изпечения ти до червено врат.

Мисля, че трябва да станете врачка по телевизията. Не, че ви се отдава, но поне може да плашите гаргите...

policiata sluji na oligarhiata ,oligarhiata i plashta s vashite pari kadeto zarabotvate da vi bie i rita che im narushavate reda na tia paraziti .koi stava policai nekadarnika prostia padarin zavarshil s troika bez realizacia v obshtestvoto nepolezen dori i za sebe si....

Не клиповете са провокация, а протестите провокират клиповете. Все пак като поставят някакви искания, трябва да им се напомня доколко ги заслужават.