СИРИЗА удължава конкурсите за пристанища и жп оператор

Гърция удължава до юни намиращите се в ход приватизационни конкурси за пристанищата Пирея и Солун, а също и за железопътния оператор ТРЕНОСЕ.

Обратно в новината

Коментари - СИРИЗА удължава конкурсите за пристанища и жп оператор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Статията е умишлено подвеждаща. Сириза не е обявявала че ще спре всички приватизационни сделки и това автора на статията го знае чудесно. Това което Сириза заяви е ще спре всички текущи сделки и ще им направи проверка за да се гарантира че ще са в интерес на гражданите а не на милиардерите които ги сключват. С други думи ще теглят чертата и ще ги договорят наново. Представям си каква болка е това за тези дето са редили далаверата. Отново Сириза демонстрират невероятен кураж патриотизъм.

Демострират политическа простотия. Авантюризъм, който не бих приложил на нацията си, ако зависи от мен. Това са осве работещи хора, също и деца, и старци! Не бих подложил тях на това, на което ще ги подложи тази комунистическа партия. Използваха отчаянието на хората. При едно дясно управление цели нации се съвземат от война за няколко години. При леви управлния нещата стават в мирно време по-зле от война.

ко стана пацулакис маи приказките са едно а деалата савсем друго

ще има ципура в собствен сос....!

Тука виждам възможност за обмяна на рубли с драхми... Или иначе казано лйна с гвна. Абе идилия.

След изнурителен 5 /пет/ часов работен ден един гръцки труженик си полегнал за заслужена почивка. Сънувал как един германец млати по 9 часа на ден и ужасен си рекъл -"Е.ати и фашиста"

Къде са кафевите мишки от атака?

Дотук било каквото било, оттук нататък-както си беше. И така до...гражданската война.

Е хубаво , ще продадът каквото е останало държавно , ами после какво ще правят . Ще продават гърците като роби на борсата в Чикаго ли? Значи ЕК и МВФ и АБР ни връщат в времето на робите.

О-о-о-о! Дубрутру! Наспали се хубавичко!

СИРИЗА получи тежко наследство. Трябва да им съчувствуваме , а не да злорадстваме. Задължителен е анализът на причините и грешките, които са довели до сегашната ситуация. Важни са поуките и начинът на излизане от "батака". Човечеството трябва да намери сили да се пребори с безчинстващия егоизъм. Необходим е мир и солидарност между народите , а не манипулации, машинации, колонизиране и поробване!!!

Сириза се постара да получи това наследство. Не й го връчиха насила.

Всеки народ търси изход и начин да се измъкне от бедите! СИРИЗА е проява на въжделенията на гърците за спасение. Дали ще се откажат от еврото, дали ще принудят собствените си милиардери "да се бръкнат по надълбоко" или в крайна сметка ще стигнат до извода, че е необходимо да смяна на политическата система ние не знаем?! Важно е да не се оставят съдбата им да бъде решавана от други!!!

Разсъждаваш като едно разочаровано посолство в Атина!?

Това с отмяната на обещанието за спиране на приватизацията - добре. Хайде сега и с това за спирането на омразните реформи :)))

продажниците излизат рано или късно наяве! СИРИЗА ще гори на народната клада ако продължава да играе по свирката на кредиторите - така стана и при нас - АТАКА патриотично се кълняха в какво ли не, но като заиграха с власта забравиха мигом за обещанията си пред народа. Като цяло - инфраструктурата, енергетиката са сектори от национално значение и не виждам логика в приватизация на тези - особено от чужди компании, които измитат печалбите навън. Това е против теорията и логиката на капитализма... Супер гнусна история...

Логиката за приватизация е, че когато си се насрал, трябва да платиш поне за почистването. А когато нямаш с какво, понеже вече си го изял, тогава сваляш и продаваш часовника си.

Е, подхвърлят ви тук в тоя сайт измислена информация за Гърция на която всичките тук вярвате, злобеете и пишете глупости. Истината е много далеч от това. И тя е в колоконите БГ коли, пътуващи за там по празниците.

Това може да означава,че българите сме достатъчно богати,че да си позволяваме услугите на гръцките курорти ,хотели и кръчми.

Като си толкова богат защо се възползваш от услугата ол инклузив а не ходиш на Миконос или Санторини например и да си плащаш на нормални цени бе цървул?

Ами то беше ясно, че така ще стане още в момента когато СИРИЗА взе властта. Някой анализатори даваха срок за това до Великден и горе долу познаха. За елините са казали още в древността Пази се от данайците, дори като ти носят дарове!

Пичове, не бързайте с изводите. Казва се само, че се удължават приватизационните конкурси. Тази отсрочка от четири месеца може да се окаже най-големият трик на гърците - тази година отваря врати алтернативният МВФ на БРИКС. А Русия не е отказала финансова помощ на Гърция, казаха само, че ще размислят. Има една приказка: "Гъркът и майка си ще продаде, ама няма да я достави"... Относно писалите по адрес на руснаците по-долу - пак си драскате наизустената дебилщина. Инфото ви е остаряла с няколко десетилетия. Вместо това погледнете нашата родина в какво оръфано евро-магаре я превърнаха.

Според Медведев, самата Русия изпитва затруднения по обслужване на външния си дълг. След срива на рублата имат околко 300 милиарда долара резерв. Целия ли да го дадат на Гърция? И двете страни са горе долу в едно и също положение. И двете не пройзвеждат нищо.

Ето, доказахте, че освен няколко наизустени фрази, друго не знаете. Защо тогава, Путин директно извади 15 милиарда за Украйна, все едно са му джобни, а МВФ с хиляди цигании обещаха не повече от 1-2? И интересно, след като уж Русия изпитвала затруднение оп обслужване на външния си дълг, какво можем да кажем тогава за САЩ? Или пък за ЕС, където на практика никой не може да разбере кой, на кого и колко дължи?

кои я превърна в такова ? къде се скриха достоините , интелигентните ни сънародници, от какво се плашат или чакаме още да ни се родят - да се образува комитет за спасението на отечеството и без да се чака национална катастрофа! ако това не се направи с нашата Pодина е свършено и затова са о т г о в о р н и в с и ч к и б ъ л г а р и !!

Да, скоро наистина трябва да направим нещо радикално... Но още не е дошъл нашият момент - за да затракат малките колелца, първо трябва да затракат големите (а те страховито се размърдват в момента).

ДРУГАРИ и ДРУГАРКИ моля, погледнете какво се случва в Гърция! СПРАВКА - БЕЗПЛАТЕН ОБЯД НЯМА! За най-тъпите ПОВТАРЯМ - НЯ МА! Тия дето се радваха, че Гърция нямало да си върне заемите с лихвите - отново ще останат разочаровани - Гърците ЩЕ си върнат ВСИЧКИ заеми! Ако шепата ви избиратели бяха маааалко по-интелигентни, щяха да го разберат! Ама то - комунисти! Макар, че ми е трудно да разбера толкова тЪпи хора. Те милите асфалт не ядат, обичат обилна ниско-калорична диета от кухи червени обещания.....

Еми Ево Моралес, прекрати безплатното обедване и вечеране на световната банкерска мафия. "На 12 декември 2008 г. новоизбраният президент на Еквадор Рафаел Кореа (БВП около 50 милиарда евро, 30 пъти по-малък от Италия) официално декларира в директно излъчване по телевизията на целия американски континент, че изтрива националния дълг, считайки го за омразен, тъй като е неморален; създаден е в разрез с конституцията, подтискайки народа, чрез измама. Убеждават ни, че което е закон, тоест е легитимирано, значи е правилно. Не е така: в земята на Еквадор важи новият конституционен принцип, според който само което е правилно за населението може да бъде закон.

Все пак три четери, месеца розови сънища имат значение за психиката, въпросът е тоя с преспивателните като се събудиш да го разпознаеш веднага, за да не ги вкара в кома.

Ем, всички "крайнодесни" и "крайнолеви" са си пак мекерета на световната банкерска мафия. Като наш Волен, Скатаджиите и насраните "войводи". Служат за завръшнане на раята, стадото, гоите в правия път.

Изгледа точно това е ИСТИНАТА!!!

Ем, а дубрутру!

Всички папагалстващи колониалната медийна плява,която по поръчка на ИСТИНСКИТЕ колонизатори и приватизатори от "новите ни приятели" и местните им пооблажвайки се с туй-онуй слуги, в единен до втръсване опростен,алогичен,безроден и унизително слугински маниер имат на прицел за вулгарно,затънало в нелепост и лъжи и задължително с пренебрежително,подценяващо и оплюващо БЪЛГАРСКОТО пристрастно калещо и дискредитиращо представяне на ИСТИНСКИ БЪЛГАРСКАТА партия АТАКА и нейния ДЕЙСТВИТЕЛНО сполучлив лидер В.Сидеров!Но казано е -напразно се морите! и НЕ се гаси туй, що НЕ ГАСНЕ! Атака и Сидеров са партия и лидер за ИСТИНСКИ ОСЪЗНАТИТЕ БЪЛГАРИ, а не за отпечатани под индиго зомбита,самозабравили се чуждопоклонници или безволеви,тъпи и самоподценяващи се същества!

О-о,Господи! Свещена простота!!! А бе,ти малоумен ли си ???След всички лайняни изпълнения на Болен да продължаваш да го хвалиш,мисля,че само ако ти плаща можеш да го защитаваш и хвалиш!Кажи колко ти дава?

Бе, не се напиняй толку, че да не речеш "пръц".

Сириза я очаква скоропостижна смърт,хване ли се на руската въдица!Какви храни от Русия,като те гладуват като кучета,а анексираните украински територии,мрът от глад в 21век?

аз предричах избори по Великден. Да видим.

Оппааа... и к'ва стана тя? Левите мохабети на левите сили на Гърция излязоха на яве... Много шум... и НИЩО насреща. Не че се очаваше нещо, де. Комунисти са това. Въобще не си пуснаха палците (на краката), само дето влезе брат Вазелин, пратен от Шойле, дето го изкарваха нацист... Ще боли...

Авантакис, тарикатис, популакис, комунакис - как е? Нашойблиха ли ви го? Няма вече узаки, сиртаки! Сега арбайтен, бецален! И едно островче за мен да запазите!

"Гърция иска храни от Русия"-абсурдно!Да се разбира Гърция иска да изнася храни за Русия.При цялата криза гърците са с много по-висок жизнен стандарт от руснаците.

Още преди изборите в Гърция, руснаците са обещали "да помислят" за изкупуване гръцката селскостопанска продукция за период от 30 години. Само не са се разбрали дали на евросубсидираната цена, или на каквато каже Москва.

Не мога да разбера на какво се кефите тук,като в следствие на "успешното" управление на нашите политици сме до гушата в л..на

Случващото се със Сириза е страхотен нагледен пример за стотината избиратели на Атака. Точно същото би се случило, ако Сидеров спечели изборите.

не точно същото. Много по-лошо. Ше има 1997-ма по пет. С режим на токъ и дефолт по дългъ. А да и храни нема да има....

Scotts само не разбрах-за Гърция ли говориш или за България ?!

ако не се обединят поробените народи, а се присмиват помежду си на изпадналото си положение, това ще се случи.

Я питай гърците какво им е мнението за "изпадналите българи".

Какъв пример? Та нас за 25 години ни продадоха и предадоха. Такива като теб!

Колко се плаща да напишеш , че 10 _ 12 хиляди са сто човека ?

Да се готви България за разпродажба. Запада не си играе на дребно, направо купува държави, а като гледам отношението му към Русия, иска му се да си купи и континент.

Мисля, че не си играят на дребно - искат планета. Днес Земята, утре Луната, вдругиден Марс... Абе, завоеватели на Вселената. Бъдещи богове. Или може би настоящи дяволи!?

СИРИЗА няма друг избор, освен да се подчинява на диктата на еврогейците. Същото чака и нас, когато усвоим достатъчно кредити, за да не можем да ги обслужваме и да станем тотално зависими от волята на кредиторите. Всъщност това е и крайната им цел. Така че не злорадствайте по адрес на гърците, защото ние уверено вървим по техния път - с тази разлика, че отстоявайки нациналните си интереси, те все пак постигат някакви компромиси и облекчения. У нас няма кой да го направи.

Човек хранещ децата си с чужди пари, НЯМА ДОСТОЙНСТВО. Да си върне дълговете и е свободен да прави каквото си иска.

Много странно са ви промили мозъците - на КОГО се дължат тези трилиони долари Държавни дългове на цялата Планета ? На който си печата хартийките наречени ПАРИ !!! Земята ни дава всичко безплатно - храна, вода, топлина, но някой иска да ни ги продава за хартийки....

Туй не може да е вярно. Ципачето обеща да не продава държавни активи. Увеличи заплатите и пенсиите и сега ЕС като дадат пари ще свали пенсионната възраст даже. На всекиму според нуждите (за гърците) и от всекиму според възможностите (от германците)

Дали пък ЕС и кредиторите няма да си вкарат автогол,като настояват толкова много за приватизация на пристанищата Пирея и Солун!?Какво става ако китайски и руски фирми купят тези пристанища!?

има такава вероятност. все пак ако са китайски - някак си имам усещането, че няма да се използват за друго, освен за стопанска цел и печалба. друго ще е ако са руски - там според мен целите са други.

Да. Ще вкарват войници в Украйна през Пирея. И една - две подводници.

чинизийски компании.

Ще клекнат и ще го поемат без да пискат. Тези все пак са "леви". При тях е въпрос на чест да си направят далаверата на гърба на всички останали. Скоро цяла гърция ще е за продан. Кажете кой остров да си харесам?!

под всяка статия за Гърция плюете и пишете едно, а то винаги излиза обратното! И пари си мислехчте,че няма да има, но има, сега и за това бъркате. По лошото е, че бъркате в преценките си и за България и сте я засрали тотално!

nobody

има пари, защото продължиха да правят абсолюжно същото като предните, което и беше условието на ЕС, за да ''има пари''. Само ти ли не разбра? СИРИЗА отстъпи от всички ''велики свои принципи'', има бунт в самата партия, както и отлив на избиратели

Ех смешко ако като напшишеш нещо и то да става истина, ама не би... Там отдавна потъва кораба... Ама всички са иху аху... Повечето са доста тъпички... Е претенциите са им доста големи, но до там...

СИРИЗА беше за достойнството на гърците , А сега се моли на Русия за храна , това ли гордия и надменен грък ?

бе гламавако, грешен им е превода на дира, точно обратното, чизмаристанците търсят начин да дигнат ембаргото върху внос на храни от гърция и маджария, без да нарушават СТО правилата.

Изрод

"Гърция иска храни от Русия ",ти малоумен ли си ? . не можеш да четеш ли ?

Умният се учи и от грешките на другите!Глупавият ги повтаря!

nobody

аахахаха :)) Мурзилки ?? Още едно Че ще изпадне в канализацията на историята като празнодумец и евтин популист

Народа го е казал " Обещанието , не е като даването " . Атакистите, които бързаха да се покажат като българската сириза, какво става бе, колонизатори ли искат Сириза, че ще продават на капиталистите, като си я закъсал, така е и железницата / като нашето БДЖ / за 1 евро търси да я продаде стига да има кой да я купи. Икономиката братко - така беше казал Рейгън , постигнал най-добрия ръст на икономиката ....

Новият полъх на Европа нещо замира. Сега кой ще му е виновен на Ципурас? Гадният световен Империализъм, който на мъртва хватка е стиснал древните елини и ги души с 12 мижави заплати и без бонуси, надбавки и безплатни купони

ОКАЗА СЕ, ЧЕ И ПРИ ГЪРЦИТЕ ИМА ДОСТАТЪЧНО МАЛОУМНИЦИ, ЗА ДА ИЗБЕРАТ ТЕЗИ КОМУНОИДИОТСКИ НЕДОНОСЧЕТА. СВЕТА ОТДАВНА Е ИЗВЪРВЯЛ ТОЗИ ПЪТ. САМО В РУСИЯ ИМА ОЩЕ ПИЯНИЦИ НА КОИТО ИМ Е ВСЕ ЕДНО. НО И ТАМ ЛЕКА ПОЛЕКА ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ, РАНО ИЛИ КЪСНО!!

си дърт, а само глупости гвориш. Този път е непознат за света. Лондон сега чете и осъзнава Капиталът, нищо, че дедо ти Маркс е бил там през 19 век!

Гледайте хубаво,ама много хубаво,щото след 8 милиарда заем ще следва друг 25 милиарден а и в България неостана много за продаване.Щяха да идват инвеститори от Бряг на слоновата кост,Катар и ОАЕ и още ги чакаме.Сега идват едни гладни американски сенатори с атомни реактори и сонди и си водят персонала с тях , а ние чакаме помощи.

Русия иска да източва евро от Гърция. Германци и французи дават евро, Русия да го източва. Дали ще стане??? Как мислите???

им е превода на дира, гърците чакат да падне рашисткото ембарго та да изнасят храни за рашистан, така путлерци гъделичкат и маджарските сиганета.

Абе, дълга си няма да върнат и нов ще вземат, това е ясно на всички. Иначе, пука им на гърците чии са им пристанищата и железницата, дори тъй е по-добре да са чужди, че друг да им плаща загубите. Губим си времето да обсъждаме гърците.

В пристанищата Солун и Пирея ще се изсипат огромни китайски инвестиции за нов копринен път, а оттам по магистрала "Струма", Видин, Дунав мост-2 и към Европа.

Мечтите са хубаво нещо ,Лошото е че няма магистрала , А през похода " Петрохан " няма и път , а само дупки !

те си нямат ферита директно за Италия та чак през дунавмост ще въртят!!! Народа в БГ масово се е чалдисал!

Ама нали "Ауф видерзен..."?

Вилкомен фрау М.... Гебен Зи ...

ЗАЩО АМЕРИКАНСКИТЕ И АНГЛИЙСКИТЕ БАНКЕРИ СА Но 1, А НЕМСКИТЕ СА СЛАБИ? ЗАЩОТО ТЕ НА ЦИГАНИ ПАРИ НЕ ДАВАТ!

Фесовете с петолъчки от АТАКА какво ще изквичат по въпроса? ;)

Гърция да продаде пристанищат ана Руската федерация а Германия да ги плати с част дължимите на руски я народ около два дцат трилиона живи долара днешни

Гърция разполага с многоброен търговски флот и ако се лиши от пристанищата си , автоматично влиза в низходяща спирала . Без да съм фен на южните ни съседи , не ми се мисли какво ги чака .... Набутат ли се в хазарската примка , измъкването е много трудно. Печалният пример им е пред очите ........

Снощи по новините ги слушах- щяли да раздават КУПОНИ на социално слабите. Аз като писах тука, че точно до там ще се докарат- до купони и накрая пак ще приватизират, Шаро и др кухи лейки много им знаеше устата

По-интересно е на кого ще дават купони- на социално слабите,които получават по около 600 евро ! И нашите социално слаби да получаваха по толкова на месец,друго щеше да е в България

Солунската митница?:)

Baj Ганя я държи.

как точно е отстъпила? Като е удължила срокове на нещо вече обявено от преди! И забележете...на търговете участват руски компании, които най вероятно ще спечелят. И молбата им за храни е към Русия , а не към Германия! Ако това не е ДИРЕКТНО НАСТЪПВАНЕ НА ЕС не знам какво е! Но не е уобно за пропагандни цели в БГ.

са спечелени от чинизийски инвеститори, путлеристанците да го ду.ат.

чинезийците и руснаците хич не са комбина,нали! И чинезийчетата им е през жълтия малък ...за ЕС! Будалите в БГ никога няма да свършат дори всеки ден да настъпвате мотиката по 100 пъти!