Нови жертви в Донецк, преговорите се отменят

5-ма души са загинали, а 3-ма са ранени от снаряд в Дома на културата в Донецк. Още 5-ма са убити при обстрел на тролейбус. Преговорите за примирие се отменят.

Обратно в новината

Коментари - Нови жертви в Донецк, преговорите се отменят | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Русия е агресор така окончателно решиха депутатите на Върховната Рада на Украйна, като приеха съответно заявление, признаващо пътьом Донецката и Луганската народни републики за терористични организации. МВнР на Русия окачестви поредния бисер на украинското законотворчество като безотговорна крачка. Най-малкото е странно да се нарича агресор страната, благодарение на която икономиката на Украйна (а и самата държава) все още стои на крака. Депутатите на Върховната Рада твърдят, че Русия поддържа тероризма и блокира дейността на Съвета за сигурност на ООН. Според тях, с това Москва заплашва международния мир и сигурност. В самата Москва в това време чакат, кога Върховната Рада ще предприеме поне някакви реални стъпки за изпълнение на минските споразумения вместо подобни пропагандни изявления. А определението агресор точно подхожда към украинските власти, казва говорителят на Съвета на Федерацията на Русия Валентина Матвиенко: Агресори са онези, които са развързали братоубийствената гражданска война, които убиват жени, деца и старци. В същото време Русия (без да е страна на конфликта) прави всичко за мирно уреждане на кризата, приема стотици хиляди бежанци, изпраща колони хуманитарни помощи на жителите на югоизточна Украйна. Докато украинските власти бродят по света с протегната ръка и безуспешно просят пари, Русия окаантируски санкции. Но повечето европейци (особено бизнесмените) не горят от желание да бъдат пионки в геополитическите игри на Вашингтон и да следват препоръките, например, на Джордж Сорос, зачестил през последно време в Киев. Нека американският милиардер, ако иска, сам да плаща украинските сметки, казва германският икономист и експерт по финансови пазари Дирк Мюлер: Лично аз се трудя не за да плащам украинските газови сметки.

Примирие ще има когато опълченците започнат да водят вързаните генерали на Киевския Вермахт. НА КИЙИВ !!!

Тези, които не знаят руски, много скоро ще плащат, за да го учат !

Началник Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна Виктор Муженко призна, че в бойните действия в източна Украйна не участват редовни части на руската армия. Той направи това заявление на брифинг в Киев. В същото време Муженко каза, че Генералният щаб разполага с информация за участието в боевете на отделни граждани на Руската Федерация и военни на руската армия. На 21 януари президентът на Украйна Петро Порошенко на Световния икономически форум в Давос заяви, че в източна Украйна се намирали над 9000 руски военни, поддържащи опълченците

Надали някой се коси за тази война толкова, колкото тук коментиращите. Тя няма да се разрасне, ще си остане един дребен конфликт. За два месеца за загинали 5 хил. души. Ако екстраполираме, за една година ще загинат 30 хил. души. В двете страни сигурно загиват толкова при катастрофи!

Очевидно не си гледал в ютуб какво става... Коментарите за войната са като в клуб попръжни... плюс гарнирани с видео 18+ с надлежно размазани глави на участниците... отхвръкнали юнаци върху далекопроводите, куполи от танкове полетели от взривна вълна и удобно настанили се на втория етаж на летището... Огън и жупел от най-разнообразни цеви... такъв екшън и колизея не е сънувал... Дали съчувстваме на пострадалите... определено... дали сме ангажирани от такъв огнено-кървав спектакъл... също определено...

тук всички знаят руски.

Защо бе модераторче триеш написаното от мен? Има ли една лоша дума в написаното? Или за теб е лошо да се отдаде почит на един достоен човек? Засрами се!

Чувайте Дядо ви поп, Чада мои: Днес ни напусна един добър Човек! Един свестен и стойностен Човек! Един от достоен Човек! Един от скромните и велики герои на нашето съвремие! Желю Желев. Човек, без който нашето съществуване щеше да бъде друго. Човек с главна буква! Да забравим дребните ежби помежду си и да сведем глави в знак на почит! Бог да го прости!

BЪPKOЛAKЪT

М-да... за умрелите се говори само хубаво или нищо... Аз предпочитам да не казвам нищо...

защото си хамерски дезинформатор - помия

Мамка ви сатанисти!Бог забавя,но не забравя!

Представителите на ДНР и ЛНР вече заявиха, че ще прекратят военните действия само в случай че Киев свали икономическата блокада на Донбас. През изминалото денонощие имаше ожесточени боеве недалеч от Донбас в Углегорск и Дебалцево. На 30 януари сутринта армията на Новорусия фактически затвори котела, в който, по най-скромни изчисления, са се озовали около 8 000 украински военни. Че всичко върви към поредното обкръжение и разгром на украинските въоръжени сили, стан ясно още преди няколко дена. Затова, очевидно, президентът Порошенко и побърза да призове за нова среща на контактната група за Украйна. Само че сега вече позицията на ДНР и ЛНР ще много по-сурова. Прекратяването на огъня и извеждането на войските са важните въпроси. Но за това ще стане дума, едва след като Киев свали икономическата блокада на Донбас, - заяви в навечерието на срещата в Минск ръководителят на самопровъзгласилата се Луганска народна република Игор Плотницки. Засега като че ли Киев няма намерение да се успокои. Тези дни стана ясно, че Украйна е искала допълнителна военна помощ от страните-членки на НАТО във връзка с влошаването на ситуацията в източната част на страната. Междувременно най-старите партньори на Киев продължават да разиграват все същия спектакъл: Вашингтон натиска Брюксел да натиска Русия. И не забеляза, че украинските власти отдавна прекрачиха всички международни норми. По време на посещението му в Рига ръководителят на държавния департамент на САЩ бе попитан: какво могат да предприемат САЩ, за да помогнат за прекратяването на бойните действия в Украйна? Последва твърде оригинален отговор: според Джон Кери Вашингтон води преговори непосредствено с Русия. И Русия знае какво тя може да направи. По същество това е още един опит Москва да бъде представена като страна на конфликта. . Днес на всички е ясно, че обединените сили на Новорусия, както сега я наричат, е напълно самодостатъчен и достоен противник.

не е затварян. В същата зона са унищожени 30 руски танка.

е без дъно.. При Дебалцево е унищожена ротата с колоритното название "Хулиган".

Имам чувство за "дежа вю" и ще обясня защо.Преди няколко години при предишното управление на г-н Б.Б. у нас на свръх- кратко и секретно посещение беше кръвожадната г-жа Клинтън, която проведе на правителството кратка , стегната , но в замяна на това добре мотивирана строева подготовка и от това последва един доста занимателен акт.Правителството изчака, от кумова срама 3 седмици и гръмогласно обяви ,край на проекта "Белене".През лятото,при предишното правителство пак на посещение в колонията България беше някаква групичка колониални чиновници и тогава пак след един "delay" от няколко дни бодро представихме ултиматум на Русия за Ю.П., от който се разбираше ,че за нея е по-добре да се откаже.Сега същото -съфамилника на Джим Кери отново е поставил пред г-н примиера искане за добив на шистов газ от "Шеврон"и нашичкия хъката -мъката нещо му е обещал.От тук следва сбогом красива Добруджа ,сбогом чиста земя добре дошли отрови и заболявания.А след това всички си го знаете или най-малко се досещате.Ама и аз чудя защо пък Щата Ню Йорк взе ,че забрани добива на шистов газ на негова територия-сигурно са много прости да "изтърват" такъв келепир

Голям зор да се посочи враг, да се дрънка оръжие, да се насъскват хората един срещу друг, да се сатанизира някой....за чий интерес? Кукловодите в момента са на запад, горките западняци са в транс и не разбират какво правятт "елитите" им, но елитите са трезви и нямат оправдание. Ще има разплата. Има една смърт, а после Съд! Няма да го избегнете!

Некой си мужик Дугин призовал да се интегрира Австрия в евразийския съюз. Кукловод та дрънка.

да избегнете френските танкове на път за Украйна и Полша.

Какви "сепаратисти" , какви "терористи" ?Това са антифашистки въстаници !Много тъпа е позицията на ЕС и САЩ !Причината е че те доведоха на власт един фашистки режим и то с преврат и убийства!И сега продължават да закрилят своите кучета , нищо че излязоха най-долни фашаги!Но за грешките се плаща скъпо!

"Моторола" са заснети в слъсъци в Харков в 2014.. Майданци се пишат..

Русский мир означава ВОЙНА, РАЗРУШЕНИЕ, НАСИЛИЕ, ОКУПАЦИЯ и КРАЖБА НА ЗЕМЯ С ИЗТРЕБЕНО И ИЗГОНЕНО НАСЕЛЕНИЕ. Чингиз хан = ВВ П

кой снощи пискаше за ново примирие, а днес се крие и отново е наредил да убиват с артилерия мирното население? Най-накрая знаеш ли какво ще го сполети Парасенко? В Тубата има видео, казва се - Пленные укропы поют Гимн СССР, само, че той няма да се размине само с това като певческия хор от клипчето.

на Луганск е бомбардирана с кръстерни бомби..Знае се кой има такива.

Дами и Господа -модератори .Вие или сте безпристастни, или сте много страстни)) гледайте си съвестно работата, без значение в каква валута ви плащат)) ДОЛАРИ,ЛТРИ МАРКИ - ОСТАНАХА В 90 -те)) бъдете коректни)()()()

мангал не ставаш за провркатомного си тъпр

След години в Историята ще пише: "По времето на цар Владимир, Русия се увеличи и като население и като територия, успявайки да противостои на англосаксонските племена, които както и в Америка са търсили нови богатства". Това е положението. Пък вие си лайте - брояча на постовете е безкраен Впрочем, подобно нещо е правил и нашия Симеон Велики с ромеи и византийци, та сега улици кръщаваме на него!!!

E ако си беше чел уроците по история, както се полага, сега щеше да знаеш, че след големите успехи на Цар Симеон, България е била толкова обезкървена, че не успява никога да се възстанови и скоро след това ромеите я завладяват. И сега гърци къщават улиците си на Базил Българоубиеца. България губи независимост за няколко века и никога след това не достига и половината като размер и влияние на онова, което предците на Симеон създадоха!

Шило

Значи "Златният век" е бил кофти период. Така излиза.

При Самуил България е още по _ голяма по територия . ,,Оня прочут Самуил,,

Ще го запомнят като Хитлер в цял свят!! Това е!!! И още, играта не е свършила!! Русия не е в цъфтящо състояние?? И не се оправя!!

разпадне бе? Докога ще чакаме?

Лукашенко директно казал на руснаците, че техният свят не го засяга.

Айде бе, ко стаа с рублата? Нали се беше СРИНАЛА, СКАПАЛА, ПАДНАЛА, ГРОХНАЛА, нали имаше криза??? Нали щеше да стаа 300 за 1 бе, говеда???? Ко стаа бе??

Единствено което остава на Путин да води пропаганда на измисления враг и руския народ да се почувства ГЕРОИЧНО като обсадата на Ленинград..ха..ха...Това е картинката .Руския народ търси величието на Русия като рови кошовете за храна и го намира на дъното..ха..ха

Така де, братушките от 40 дена не са яли, а според ройтерц и дойче зеле - от 80! :) :)

Това явление "сриване курса на рублата" започна да придобива нови измерения ,след като тези дни се разбра,че руското правителство е изкупило обратно от западни юридически лица и фирми,обезценили си акции в руската нефтогазова промишленост на стойност над 20 млрд.$ и след изкупуването акциите са възстановили стойността си.По тези акции се начисляват дивиденти ,които сега ще останат в руския бюджет.Та съмнението е,че самото руско правителство е участвало активно във срива на рублата ,за да може да си върне 100%-ия контрол върху някои нефтогазови компании.

жо байгън байгъняса да чака газ от укрите, пък мърморкел седи и чака. Ма тоя дриплю поне има интерес, пък нашите диванетъ се насират по сайтовете за Бог да прости....

Я руските терористи да кажат колко миномета 85 мм са раздали на бандите ??? И знаят ли къде е всеки миномет?? И дали недоволни главатари на банди не си правят каквото искат?? И дали те не убиват невинните граждани?? Колко главатари бяха убити от ЛНР и ДНР за неподчинение?? И дали някой не си отмъщава?? Избиха ги руските специални части!! И колко пъти бандите се стреляха помежду си или с руските военни!! колко пъти имаше приятелски огън??

Абе, ти що не се гръмнеш? Кой какво на кого раздал, кой на кого отмъстил - ТИ НЕ ЗНАЕШ.

Знам аз!! Защото съм чел и знам кой кого е оправил!! Затова го пиша!!

Мога да ти отговоря веднага със 100% точност - 0 броя. Рашките нямат 85мм миномети Имат 82мм. Учите матчасти ребята, за да не си пъхате взривателите в ректума.

Щурав, много си ходил във военно-историческия музей. Само танкове и войници са ти в глават. И метрото като видиш "Сделано в СССР" сигурно ти се иска да скочиш в движение. Вече имаш параноя от руска техника. Вариант 1: Терминал две и шоп в КРАВАРИЯ. Там танковете и военните са "както не токие" Вариант 2: Отиваш при специалист, пиеш предписаните медикаменти и провеждаш РЕГРЕСИЯ да не би проблема да ти е от предишен живот. Вариант 3: Почваш с добрата стара хипноза. Повтаряш си аз не съм глупав, аз не съм глупав.. Може да подейства! УСПЕХ!

Слушай сега.Аз не съм ти проблема че се имаш за руски крепостен селянин-РОБ "Сделано в СССР"! Аз съм свободен човек.Няма да ме обидиш ако целиш това.Човек се обижда от истината..ха..ха.И с тия хапчета стана банален.Когато си в умствена безизходица само на рецепти го избиваш..ха..ха Слаб 2 ще има от руското посолство....ха..ха..ха

Като сте свободен човек защо сте принуден да си изкарвате парите по този недостоен начин? Не за за вас, но за мен има срами работи.

"В Донецке была задержана ДРГ противника. 3 человека с минометом обстреливали город, передвигались на машине. Все трое, граждане РФ 2 из Краснодара, 1 из Краснодарского края", говорится в сообщении.

ДНР без да иска са заловили диверсантките на ГРУ!!

И КАЗАХА ТОВА НА СВЕТА - ТАЛИ ТЪПАК

Защо е ЗЪЛ, еми защото крие истината и работи за НЕбългарска кауза. Това се доказва от неговите хора: 1:Началник Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна Виктор Муженко призна, че в бойните действия в източна Украйна не участват редовни части на руската армия. Той направи това заявление на брифинг в Киев. В същото време Муженко каза, че Генералният щаб разполага с информация за участието в боевете на отделни граждани на Руската Федерация и военни на руската армия. На 21 януари президентът на Украйна Петро Порошенко на Световния икономически форум в Давос заяви, че в източна Украйна се намирали над 9000 руски военни, поддържащи опълченците. 2:Впрочем, още през септември 2014 г. ръководителят на ОССЕ Ламберто Заниер заяви, че в Украйна няма руски военни подразделения. По този начин той разсея създавания толкова старателно мит на Украйна и САЩ, че в Донбас воюва редовна руска армия.

А не казаната цяла истина си е лъжа! Е как забрави най важното" участват солдати в отпуск", ...аз бих добавил" С танкове и оръдия"!

Шило

Щерев, малък си, не си бил в БА, но има доста хора, които са отбивали редовна военна служба. Ако част от тях, отидат да се бият на нечия страна, това значи ли, че българската армия участва? Питам, защото те са от резерва. Зачислени са към военните окръжия.

КАКВО ЛЪЖЕШ БЕ ХАМЕРСКА ПОМИЯ

Шило

И още нещо, не забравяй, че много украински граждани имат роднини в Русия и обратно. Дали пък водещият мотив не е някаква защита за роднините им в Донецк? Не са така елементарни нещата като в компютърна игра, Щерев, не са.

А ТИ С КАКВО ИСКАШ ДА СЕ БИЯТ - СЪС СОПИ ЛИ ? УКРАИНЦИТЕ ДА НЕ СА ОТИШЛИ ЕЙ ТАКА ДА ГИ КАНДЪРДИСВАТ ДА СЕ ОТКАЖАТ ДА СИ ЗАЩИТАВАТ КЪЩИТЕ И СЕМЕЙСТВАТА . ЩО НЕ РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ ТИЯ НЕ ИСКАТ МАЙДАНСКА ДЕМОКРАЦИЯ.

Разпадането на Р.Ф. на части ще е изключително болезнено.С агресията си в Украйна",несменяемият" иска да покаже на останалите в митн.съюз /ако има още такива/ какво ги чака ако не слугуват на русия!!Но идва видов ден!!

Шило

Разлика между РФ, Митнически съюз и БРИКС, правите ли?

Моля!!! Да не би да съм пропуснал някакъв договор между тези страни.? За вътрешна употреба у вас в москва това може и да минава!

Терориста Плотницки иска Украйна да ги издържа!!!! Чак след това щяло да има преговори!! Затова биват убивани хора в Донецк. Терористите и Путлер оказват натиск вурху Украйна и цивилизованият звят!!

Шило

Иска да бъдат издържани хората, които живеят в тези райони. Иска пенсионерите, които са работили за Украйна да си получават пенсиите. Иска хората, които са си плащали осигуровките да получават медицинско обслужване. Това иска. Ако пък твърдите, че хората, които живеят там и са работили за Украйна не го заслужават, значи наистина войната е между украински граждани, разделени по признак произход

Като искат Русия и тя направи всичко това , тази война ,нека тя ги издържа!! Украинците им писна да издържа донбаските тъпири!! да се оправят сами!

"При удара срещу Дома на културата са раздавани хуманитарни помощи." Най-лошото е, че България със своята политика стана част, от това.

Атака или по-известна като Юруш е партията, която сее омраза и ненавист между руснаци и българи! Болен е в ролята на клюкарка-сплетница и се стреми да скара руския и българския народи

Мисля, юе омраза сеят тези които се опитват да заработват, от този конфликт. Не мисля, че който и да е ще бъде толерантен към хората оправдаващи избиването на сънародниците му. Рано или късно България ще трябва да си плати за политиката на демагогия. Тоест ще плаща народа както винаги.

Между другото гледам в тоя Трибюн в Шикарпур има днес убити от експлозия 61 човека и ранени 50, а в Дирника нищо не се споменава... ама не ревете за двойни стандарти!!

Атакуват ти главата!

Ха ха, много смешно!

Това съобщение на товарища не мога да го намеря другъде освен в русофили!

А, дано ни закарат безплатно до Покрайната!? Едни ще поемат на Изток, други - на Запад!?!?

Обади се в руското посолство , ще ти уредят транспорт, както и на другите терористи!

Ходете на психиатри, психолози, бе хора русофили, лекувайте си душевното състояние, параноята, лудостта! Опасни сте за себе си, близките си и обществото! Толкоз лудост излята като под тая статия нийде няма по света!

Слушайте човека, който вече се е лекувал...многократно!?

така ли мислят дебилите?

Предлагам мобилизация на всички мъже и жени от 8 до 108г и да се изпратят да се бият в помощ на американския гражданин Порошенко.Това да не се отнася само за представителите на умната ни политическа класа и децата им

Сега разбрах защо разни Щурчовци, Бегейци и Цветни така извратено възприемат нещата в ДНР и ЛНР. Защото не са написали ДЕКЛАРАЦИЯ НА НЕЗАВИСИМОСТТА (както САЩ преди 200г.) Всичко останало БЕЗ ДЕКЛАРАЦИЯ за тях е тероризъм и агресия. Друго си е БАЩИЦИТЕ да напишат ДЕКЛАРАЦИЯ НА НЕЗАВИСИМОСТТА и ХОП всичко ще бъде ОК. Много са глупави тез опълченци да не се сетят да напишат една декларация АМИ ПРАВЯТ РЕФЕРЕНДУМИ. БРЕ БРЕ, бре........

Както справедливо казват някои САЩ ще водят войната с Русия до последния украинец.Обаче ако се вгледаме внимателно в досегашните резултати от войната,няма да и трудно да разберем,че това няма да е достатъчно за американците.Те са вложили досега няколко десетки милиарди долара/може би надхвърлят вече 100 млрд/,а резултатът е плачевен-парите са загубени,а Украйна е в много по-лоша позиция спрямо Русия отпреди войната.Освен това е еврото е пред крах,а заедно с еврото може да си отиде и ЕС./Тук някои може за успокоение да си приказват колкото искат за икономическия крах на Русия,но все пак трябва да знаят ,че са далече от действителността/Поради това САЩ със сигурност ще се опитат да разширят територията на конфликта,което означава,че войната е неизбежна и ние ще бъдем въвлечени в нея под някаква форма.Честито на русофобите -успяха да въвлекат България в пожара,сега остава да видим и какви страхливци и подлеци са-убеден съм,че като стане напечено ,те първи ще избягат!

Психично болен! Иди на лекар лекувай си параноята! Никой няма да ти нападне тъпата Русия. Като фалира сама ще си продава за жълти стотинки ресурсите без да има нужда някой да я завладява, а вниманието на великите руски бойци ще бъде съсредоточено да се опитва да я държи за шевовете да не се разпаде за пореден път!

По вероятно е американците да са финасирали Путин за агресията и инвазията над държавите: Канада(на север),Япония(островите),Дегестан,Армения,Приднестровието,Чечня,Грузия и сега Украйна....кой ли е наред?

Щерев, само в твоята болна глава е пълно с руски войници и руски танкове, досега не съм видял нито един руски войник и руски танк в Украйна

Сега ЕС защо мълчи?

Ще мълчи.Какво правят руснаци в Украйна..

Те там си живеят бе, Щерев ! Ти не разбра ли досега !

Атеизма сваля бързо и ефективно моралният стандарт на хората в обществото. Затова е спонсориран от клептократите и промотиран чрез мита за еволюцията, поддържан от псевдонауката. Едно консуматорска материалистично общество може лесно да се контролира чрез парите и култивираната алчност и хедонизъм. Там където атеизма се прилагат религии на подчинението. Защото християнството значи отговорно отношение към себе си и ближният, дух на сътрудничество и взаимопомощ. Свободен избор и свободна съвест. За християните единственият авторите е Твореца и единственият закон е божият закон и божиите принципи. Такова общество не може робува и да толерира беззаконието и тези които искат да трупат материални блага и власт чрез беззаконие. Този е конфликт между божиите хора и безбожниците, способни на всякакви низости.

Бла, бла! Аз съм атеист и ти гаратнирам, че съм лъгал, крал, убивал по-малко от средностатистическия поп! Я зарежи компютъра и всички модерни придобивки от науката и бягай да живееш в манастир по християнски - ще ринеш с дървено рало (макар и това да е техника), и ще носиш вода с кофи от реката! Аман от глупости!

че си атеист. Българската дума за атеист е безбожник.

Ето как Запада решава проблемите по-мирен път: "България се готви да приеме на своя територия американска военна техника. За това, че въпросът е решен, стана ясно от съобщението на Главнокомандващия сухопътните сили на САЩ в Европа, генерал Бен Ходжис. Той заяви, че в най-близките дни, най-вероятно в началото на февруари, в шест страни от Източна Европа, в това число и в България, ще пристигнат американски военни с цел да определят място на разполагане на американските танкове и друга бронирана техника. Натовските планове обхващат също така и Прибалтика. БЪЛГАРИ вижте и проумейте най-накрая, че САЩ ще ни използват като плацдарм и пушечно месо за СВОИТЕ интереси. САЩ изобщо не им пука за просперитета на България. СЪБУДИ СЕ НАРОДЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!

А аз дали ще мога да мина от рускини на ...хамериканки???!

Arkadiy Andreev

Ти никога не можеш да минеш никъде.Ти може да бъдеш само минаван.Тарикат с галоши.

Днес има над 7 убити жители в Дебалцево!!! ДИР защо не пишете за това? Защо не се допуска ОССЕ да огледа мястото на обстрела в Донецк?? Защото ще види че вината е на руснаците и че е стреляно с миномет от града?? А то друго няма какво да е? Ако са ракети пак ще личи от къде са дошли!! Защо не се разследва?? Какво крият руските терористи??

Така възприемаш нещата защото си някакъв мутант. Т.е. очите ти са на тила, мозъка ти е в долната част на гърба и затова бъркаш посоките Север-Юг, Изток-Запад. Ако искаш да почнем да ти събираме пари за операция. Българите сме милосърдни!

Ами да отидат "така наречените журналисти" в "така наречените републики" на фронтовата линия и да гледат кой стреля. Ако ги е страх, че ще загинат от обстрела на украинската армия - както се случи на мнозина ("Аз съм журналист в Източна Украйна") - да идат в Донецк. Да идат в болниците и да видят колко бабички, жени и деца сепаратисти търсят (или вече не им трябва) помощ. Да ги питат какво се е случило. И да ни предадат думите им - не да ни ги преразкажат. Не може една армия да използва "високоточни" оръжия отпреди 30 години и да очаква да няма "странични жертви". Просто трябва там на фронтовата линия да идат ръководителите на враждуващите страни (а не някакви треторазредни представители без пълномощия) и да си говорят а не да стрелят.

крайно време е братчетата да заровят фашистката измет

Изметта от Русия нали???

Кремъл имаш в предвид,НАЛИ?

На 30 януари в Минск трябваше да се състои среща на представители на Украйна, Русия, ДНР и ЛНР. За пореден път тя беше провалена от Киев, който не изпрати представител на срещата. Това говори, че украинските власти под натиска на Вашингтон поставят акцент на продължаване на военните действия в източната част на страната. На 9 януари 2015 година министерският съвет гласува промени в Закона за отбраната и въоръжените сили на България, създаващи правна възможност, международна организация на територията на страната да се комплектува с наши военнослужещи и цивилен състав. Като пример за такава организация беше посочен Центърът за изследване, изграждане и усъвършенстване на способностите на НАТО за управление на кризи. След това последва историята с повиквателните, която министерството на отбраната на България обясни с приказки като за детска градина. В България вече има военновъздушни тренировъчни американски бази, които бързо могат да бъдат превърнати в действащи, ще бъде създаден команден център на НАТО, български военни ще могат да участват във формирования на алианса - т.е. силите за бързо реагиране. България почти се е превърнала в плацдарм за военни удари на НАТО. ИСКАМЕ ЛИ ТОВА!!!!!!!!!!!!

ДНР и ЛНР-това не са страна в конфликта , а преименуване на руската армия! И никъде няма такива републики на картата на света.

много ти здраве от косово, аркадаш!

Трябваше по-ясно да се оповести, че ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ КИЕВ НЕ Е ДОШЛА В МИСК. Нали Порошенко ни надува главата, че е за мирно разрешаване. Но НЕ СЕ ЯВЯВА КИЕВСКАТА СТРАНА. И някак случайна все преди мирни срещи става някаква кръвопролтие сред мирните граждани. Е ТОВА Е ЛИЦЕМЕРНОТО ПОВЕДЕНИЕ на васална Украйна, ЕС, САЩ и НАТО. Сега и Хамериканска военна техника ще бъде разположена в България. Обявено е официално от Хамерикански военоначалник!

"Мосийчук и бойцы Азова" и вижте ТРЕТАТА СТРАНА В КОНФЛИКТА. За която Порошенко, Турчинов и Яценюк си признаха, че НЕ МОГАТ ДА КОМАНДВАТ... На всичко отгоре - НЕ ГИ МОБИЛИЗИРАТ.. Вижте ги хубавците от батальоните на ДЕСЕН СЕКТОР. Това е единия от вождовете - "народен" представител в Радата. За другия депутат - ЯРОШ и раняването му в боевете в Донбас си потърсете сами...

Бившата независима държава Украйна сега колония на САЩ, води гражданска война с населението си, което не е съгласно с това. Ще видим кой ще победи колонизатора или хората.

"населението си, " си са отпускари с танкове от РФ и Путлер тези земи после присъединява към руските колонизатори.

Пак си добарал клавиатурката ...след вечерята?! Пийни и хапчетата!!

ПО леко с лъжите поне от кумова срама. Накрая няма да знаете кой сте и от душата ще остане пепел. Вероятно сте атеист, но все пак ако се окаже че вярвате в илюзии, може изненадващо да преживеете душевен катарзис. Струва ми се че приоритетите ви са сбъркани.

"населението си" са жени и деца с украински паспорти които умират всеки ден по улиците и в домовете си, бомбардирани от други военни също с украински паспорти. В украйна се води най-грозната гражданска война, в която украинската армия избива собствения си народ в гъстонаселените райони на собствените си градове

Някой може ли да каже защо се пръкнаха ДНР и ЛНР?!!? Какво точно искат, за какво се борят?!?!

Независимост.

самоопределение. Нали така се казваше по евроатлантически?

Искат да говорят и пишат на родния си език, а не на измислен.

... цигански руски!?...

путеф ще отговаря на този въпрос. Но всичко е заради това, че Украйна избра цивилизования път на развитие, европейския, а малкият мук усеща, че губи почва, че рашките с тази политика остават самички, изолирани от целия свят и единствено Северна Корея им е приятел...

..а при тебе всички са зад задника ти!.....

Майоре, както винаги се опитваш да предлагаш пошло и простовато оригиналничене.Със съжаление трябва да ти споделя, че си само простоват и пошъл.За да станеш оригинален, много, ама много трябва да работиш.Сега по същество-ДНР и ЛНР не съществуваха, докато група демократи не изпратиха хора да арестуват лидерите им, а впоследствие да атакуват градовете Донецк и Луганск.Приятелю, за разлика от нас хората по тези географски ширини не се колебаят да вземат оръжие с цел защита на правата и свободите си такива, каквито ги виждат.Не се съгласиха с централната киевска власт,гласуваха на референдум и готово.Киев им изпрати една бригада ВДВ, но тя мина на страната на отцепниците.Затова изпратиха войници от Западна Украйна и, започна се.

а малкият мук няма нищо общо, нали? В русия е, в русия е...

"по тези географски ширини не се колебаят да вземат оръжие с цел защита на правата и свободите"-ти от шумкарите-мародери ли си или от движението права и свободи?

Питай си военното разузнаване,бе майоре!!

Ха-ха, Вижда се, че никой не може да каже защо е тази война и това за пореден път доказва, че няма основателна причина за възникването на тези "републики". С други думи, всичко беше раздухано изкуствено. Да видим историята: - Според проучване на Международния Институт по социология в Киев. проведено в Донецка област в началото на Февруари 2014, 33.2% от населението са изразили увереност, че Украйна и Русия ще се обединят. - Според друго проучване на Института за социални проучвания и анализи, 66% от жителите на Донецка област, вярват в Обединена Украйна, 4.7% подкрепят сепаратизма и 18.2% поддържат присъединяване към Русия. - Второ проучване, проведено на 26-29 Март, показва, че 77% осъждат въоръженото завладяване на административни сгради от проруските сепаратисти, а 16% го подкрепят. - Проучване на Киевския Институт по социология от 8-16 Април, показва, че 72% от жителите на Донецка област не одобряват въоръженото завладяване на административните сгради от проруските сепаратисти и 18.1% го подкрепят. С други думи - тези т.нар. републики нямат обществена подкрепа и не изразяват желанията на мнозинството, а на една малка група, която с оръжие, силово им налага своите и руските интереси. Как се развиха нещата: - На 6 Април 2014 около 2000 проруски демонстранти издигат искане за повторение в Донецк на Кримския сценарии и провеждане на референдум за независимост на Донецка област. След митинга, около 200 души завземат насила сградата на местната администрация. Те искат да се проведе извънредна сесия и да се приеме незабавно решение за референдум. По-късно тя се провежда от името на местните законодатели, но тя не е била проведена от упълномощени делегати. - На 6 Април, лидерите на сепаратистите, окупирали административната сграда и настояващи за референдум, обявяват, че на 11 Май ще се състои референдум, на който ще се реши Донецка област да се присъедини към Русия. Обявяват независимост и отправят призив към Путин и да изпрати руски военни за опазване на мира. Ето така се роди ДНР - без подкрепа от населениет, без мандат от никого, с насилственото завземане на сградата на местната власт и една фалшива сесия, която трябваше да придаде легитимност на всичко. След това започнаха да пристигат наемници и руски отпускари, които днес се наричат опълченци. Подобна беше историята и в Луганск...

Украински диверсанти са обстреляли с мини опашка пенсионери и инвалиди-около 400 души, чакащи за хуманитарна помощ и един тролейбус.!2 убити и много ранени.Това е пак Гьобелсова пропаганда, нали? Или не....-това са европейски демократични ценности!!!

Тези неща не се виждат от ЕС. Оперира ни са и им е присаден двоен стандарт и носят очила.

чудно ми е, защо подобни неща се случват все с държави граничещи с русия и искащи самостоятелно развитие, без руска намеса??? Защо примерно между Белгия и Холандия няма подобни инциденти, а? Защо между Австрия и Италия няма подобно нещо? Дори в Шотландия имаше дебати, дискусии и референдум за или против отделяна, ама защо и една пушка не грмна, а? Все около руснаците стават подобни неща, или бъркам?

Ако и това не разбираш значи си пълен глупак.Случайно не забелязваш ли, че САЩ се стараят да обкръжат Русия от всички страни, а тя се дърпа?

link/watch?v=Fs1BsfWMmpA&x-yt-ts=1422503916&x-yt-cl=85027636

на мястото на link ->youtube