Блъснат от два камиона велосипедист е в тежко състояние

Мъж е с опасност за живота след пътен инцидент днес в Пловдив. Два камиона последователно блъскат невнимателен велосипедист.

Обратно в новината

Коментари - Блъснат от два камиона велосипедист е в тежко състояние | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Серсем човек и вързано куче го хапе !

А камионите как са?

*Проучвания показват, че карането в насрещното платно е поне три пъти по-опасно от карането в платното по посока на движението, а за деца рискът е 7 пъти по-голям. Близо 1 от 4 инцидента с велосипедисти са поради каране в насрещното платно.

Водачите на камионите са ги проверили за алкохол, а водачът на педалното превозно средство проверен ли е. Както е описано тук прилча да е подкарал на ракия от сутринта.

Днес на "Ботевградско шосе" видях как двама велосипедисти със спортни велосипеди и облекла караха успоредно един до друг и на червен светофар на кръстовището на "София ауто" единия от тях започна да си прави кръгчета пред спрелите автомобили! Това нормално ли е според Вас, които защитавате велосипедистите?!

на околовръстното преди бизнес парка двама се престроиха през четири ленти утринта в най-големия трафик да правят ляв завой... пичове... после иди ги пази - човек малко трябва и сам да се пази!

Съгласно закона трябва да го направят точно така...

и велосипедистите не се научат,че правилата за движение се отнаят със същата сила и за тях това ще се случва.От години не съм виждал велосипедист който да спазва правилата за движение,а когато ти се завират в колата все шофьора им е виновен.Същото важи и за мотористите,и най-ми харесва като видя надпис пази моториста,а защо те сами не се пазят?

Ха на бас, че пострадалият е жител на Столипиново.

Цял живот без право да сяда зад волана! Страхотия!

Ако бях на мястото на шофьорите на камиони, щях да съдя до дупка велосипедиста за нанесени морални и емоционални щети.

Странна шофьорска логика. Това, че имаш право да караш по пътя не значи, че ако някой, по какват ои да било причина, се окаже на пътя ти, трябва да го газиш.

ТЯ,ПРИЧИНАТА много пъти е ФИЗИКАТА с нейните закони,които не са отменени засега.ти изскочи иззад някой храст на 10 м пред камион,който се движи с 50 км в час пък после философствай.

Е не може два пъти да те блъснат, ако не криволичиш по пътното платно! Ако вторият сблъсък е резултат от мозъчна травма при първия, тел. 112 не знаеш ли?!?

Явно може. Ако не знаеш къде се намираш.

Според мен при ПТП, с участие на пиян не трябва да се търси отговорност от трезвия участник. Дори и пияния да е велосипедист или пешеходец.

написах + ама се замислих....ако семейство е било на рожден ден,на годишнина,прибират се с дечицата и минават на зелен пешеходен,а някое дупе прави гонка с друго дупе тогава кво? семейството са виновни щото таткото е пил 100 гр,а мама един ликьор? питам само,не се заяждам...

A ти си представи: Спираш на пешеходна пътека, чакаш да мине пешеходеца, тръгваш и той се хвърля с лъвски скок под гумите, защото се сеща че си е забравил цигарите в кръчмата....

Преди 30 години така ни учиха че се кара в насрещното, но тогава не си спомням да е имало и много еднопосочни улици - то коли нямаше. Сега обаче засилени елосипедисти ми опъват адски нервите като ми изскачат в насрещното докато правя завой в еднопосочна улица. Джигитите не са само в колите, има ги на всичко що има колела (дори и на скейтборди).

Преди 30 години ни учиха да спазваме закона на пътя и какви са ни задълженията , а не да караме в насрещното. Ако си забравил пиши на д-р Мерме.ски да ти прати хапчета.

Тъпо чичко, тъпо.

Не знам защо ,но си мисля ,че в ляво /и по банкета на пътя/ трябва да се движат пешеходците . А велосипедистите - в дясно по движението и на не повече от 0,5 метра от банкета.

Какви идиоти има сред велосипедисти и мотористи - просто е е истина!

Извинявам се за flood-а, но съм много възмутен. Някой тука се пошегува, да проверят за алкохол велосипедиста ! Каква шега е това, законът е категоричен - забранено е ! Същият член, който го забранява и на шофьора. Но всички се смеят. Смеят се, ама защо само водачите на моторни превозни средства трябва да спазват закона ? Още в чл. 5 пише, че никой - нито водачите, нито велосипедистите не трябва да пият, строга еднаква забрана: Чл. 5. ......(3) (Нова - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) На водача на пътно превозно средство (пътно, не моторно ! и велосипед включва бележка моя) е забранено: 1. да управлява пътно превозно средство под въздействие на алкохол, наркотици или други упойващи вещества Каква Германия, каква Европа !? Един е законът, от тях сме го преписали буква по буква. Само че там се спазва, а тука хихикаме.

Този в Панагюрище дето сгази детето, също не е виновно нали! Само велосипедистите ли ти пречат или трябва да има толерантност и спазване на закона от всички участници в движението, отговори си сам?

Спирал съм десетки велосипедисти, които се движат в насрещното, обяснявал съм - не ! Не, не и не. Няма сила на земята, която да ги убеди, че имат същите права и същите задължения както другите превозни средства, пък били те и немоторни. Всичко, което важи за велосипедиста (пътно превозно средство задвижвано от лицето, което го управлява), важи и за леката кола (пътно превозно средство с двигател над 50 куб.см). И за водача на каруцата между впрочем (пътно превозно средство с животинска тяга). Целият закон е записан не за коли, каруци, велосипедисти. Написан е за "Пътни Превозни Средства". Един закон за всички. Едни права, едни задължения. И разбира се основното правило е - дясно движение. За всички Пътни Превозни Средства. Няма сила, която да ги убеди. Няма сила, която да ги накара да прочетат закона. И в момента десетки хиляди велосипедисти си търсят смъртта в насрещното движение. И около 16 на година я намират. И няма полиция, която да им направи забележка. Това е една предизвестена смърт, за съжаление. Законът е толкова ясно написан: Чл. 15. (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.; доп., бр. 54 от 2010 г.) (1) На пътя водачът на пътно превозно средство се движи възможно най-вдясно по платното за движение, а когато пътните ленти са очертани с пътна маркировка, използва най-дясната свободна лента. Чл. 80. (Изм. изцяло - ДВ, бр. 60 от 2012 г., в сила от 07.08.2012 г.) Водачът на велосипед е длъжен: 1. да ползва светлоотразителна жилетка ...... 2. да се движи възможно най-близо до дясната граница на платното за движение. Т.е изрично е предписана дясната лента и то най-вдясно от дясната лента. Но някой им казал, че може и в насрещното. Е, намерил си камиона, какво друго очаква там ?

Да де ама като караме в същата посока ни изпреварват с над 50км/ч и на една педя. Това създава силна турболенция и залитаме и падаме пред броните на следващия. Освен това някой се движат на две педи зад задната ни гума. На места липсват квадратните капаци на шахтите които са до бордюрите. Това ни кара рязко да спираме или рязко да се изнесем в ляво. При това положение със сигурно пак сме под някой гуми, а зад нас повечето не карат на нужната дистанция. Къде по света има такива водачи като нашите. Единствения начин да се предвижваме е в насрещното, за да виждаме, как идва трафика срещи нас и да може да се качим на тротоара. Другия начин е винаги на тротоара. Не са малко случаите когато заобикаляме спряла кола и задната ѝ врата да се отваря внезапно и от там да излиза разсеяна баба или дете. Удара при 10 км/ч е като гилотина. Опасностите при каране с трафика в БГ са в пъти повече от това да се кара срещу трафика. В другите държави не е така.

С това, че България още не става за велосипеди съм съгласен. С това че е добра идея да караш в насрещното не. Това дава сигурност само на теб при това доста илюзорна.

stan_posta@

Блг. че вместо мен изложихте всички смайващи аргументи на самоубийците. Чувал съм ги десетки пъти и изобщо не се впечатлявам. Като карали в насрещното и се предпазвали ? И как ? Досега не съм видял велосипедист да се качи на тротоара, като види да се задава кола. Само дето никой не го очаква там и скоростите вместо да се изваждат се събират със скоростта на насрещно движещото се пътно превозно средство. Нямам нищо против велосипедистите да карат в насрещното, ако могат да убедят законодателя, макар че едва ли ще се намери разумен човек да изслуша такива "доводи". Да се съберат там, да си направят един велосипедски конгрес и да кажат - вляво ли ще карат или вдясно. Щото сега половината карат вдясно, половината вляво. И не се знае откъде да ги пазим.

Devil

Извода от цялата ти тирада е ясен, според мен - не караш колело по улиците (освен ако не си мераклия-самоубиец). Караш по парковете и велоалеите (малкото такива) и ти е мирна главата. А да - и между другото, оставаш без травми и даже жив. Сигурна работа.

Проблема с шахтите и дистанцията важи и за мен като водач на МПС, ама не карам в насрещното!!!

камионите са карали на зиг-заг ,за да уцелят велосипедиста,или той се е мотал като патка по шосето и последователно е ударил два камиона???

Дарвине , прибери си вересиите !

Ненормална работа! Да те блъсне камион веднъж и ти да продължиш?

Ей това се казва да пикаеш срещу вятъра

Така описано излиза,че се е опитвал целенасочено да се самоубие , и не само това, но и да повлече някой със себе си.

спорния въпрос - кой е виновен. Велосипедистът който си кара необезпокояван от никого в лентата за насрещно движение или ти, че си имал неблагоразумието да му се изпречиш. Или например пешеходец, който тича като изогалвен пес да пресече посредата на улицата, въпреки, че на 20 метра има светофар. В тази битка между тях и нас винаги излиза въприс, като например - кой им разрешава те да нарушават закона за движение по пътищата, защо държавата ги защитава и защо шофьора винаги е виновен.

Излез на пътя, аз ще те прегазя с камаза, ще те направя на кайма, а после питай кои е виновен. Много сте ми интересни такива жалки индивиди, дето си мислите че щом в България ви се разминава като блъснете някой, то вие сте едва ли не невинии. Видите ли те пешеходците са виновни че не гледат къде ходят и ходят по пътя, на който имате пълни права да колите и бесите. Егати манталитета, ходи се прегледай.

Тоя, дето трябва да се прегледа си ТИ !!! Само в България било... що не отидеш в Германия да махаш гащи по магистралите ?

Този е за Гинес.... иначе кофти ситуация....

Мисля, че това вече е пациент за Военна болница, където само военните лекари може да го спасят , сглобят, зашият и отново превърнат в човек. Господ да го пази.

Гума, това беше преди 20 години. Сега военните лекари не са толкова качествени. Патил съм, вярвай ми.

Това беше добро ,макар че ме съмнява да знаят кое е ляво и кое дясно.

Едното е ляво, а другото е другото ляво!

уникално тъп велосипедист е тоя !!! много нелеп начин да се самоубие е избрал !!! на колко ракии е бил ?!?!? дано не докара неприятности на шофьорите

jingiby

По едно време жена ми твърдеше, че велосипедистите имат право да се движат в насрещното движение по закон. Толкова много от тях карат като ненормални. Обясних и, че хората просто не са наред...

То бива късмет, ама тоя два пъти да го блъсне камион . по зле е и от Марко Тотев.

Вчера,докато шофирах,наблюдавайки поведението ва велосипедистите на пътя,си помислих,че е въпрос на време някой от тях да бъде блъснат от автомобил.

Да проверят и велосипедиста дали не е бил пиян.

ск

Това човек ако е само пиян не може да го направи. Още нещо требе.

споко, ве4е съм по-добре. а истината е 4е боку ма блъсна нарочну, два пъти!!! Оооостафка, ОООстафка... !!!!!

Велосипедиста без наранявания, а двата камиона за ремонт...

Тези Майни ще се изпотепат едни други,пазете се бе хора че не останахте във Пловдив много.Друго си е във София,Бат Боко ни направи за милиони велоалеии,ако не крадеше толкова много вашият кмет,можеше и вие да си имате,даже и метро също.