Християни и шиити заедно срещу ”Ислямска държава” в Ирак

Стотици християни се включиха в шиитско формирование в Ирак за борба с "Ислямска държава".

Обратно в новината

Коментари - Християни и шиити заедно срещу ”Ислямска държава” в Ирак | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Християнство и ислям са два идеологически клона на юдаизма. На практика и двете религии са си видоизменен юдаизъм. Евреите се възползват от това, че задават тон за песен на милярдите вярващи. И така владеят психиките на хората

ти какво предлагаш = ? Всички да станем лами в будистки манастири ли ??? Или - атеисти не вярващи в нищо? Май е последното - като гледам доста малоумни последователи имаш в бг.

И тука бъкано с шиба.ни русофили, смрадливи!! Затваряйте този про-шутински форум!!

Да се надяваме,че шиитите няма да ни изколят след време заради продаденото на ИД българско оръжие и каптагон.Естествено,благодарение на знаем КОЙ.

Дойдохме си на думата, от кога се опитвам да ви обясня, че Хизбула ( шиитскто) движение се явяват като божии пратеници и се борят ислямското зло още от създаването...махнете Хизбула от списъка на терористични организации.....в момента нещата толкова зле, че ако не са те светът ще запраши към 11ти и 12 ти век......

Говорим за една групировка от 40 000 души от който 80% не са професионалисти, а просто обучени да стрелят и на разни тактики дето всеки минал казарма ги знае. 40 000 души на толкова огромна територия формират отряди от по 2000 души с 90% оръжия от соц времето. Пуснали са християни и шиити доброволци да се бият срещу тях. Значи пред тази смешна картинка се чудя света какво се мота още. Явно няма никой интерес да унищожи ИД.

10 милиардната 'инвестиция' на Сауд Арабия (нищо пари за тях) какво мислиш купува ?

magit@abv.bg

Добри сметки са си направили с натрупаните валутни резерви. Явно за това сринаха цената на петрола...

Испания е превзета от арабите чрез един отряд от 10 000 гащника. Крепост след крепост. Арабите-войници продължават напред а след тях сядат евреите. Те държат търговията, лихварството, градската администрация, лекари, прависти. Звучи познато...нали. Дори баш инквизитора-католик Тормекада е "кръстен" евреин. Когато крал Фердинанд и кралица И забила освобождават Испания...те реално я освобождават от юдейско робство. Затова до днес се пищи за "гонения" срещу юдеите през това време. За учудване, "гонените" са добре дошли в сунитска Турция. Балканите стават рай. В Солун е едно от най-големите котила. Солунски юдеи са Кемал "Ататюрк" и родът на "франзузина" Саркози. Шиитите основно са неараби (семити). Затова се разиграва верската карта от кукловодите. Това е най-мръсната част на човешкото съществувание. Това което не се постига чрез питие ски натиск (България), война (Украйна) се постига чрез религиозни кланетата без да се участва пряко от кукловодите. В "Общата Теория на управлението" на отровения от американците руски генерал Петров (зам. на ракетни войски и космическата програма на Русия) моделът на ИД се нарича с терминът "Безструктурно управление". Кукловодите не влагат средства и ресурси за поддръжка на скъпоструващи репресивен апарат (социалистическата система). Кукловодите влагат малък капитал в имплантиране то на 5-та колона. Оттам нататък процесът е само регулираща де устойчива автоматична система. Този модел работеше при социализма, така е устроено християнството от 383 година. Така се случва сега с мюсулманските свят. 3 ран е най-голямата шиитска държава. В задачата се пита: Защо САЩ свали с терористичен акт Иран-контри изключително светския и авторитетен Ирански шах Реза Пахлави. Заради среща със съпругата му, Людмила Живкова беше убита от КГБ.

май само луди зомбита останаха в този сайт......този направо кърти мивките с тия глупости които е написал и да вземат всички комуноиди да се прегърнат с всички "фашаги" и нацисти,че да се разбере накрая истината за тяхна обща омраза към евреите

Снайпер ли си, слива ли си-не те знам, но по липса на интелект си номер 1! Толко си тъп/а, че си заоблен/а!

Освен за да ви припомня кои държави какви са,няма да коментирам тази новина,защото откровеният едноклетъчен идиот "Дада",ос..а тотално и тези коментари...... И така: ШИИТИ Ирак,Иран,Ливан,Палестина,Либия,Сирия... СУНИТИ Саудитска Арабия,Пакистан,Афганистан,Йемен. П.П. Вижте кой кого бомбардира и кой с кого е приятел и враг и ще направите извод-стига да не сте някой мутирал гагауз като "Дада"....:):))) П.П.П. Мислите ли,че той знае,че "Дада" означава нещо и какво е това в изкуството и литературата??:):))))))

В Ливан и Сирия болшинството сунна ( сунити ) има и шиа ( шиити), аллауи ( алауити) и още сумати религии дързи ( друзд) и прочие ......

Алауитите са шиити... И в Ирак,сунитите са много-може би повече от шиитите!! Въпросът е,кой управлява-Садам е бил шиит и управлявал с Православни Християни(пример-Тарик Азиз,Министър на Отбраната и Генерал).

А знаете ли,че Турция се готви да нахлуе в Сирия в най-скоро време ?

Ти пък от де знаеш, да не би да свириш на кавала на турския военен министър?

Може да не свири,ама знае,за разлика от тебе. Ако Анкара не се включи в офанзивата срещу законното правителство по повелята на вашингтоското човекоподобно,кюрдите ще свършат работата заедно с християните и шиитите и тогава ще се наложи Турция да се разцепи.Отделянето на Кюрдистан като независима държава е неминуемо при победа на кюрди ,шиити и християни и ще сложи край на присъствието на ГАЩ/гейски съединени щати/ в региона. На туй хората му викат геополитика, ама явно на козяците не ви четат лекции в тази насока.

По скоро Турция прилага най-добрата стратегия да стои на страна.

mdaaa ,500 tona orajie prodadeno na islimistite ot balgaria zatova garmiaha skladove i fabriki da ubivat hora oligarhiata v sofia ne znae vlasta sashto deliat si parite naroda da si mre.

ХРАНЕНИТЕ ОТ ТУРЦИЯ И АМЕРИКА ИСЛЯМИСТИ И ФАШИСТИ ИЗБИВАТ ДОНБАСКИ И СИРИЙСКИ ХРИСТИЯНИ ХРИСТИЯНИ , ШИИТИ И КЮРДИ С ОРЪЖИЕ ПРОДАДЕНО ИМ ОТ ПРАВИТЕСЛСТВОТО НА БОЙКО МУТРАТА !!!! ТОЯ ЩЕ ГО ГРЪМНАТ ОТ ХАМАС :)) НЕ Е СМЕШНО

Ти си смешен. По цял свят се знае че руснаците стоят зад ИДИЛ и координират действията им от руските бази в Сирия, които случайно никой не закача. Освен театралните постановки със заплахи към Русия, слек като фактите натежаха като черна дупка в центъра на галактика.

АМЕРИКАНСКИТЕ ТЮЛЕНИ И ТИЯ ОТ ВАШИЯ ДАНС ДЕТО СЕ ГРЪМНАХА В СОПОТ .... КВО ТОЧНО ПРАВЕХА ТАМ ??? .. КУПУВАЛИ ОРЪЖИЕ ОТ АВЕРА НА МАДЖО - БАРОНА , А СДЕЛКАТА Я УРЕДИЛ БОЙКО МУТРАТА :)))

Това ли е новата западна доктрина и тактиката за хибридната война? Странно... Аз доколкото зная всички образовани, религиозни малцинства, средна класа сирийци са с Асад. Зад него са и Русия и Иран. Срещу него са ИД, групи около Ал Кайда и "демократичната общност"... А ако се върнем 15-20 години назад си спомням кой подкрепяше чеченските джихадисти в борбата им срещу тогавашните "партньори" от Русия...

Абе не знам какво пушиш или смъркаш, ама е кофти продукт. Стегни се малко, че на зле отиваш!

Евала на хората ама тия ИД се спонсорират от Америка, пари и оръжие! Как ще успеят да ги надвият ако и на тях не им се дадат още хора и оръжие?

последното изречение тенденциозно ли го прикачихте? ей, така заради хибридната битка

2200 души души джихадисти от Ръшата!!? Сега УСАта като ги бомбат и...изтрепят до крак -ще свършат черната работа на Путин!!?... Пак кяри!

Путин е зависим от чеченските ислямисти и послушно изпълнява всичко ,което поискат!Путин е играчката на Чеченските ислями!

Айде и ние да пратим помощ!Имаме 80 000 безполезни полицаи!Може пък там да проявят мъжество че тука бият беззащитни хора и деца!

Радващо е стотици християни са се включили във войната срещу ИД,но аз искам да попитам къде изчезнаха десетките и стотици хиляди пристияни в Ирак и Сирия!Даже искам да напомня ,че външния министър на Садам Хюсеин Тарик Азис беше пристиянин,а в Сирия имаше доколкото знам 300-хилядна християнска общност,която сега е редуцирана близко до нулата!Това ли беше целта на "демократичната общност" и "Приятелите на Сирия!?

Извинявам се за правописната грешка /пристияни/-да се чете християни !

Ами така е! Путлер никога не са го интересували християните и затова създаде ИДИЛ.

Абе не знам но батальон "Вавилон" ми напомня за послдната книга от Библията Откровение. акцента е върху по следващото обединение на рлигиите и неминуемото смесване на лъжата с истината.

В Сирия, Ливан и в други арабски държави след втората световна война христиани и араби са живели мирно и винаги са имали квоти за участие в управлението на съответната страна. Приветствам тяхното обединение в борбата им срещу общия враг. Дано това да е начало на обединение на арбаския свят и спиране на раздухваните от САЩ граждански войни в този регион.

Обонголенд няма да разреши общ фронт, на тях им трябва оправдание с външни неразбории, за да будалкат своя средностатистически дебелогъз електорат. хе-хе

"Обонго" е явно един от най-слабите президенти на САЩ и тъй като скоро идват избори не ми се мисли какъв ястреб ще стане президент и тогава обонгото ще ви се стори ангелче......

токущо прочетох на арабски хубава новина ,че са убили бившият шампион по бобкс валдет жаши след като се биете в редиците на терористите от исламяската дарява в сирия.а той е германец от албански произход,проверете сами.

Какви Шиити ??!! На Християните им трябва помощ от САЩ, Русия и Европейските страни. Трябва Западна Азия да бъде Покръстена( Християнизирана), както е била, ПРЕДИ тия МЮСЮЛМАНИ от Саудитска Арабия, да започнат да нападат и да помюсюлманчват хората, котио живеят сега в Сирия, Ирак, Иран Афганистан, Пакистан. Западна Азия, трябва да бъде завладяна от Русия, Европейските страни и САЩ и да им се върне ПРЕДИШНАТА религия- Християнството. Трябва да бъде освободен и Йерусалим. Това е един Християнски град. Само така ще има Мир.

Първо, трябва да се върне християнството в САЩ и Европа, че после да ходят, където ще ходят.

Приемането на християнството не става с насилие. Това е вяра на свободният човек и свободната воля. ако един човек прилага насилие спрямо друг, той не е християни, ако ще и целият да е накичен с християнски символи.

В САЩ и ЕС на Християнските ценности и религия се гледа с лошо око, защото не е "политически коректно" да си християнин, дотам са я докарали

Аха. Затова имат християндемократически партии. А Русия съвсем случайно взриви 22 000 църкви през последния век и създаде държавата на Луцифер с червеното знаме и пентаграма.

и в сирия е така,аз съм сирийски християнин и в сирия се борим до последно с нашето съществуване след като целя свят ни изостави и само гледа как рушат нашите църкви и как ни измъчват,но има едно нещо не го знаят нито мюсюлманите нито западняците,христянството е в нашите сърца там живее и не умира дори да умрем,това сме ние християните от близикя изток.

Прекалено добър ти е българския, за да си сирийец. Точна това иска САЩ - да се втурнем в защита на христианите там и да се започне война с тях на два фронта, Украйна и Сирия. В момента реално можем да помогнем като приемаме бежанци само христиани, а не както иска САЩ мюсюлмани. Но не ни го позволяват продажните ни управници, защо не влиза в сметките на САЩ.

ами благодаря ти за оценката ти за балгарския ми език,това е гордост за мен ама знам и френски език,няма християнин в близкия изток да не знае поне два езика,можеш да провериш ,знам също и още един език а той е сириянскя който прилича на арамейския език.не се чуди, че говоря добре на български ,все пак живея тук от времето на бай тошо:)

Такива хора като Теб трябва да има помече...

Понеже темата с бежанската вълна от Сирия е много наболяла,кажи ми, моля те, защо в България практически не идват сирийски християни, а само мюсюлмани? Коя е причината? Къде са християните? Те не са ли бежанци???

в сирия живее около два милиона и полувина християни,те са 10 процента от населението, повечето бягаха от градовете като алеп и хомс в други мирни места , товае от една страна а от друга страна, държава турция не ги пуска на тяхна територия сега,само пускат някои срещу пари ,,турция пуска само мюсюлманите да минат.

Пише се "сириец" , а не сирийец бе познавачо на езиците.!!!

а ти носи очила за да гледаш по добре кой е писал сирийц ,хаха

Нормални от всички страни, народи и религии, обединявайте се!

Малииии, руснаците са държали на склад 2500 бронирани Хъмвита-)

Шиити, християни и кюрди. Това са съюзниците в Ирак и Сирия. За кюрдите се мълчи защото в Сирия кюрдите постигнаха огромен успех и нагънаха ИДИЛ в северните територии до Турция, което пък накара двуличната Турция да обяви зона за сигурност в Сирия 30 км на 500 км., за да изтласкат кюрдите от заетите територии. Турците даже най-нагло заявиха, че кюрдите правили етническо прочистване за да оправдаят действията си. Естествено кюрдите в Сирия са обединени в две леви организации под егидата на арестувания в Турция лидер на кюрдите Йоджалан.

Много лесно бе тъпак, спонсорираш ги с пари, а те ги харчат за оръжие, но ползват от завода Арсенал тюфлек :)))

А БОЙКИ МУТРАТА ПРОДАВА ОРЪЖИЕ НА СУНИТИТЕ ИСЛЯМИСТИ ДА ИЗБИВАТ ХРИСТИЯНИТЕ И ШИИТИТЕ :)))

Шиити и християни се бият заедно като съюзници срещу Ан-Нусра и Ал-Кайда в Сирия вече от две години и срещу ИДИЛ от едно година, но това е полтинекоректна информация която е филтрирана от една агенция за България.

Всички по реда си.

Голяма пропаганда да се натяква, че 2200 руснаци се бият на страната на ИД. А защо не се споменава, че само 800 англичани се бият в същите редици? Какво е населението на Великобритания, какво е на Русия или целия ЕС?! Трябва ли да изреждам колко Германци, косовари, албанци, французи се бият там? Бройката надминава 2000, но се трае по темата.

То ИД са си руско изобретение! Катарския газопровод за Европа трябваше да мине през Сирия и познай дали защо стана войната?!? И моля ти се, недей с дежурното - ма американците бият негрите!

magit@abv.bg

ИД е така наречената свободна сирийска армия спонсорирана от САЩ. Гражданската война в Сирия е същата като в Либия, а от там катарски газ няма да минава. Та цветни революции не са сценарии на Русия, а САЩ и малките деца го знаят вече :)))

Абе руско изобретение, а пък Обамаката дава парите. Нещо не се връзва , а? ха ха ах!

Не е пропаганда, факт е, това са предимно чеченци с руски паспорти. И няма нищо чудно в това: терористи и бандити от цял свят са обеденинени от ИДИЛ. Има също така много Косовари.

Какви мюсюлмани са тези терористи щом разрушават ислямски културно-исторически паметници и убиват наред...

То не било Русия , а по-било Руслямия :D

Те са мюсюлмани.

Не е вярно, че руснаци се бият за ИСИС. Стига лъгахте.