Петро Порошенко подписа закон, предвиждащ децентрализация

Президентът на Украйна Петро Порошенко подписа закон за регионалната политика, който наред с другото предвижда децентрализация и етнокултурно развитие.

Обратно в новината

Коментари - Петро Порошенко подписа закон, предвиждащ децентрализация | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ТОВА Е САМАТА ИСТИНА! МАНИПУЛАЦИЯ!! Егати манипулацията ( нерегистриран ) 02.03.2015 14:18 Закон 156-VIIIе приет от Радата на 5 февруари, а днес просто е подписан от Порошенко. При това положение няма как да отразява договореностите от Минск 2. Не ми се иска да вярвам, че журналистите ни са толкова прости и приемам, че така им е наредено да пишат."

Иначе намерихме и хохолите - нашенци погинали след жестока термоядрена война пристигащи поединично през два разлома на тн Украйнски грабен. Не са опасни скромни са най много да обсебят временно някой пийнал ракетно гориво с опасна непитейна вода...

а така укротете диверсантите тласкащи Съветските граждани в Украйна от остра конфронтация..Там има едно малцинство в западна украйна пострадало от древен СПИД проблем..на тях им викат "украйнци" другите гражданина съвременна Украйна с а по руснаци от гражданите на Руската федерация..

Колко пъти тоз говореше за преговори и мир, докато поставяше ултиматуми? Почти сигурно е, че и този закон само на думи да е това, за което се рекламира, от малкото коментари и цитати, на които попаднах подозрението ми не се разколебава, във всеки случай.

И защо Поросенко, еврогеите и транс-атлантическите им шефове трябваше да започна войната, да погубят поне 6,000 човека и разрушат икономиката си и пак да се върнат на първоначалното искане на ЛНР и ДНР за автономия, също подкрепяно от Путин???!!

Ами единия от вариантите е да развалят икономиката на Русия.

Законът за децентрализация предвижда, Донецк да стане столица, а Куев да си остане провинция.

Закон 156-VIIIе приет от Радата на 5 февруари, а днес просто е подписан от Порошенко. При това положение няма как да отразява договореностите от Минск 2. Не ми се иска да вярвам, че журналистите ни са толкова прости и приемам, че така им е наредено да пишат.

Мисля, че това вече са доста излишни упражнения - демонстрираме нещо, което знаем, че няма как да се случи. Освен това, ако се съди по написаното в статията тук (веднага казвам, че не съм чел все още официалния му текст), новият закон НЕ съответства на споразуменията Минск-2 - поне в частта за езика, създаването на милиции и др. Т.е. имаме повторение на подобния му Закон за особения статут на някои райони в Донецка и Луганска области, единствената цел на който бе, да се създаде пропагандна, външна имитация ан изпълнение то на Минск-1. Той бе обаче мъртвороден закон, този ще има същата съдба. Твърде много жертви дадоха в Донбас, разрушенията са много. А и ако някой вярва, че Ярош, Ляшко, Кървавият пастор (Турчинов - така му викат не руснаците, а украинците), Наливайченко и Аваков няма да се "проявят" с репресии, значи е наивник. Конфликтът просто се замразява, това е положението - нещо подобно на Приднестровието. Другият вариант (според мен е по-вероятен) е възобновяване на масовите бойни действия, щото те изобщо не са спирали напълно - някъде втората половина на март или през април.

И като не сте чели автентичният текст на новият украински закон, на каква точно база се основават Вашите "тълкувания" за съдържанието му? Лаически смехории- само това можете да напишете!

Както правилно отбелязва колегата по-горе, няма и как закон приет от Радата на 5 февруари да отразява Минск-2. Но тогава, подписването му - без възражения от Порошенко, без да са внесени поправки на базата на Минск 2 е в подкрепа на мнанието ми, че това е само за пропаганден ефект. От друга страна, не видях в статията да се споменава договореното в Минск (2) - напр. създаването на собствени милиции, разпределение на данъците, осигуряването от страна на Киев на специални икономически и културни връзки на двата региона с Русия, официализирането (на статута) на руския език и др. неща. Не ми се вярва, ако ги имаше, ДИР БГ да не ги споменат. А сега - дипломката с горчица и - да ти е сладко.

Gregory MacAllister

Много цитираш нормативни актове, но не знам даваш ли си сметка, че без държава, няма да има какво да цитираш? И освен другото - законът няма сила - хората имат, когато законът се отдалечи прекалено от нравите, той става само средство за ония, които могат да си го позволят като оръжие. Това е и Западната "демокрация" - хаотичен диктат, концентрация на психологията на тълпата в пътя към властта, после в самата власт под формата на представителност, вместо професионализъм. Накрая именно цитиращи закона като тебе загърбват смисъла му и започват да използват всеки повод, за да направят свободата невъзможна в името на изхранването на своята перверзна прослойка.

?!?!? Това е без значение! Едни хора са загивали за свободата на България, а някои наши "благодарни" съграждани хулят потомците им и се радват като ги убиват, само за да угодят на силния на деня. Жалка история!

Колкото повече автономия дадат на областите от Новорусия, толкова по-големи шансове имат да задържат по-дълъг мир. И съответно после ще трябва да вложат милиарди в тези райони ако искат хората живеещи там да си обърнат мирогледа. Едва ли ще се случи, но определено е по-добре от гражданска война.

За съжаление според мен ще трябва да минат поколения хора(време) при спазване на мира иначе може и повече.

НЯМА обобщаващ израз, важащ за всички страни, защото ВСЯКА отделна държава има своя структура на административно делене! Общината е обичайната най- малка административна структура в държавите от Европа!

А каква е разликата между "регион", "област" и "географско положение"? На теб ако ти кажат, че си "неинтелигентна и умствено ограничена вагина", няма ли да означава същото, само че по-усложнено от това, с което обикновенно те наричат?

Русия никога не освобождава - запомни го много добре. Нито една държава, най-малко пък от големите, няма да направи нещо, от което няма полза. В политиката няма сантименти - там има само интереси. Една гола благодарност за освобождаване не носи нищо, така че, никой не би си мръднал и малкото пръстче за нещо такова. Отделен е въпросът как и доколко отделният индивид усеща нейният контрол. Благодарността е хубаво нещо, но трябва да е с мярка. Ако един лекар ти спаси живота, естествено е да си му благодарен, въпреки, че си си платил като поп. Може да го поканиш на почерпка, да му направиш и подарък, да му помогнеш с нещо ако и ти можеш, Ако, обаче, той ти влезе в къщата и забрави да си тръгне, започне да ти хазяйничи и да се разпорежда с всичко, че дори да ти я прекроява и раздава на съседите, а ти продължаваш да му целуваш ръцете, то това вече не е благодарност, а глупост.

АКО беше български гражданин, щеше да знаеш , че административна единица" регион" не съществува в България.

Ето още какво казва ЦИТИРАМ : - Аз знам едно всички, които живеехме заедно в Украйна руснаци, българи, унгарци, молдовяни, се разбирахме добре. В училищата еднакво учехме и руски, и украински. Управляващите уважаваха еднакво и двата езика. Паспортите ни издаваха на двата езика, а сега изведнъж няма да се говори на руски, няма да се гледат руски сериали по телевизията. Защо? В Украйна 80 процента от хората говорят на руски. Дори и тези, които забраняват езика, го казват на руски Освен това спряха влаковете за Москва и Петербург, дотам не ходят и рейсове. Това нормално ли е? Знам само това, че след демокрацията в Украйна дойдоха едни хора, взеха големите фабрики и заводи, и станаха богати. Самият Порошенко е собственик на завода за производство на кораби.. Някои от тези олигарси си създадоха собствена армия, за да защитават имотите и богатството си.

Нещо по съществото на цитата имаш ли да напишеш? Или като руски гражданин ще се изсмееш , че това не важи за теб?

Докога ще пускате на този лъжите ? ....В родината си е била инженер в един от най-големите заводи за производство на стомана. В него тогава са работели 70 000 души и от единия край влизала рудата, а от другия излизали готови цистерни, установки за ракети или електроника за космонавтиката. Сега той бил собственост на Порошенко Какво казва една българка от Украйна ЦИТИРАМ : Наташа, казват ли ни истината за това, което се случва в твоята родина Украйна? - Не, информацията, която достига тук чрез медиите, е само една част от това, което моите сънародници преживяват в момента. Там сега е истински ад! Можете ли да си представите в днешно време хора да умират от студ, от глад и от снаряди?!... А това се случва от много време насам! Знам го от моите роднини, с които непрекъснато контактувам. Миналия ден поздравих по скайпа моя близка приятелка от Мариупол за рождения й ден. И знаеш ли - за първи път нямаше какво да си кажем Просто стояхме, гледахме се и мълчахме. Тя беше с каменно лице и просто не приличаше на себе си! Отчаянието на моите сънародници е изписано по лицата им. Знаеш ли - ми каза преди няколко дни сестра ми, - снощи погледнах през прозореца и в целия град не видях нито една светлинка. Всички прозорци бяха тъмни, чуваха се само гърмежи.

въпреки, че съм твърдо против фашисктите методи на Путин тази статия отново повдига въпроса до колко Украйна трябва да се приобщава към ЕС. Правилата на съюза задължават държавите членки изключително съобразяване с малцинствените етнически групи по регионите. Което принципно не е лошо, ама в случая с Донецк, Луганск и най-вече Крим е силно противоречиво, защото принципно регионите с изразено малцинствено население са про-европейски ориентирани, а тези са по-скоро анти-европейски. Пример - Естония и Нарва, която по-скоро иска да влезе в Ленинградска област отколкото в ЕС.

"...Правилата на съюза задължават държавите членки изключително съобразяване с малцинствените етнически групи по регионите...." Г-н руски гражданин, в ЕС почти няма административно делене на региони, Региони има във вашата русия. Във ФЕДЕРАТИВНА Германия има провинции, в Австрия- също.

не вярвам да не са те учили в юридическя факултет, че законодателството отговаря на изискванята на обществото и се променя заедно с тях, а не обратното. във връзка с това не може ли вместо цитати от нк (имаш го на компютера си и лесно да се прави "cut and paste" ) да кажеш нещо смислено, като първо прочетеш какво хората пишат, а после помислиш малко?

Пъстри маймуни и мислене? Няма да се учудя да е завършила някой ПУЦ ( не даваха в тях средно образование) по право лансиран от Т. Живков и сега да се прави на юридически папагал.

Конституция на Р. България Чл. 134. (1) Адвокатурата е свободна, независима и самоуправляваща се. Тя подпомага гражданите и юридическите лица при защитата на техните права и законни интереси.

заклинанията на смръдливия свят не се взимат предвид отстояването за връщане на откраднатото щастие и отмъщение върху злите сили за поругана чест.

Малоумнико- като искаш това, защо ти не станеш политик и ти професионално да защитаваш българските национални интереси в ЕС?

НК чл.1 (2) За осъществяване на тази задача Наказателният кодекс определя кои общественоопасни деяния са престъпления и какви наказания се налагат за тях и установява случаите, когато вместо наказание могат да бъдат наложени мерки за обществено въздействие и възпитание. Чл. 3. (1) Наказателният кодекс се прилага за всички престъпления, извършени на територията на Република България. Чл. 5. Наказателният кодекс се прилага и към чужденци, извършили в чужбина престъпления от общ характер, с които се засягат интересите на Република България или на български гражданин.

гледах репортажа на български журналисти в Украйна Въпреки че беше крайно изчанчен все пак който желаеше можеше да види нацистките свастики на батальона АЗОВ и портрета на Степан Бандера Сега укропската пропаганда го изкарва нац герой който уж се е борил и с-у руснаци и с-у германци В германски архив обаче няма ни един факт на нападения от ОУН докато с-у съв армия има много такива включително и убийството на Ватутин Тоя дебил Парасенка се опитва да извърти осран задник с чупки в кръста но номера няма да мине а и мандалото лопна Крим си имаше автономия и собствен парламент до момента в който фашагите решиха да го отнемат и ограничат Отговорът е известен и слава богу мирен,защото другото е много кърваво ,все пак и укропите са хора а и доста невинни има пострадали които не са успели да се скрият от мобилизациите на тоя откачалник марципана

разквичали тука либерастията, кво ве, не ви харесва, че олигарха, съюзник на Янукович с подвита опашка драпа да се запази на власт ли? Нали това ви беше идеята - да няма единна, силна, независима и необвързана Украйна? Или не, прииска ви се да я налапате цялата, ама не би.

защото обичаш да те освобождават руснаците, (разбирай го както си искаш, но повечето хора в това число руснаците го разбират в BDSM смисъл. Питай гугъл да ти преведе съкращението). Повечето хора не обичаме такива извращения.

Късно чадо мандалото лопна :) След разгрома на войската вече ще свириш друга музика :) Тоя е пътник ... ако не го затрият американците ще са новорусийците, а ако отърве и от тях собствените му хора ще го ...

България трябва да е свободна и независима страна, а всеки призоваващ за окупирането и от чужда държава си е най-обикновен престъпник.

Тъй, тъй- законите в суверенна България не били български и за това- дайте да сложим руските закони в нея, България да стане задунайска губерния и руснаците да ни окупират,а? Само се чудя- ДАНС защо спи, а не са ти издирили още самоличността....

Руски идиотии!Какво искате- българите да режем главите на руснаци, турци и евреи в България, а после рф да писне- етооо- нарушават се правата на руснаците в България - и да ни нападне? ТАЗИ НЯМА ДА СТАНЕ!

бандеровците са рязали глави - виж ВОЛЫНСКАЯ РЕЗНЯ - 1943-1945

Защото си пристрастен и с предразсъдъци. Аз мога да ти говоря до утре за добрите и лошите страни и на двете страни, защото ги познавам доста добре.

"...Защо не мога да кажа нищо лошо за руснаците.." Защото сте руски гражданин и Ви се плаща от държавата русия, за да пишете сепаратистки призиви за разделение на унитарна България на руски "региони" във форумите на вражеска за русия България- за това! Даже не познавате административното деление на Р. България и не знаете, че в България НЯМА административна единица, наречена "регион"- има области и общини!

По-добре да я има суверенна унитарна България, изменниците на България- в затвора, отколкото България да бъде разделена на парчета. НЯМА БЕЛИ, ЧЕРВЕНИ- ИМА СУВЕРЕННА УНИТАРНА БЪЛГАРИЯ!

Мдаа, лошо е когато мястото между ушите е окупирано - трябва да е свободно и червените ескадрони да могат да препускат на воля...

Подлогите да Путин в България си мечтаят да няма България и да бъдем окупирани. Вие сте като вирус, срам и позор е да имаме такива сънародници ...

алоу ти да не си от тия раноплатените които окупираха до вчера хаха

Късно е, дървото се счупи от огъване както се казва, или еластичната деформация премина в пластична такава. Как си представяте след тези безобразия на "десен сектор" и други откровено фашистки военни формирования западно украински крак да стъпи на източно украинска зема? До тук беше!

До като не седнете на масата да се разберете с опълченците ще си,издавате и подписвате,хартийки,да си вдигате убитото либидо.Иначе ,котел,бой по канчето и Киев.

България е била 300 г. под Византийско робство и 500 г. под турско робство. Следователно само 500 г. сме имали Българска държава. Трета Българска държава имаме благодарение и единственно на Русия и руския народ ! Поклон пред светлата памет на 200 000 воини паднали за нашата свобода !

Така де, тогава недейте да плюете против Украйна, защото голяма част от падналите са именно от там! Толкова сте се оплели в слепия си и безпаметен слугинаж на Путин, че сте изгубили всякакво чувство за реалност. Ако ви каже да намразите майките си и това ще направите. Жалка история е в 21 век да има толкова промити мозъци.

Ако днес руските войски пресекат Дунава и навлязат в България, да ни освободят от реформаторския блок и от герб, от подлогите на Сорос, от игото на брюкселската хунта и да изпратят плевела на заточение в Сибир, аз с удоволствие ще ги посрещам с хляб и сол!

На Цариградската конференция граф Игнатиев показва отрязани детски глави от Батак на великите сили.Решава се Русия да бъде екзекутор на Турската империя.Определя се етническата карта на българската народност влязла в основата на Сан-Стефанския договор. Предварителния договор, подписан и подпечатан от страните има силата на окончателен договор.Още повече: В междуналродното право устните договоренности между държавни глави, които са стенографирани имат абсолютните права на ожкончателно подписан и подпечатан договор.Това Западът забрави за Малта/Буш-Горбачов/, за Берлин/Горбачов-Кол-Буш/.Така е с автомобили, недвижимост и т.н. Така, че простите туркофили да вземат и се допитат, ако имат повече от 1 гънка на мозъка. Западът никога не е изпълнил нито един договор.-Така е още с \Кръстоносните походи.Затова Калоян ги е изклал като бройлери

ЗАЩО РУСКИЯ ДЕНОНСИРА РЕШЕНИЯТА НА ЦАРИГРАДСКАТА КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ С ПОДПИСВАНЕТО НА ТРИТЕ ТАЙНИ КОНВЕНЦИИ- РЕЙНХЩАДСКАТА СПОГОДБА ОТ 1876Г. И ДВЕТЕ ТАЙНИ КОНВЕНЦИИ ОТ 1877Г.?

А бе едноклетъчен пъстър бегеец.Човекът професионално ти е написал ?! Какви конвенции тайни ще подменят официален предварителен договор, подписан и подпечатан от Великите сили в Цариград. Берлинският договор е най-антибългарският договор/не е Московски нали/. Чрез него винаги двуличния Запад подменя всичко което е договорил в Цариград и разпокъсва националното тяло на България на 7 части.И досега капе кръв, но гноясали мозъци като твоя как да го разберат

"...Още повече: В междуналродното право устните договоренности между държавни глави, които са стенографирани имат абсолютните права на ожкончателно подписан и подпечатан договор..." АБСОЛЮТНА ЛЪЖА! ВСИЧКИ МЕЖДУНАРОДНИ ДОГОВОРИ СА ПИСМЕНИ И САМО ПИСМЕНИ! Сега пак музилажа се преструват на правоспособни български юристи и пишат лъжа след лъжа!

Правят ненормални държави като Югославия и после имало проблеми. Осакатяват нормални държави като Санстефанка България и после защо имало проблеми... Еи на тъй му викат политика!

ЗАЩО САНСТЕФАНСКИЯТ ДОГОВОР Е ПРЕДВАРИТЕЛЕН ДОГОВОР- ЗАЩО НЕ Е ОКОНЧАТЕЛЕН ДОГОВОР, ЩОМ РУСИЯ Е ПОБЕДИТЕЛКА В РУСКО ТУРСКАТА ВОЙНА?

Сигурно затова защото не е взела Босфора ...Както ти писа в предходен коментар!!!

Ами защото не са имали право! И след като има един нормален предварителен договор защо да го заместваш с един явно несправедлив договор предвещаващ множество войни, а?

Щото Нотариусът им ги е бил слаб. Обаче констативка са издялкали накрая. хе-хе

Пак празни приказки от Потрошенко,въздух под налягане и мокра плява!Прави ли впечатление,че в този документ няма нищо конкретно и нищо не решава!Бих казал,че Украйна вече няма бъдеще и като федерация,само разделянето и може да успокои положението.Така става,като се изпусне духът от бутилката/Косово и Югославия,на никоя държава в Европа вече границите не са гарантирани,и нашите в това число!

Ще посрещнем отново руснаците, както нашите деди с думите : ЗДРАСТВУЙТЕ БРАТУШКИ ! УТРЕ ЩЕ СВЕДЕМ ГЛАВА ПРЕД ХИЛЯДИТЕ РУСКИ РУМЪНСКИ ФИНЛАНДСКИ ВОИНИ КАКТО И НАШИТЕ ОПЪЛЧЕНЦИ ДАЛИ ЖИВОТА СИ ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ! НАПУК НА ВСИЧКИ ЮДЕИ И ПОТУРНАЦИ !

....Петро Порошенко подписа закон, предвиждащ децентрализация.. --- И аз туй откога викам Децентрализация и Автономия и Народна Република! Ама кой ме слуша! Ето пак ни изпревариха и ние пак на опашката за правилни реформи! ---

Най-алчни на света са ционистите. Вацлав Хавел спокойно и мирно, интелигентно се раздели със Словакия. хазарските ционисти в Украйна, подкрепяни от своите събратя в САЩ нападнаха руснаците в богатите области за да ги унищожат и заграбят богатствата им. това им е генетично иманентно. Справка:САЩрН.Зеландия,Австралия- Няма жив туземец. Били богати? Да ви таковам богатството миришещо на кръв и кости Защо веднага слеид като взехао властта чрез незаконен въоръжин преврат не дадоха федерализация? А ?БОКЛУЦИ МРЪСНИ ! ПРЕСТЪПНИЦИТЕ НА СЪД !

Според мен всчки опити на марципаненото джудже са напразни... Децентрализация , особен статут...Големи приказки...Както ги изприказва така ги и отрича след това или преиначава... След толкова пролята кръв... Достигната и премината е чертата след която няма връщане назад... Така че Украйна и остава само да се прости с "дотационните" си области Донецк и Луганск... Шансове за единна и неделима Украйна вече няма...Пяната която изплува благодарение на майдана и изкопа една голяма яма ...и и постави кръст....

Препоръчвам да изтеглите от Замунда този филм и ще ви се изправят косите от това какво се върши сега в Украйна, и как се стигна до това положение. Voennaya.taina.2015.02.28.SATRip.[link

Вашата прекрасна статия така ме вдъхнови, че се възхищавам все повече и повече от лъжите на Пороченко. Висотата на полета на неговата лъжовна мисъл е направо ненадмината. Дори шефът му, Обамата, обяви, че повече няма да лъже, защото Пороченко го е бил в тази дисциплина. От оня свят се обади и Йозеф Гьобелс и заяви, че сваля шапка на Педро. Вече има предложение, Педро да получи почетното звание Педро Партенката.

Бе какви закони какви 5 лева! Тези земи вече са руски, забравете. Остава саму да помолят Путин да ги приеме в Русия и готово ! Те са си пазят останалата територия, че където има риснаци - земята е руска!

От Фашингтон обявиха, че ще сменят Пороченко с Яйценюк.

Че гривната била паднала 4 пъти е нищо. Навремето нашият лев падна 60 пъти, така че това е само началото. Украинците още хабер нямат що ги чака. Порошенко и яйценуците също, особено ако официално получат натовските оръжейни доставки, но тогава и ние може да го отнесем. Е, какво пък, който издържи.