Лагард: Гърция беше на пътя на възстановяването преди СИРИЗА

Гърция трябва първо да реформира своята икономика преди нейните европейски кредитори да облекчат дълговото й бреме, заяви Кристин Лагард.

Обратно в новината

Коментари - Лагард: Гърция беше на пътя на възстановяването преди СИРИЗА | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щом честни управляващи,като Сириза,са не желани партньори от МВФ,то що за организация е???

Те това си е опашата лъжа! С такава политика каквато се опитват да наложат на Гърция,страната никога няма да се оправи.Точно тая политика задушава вече много години развитието на гръцката икономика.Това си е колониална политика!Ципрас и някои от неговите министри отдавна разясняват тази лъжа!

е беше, но народа това не му харесваше май? Все едно да се възтановяваш от болест но това да не ти харесва! Явно лечението е по- вредно от болестта..

......."Получава се цяла пирамида и това е начина по който работят МВФ и Световната банка. Поставят една страна в дълг, и то толкова голям, че да не може да го изплати и тогава предлагаш да рефинансираш този дълг и да платят още лихви. И си изискваш това "танто за танто", както се казва, "условности" или "добро управление", което всъщност означава, че трябва да си продадат ресурсите, включително много от социалните служби, компании за битови нужди, понякога и училищните си системи, наказателните си системи, застрахователните системи на чужди корпорации." ....част от "Изповедта на един икономически убиец"

Тази пияна ли е или просто глупава. Ако увеличението на дълга в експоненциялна крива му вика възстановяване, то си е сбъркала професията. Дълг който междувпрочем е невъзможно да бъде върнат.

Тази дама не беше ли разследвана от френската полиция по обвинение за източване на около 300 млн. евро държавни пари???

това бабе не се ли е пенсионирало още?

Самият факт, че една малка държава като Гърция успя да внесе толкова смут (а и страх) в средите на световната лихварска мафия означава, че Ципрас е на прав път!

Ципрас вчера похарчи осигуровките на работещите хора. Днес ще похарчи останалото. Утре ще си ходи.

Влоговете в гръцките банки ще претърпят големи щети след референдума в неделя, предупреждават гръцки банкери, цитирани от вестник Катимерини. В случай, че страната реши да остане в Еврозоната, влоговете ще бъдат орязани с един значителен процент. В случай, че Гърция се върне към драхмата, нейната стойност ще бъде толкова ниска, че влоговете ще загубят голяма част от стойността си.

Имаш ДОБРЕ. Постара се, сега може да пророниш някоя крокодилска сълза за "фалиралата" Гърция. Това обаче няма да промени факта, че българи от "проспериращата" политкоректна България масово работят като миячи на кенефи в "бедстващата", "комунистическа" Гърция, а не обратното. И тази тенденция ще се запази, независимо от случващото се в Гърция. Факт.....

БРЦК

Егати наглостта , егати лъжите. От 10 години Гърция върви надолу. Всеки може да го види - има си официална статистика. И всичкото това с помоща на МВФ,ЕС и СБ. И да се покаже тая грозотия и да изръси ,че били на прав път ( а те са се насочили стремглаво надолу) си е за бой. Нема ли журналисти да и зададат некой неудобен въпрос на тая ?

вижте какви въпроси са й зададени от журналиста, взимащ интервюто! всичко е точно премерено, разкроено... и зашито с дебели бели конци. дали баба лагард ще даде пресконференция пред гръцки журналисти....?

Лагард ми прилича на надзирателка от концентрационен лагер. Само вижте израза на лицето й...

Красивото лице, на Евро- корупцията. Нашето, ухиления Стефко, даим годуха! баба Тодорка, гримйорка на тая дърта кранта.

Възстановяване "тип България". Всичко е съсипано, изсмукано и готово за внос на ЕС стоки.

Разбира се ,че на г-жа Лагард сега и е удобно така да говори ,но тези приказки ,които по същество са лъжи и злобни и необосновани нападки, не допринасят за нейния авторитет.Даже известни американски капацитети по икономика казват,че с непремерените си действия ЕС е разрушил икономиката на Гърция/за което разбира са допринесли и безумните заеми и политика на предишните правителства./Но г-жа Лагард не е свикнала да има пред себе си достойни опоненти като Ципрас,а само Йес-мени,като нашите продажни подлоги!

Лагард: Гърция беше на пътя на възстановяването преди СИРИЗА Не знам, но може би след управлението на СИРИЗА ще е необходим нов план "Маршал" за нейното възстановяване. След "война" нещата винаги изглеждат така.

Лагард: Гърция беше на пътя... Разбирай бяхме им сложили хамута , пък сега кво стана, дърпат се нещо. Малка Гърция срещу Световната Банкова Мафия.

Да, световната банкова мафия беше стиснала гърците за гушите и им буташе пари насила, а те от отчаяние вземаха по 15-16 заплати и пенсии годишно.

"пари срещу реформи" - тоя го дъвчем вече 25 години... Успех на Гърция срещу банкстерите.

След детинските дивотии на Сириза,никой не ще да преговаря с тях.В ход е и спиране на програмата за финансова стабилност-ще спрат дофинансирането за гръцките банки.Нова програма за помощи за Гърция реално ще се внесе след лятната ваканция.След като всички членове на ЕС се запознаят с предложенията и ако ги гласуват става коледа.А до тогава само за пенсионерите са необходими по 1,6 милиарда евро месечно.

гърците объркаха плановете на тази кукумявка на снимката.

Коя е тази и защо трябва да я слушат? Слаба е,грозна е,американска банкстерска маша. Крепи я вярата на малоумните и зомбирани роби в илюзията "пари". В древността оковите са били железни- сега са в душите на хората.

Ципрас и Сириза показаха за пореден път как комундетата са способни да провалят всяка една държава, включителни и минаваща за развита икономика. Честито на 'братята' гърци..

45 - години стигат!!!

викаш за 5 месеца Ципрас и СИРИЗА успяха да натрупат дълг от над 300 млрд., да го просрочат, да проведет преговори за разсрочването му, да ги провалят.... и да съсипят икономиката на Гърция, която до януари 2015 процъфтяваше...?! причаш глупости, друже...

Това сте вие, популистите! Смесвате истина и лъжа! Да, дълговете не са САМО от последните пет месеца! Но преди Ципрас Гърция беше ЗАПОЧНАЛА да излиза от ситуацията! Имаше и малък излишък в края на миналата година! Очакваше се още по-голям тази година! Вместо това - ДА - Ципрас върна процеса обратно към затъване и опропасти преговорите с неприемливи искания!

Стига глупости!!! Кредисимо - пари на мига!!!

Искаш да ги о'мразят и тях?

Така каза МВФ.

това което яя лагард прави е директна намеса във вътрешните работи на суверенна държава. при толкова откровено незачитане на суверенитета на европейска държава от страна на зидаро-мазаческия бранш единственото, което може да последва е крайната фаза на политическата полемика - полемос.

Гърция да си върне заемите и тогава ще стане суверенна. Човек харчещ чужди пари не е свободен човек.

всяка суверенна държава има дългове, при това огромни. повечето суверенни държави, които в момента изземват суверенитета та Гърция имат по-големи външни дългове от нея! финансовото задължение поражда единствено правото на кредитора да си иска парите. в противен случа китай досега да е назначил собствено правителство в сащ...

"Суверенната" страна не си плати дълга, от тук на татък Гърция няма право да взима самостоятелни решение без одобрението на кредиторите!

робе, робе,...и името ти е смешно!

Съществото с неизвестен пол Лагард изплю камъчето и вече е ясно къде ги стяга чепика - правителството на Ципрас им пречи! Прекалено свободомислещи са Ципрас и съидейниците му, отстояват позициите си и са откровено антинеолиберали! Свиквайте, Лагард и сие от световната финансова мафия! Въпреки че владеете медиите, бъдещето е на антиглобалистите и антинеолибералите. Защото не може 1% от световното население да владее 51% от световното богатство, меко казано е ... неморално.

"Свободомислещите" са започнали да печатат купони!

веско, захранваш се от акумулатор, на анода и катода на който, вместо "+" и "-", пише "злоба" и "завист". ако за момент се пуснеш от жиците и се огледаш може би ще разбереш какви глупости пишеш и защо хората натискат главно "-" на коментарите ти...

Kато гледам снимката на тази, и погледна домашното си куче,... откривам само една разлика....в нашииника и! ;)))

Варуфакис и Ципрас ако ги сложиш в Столипиново и няма да познаеш кой циганин ,кой грък.

Tи от "Cтолипиново" ли си, че дърпаш чергата??! ;))

Как пък за 5 месеца СИРИЗА спря възстановяването на Гърция. И от какво се възстановяваха ?

Ние първо да си оправим нашата мизерия, че е нечовешка, после да раздаваме съвети. Гърците имат минимална пенсия 500 евро, нямат безнаказана престъпност, няма каруци по улиците, няма незаконни коптори, не си продават бебетата за органи...

Ами нормално е да плюем гърците! Ние работим 2 пъти повече о тях и получаваме значително по-малко от тях. И това амо защото са част от еврозоната, крайно време е да започнат сами да си изкарват парите, така както ние го правим.

Извадете гърция от ЕС! Гърците нямат място в цивилизования свят!

И какво е мястото ти в този цивилизован свят? На гетото, развъдник на евтин човешки матрял, за изпълнение на непривлекателни дейности ли?

При наличието на дефлация и лихви от порядъка на 10-17%, масови фалити и свиване на потреблението. Но иначе сме "стабилни". Кой у нас се сети да поиска помощ, спасителни планове и т.н.? Никой! За да ни пошляпват по кратунките и да се снимаме до Юнкер, кът плебей до магнат. И как се запълва тази черна дупка, ако не с престъпност и робство?

Комунист лидер не се грижи за хората, той ги ползва по най-добрия за себе си начин - както рибар ползва шарана. Разходът на рибаря е за въдица и червейче. А получава толкова много шарани!!!! Ципрас е доста прост човек, но добър рибар! Поне този сезон така беше. Мисля, че рибата ще му се вгорчи, понеже се е усетила и ще скочи обратно във вира. В неделя. Това, което праи Ципрас, е възможно да продължи, само при диктатура на пролетариата, под оръжие. В демократична държава няма как да продължи. За да могат в България 25 години след свалянето на оръжието по границите да продължат да ловят шарани, са зомбирали рибата половин век почти! Но явно и у нас рефлексът се възвръща, понеже БСП имат ефективно почти само 10% и вървят към спад. Ето това е хубава новина. Преди 20 години имаха 50%!!!!

Най-лесно му е на бате Гойко. Дръпна 16 милиарда кредитче и си осигури спокойно управление. Покорният български народ ще го изплаща поколения напред и даже ще е забравил кой ги е набутал в тая клоака. А наздраве !!!

Виждам че си светнат. Я сподели колко беше българския дълг преди заема и колко стана след това? Дай да вземем да им затворим устата на тия герберасти веднъж за винаги!

След като системата забива, що не пробвате с рестарт?

това че банките фалирват не значи че гърция фалирва.гърците си държaт парите в сеифове.интересно ми е защо българчетата не се завръщат от гърция.защото всеки работодател си държи парите в сеифове.за какво искат да се плаща в кеш.точно по тази причина парите да не отиват в банките.

Две Българии уж "построи" бай Тошо, а от Гърция сме къде по-лошо. Да е чувал някой Гърция да прати техни хора тука да берат домати? Но поради неволя нашите аргати Гърция избират за добри заплати. Всичко туй, другари русофили, от акъл голям сте натворили. Затова сега се малко замислете и дано съдбата наша разберете.

Това че бай Тошо построи 2 Българии е самата истина и аз съм свидетел. Свидетел съм също и на разрухата и грабежа на тези две Българии от БКП/БСП/ДС мафията и техните деца и внуци. Но Господ гледа.

Жалко за гръцкия народ, но случващото се в Гърция е илюстрация докъде води левия популизъм и ще отрезви всички леви мераци в Европа за много години напред. За съжалени това ще забави решаването на проблемите на нео-либерализма, защото няма да има коректив.

Преди "левия популизъм" какво беше? Пак се говореше за криза, фалит и т.н. И какво левия непопулизъм? Нещо като агент ГОце предполагам?

ДА-ГЪРЦИЯ БЕ НА ПРАВИЛНИЯ ПЪТ НОЛЕВИТЕ СЕ СЪБЛАЗНИХА ОТ РУСКИТЕ ПОДКУПИ И ВКАРАХА ДЪРЖАВАТА СИ В СПИРАЛАТА НА ФАЛИТА.НЕ МОЖЕ ЛЕВИ И КОМУНИСТИ ДА ПРОВЕЖДАТ ПАЗАРНА ИКОНОМИКА.ТОВА ПРОТИВОРЕЧИ НА ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ЗАКОНИ И ЛОГИКАТА.

Докато вземаха като луди необезпечени кредити, десните правителства на Гърция постъпваха правилно. Като дойде СИРИЗА и каза "стоп" на безразсъдното вземане на кредити и отказа да плаща престъпленията на предишните десни правителства - неправилно? Това ако не е съждение на болен мозък, явно е съждение на мошеник!

напротив това е патриот.да им плащат предисните правителства.

Но нещата явно пират до послушанието. Десните вземат кредити и така продават суверенитета си. Тия идват и казват - не искаме нещо, което няма как да връщаме. Или дайте помощ или фалираме. Т.е. назовават нещата с истинските им имена. И ето ти проблем.

Ти да не си малоумен?! Извинявай, но как иначе да те определя?! От къде ти хрумна, че "десните" са вземали заеми?! В Гърция и "левите" управляваха и то - по-дълго от "десните". Освен това: Ципрас НЕ Е СПИРАЛ да взема заеми! Проблема с него е, че иска да взема заеми БЕЗ някой да му казва какво ще прави с тях! Даже повече - иска да взема заеми, за да поддържа нереално високите разходи на Гърция!

Нека наречем нещата с истинските им имена. След влизането на България в ЕС последваха гладни бунтове, страната затъна в класацията за свобода на словото и индивидуалните права. Имаме отстъпление по всички признаци на демокрацията и икономическото развитие. Ни корупцията е намаляла, ни "гръбнака на престъпността е строшен". Цялото усещане е за циментиране на статуквото, по отношение на тавана, но не и на дъното. Дали трябва да сме доволни?

Влизането на България преди декомунизация и лустрация , както и изчистване от руски слуги и шпиони е грешка. Една почистена България би преуспяла в деншна Европа.

положението устройва еврочиновниците. Коментар? Пак ли няма?

Блажени са вярващите!

проблема е че 95% от гърците си държaт парите в сеифове,а не в банките.това че банките фалирват е вярно но не и гърция.която има пари да ви бие от гърция до щатите.

Разбира се, тези побоища пред банките са само симулация за пред еврогейците.

КРИЗА В съседната до нас държава май буря вече се задава. Народът там е недоволен, живял до днес живот охолен чрез заеми и вересия с пари от чуждата кесия, че европейците сърдити обратно искат си парите. Е, който вярва на Сириза разбира се го чака криза.

които вярвана EC го чака криза като в българия

Кремълското Мекере едно си знае, едно си бае - сидераст първо качество!

Край Крит имало газ на стойност,покриваща гръцкия дълг.Ами кво чакат.Да дупчат и продават.Ама да не е,а по всяка вероятност е поредния кьорфишек.Сега срещу друг газов проект.

ЦИПАРИС Е ВЕЛИК!!!!! НЕЩО КАТО ИМПЕРАТОР НА ВИЗАНТИЯ И ЕВРОПА......... :)

атакистите имат самочувствието на нобелови лауреати по икономика супер мощни мъжкари тип супермен+ руски богатир говорители на мнозинството лидери представители на най-чистата и красива раса на света - руската :)) а всъщност са тъпи необразовани дребни незначителни уплашени грозни озлобени човечета :))))

Ти с какво показа, че нещо разбираш от икономика? И какво е това писание, освен "спам, несвързан с темата"?

с това че всичко което съм казал се е потвърждавало :)))))) останалото са само атакистки изхвърляния на отрова :)))

атакиста в класацията стои малко след циганина.

Та какво говореше за расизма? Виж си феновете.

Пропуснали сте следното. Те са и неуспели, неинтгрирани. Те са лузъри.

ояденото покрай властта нищожество.

Трябва и да се работе - неможе само по лайфа. Мързеливци са - пък и философи - сто пъти правят преговори внасят, изнасят, отказват - циганска работа - ако мине. Пък зад гърба основа няма.

Госпожо-гарго проблемът на гърците си е ГРЪЦКИ ПРОБЛЕМ. Защо България като е на прав път под вашето "мъдро" ръководство - път какъвто вие чертаетe и ръководите е най-мизерстващата страна - мизерия каквато при комунизма не сме и сънували?

България НЕ Е мизерстваща страна! Мизерстват малка група мързеливи некадърни лентяи (с ултра леви възгледи, болни фенове на БСП или Волен), които през комунизЪма бяха заслужили другари и получаваха блага според нуждите. А работещите хора си живеят добре, по-инициативните с някакъв бизнес - несравнимо по-добре!

Във вашата пропаганда вие надминахте комунистите бе. Добре сме били. Освен наследвиците на червените комундета, дето ограбиха страната и днес имат десетки фирми и милиони до десето коляно, не знам някой да е добре в тази държава. Но щом така ви заповядат господарите, така ще говорите.

Пак се налада да обърна внимание: Вие, популистите, така правите: смесвате истина с лъжа! Били сме най-мизерстващата страна?! Но не уточнявате, че сме най-мизерстващата страна измежду 40-те най-развити държави в света! Дори в Европа поне една трета от държавите са СЛЕД НАС! Да не говорим за другите континенти!

Дрън дрън дрън дрън и бла бла бла бла ..... Истината за Гърция всеки може да я открие като изпише този текст в Гугъл и отвори още първата страница Assessment of Undiscovered Oil and Gas Resources of the Levant Basin Province, Eastern Mediterranean Сайтът е американски, на комисията за развитие на световните петролни залежи. Хайде със здраве....

това е въстановяването .5 години с реформи без резултат.тая защо не се скрие.лагард на някои езици е гущер.

беше на пътя на възстановяването преди НАТО и ЕС.

Значи и след СИРИЗА Гърция ще започне живот на възстановяване

след сириза ще започне живот на падение.както сега е българия.

не говорим за икономика а за политика? А у нас как е? Избираме тия, които искат еврочиновниците, пък затъваме и скоро ще изчезнем. Това пък по етнически признак ли ни се случва, или да?

Газовите находища в морските дълбини край остров Крит възлизат на 427 млрд. евро. Това твърди Дойче банк в свой доклад, цитиран от гръцкото електронно издание на в. "Етнос". В сайта се прави коментарът, че германската банка за първи път официално повдига въпроса за наличието на такива находища в този район. Авторът на доклада Марк Уол, който работи в офисите на германския банков гигант в Лондон, посочва, че ако се потвърдят геоложките проучвания, ползата за гръцката държава от тези газови находища ще бъде в размер на 214 млрд. евро, което съставлява 107% от сегашния брутен вътрешен продукт на Гърция. Горното описва само критското находище. А другите?

е то много хубаво ама нали някои трябва да копа...

Я че копам.