Кънев: Цацаров, ВАС и ВСС пречат на съдебната реформа

Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев обвини главния прокурор, Върховния административен съд и ВСС, че опитват да попречат на съдебната реформа.

Обратно в новината

Коментари - Кънев: Цацаров, ВАС и ВСС пречат на съдебната реформа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Съдебна система в България няма. Има само система, обслужваща себе си и определени субекти. Тази т.н. Съдебна система трябва да се разтури, а не да се реформира. Може да се реформира нещо работещо. Дори без Съдебна система нещата в Държавата ще вървят по добре.

Много ясно, че ще са против реформите. Кой окопал се, като финландски войник, изкарващ по 10-20 бона на месец ще иска да се реформира?!?!?!?! Че и безплатна охрана и транспорт си имат някой. Ти би ли се 'реформирал' при такива привилегии? За това се казва, че за реформи се искат топки и дупе!!!! Аре сега, Раданчо мамин, сладък да ви видим. То е най-лесно да кажеш: "Ами аз исках да ги реформирам, ма те не щат и за това ги оставихме както са си!"

те тези, които са против, не можем да ги изброим. Кой изобщо е "за", че да я извърши тази реформа?

Който е срещу промените... значи защитава сегашното положение защото е ... ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАН!!!

Раданчо, пиле проскубано, защо първо не прочетеш Конституцията, пък тогава се изцепвай? Например - Чл. 6. (2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние. Хайде свалете си имунитета и безбройните привилегии, махнете и тези на магистратите - тогава може и да ти повярваме!

Виете на умряло че се пречи на съдебната реформа, а истината е че се поставяте над основния закон на стратата, Конституцията и искате да внасяте промени в нея както и когата ви скимне, а в същност всички ваши искания за конституционни ппромени са в правомощията смо и единствено на Велико народно събрание! Като толкова ви се искат конституционни ппромени вземете та разтурете това народно събрание, от което полза има само за вас, но няма кой знае каква полза за народа, и насрочете дата за свикване на Велико народно събрание! Няма да го направите, защото добре знаете че стигне ли се до там цялата ви пасмина ще бъде аут от властта и ще ви истинат местенцата и в парламента и на много други места на които сте се уредили!

Я да видим какво пише в конституцията първо: чл.129: С навършване на петгодишен стаж като съдия, прокурор или следовател и след атестиране, с решение на Висшия съдебен съвет, съдиите, прокурорите и следователите стават несменяеми! Кефи ли те? След 5 години може да се корумпираш колкото си искаш и никой не мое да те пипне! И дали ще си навит някой да те реформира?

което си написал. А дали ще са несменяеми или не зависи не само от тях, но и от останалите! И за твое сведение не съм юрист и не се кефя на ничии "завоевания", емоционални изблици или умствени проблясъци.

Съдебната система може да има много трески за дялане, но сегашната позиция на Гл.Прокурор, ВСС и съдиите заслужава адмирации.Предлаганите промени,а не реформи нямат за цел подобряване на съдебната система,а подчиняване на прокутатура и съд на определени политически партии.Това е много опасно.Ще ни върне 100г. назад образно казано.Г-н министър реформата на съдебната система няма нищо общо с подчиняването и на политически интереси.Г-н Кънев сбъркали сте века.Това не е времето на Костов и сие.То отмина.

Викаш съдебната НИ система може да има, ама може и да няма трески за дялане, а? Направо си е екстра?

Радан Кънев е прав. Пробитите звена се съпротивляват. О е по- лошото е, че министър Иванов, министър Иванов е пълен с изненади и онова, което нарича реформа не е реформа, защото пробутва вече действащи текстове, които са преписани от действащи закони. а разделянето на ВСС не е нищо друго освен желание за яхване на прокуратурата под надзора на МВР- по- простите да казват на по- учените какво да правят в нарушение на законите...

Та каква ще е реформата? Стани да седна ли?Ако е като здравната реформа-няма смисъл...

Pesh0

На радан , не му чета глупостите . Но гениално прозрение е заглавието . Тези които се облагодетелстват от нещо , не искат да го променят . Той да не си е мислил , че Царов или ВАС искат да ги избира народа с избори , за да са независими ????????

Хора, простете им, те не знаят какво правят. Нали всички сме наясно, че искат да яхнат момента и вълната - иначе никога повече няма и да чуем за тях. Само погледнете на Меглена тъпата бюрото за антикорупция - ще плащат на граждани за анонимни сигнали, т.е. за доноси. Ми то не може да си закърмена с комунистически идеали и методи, и да не ги прилагаш после. Какво да се очаква от дъщеря на буфосинхронист - драпане за власт и фалшиво и изкуствено пеене.

Понеже ми изтриха коментара за Раданчо, за когото казах, че е дри.ш.ьо, без "л", да кажа, че тоз бунак трябва да иде в магазина и да си купи хляб и сол и да яде, да яде, да яде. Всичко е интереси при реформаторите, акъл - нула, като почнем от Меглена Пръмова.

На крива ракета космосът й пречи.

Кънев да не би да го е страх от ВНС?

всички ми станаха противни.

Станаха? А преди бяха симпатични ли? Това са родени плазмодии, предатели и гъзолизци. И това е видно и от космоса от години. Само реститутки и ориентирани към парадни евро ценности в цветовете на дъгата могат да харесат някое от човешките недоразумения от РъБъ.

Всички по върховете, а не само Цацаров, ВАС и ВСС пречат на съдебната реформа. РБ? Пръмовица!

Мушморокът пак симулира дейност. Така и неразбира завалията, че песента му е изпята. Да си прибира брадатият соросоид-министър и да почват да си търсят нова работа. Каквито и промени да бълнуват, хората няма да променят. А за конкретни дела и съд на виновни магистрати, си траят. Как да разпознаят КОЙ на КОГО е протеже в четворната ламя.

Как ще искат Реформи от ВСС и ВАС, при положение че така че им спрат кранчето за крадене и Подкупи ??!!! Няма защо да ги питат. Правителството, трябва да започне реформите. Иначе стават същите като БСП и ДПС, които като вземат властта, Крадат каквото могат и чакат след 5- 10 години, пак да вземат властта и да продължат да крадат..... ако не са били ограбени и убити дотогава, и Не са се самоубили дотогава( както мъжът на някаква Общинарка от БСП, днес, в Поморие)

Целият свят ни завижда за перфектната съдебна система, та дори ние си завиждаме, а Радан недоволен! Защо така, а?

Всяка съдебна реформа е безсмислена, когато зад нея се крият корумпирани субекти с нисък морал. А хората от т.нар. Реформаторски блок са такива, щом застават зад един от най-корумпираните личности в България - хасковския кмет Иванов и неговия син депутат от РБ, също Иванов. Публична тайна е, че той стана депутат, благодарение на купените цигански гласове в хасковския регион. Могат ли неморални личности да имат претенции за морал и да се изживяват като морални стожери на цял един народ???

Разсейват ни с тези промени в Конституцията,това си е тупкане на топката.Да кажат, защо можаха да махнат Ченалова без съдебна реформа, ад другите не могат.

Много ясно, защото другите са хора на някои хора. Включително и на тях самите.

ВСС и ВАС са ключови институции и няма да е зле членовете им да се избират пряко, както се избира законодателната власт.

НО КРЕПИ ПРОРУСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА ГЕРБ!!!

Нали трябваше да е готово на 1-ви юли ? Фандъчкова, пак пропуснахме сроковете ? Фандъчкова, това което направи на "първия"етап вече е строшено и излглежда отчайващо ! 500 метра улица не можете да построите това Боко и Фандъчкова !

Добро утро , тоя откри Америка .

Раданчоооо, как е в Гърция ? Има ли криза ? А ти, опече ли си риформаторското .упе ?

след като ОФ на русофилите бсп дпс и атака толкова много пишат срещу РБ значи РБ правят реформи :) нито срещу герб се бълва нито срещу дпс нито срещу пеевски следете беновска валерия велева (мадам В според доган) и всички подобни кресливи прекрасни госпожи! само РБ им е в устата :)))

Е СЕГА ДА СЕ ВИДИ КОИ ЗАЩИТАВА КОРУПЦИЯТА И ДАЛАВЕРЯИНАТА БРАВО ТАКА ЩЕ СТИГНЕМ ДО ДЪНОТО СРАМОТА НЯМА ЛИ ДА СЕ ОПОМНЯТ В ТАЯ ДЪРЖАВА......

То няма реформа. Само се предлага да се раздуе ВСС с нова администрация и да има два ВСС, които ще се оправдават един с друг. Нещо като "ние ги хващаме , те ги пускат". РБ са напълно неадекватни и само симулират дейност. Но какво може да се очаква от едно адвокатче, дето се е научило само да лъже?!

Какво са 10 000 адвоката на дъното на океана? ЕДНО ДОБРО НАЧАЛО!

точно и на място казано , само трябва да се конкретизира освен цацаров и други ретроградни тежки корумпо елементи в прикриватурата(бивши милиционери , доносници и други )

:) На Кънев или по-скоро на кукловодите му има пречат Цацарош и останалите. Е, рамадане, този път не си познал, няма да ти мине посредствения номер. :)

РАДАН ТРЯБВА ДА СВИКНЕ С ИДЕЯТА ЧЕ ОСНОВНИТЕ ТРИ ПАРТИИ В БЪЛГАРИЯ СА - ПАРТИЯ ГЕЙ - ПАРТИЯ СЕРЕ-ГЕЙ -ПАРТИЯ АНАДОЛСКИ ТЕЛЯК ... А ТОЙ , ПЛЕВНЯЛИЙКАТА , ЯНЕ , БАРЕКА И ВОЙВОДКИТЕ СА ТЕХНИТЕ НАЛОЖНИЦИ :))))

ако имаше поне малко мозък и чест никога нямаше да сложиш на едно ниво янев бареков и кънев! но ти нямаш нищо никакви качества и затова те мачкам всеки път :) кво стана с източването на банкоматите в българия от гърци чрез виза??? трябва да ми плащаш че общувам с теб

накратко кофтия матрял избира кофти управляващи :))) сдс бяха избирани 2пъти на власт и двата пъти след катастрови когато нямаше накъде да се ходи :))) иначе по принцип българите гласуват за глупаци и лъжци които приличат на избиращите :))) по-готини са като нас :))) юбрееее

гладни???

винаги съм казвал че ако имаше по-дясно радикална партия в България със стойностни и образовани хора която да ни заведе бързо при поне чехия и полша никога нямаше да гласувам за сдс но няма :)

Казвай какво конкретно предлага идола ти кънев за да коментираме предложенията му за реформи в съдебната система? Без глупости тип бля, бля, колко "велики" били той, костофф, пръмова и т.н. Ама май въобще не си наясно какво предлага, защото темата ти е "ясна", като ядрената физика и поради това ръсиш глупости и хвалби за вождовете си....

Недоносче!

всъщност във всяко общество си има бил гейтс или едисън само че в българското общество подобните на тях са наричани педали или нещо такова и наритвани :))) е после чакате от малоумниците които издигате да ви поведат към световно ниво ли :))))))))

Някой въобще прочел ли е какви "реформи" предлага този гном? Всичко е имитация на реформи! Основното било да раздели ВСС на две квоти - прокурорска и съдийска и да се гласува явно, което не е в съответствие с европейските принципи за независимост! Всичко друго - по старо му - състав на ВСС, квоти, вкл. парламента да излъчва представители във ВСС /къде е разделението на властите/ и т.н. Е, къде му е "реформата"? Абсолютна карикатура е тоя - целта му е да вкара свои хора, пардон - на лостоффф във ВСС! Затова е цялата дандания!

всъщност фактът че старото сдс има толкова нисък рейтинг а герб толкова висок доказва тезата на боко че матряла е калпав тва е както когато азис се оплака че българския народ е изпростял!!??!? ами да изпрострял е затова си известен! иначе щяха да слушат опери и рок :))))

Ти специално запознат ли си в детайли какви "реформи" предлага тази карикатура или си ръсиш глупости по партийно поръчение, препинателни знако? Готов съм да споря с теб по детайлите, но се съмнявам да си запознат с такива!?

Гнилите ябълки от съда са против реформата. Всички такива трябва да се изчистят от местата им.

Раданчо е политик тъй че априори не му вярвам, па каквито ще сладки лафове да пуска. Съда и прокуратурата от своя страна работят по приетите от Народното събрание закони чиято промяна може да направи и сегашния състав на Народното събрание(в миналото Народно събрание се говореше за изцяло нов Наказателен кодекс), а протаканията и оправдателните присъди съдиите оправдават с недобре свършена работа от следователите или процесуални грешки на прокурори и съдии, та честно казано в това което предлага сегашния министър не виждам и намек че смята да запуши точно тия отвращаващи хората пробойни в съдебната система. А може би целта на тъй нареченета реформа не включва истинско експедетивно правосъдие а се ограничава само с овладяването на властовите позиции в Съдебната власт което пък обяснява Радановия плач...

... бай Георги! Естествено, че никакви промени в НПК и ГПК не го вълнуват тоя, а това хора на лостофф да овладеят съдебната власт! Аз поне не съм прочел предложения в тази насока!

То остави четенето, вече и дума не обелват по тия въпроси, па и журналистите нещо не ги питат като сякаш имат окръжно да не се заяждат с неудобни въпроси...

Аз разлика между Янето и Раданчо не виждам, само може би по силата на надуването на кавала на Тиквата.

че е доста по-умен от янев че има доста по-ясни идеологически и политически виждания че не е слуга на никой че не е създаден от бсп както партията на янев по думите на овчаров почтни нищо общо нямат като различни биологични видове са

Да бе, много е умен, чак му излиза отвънка.

И най-големите лумпени в България отдавна са разбрали,че нямаме правосъдие и всеки на всички нива си прави и може да си прави каквото си иска.А промени в правосъдието с досегашните деятели на тая система няма как да се направи.То е все едно със стари курви нов бърдак да правиш.Освен това няма контролен орган,който обективно и ефективно да държи сметка какви ги върши правораздавателната ни система.

миков какво е казау по вапуоса?? хлъц

Докато се дават рушвети ще има корупция и телефонни измами.

Ясно е за кой работи Цацаров и почти целият ВСС :(. Не мога да разбера с 6% обществен рейтинг на Прокуратурата и съда да отказват да се реформират. Нагли и безочливи!!

То и РБ имат горе-долу същия рейтинг.

Няма по комичен политик от Радан! Реформата трябва да започне от парламента и да махнат всички безгръбначни същества като този Радан Кънев

винаги го има болен да спаси всички други в направление - комичност

Как кой!? #СВОЙ!