Русия: Няма уговорки за финансови претенции по ”Южен поток”

Русия не очаква да бъдат предявени финансови претенции по междуправителствените споразумения, сключени за строителството на газопровода “Южен поток“.

Обратно в новината

Коментари - Русия: Няма уговорки за финансови претенции по ”Южен поток” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Финансови претенции", "неустойки", алабализми и др. Това е без значение, защото договорът за транзит на руски газ в ЕС през Украйна е до края на 2018. Русия даде да се разбере, че НЕ Е ЗАИНТЕРЕСОВАНА в продължение на договора. Така че, май сами си го вкарваме, но то времето ще покаже. И мечтата ми е януари 2019 година всички, които сега с пяна на уста дрънкат врели-некипели за "недемократичния" руски газ и "тоталитарните" руски газопроводи, да обяснят на народа ни, откъде ще получава България газ?!

Предлагам да съберем всичкото тролчета и политически прости..пудели, да ги затворим в Чирен! Да ги закачим за чиренския хъб! Да ги храним само със боб! Да ги поим с първата вода (на боба)!

БATKO

Защото Гърция е суверенна държава, а България по времето на ББ е слугинска държава.

БATKO

Не им бери грижа. Турция-Гърция-Албания и Италия вече строят Трансадриатическия поток, така че за Русия е достатъчно до го докара до Турция.

Откакто предполагаемо православният Путин отиде да хленчи на ислямиста Ердоган за нов газопровод, си задавам един много прост въпрос: Ако Гърция откаже (което най-вероятно ще се случи) връзка с Турция, накъде ще тръгне после тръбата? За разлика от Турция, Гърция е член на ЕС и там важат същите правила, които важат и у нас. Не, че този газопровод ще бъде построен, щото Русия явно няма вече пари за такива проекти, ама аз да попитам, все пак.

За отсъствалите от час по неуважителни причини тинейджъри, повтарям: Тръбата свършва на гръцко-турската граница (хъб)! От там - кой с каквото има - кофи, легени, маркучи или шепички!

Тръбата може и да е свършила там, но не и неустойките, които сега започват. 400 милиона годишно. :)) Понеже сте много отворени.

Ами ако Гърция каже: не, мерси, не ми трябва този газ, какво става с хъба? Паметник на съветската глупост, ето това.

Не е чудно, че в България нищо не става. "Ако Гърция откаже". Да, ама Гърция мяна да откаже. Само за нашите пишман демократи и капиталисти всичко, което Русия ни предлож и практически даром е неизгодно. Само при нас има такива безмозъчни русофоби, които поради безмозъчната си умраза към Русия ще провалят всяко що годе разумно икономическо предложение. Други такива тъпаци като част от българите и всичките ни десни управници няма никъде другаде по света. Да ви подаряват нещо. Да ви казват, че ще ви го построят без пари и че вие ще го изплащате в бъдеще амо с част от приходте от използането му, а вие да довеждате от девет дерета вода, за да имате все още някакви претенции, в това е върха на тъпоумието. Всичко, което ни предложиха руснацие се оказа за нас "заробващо", но за съседите ни не. Е благодаря! За това коментара на руснацие за "новоизлюпената любима идея на Борисов - газов хъб е че никой няма да обсъжда направата на такова нещо, защото българите са ненадежден партньор. Нали оревахте орталъка, че сме троянцкия кон на Русия в Европа. Е добре всички ще се възползват в бъдеще от руските проекти, а само българите не.

Е, това изби рибата - "почти даром". Оля се.

БATKO

Явно, че сте доста неук и некомпетентен в тази тема. Гърция не само няма да откаже връзка с Турция, но даже вече строи т.н. Трансадриатически газопровод. Просто ще го разшири и готово. Освен това за Гърция не важат дискриминационните правила от т.н. европейско законодателство, (трети енергиен пакет). Тези дискриминационни закони важат само за България, Сърбия, Словения и Унгария - второкачествените "европейци". В нормалната Европа няма такива закони и пакети. Смехория е германци да дадат техен газопровод да се ползва от който си поиска. Това го правят само проститутките, дават на който си поиска.

По Трансадриатическия газопровод руски природен газ???

БATKO

Явно, че сте доста неук и некомпетентен в тази тема. Гърция не само няма да откаже връзка с Турция, но даже вече строи т.н. Трансадриатически газопровод. Просто ще го разшири и готово. Освен това за Гърция не важат дискриминационните правила от т.н. европейско законодателство, (трети енергиен пакет). Тези дискриминационни закони важат само за България, Сърбия, Словения и Унгария - второкачествените "европейци". В нормалната Европа няма такива закони и пакети. Смехория е германци да дадат техен газопровод да се ползва от който си поиска. Това го правят само проститутките, дават на който си поиска.

Ами България има пълно основание да осъди блядовете за неустойки.

Абе да се махат, изобщо не трябва повече да се занимаваме с тях, а и те, дай Боже!, с нас. Да си ходят у тайгата и да доят елени с чучките.

Явен форумен фен на Властелина на пръстените и най-вече Ам-Гъл! Един път си щерев, след секунда си доззиран! Раздвоение на личността е медицинския аналог!

Ситуацията след прекратяване на ВСИЧКИ руски проекти бедна малка България бере душа и на никого нему пука ни на опозиция, нито на управляващи, още по-малко на Европа и съвсем на щатите

всички руски проекти в България имат само една цел - ограбване и заробване на народа ни.

Даа прав си и Козлодуй навремето е бил също такъв проект.Виж друго си е американските тецове 30 годинки тока по удобна за тях цена майната и на пазарната-икономика . С ИДИОТИ като теб този овчи народ никога няма да се оправи.

БATKO

Беше доказано от английската банка HSBC, че проекта АЕЦ Белене дава 200 милиарда лева печалба, 30 милиарда доходи за работещите там и още 20 милиарда лв Има точните данни на сайта на сайта на Powereconomics Така че, заради вас България губи няколко милиарда директно и губи още 250 милиарда от пропуснати ползи. Вместо това ще ни бъде напрапен четири пъти по-скъпия блок на Уестингхаус, който ще фалира държавата, защото няма как да се изплаща на пазарна цена, за разлика от АЕЦ Белене.

Окончателно приключен ли е проектът Южен Поток за България, както твърди Русия, или има начин той да бъде частично преформатиран? - Според мен този проект вече е окончателно приключен поне в досегашния му вид, като се има пред вече, че е неизгоден и за Русия. Преди време заявих, че не трябва да се слушат Румен Овчаров и глашатаите на Москва, защото тогава не беше ясно какво има черно на бяло по този проект. Дори премиерът Бойко Борисов не беше чел договора. След като се отвори документа и се направи експертна оценка, се оказа, че първите дивиденти от проекта щяхме да ги получим едва след 20 години. Второ - изчислените ползи за България бяха нереалистични. При сто процента пълняемост на тръбата да изчислиш някакви минимални изгоди, това е просто абсурдно. А едва ли щеше да се постигне повече от 50 на сто пълняемост на тръбата. Дори самите социалисти признаха, че така заложена, формула за възвращаемост и дивиденти от Южен Поток са нереалистични. Освен това, този договор, както знаем, се оказа в разрез с европейското законодателство. - Достоверна ли е според вас информацията, че Русия е финансирала протестите срещу добив на шистовия газ в България, за да не разработваме собствените си находища и да бъде вечно зависими? - Да, ако се съди по медийните публикации, има сериозни съмнения, че руската страна е подкрепяла протестите срещу добива на шистов газ. Но при спазване на техническите изисквания една такава технология е също толкова безопасна, колкото и другите методи за добив. А и според специалистите България има потенциал в това отношение. Нещо повече имаше изразено становище от учените в тази област, но чисто медийно се наложи друго впечатление. Дори се стигна дотам актьори и участници в Биг Брадър" да се изказват професионално за шистовия газ. Това е смешно.

Свободни интерпретации от анонимен автор! Ама за 20 цента - толкова!

Е, все пак 20 цента са повече от 20 копейки. Около 60 пъти повече.

Абе, дирчовци.ус, тия дни всички медии "пропуснаха" важна новина! За германците де, че мнооого ревът - нещо ги настигнала Третата енергийна евродиректива! За Северен поток става въпрос! Руснаците отказали да се възползват от "изключението" и сега...германците са свободни да си доставят газ в нужните им количества от трети доставчик, ама няма! А липсващите им количества...май ще трябва да си ги организират през украйна... и сега едрият им капитал газ ги тресе, германците! И си викат - ква я мислехме, а ква стана! Сами се застреляхме в крака! Засега!

Браво,колега!Много ми екеф,когато някой публикува нещо,което нашите проститутки-журналисти,умишено крият!

Оставете я Русия!!За нея има кой да мисли! Погледнете какво става на южната ни граница. Като скакалци са ни налазили муджихидините. България загива! соросоидите са накацали тук като мухи на ла-на!!

За глупчовците да повторим посланията! Турски поток руснаците строят до Турско-Гръцката граница! После - кой с каквото може - кофи, легени, маркучи! Проблемите Гърция - Македония са си техни и на ЕС! Разбра или да повторим пак?

това си е твое мнение, не се обиждай..

Гърците никога няма да върнат парите,за руснаците не се беспокой,защото КРИМ е бил винаги РУСКИ.Като си неграмотен да прочетеш историята,не плямпай само

Не би трябвало. Честно казано не е здравословно за братушките да не очакват съвсем нищо. Не сме съвсем беззъби, да не се изненадат, че като ни прецакаха с Южен поток, не могат да очакват някое българско съдебно искче за 400 милиона долара за 20 години напред накуп. :)) И без това сега ще се нагушат от Франция с милиарди за прекратената сделка с Мистралите, могат направо да ни ги метнат насам като съдебна компенсация.

Абе вие да сте направили нещо за тези години,или чакате само помощи от ЕС или да осъдите някой

Ахаааа, хем не им разрешаваме до ни построят, хем да ги съдиме за пропуснати ползи? Това някаква нова европейска ценност ли е? Или директива? Или жалки опити за "мислене" на автора?

Драги братушки, има стара българска поговорка "Който чупи, купи" Та така вие се направихте на интересни и счупихте газопровода Южен поток, като ни обвинихте във всички земни грехове, понеже така ви изнася. А сега ще вземете да си платите пропуснатите ни ползи, както каза подигравателно президента ви Путин, че сме загубили 400 милиона евро годишно. Сега вземете да си ни ги платите като неустойки, като сет толкова отворени и нагли, затова че счупихте газопровода. Така е в белия циливизован свят.

А писмото на Щонов каква юридическа тежест има?

Ами четете,как гърците ще купуват от руснаците резервни части за свойте руски ракети и кой ги обслужва.На гърците не им пука от ЕС

Хванахте ли се за палците,тъпанари за ЮП.Боко ви излъга и сега.Прочети ако си грамотен какво каза министър Новак за ЮП и тогава се радвай

не чака, ама Китай е готов... хахаха няма такава гавра с ватенките, смях голям!

Аз пък и почти всички мои познати и колеги харесваме Русия. Защото не изостави сънародниците си. Освен това ми е писнало от двойствения морал, когато едни имат право за национално самоопределение, но други, които не са изгодни на америка - руснаци, палестинци, кюрди и т.н. те такива права нямат. Писнало ми е и от това, че съсипаха маса държаваи, особено в арабския свят с цел да лапат петрол и създадоха ужадната заплаха от войнстващия ислямизъм

Ами по твоята логика да вземем да прецапаме Молдова и Украйна и да си защитим бесарабските българи.Украйна отдавна се е самоопределила а тези руснаци които са навлезли през революцията и Втората Св.война са пришълци.По същата логика Русия трябва да влезе и Литва,Латвия и Естония.

БATKO

Явно сте некадърен по история. Руснаците са в Крим още от кримската война, а украинеца Хрушчов го "подарява" на Украйна защото и двете са в общата държава СССР. След като настъпи развод между Русия и Украйна следва всеки да си излезе със имуществото с което е влязъл в брак.

защото гърчолите са богопомазаниците в ЕС-а, крадци на история, на която цяла Европа се гради междудругото. па и са мързеливи тарикати и изнудвачи, наследство от африка. Аре разчетете се малко, стига едно и също по половин година въртите. Разцъкайте последните теми от историята на България. Там се крие формулата как да се изправим.

ГОЦЕ ДА ВРЪЩА ПАРИТЕ ДЕТО ВЗЕ КАТО КОМИСИОННИ, И ВСИЧКИ ОТКРАДНАТИ ОТ КОМУНОИДИОТИТЕ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ ЗА ТОЗИ ПРОЕКТ!!!

всичко може да се очаква. Особено сега като се чудят откъде да свъртят някой лев, че плащания ги чакат по руската коледа - 7 януари

Въпросът е правилен, но отправен в неправилната посока. Питай стринати сталина!

Ами както по време на югославската криза войските на НАТО им беше разрешено да преминават през България-която тогава не беше в НАТО а им беше забранено да минават през Гърция-членка на НАТО.

Все на Русия се катерим!Защо ли?

Защото е богата.И всичко това е от злоба

всеки газ е добър, ако не е руски. всеки нефт е добър, ако не е руски. всеки човек е добър, ако не е руснак. всяка политика е добра, ако не е руска. ....

хахаха, рекла гербовата калинка и се близнала отзад!

тойота 2015 пускат лека кола с водорот щях ме да се набутаме с газта бъдеще излизат нови технологии всяка седмица

ВодороДа също е газ умнико?!

Но е различен от съветския,най-умния!

ПИПО

ВодороТ, се произвежда след преработка на природен газ.

Отивай да четеш-за какво основно се ползва газа, освен за изгаряне? Вчера излезе от училище и нищо не си научил.

ВодороТ е дума на човека-неграмоТ. Този неграмоТ си мисли, че когато колите работят на водороТ и вече няма нужда от газ за произвоТството. Имаме си много неграмоТи в България, та си ни е добре :)

Ми то и на времето Стоянчо Ганев щеше да ги съди,ма сега де го!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

русия са отказали много поръчки от български фирми мотокари и други аз казвам да съдим русия!!!

Ще търсиш на босия цървулите! Кога крещяхте по Русия се правихте на герои, а сега що ревете бе, серсеми! Хамериканците ще ви изкупят боклуците, нали са новите ни братушки! Ай сиктир!

БATKO

Какви мотокари бе, смотан. Завода за морокари отдавна беше унищожен от Иван Костов и в момента представлява една гола поляна.

русия не чака! ама аз чакам! и обезщетение за пропуснати ползи чакам! и да заживея по-добре чакам! и сметките с ужас чакам..

абе руснаци :))) вие се отказахте какви претенции :))) наглеци :))) цял ЕС ви се моли да строите ЮП :)))

Късно е чадо, мандалото лопна!

Само Боко е прав ,защото и сега ви излъга за ЮП.Чети какво казва Новак.Защото вие тъпанари нито гледате руската телевизия,нито четете руската преса

да се преместиш на място да си четеш и гледаш. Дьонме с дьонме

БATKO

За съжаление Орешарски спря ЮП на думи, а Щонов го спря с документи. А ББ не направи нищо за да разреши отново работа, докато не разбра че хапва дръвцето и ще плаща неустойки.

steltian

Това означава само едно:че Русия няма финансовия ресурс да строи газопровода.А за тръбопровода през Турция е само блъф с който ни извиват ръцете за по благоприятни условия за тях.Не може до една тръба запълнена едва с 1/3 от капацитета да сложиш до нея втора.

Моя страна огромная! Не плюй руската мечка, простакеш!

steltian

Аз да съм те нарекъл такъв та да ми отвръщаш със същото.Или в безсилието да напишеш нещо свястно само толкова ти роди главата.

Какво търсиш тук?

Е 26 години са ти малко за да прогледнеш.Като направят газопровода през Турция ,тогава ще пишеш по малко.Боко нали ви каза,че ще се строи,само,че не е питалПутин.Днес Новак го каза ясно-няма никакъв ЮП,има турски газопровод

Тя Русия да се приготви за претенции по всички направления. За всички злини, които направи за 1 година. За: Ю Поток, Кримнаш, Войната с Украйна, Търговското ембарго, дрънкането на оръжие и Византийските номера

Най - малко се притеснявам за Русия и най - много ме е грижа за малкото, което остана от България! Младите и здрави интелигентни българи заминаха да заработват за добрия запад.Тук останаха неграмотни лумпени и пенсионери като мен ... дращим по форумите и си мислим че сме мноооооого велики!

НЕ БЯХТЕ ПЕНСИОНЕРИ НО ИЗГРАДИХТЕ ТОЗИ МОДЕЛ!ОТ ВАС БЯГАТ МЛАДИТЕ С КАЧЕСТВА!ТРЯБВА ЛУСТРАЦИЯ И ДА СИ ПОСИПЕТЕ ГЛАВИТЕ С ПЕПЕЛ !

Аз бих ви спрял и пенсиите, няма ползва от вас. Като циганите сте, в тежест на обществото и само мърморите като пречите на здравите, умни и красиви Българи живеещи ТУК В БЪЛГАРИЯ.

Бай Ставри

Статията, драги, е за Русия и очакванията на Русия за финансови претенции за Ю Поток. А ти съжалявай нататък. Какво направи ТИ, за да не крадат Мафията Бьесепе?

горе главата старче. Това че дращим означава че сме живи, напук на извършващия се геноцид на българите в България.

Не си в ред! Пий си хапчетата и почивай на сянка! хахаха