Дясната ”Независими гърци” влиза в коалиция със СИРИЗА

"Гърция има правителство", обяви лидерът на "Независими гърци" (АНЕЛ) Панос Каменос след среща с ръководителя на СИРИЗА Алексис Ципрас.

Обратно в новината

Коментари - Дясната ”Независими гърци” влиза в коалиция със СИРИЗА | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

в които не е вилняла комунистическата идея наяве, дясно и ляво са тотално объркани. И представа си нямат за какво става дума.

ви върза , че е дясна..Абе вие още малко и ще вървете член 1-ви и лозунга "Леви и десни от цел свят съвокуплявайте се". То бива заблуди, но сме 21 век..

Но трябва да се признае, че приликата на съешаването на пес в лицето серж-хохегеров с атака варадерова е просто поразително. Да видим до какви поразии може да доведе поредното порочно съешение. Обещаха да се справят сами - нека да видим как ще го постигнат - "гордите".

Това е поредното доказателство, че на практика лявото и дясното не са две различни посоки, а един завършен кръг. Там, където е най-крайното на лявото е началото на най-дясното. С такива "теоретици" на "справедливостта не може да се спори. Още по-малко да се преговаря, защото те винаги стоят с "тежестта" на заплахите и пустословието в позицията на изнудвача. Разликата между тях и психопатите от идил е тази, че те все още не са започнали да режат главите на онез, които откровено им плащат масрафа.

Лев педал с дясна к*рва.

За тех гововрим, нали ?

Тия ваучери и купони дето ги планират да ги раздават на гърците ми напомнат за моето пребиваване в Куба пред десет години. Там им раздаваха купони зо по два банана на човек на ден и тия чакаха с часове на опашка да си ги получат, а на половин час път от Хавана можеше да си набереш колкото искаш. В тия топлите страни хората са си мързеливи.

Всеки може, като увеличи приходите, да увеличи разходите. Този човек прави чудеса - при намалени приходи, като отменя имуществените данъци, ще увеличи драстично разходите, като скъсват с политиката на ограничения. И ние си имаме политици от този ранг, като Барека, Волен, но не ги подкрепихме!

Европа да зареже Гърция вече те са добре

Меркел мари, тресът ли ти се гащите дали Гърция ще върне дълга й?!

Да не връщаш държавните заеми, да взимаш парите на богатите за да ги раздаваш на бедните и пенсионерите винаги и навсякъде води до едно - тотална бедност и бесене на несъгласните. Примери бол - болшевишка Русия, Северна Корея, Кампучия и пр.

Нещо против имаш да се взема от парите на богатите и да се раздават на бедните ли, Лумпи?!

Един ден като ти вземат твоята къща да я дадат на някой мързелив беден циганин си спомни кокво си си пожелавал.

А ти не си ли против! В страна, в която се взимат парите на богатите, ще има ли богати!

Който произвежда и изкарва 180 трябва да получава 180. Та на калпавите все ви е виновен някой, ЕК, МВФ, сорос, времето, извънземните и т.н.

когато БСП дойде на власт!

Живко Георгиев: Победата на Сириза е голям шамар по традиционния гръцки политически елит и по евробюрокрацията

Гледам минималните заплати и пенсии в Гърция и просто ми се къса сърцето : ))))) Ако съседите са в криза и преживяват драматичен спад в стандарта , то ние май отдавна сме в отвъдното ...... Всеки получава това , за което е готов да се бори . По-тихо , гърци , да не събудите Българите !

Защо правите такива сравнения не спирам да се чудя?!да,винаги е било зле в България,но в Гърция има друг стандарт,други цени!

Първо : в България не винаги не винаги е било зле . Второ : разлика в цените е 10-15% и в двете посоки .

След Путин, Орбан , Ципрас е третия премиер който откопчва държавата си от ноктите на орела. А нашия ББ е легнал по гръб и лиже послушно подметките на Обама и Джон Кери.

На спечелилите - честито. Поздравявам гърците с песента на С.Слепаков "Дебиль".

Много заспало, другари, тролете с повечко плам!

Ревете ранобудни отрепки ,но когато фактите говорят дори черен ВАНЧО си гледа теменужките , нали така.

Ципрас на бълргарски се превеждало Орешарски.

не сте в състояние да направите. По точно Сидеров, Люпен, Олан, Иглесияс......

не Олан а Орбан-Унгария.

Сигурно е едно: Докато комуноидите на Гърция са на власт, стачки няма да има. Няма как, да протестираш срещу този, когото си избрал да те управлява!

Само 10 министъра! Браво! Мамка им на държавните служители и техните ръководители!

Само леко да те открехна - министрите НЕ СА държавни служители....

Броят на министрите определя броя на държавните служители!

Радвам се за гърците. Процесът на отърсване от банковото робство ЕТО ТИ МАЛКО ЩЕ МИ ВЪРНЕШ МНОГО няма да е никак лесен. Ще е болезнен процес. Но нямам как. Имаш ли тумор задължително е и операция, а тя боли. На първо време да си върнат и драхмата, не е нужно на една суверенна държава някой хитър евреин зад частна банка да им печата ланшна шума без покритие.

Гърция има около 6 000 острова ,към 300 са населени ... Ще продава ли острови?

Грях ми на душата, ама като го гледам тоя на снимката ми се струва, че акълът му е точно толкова колкото и на нашия Бареков, те. минималното възможно. Погледнете го и се уверете.

Големият проблем с тъпите копелета е в това, че са твърде тъпи, за да могат да повярват, че съществува възможност да си умен.

Властта е опиат за мъжете, десакрализирали своята мъжественост и потърсили изгубения си сексуален център извън полето на своето Аз. Проектирането на нагона върху света извън теб е най-лесният начин да избегнеш тъмните пропасти в своите неосветени вътрешни лабиринти. Все пак, за да скочиш в последните, се изисква наличието на елементарна авторефлексия, която е все по-голям лукс и основен дефицит по пътя към властта.

Този Ципрас е голям майтапчия! Германия бе основният им донор да не фалира Гърция, а сега комундето било против политиката която води Меркел. Като си има предвид, че немците са оперирани от чувство за хумор, ясно е защо тази откачалка ги прави за смях!

Гърците са голяма работа - още не са изминали 24 часа от изборите, говори се за 99% обработени гласове от гласувалите, обаче Ципрас вече е положил клетва за премиер?!

Странно "абсолютно мнозинство" ама друг път - според мен 149 депутата + 2 правят обикновено мнозинство, а евентуално 200 депутата представляват квалифицирано мнозинство.....! Не знам кой ги дава тези свалификации....!

мнозинство обикновенно трябва само за замяна на конституция, обявление на война и др такива. А за управление не ти трябва такова.

Дългът на гърция е 175% от БВП. По този показател Италия,Португалия,Испания, Ирландия не са кой-знай колко по-добре. Въпреки гръмките приказки изглежда, че предоговарянето на гръцкия дълг е неизбежно. За да направят нещата така, че да не се набива в очите на горепосочените държави, които с цената на жестоки икономии закрепиха засега положението, Меркел ще разсрочи дълга им във времето и по този начин хем Гърция няма да плаща- хем другите няма да ревнат и те за опрощаване на техните задължения. Някои тук се опитват да оправдаят гърците! Не мисля, че е справедливо цял един народ да яде и пие 30 години наред на кредит, а останалите накрая да плащат сметката- това изглежда е демокрация по елински. Кабинетът Борисов-1 преди 3 години беше обещал да помогне финансово на "братския гръцки народ"- този път мисля, че ще бъдат още по-последователни и първи ше се отчетат за запълването на ненаситната финасова "черна дупка"-Гърция!

Преди малко ЕЦБ заяви, че никакво опрощаване няма да има, както и разсрочване! На гръцките номера никой няма да се върже повече!

Както вече писах- няма директно да опростят дълга, но ще намалят лихвите и ще разсрочат изплащането за следващите 300 години, което си е равносилно на опростяване, защото като мине някоя година и поутихнат нещата дългът тихомълком ще се отпише.

Не разбирам, защо САЩ могат да живеят всички на кредит, да не връщат заеми и да печатат пари без покритие, а гърците да не могат!

Разликата е , че САЩ могат да печатат долари, а гърците не могат да печатат евробанкноти. Ако излезнат от еврозоната могат да си печатат драхми на корем, но инфлацията ще е на следвоенни равнища- хиляди проценти!

След няколко години на сериозни съкращения и икономии е естествено да бъдат сменени политиците. Победата на СИРИЗА не е изненадваща - това си е естествен демократичен процес. Ако тяхната политика не доведе до благоденстивие ще ги сменят на следващите избори. Гърция не иска да напуска ЕС, нито дори еврозоната, нито този път се коментира напускане на НАТО, нито се коментира, че идва комунизма и се забранява частната собственост, нито пък са тръгнали да нападат други държави. Ще опитат да се спарвят с леви методи, защото не са доволни от десните. Това му е хубавото на демокрацията - Държавата не изпада във вакуум след сгромолясването на диктатора, а продължава да функционира.

Панос на фигура ми напомня един наш политик, дано не е и той толкова алчен, ама свети му погледът, та не знам...

Ако има информация кога ще се изчерпят наличните евро,бихме могли да определим колко ще изкара този като премиер..Освен,ако не се примоли за нови...Ама там вече...Не се знае..Ще дадат ли-няма ли?

Дано ги очаква нашата съдба. Да бягат в странствпо нашите деца. Да мрат от глад нашите отци. Да се кълнем във ценности едни. П.П. Дано да хване важните сега, защото нас метлата ни събра!

Гърция няма ли острови ,за продажба? Над 1600 острова имат ,...ама са СКРЪНдЗИ!

Левите отвяха статуквото! Да видим какво следва! Прогнозата - ново отписване на дълг от кредиторите. На първа стъпка поне 30-40 млрд,защото Ципрас иска 100млрд!

... пасок какви бяха?

Мани ,мани,...това са 300 МИЛИАРДА евро ???? Така ли лесно се връщат?

Гръцките комунета си мислят , че ако им бъде опростен дълга ще изградят Комунизма! Жалки червени въшки! А и от горе на това били против германската политика в ЕС. Нищо добро не ги очаква.

Ние, като сме за германската политика, цъфнахме и завързахме. Не плачете на чужд гроб, защото не знаете дали на главата му плачете или на х*я! И унгарците и гърците са по-умни от нас и не са толкова продажни...

Те хубаво се борят гърците ама сега да не се окажат комунисти - русофили и нато да вземе да ги бомби?

единствените русофили-комунисти, които Нато избомби, бяха сърбите, ама те дръпнаха дявола за опашката много силно със събитията в косово.

Ето сега, веке се наричам грък, нема да пипна да бачкам, 3000 евра заплатка, таверна ке си постоим, ке се печем на слънце, а ония от европата кеми дават парето под малиненото дртвце, от я съм измислил демокрацията...

Ура Сорос си има вече премиер.

Този да внимава, защото имаше един националист Хайдер в Австрия, който европейските държави хич не харесваха ... та тъкмо, когато беше основал нова партия набираща значителна подкрепа, му се случи загадъчна автомобилна катастрофа в която загина. Официалното обяснение беше - превишена скорост и повишени нива на алкохол в кръвта (уж се бил напил) ...

По твоята логика, Ципрас не е вече между живите.

Хайдер переше парите на Кадафи. Освен това беше с обратна резба.

И Дудука бе набрал скорост в България и той клетникът като теб се опасяваше НЯКОЙ да не го претрепе. А сега е в безопасност, благодарение на такива гласоподаватели като теб. Тази българска мнителност и олелия, че все НЯКОЙ друг му е виновен, нямат свършване!

Тука въшливо с платени червени е кафяви тролове. Ненормалници продажни.

КомунизЪМЪТ се завръща ...,не се ли вижда?

да, с Каменос на чело. Ужас!

За 2012 год. Гърция има БВП 250 млрд. $ , а България 50. Ама според някои гърците са мързеливи ,но ние сме много "работливи" Като намалиха пенсиите в Гърция от 1000 евра на 700 ,някои казаха горките гърци какво ще правят. За Коледа на най-бедните пенсионери в България има дадоха по 40лв. И Бойко каза:"Надявам се да ги похарчат ,а да не ги сложат по юрганите/ КАто ,че ли има какво да се слага. Така,че явно човек трябва да е с много сбъркани възгледи за да твърди ,че гърците са зле,а ние добре. Просто те не искат да се ограничават и диктуването на условия от вън го приемат като унижение за разлика от нашите.

Язък, добре беше на море там.

Сега ще е още по-добре, щот ще паднат цените, апа кат въведат драхмата ще е направо без пари.

Защо ми се струва ,че безумните коментари вземат превес. Другари идиоти и кретени починете си та да може да се роди един ползотворен диалог.

Щом запяха "Венсеремус" майка им жална:)

За съжаление, България днес е лишена от такъв водач (SIRIZA) Обществото все още не е успяло да го излъчи. Те не са готови един за друг. Липсва истинска съпротива към глупостта и пошлостта, затова реакцията на социума остава само вербална и безплодна. А мъдрецът ще дойде, когато общността е узряла за неговата поява. Той ще бъде готов да живее и готов да умре по пътя към своята цялост, която неизбежно включва в себе си посвещаване в служба на своя народ.

Ангел Че, Барека, Волен

G&R

Много бъркаш... България вече е минала по пътя, който този младеж се кани да тръгне. Скоро старите гръцки кокали ще му вземат мярката..

Гърците като не искат в ЕС да върнат 300-та. милиарда евро дето ги изядоха и да се махат от съюза.

Кой, каквото сам си направи...

Със спечелването на изборите, СИРИЗА зашлеви най-жестокия шамар на високомерните и арогантни западняци!

Напротив те го издигнаха, по точно тези зад океана.