Борисов пита ЕС: Какво да правим по ”Южен поток”?

На последния за тази година Европейски съвет се очаква България да постави въпроса за "Южен поток" и евентуални алтернативи на газопреносния проект.

Обратно в новината

Коментари - Борисов пита ЕС: Какво да правим по ”Южен поток”? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Явно БоРисов няма собствено мнение! Аман от шефове дето вслушваха в съветите на чистачките!

Радио Ереван отговаря: Ще връщате вземанките с лихвите.

Ами, Бойко, сложи си една шапка със звънчета, че като те лашка Ердоган отзад, да дрънкаш. Това е, което мога да те посъветвам в тази ситуация.

Южен паток да бъде изложен в Южния парк,при петогуйника.

БОРИСОВ: "Имаме двустранно споразумение, ратифицирано от парламента. Имаме ангажименти по него. Спрели сме го като прогнозируем европейски партньор, но оттук-нататък и европейските ни партньори трябва да разберат, че ние не може да отиваме за всяко нещо на арбитраж и да губим пари" ПУКА ИМ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ТИ ПАРТНЬОРИ КАКВО ГУБИШ!! Я ИМ ТЕГЛИ МАЙНАТА И ДЕЙСТВАЙ ПО ДОГОВОРА!! СТИГА СМЕ ГУБИЛИ!! ВРЕМЕ Е ДА ЗАПОЧНЕМ ДА ПЕЧЕЛИМ !!

Точно - с такива евро "партньори"/"приятели" не ни трябват врагове...

"По-лошо от война с англосаксонците е само приятелството с тях" - Сталин.

Ето кой ще реши проблемът с любовта към братската съветстка(пардон-сега руска),газ и свързаните с нея поток от омразни империалистически американски длари и еврипейско евро-нашият най голям български патриот на руските интереси-небезизвестният лидер на Атака- Волен Сидеров,агент -Гоце,Станишев ,Манолова и други български експерти и светила.

Трябва да престанеш да складираш тръби, тъпанар, и като ти звънят от Москва да не вдигаш!

Генералчето пожарникарче Бойко М.Б., както винаги не е в час в т.ч и за ЮП.

Това, че г-н Борисов се опитва да надскочи възможностите си, като е решил да стане премиер, не е най-голямата беда. Премиерът не е длъжен да разбира от всичко, макар, че би трябвало поне в една икономическа област да е добър професионалист. Още по-лошо е, че той явно няма добре подготвени кадри, затова толкова често се провалят проекти и губят пари от европейските фондове. А как се излага страната ни - нямам думи!

Плати разходите и си го заври отзад .Не напразно Путин каза че сме хора без мнение подвластни на господарите от ЕС и САЩ

Бойко,ще ти се смеят в Европа на такива глупави впроси дето им задаваш!

Нищо ново от страна на германския канцлер ние не научихме. По време на съвместната пресконференция стана ясно, че Германия нищо не е обещала на България. Бойко Борисов постави пред Меркел три въпроса: Южен поток, Шенген и новия алтернативен газов хъб, който предложи България. По нито един от въпросите нямаше категоричен отговор. Нейните отговори се свеждаха до репликата ние сме с вас, ще направим всичко възможно да не пострадате, България е наш добър партньор, Русия е също наш добър партньор и т.н. И това е. Бих казал, че германците, както и Еврокомисия също, се държат по отношение на България фарисейски. След като години наред те отказваха да признаят Южен поток за приоритетен проект, а през последните години държаха откровено враждебна позиция срещу него, сега, българската страна, по думите на г-н Борисов, е изправена пред перспективата не само да загуби газопровода, а е изправена и пред съдебни искове от страна на Русия. Бойко Борисов правилно отбеляза, че никъде в договорите не фигурира като страна ЕК, същите тези европейци сега говорят само общи приказки и, образно казано, ни потупват по рамото пред строя на батальона/пардон евро-съюза/.Само се надявам тази зима да бъде по-мека и да няма скорошно увеличение на ел-енергия и парно А колкото до удължаване срока на експлоатация на 5и6 блок на АЕЦ-а, то направо трябва да го забравим и от тук следва сбогом на ядрената енергетика , ама тя и не ни трябва ,защото ние нямаме промишленост освен, ако под промишленост не се разбира шиенето на гащи и потници в разни кокошарници построени по времето на презряние социализЪм

кво да каже Меркел като за потока Путин каза ясно всичко, за Шенген още не сме боядисали караулката и няма боя за да стане скоро ,а газов хъб без газ е като сватба без х*й. А и Меркел е на дистанционно само, че по нов модел, та и от нея нищо не зависи.

БОЙО , КУПИ СИ ЕДИН ВИБРАТОР КРЪСТИ СИ ГО ЮЖЕН ПОТОК И ТАКА .....

От 1.01.2015 година Русия започва да продава газ на страните, които са обявили санкции само за рубли. Да му мислят спекулантите на валутния пазар.

Супер. Рублата нищо не струва.

Русия наистина смята постепенно, в рамките на няколко години да премине към разплащане в рубли за енергийните суровини (макар и не от 2015, както е в горния пост). Но не бързай да се радваш...Това е много бърз, лесен и 100 % сигурен начин рублата да укрепне рязко. Причината е много проста - на вносителите на енергийни ресурси (ЕС) ще им трябват рубли за да се разплащат. Всеки валутен пазар е, в същността си, много просто животно и, за разлика от други пазари, на практика изцяло зависи от търсенето/предлагането на дадена валута. ЕДИНСТВЕНОТО място от където държавите от ЕС могат да си набавят рубли, е Централната банка на Русия. Тя, както и всички суверенни централни банки е пълен монополист по отношение на собствената си валута. Русия има голям ПОЛОЖИТЕЛЕН търговски баланс с ЕС - тя няма да изгуби НИЩО от подобен ход, Търсенето на рубли от стрена на ЕС, което превишава търсенето на евро от стррана на Русия НЕИЗБЕЖНО ще повиши курса на рублата и това ще е вярно дотогава докогато ЕС е на минус в търговския си баланс с Русия. Резонен е въпроса защо Русия тогава не е направила това отдавна - отговорът е доста сложен и дълъг. Най-вече заради проста инерция - договорите на Газпром датират, от 70-те години на 20 век, бяха подновявани няколко пъти по старите условия и изтичат към 2025-2035 г. Русия, пък и ЕС караха по инерцията създадена в течение на десетиолетия. Това, обаче неизбежно ще се промени с оглед на новите геополитически условия и новото енергийно законодателство на ЕС Втирата причина е нежеланието ДОСЕГА на руското държавно ръководство да наруши финансовия комфорт на енергийно-суровинната олигархия, в лицето на няколко влиятелни милиардери. Нещата в Русия, обаче са много различни от ситуацията в карая на 90-те години и времената на Горбачов/Елцин. Сега държавното ръководство вече няма проблем да диктува правилата на играта на всички.

Боже как са го хванали на тази снимка. Като доволен селски кръчмар зад тенекиен тезгях, раздаващ вино.

Боко, Шрьодер ти каза какво да правиш. Именно съюз с останалите страни, които имат нужда от ЮП и противопоставяне на ощетяващите ни решения на ЕС. Това значи, Италия, Австрия, Унгария, Сърбия, евентуално Македания и ние да се противопоставим на дискриминацията на ЕС. Тази стъпка би била или началото на разпада на СЪюза, или началото на просмисляне на политиката на съюза по отношение на югоизточна Европа. Гърците не ги броя, те винаги се измъкват сухи от обстоятелствата и при всички случаи извличат девиденти.

да кръстим потока: "потокът на Борисов" или "Borissoff Way или "Borisoff Stream" и може и да стане, а?

А,бе,от пресконференцията на Путин разбрах,че производителите на руски квас от гр.Вятск търсят къде да си пласират продукцията.Като не може газ,да пуснат по тръбата квас,а?Може някакси да минимизираме загубите!?

,,аве ,балкански хъб,,!!! сега разбрах защо ,,набуко,, не стана!!! искал да се нарича ,,набоко,,!!! един такъв титан на ,,мисълта,, да остане без ,,име,, в историята!!!

Хегемонът САЩ, който окупира чрез плана Маршал Западна Европа, просто иска да продава газ на своите васали от ЕС.Това обяснява защо Маккейн-Виетнамската яма пристигна.Защо посланничката на САЩ предупреди българските фирми, че няма да им се позволи да участвуват. Този хегемон, или демон , инспирира чрез финанси и въоръжен преврат конфликта в Украйна, или Гражданската война Създаде фирми за крекинг, чрез хидро взривяване и назначи отрокът на Байдън за шеф. В същото време днес Губернаторът на Ню Йорк забрани всякакви проучвания чрез крекинг, като опасни за здравето на хората/New York Times/ България е доказана марионетна държава, а Украйна се доказва в момента. Така, че нашите ръководители, които крякаха 7 години колко е неизгоден Ю;.Поток, да си събират парцалите и направо в Централиня затвор...

оставете патока да си хвърчи! може и някое златно яйце да снесе за нас. от Козлодуй спечелихме! защо не и от патока полетял на юг?

Изтървахме питомното и сега ще гоним дивото , което е предишното питомно.В жалките си опити да се правим на значими и срещу бравурни слова /без покритие/ в подкрепа и с чувство на значимост така характерно за малки нации ние пропиляхме един шанс да заемем по- централно място в геостратегическата игра.Но какво да се прави като заехме място в миманса

Борисов не може да схване, че Меркел и Юнкер му се подиграват. Тупат го по рамото, говорят му слаткодумно и го пращат в ъгъла да си наляга бедняшките парцали.

Ами има просто действие-правите три газопровода до тоалетните на президента , премиера и външния министър /може и още няколко отклонения до Лукарски и други калинки /, зареждате се със смилянски боб / да подрепим българското / и започвате активно да газоотделяте .Със сигурност ще стигне за нашите нужди.Само трябва да се почиства редовно от фекални замърсители.

Рано или късно Плевнята, Тиквата, Лизашки, Шаламанов, Сюлейман ПасиПетърчо-коня,първанов,тиквуня,кукунева,филип димитров,костов,калфин,станишев,меестаня,доганя,хафъзов,изко рмен исмаилов,валерката симеонов,бинев-мутрата,протестна мрежа и други знайни бандити на ЦРУ-ка каишка ще отговарят пред международен военен трибунал за 25 годишен геноцид над Българското население. Да си припомнят Закона на Стамболийски за съдене на виновните за националната катастрофа в ПСВ и Народния съд след ВСВ.

България неведнъж е променяла решението си - дали да пусне на своя територия Южен поток или не. Мама и татко не са казали: Брюксел и Вашингтон заплашиха да отменят всякакво финансиране на страната. А после и българското правителство се смени, не без участието на благотворителите от ЕС и САЩ. Въпреки очевидната многомилиардна изгода, България послуша покровителите и се отказа от Южен поток. А сега се надява на скоро да бъде възобновен проектът това заяви българският премиер Бойко Борисов. Но влакът замина и не е ясно ще дочака ли София съгласието на Русия да възобнови работата си над него. Не е ясно само защо Европа така се паникьоса, веднага след като беше спрян проектът. Дали пък в ЕС не се вълнуват, защото сега остава само транзитният маршрут през Украйна? Нима европейците се опасяват, че Киев може да излезе недобросъвестен партньор? Забрави ли Брюксел, че съвсем небогатата нито на газ, нито на пари Украйна има богат опит в изпомпването на транзитен газ за себе,но както се казва всеки си пати от сервилността.Сега ще имаме и немски емисисари да наблюдават и ръководят туземното население.Това е вариант на колониализъм, прикрит под смокиновия лист на "съдействие и помощ".В първата половина на 20-ти век 380милионна /тогава/ Индия е ръководена /консултирана/от25 хиляди британски чиновника

Иванчо: Кой ги ч..а тия мадами бе! Баща му: Мераклийте Иванчо, а балъците като тебе само питат! Та и ние така само питаме и чакаме Брюксел да разреши.. а турците действат без никой да питат!

На южен поток може да се сложи кръст. Но по-интересното е, че днес Путин не спомена нито веднъж името на България. Обходи целия Балкански полуостров, централна Европа, обясни, че няма нищо против изграждането на хъб между Турция и Гърция, но нито дума за нас. Та вече си мисля, че нещо много глупаво сме направили, нещо, което обществото не знае, и надали е свързано с ЮП. И не, че ме интересува, ама сметката все пристига при изтерзания, беден народец. И по-натам ЮП ще е май най-малката ни грижа. На народа де, щото ония горе ще се оправят.

Кръст за тъпаците като тебе. Просто Южен поток ще отиде до Турция вместо до България! Тенкю Мак Кейн, данке Меркел..

Когато нещо струва милиарди,винаги има място за преговори.

Той не ни спомена , но струвами се , че когато говори за малките бедни и зависими страни имаше точно нас в предвид. Каза че ги разбира и не им се сърди.или нещо подобно

Ще се отлагат решенията за всякакви такива проекти, докато САЩ и Русия не се разберат. Непрекъснато САЩ провокират-последното сдобряване с Куба. Вероятно ще има войнички, не дай си боже по голяма война, и във връзка с това не знаем територията България изгоден полигон ли е, или не. Не знаем нищо и от договорките на Турция с Русия дали е само за енергетика. Не знаем какви са договорките и САЩ-Турция за всичкото, което става в арабския свят? ЕС не пее в хора, а за България е ясно. Дотогава само работни вечери, манипулации и трошене на пари за имитации на дейност.

Питай Бат Бойко, питай! Нали знаеш, че с питане ще стигнеш до Цариград?

Лелейййй, що путинист, що атакист се е събрал в този сайт! Вие сте пълни нещастници, агенти и подлоги на чужда държава. И не сте никакви националисти, а сте национални предатели!!!

откога ,,интернационалистките,, станахте ,,националистки,,???

А ти какво си?Нещо като нищо.Хората тъпи искат простички неща-Не друг да им казва как да мислят,не друг да им казва какво е правилно и кое не.

След като му отказаха за шенген и ни провъзгласиха за велики,Борисов проумя, че са го изиграли.До онзи ден ни убеждаваше, че ЮП бил вреден за България, а сега се разбра, че и ние и Европа яко губим. Сега остава да хвърля вината Орешарски, ама това няма да върне проекта! Жалки политици, жалко и за България!

Питай Волния паток-изтъкнат рубло...пардон русофил.Нали беше в Дума-та,където порица световния империализъм...Ама Обама ще му затвори пътя към Варадеро...

Боб, аз мога да ти кажа. Като си такъв глупак нито паток ще имаме, нито на Брюксел ще сме мили и драги, а глупаците, които за втори път те избраха няма да потретят, особено ако ги оставиш на студено и допуснеш от турция да ни го набутат с техния коридар. Примат глупав, продажниците и тъпаците ги бият отвсякъде, но по-лошо е ако дават лице на нация както ти правиш. Тогава целия народ е дискриминиран от страните, чиито даржавници са те направили за смях. Ти явно не съзнаваш, че един път се учи вече на наш гръб с решения от тип "тука-има, тука-нема" и повече не трябва да се учиш. Явно ограниченият ти мозък и моралът ти не достигат, за да ликвидираш корупцията като национално явление присадено у нас от западните страни и да установиш по-справедлив обществен ред у нас. Едни генералски пагони не достигат за това.

Едни пагони не са достатъчни , за да стане от всеки пуяк генерал!

Ама въпроса за Южен поток е решен! Ще си го построят руснаците ... ама през Турция.. ако слушкаме турците може да ни пуснат една газова връзка и до нас.. ама само ако слушкаме..

турците ще направят едно отклононие, можеш да си сигурен, нооо въпросъте в цената и бъди уверен няма да се сдържат да не извият ръце. Ние ще си го заслужим, защото непрекъснато избираме само глупаци по високите върхове.

Могат ще извиват турците а ние ще извиваме .. на Путин онази...

$Борисов потвърди и намерението си да постави за обсъждане идеята за газоразпределителен възел у нас на входа, предвиден за "Южен поток"....." В цялата тази сметка липсва кръчмаря (Русия). Така че след великите асфалтови магистрали може да се появи и някакво хъбче край Варна, но за него газ едва ли ще има. Важното е ПР-ът да върви, че февруари наближава. А бе този месец не може ли да се забрани?

Огромната част от критиките тук са насочени персонално срещу Бойко Борисов. Това измества основния проблем - че ние сме васална държава, защото истинските виновници за спирането на Южен поток са в Брюксел и Вашингтон. Ако не е Борисов, щеше да е някой друг; който дори да не иска, няма полезен ход. Мекерата - дал Господ! Така че нека се замислим и насочим усилията си в тази посока - как да отвоюваме отново суверенитета си. Защото не е само "Южен поток"... В Европа останаха само две достойни непокорени нации - сърбите и унгарците - можем да се поучим от тях.

Доста си прав! Южен поток го спря Орешарски, без решение на парламента! Все още Орешарски не е изправен на съд за превишаване на пълномощията си!

Ами след като го притиснаха американците и след като ЕК започна наказателна процедура срещу България дали можеше да се противопостави. Разберете - проблемът е не толкова в една или друга личност, а в това, че са ни хванали в мъртва хватка - с това трябва някак да се справим. И като гледам сагашните ни политици, не виждам кой би застанал срещу господарите ни от Запад. И още нещо - нека си признаем, че не би имал такава манифестирана масова подкрепа, съпоставима например с демонстрациите и стачките на гръцкия народ, който се опълчи срещу диктата на ЕС и МВФ. А точно такава е нужна на един политик в малка и слаба даржава.

този е ,,върхът,, затова!!!

Борисов имаше полезен ход и още как. Обявява че хвърля оставката на правителството и инициира референдум по въпроса. Ще призове народа да не излиза на следващи избори и ще постави натясно така нареченият Европейски "съюз". Не става само с крадене трябва и акъл.

Основно критиките са насочени срещу ББ защото е : 1.Тъп 2.Нахален 3.Амбициозен 4. Заема мястото и се товари с работа, които много други ще свършат по-хубаво от него. 5.Троши луди пари по второстепенни приоритети-спортни зали , пътища доникъде , велоалеи, преди известно време говореше за саниране като главен приоритет. 6.Не прави нищо по основните приоритети-съдебна система, образование, банки-4 месеца след фалите на КТБ не знаем още един кредитен милионер. 7.Дебел е. 8.Парадира с мутренско поведение и ни излага в Европа. На снимките там стои като кръпка. 9.Целува Меркел по начин все едно току-що стават от дивана. 10. За разлика от него , аз не съм прост и ми е трудно да го разбера.

Да ви кажа ли какво ще става. Газта и приходите от нея си остават в Азия. Турски поток, Китайски поток .....,а ние българите като свръхинтелигентни ще го духаме, па на всичкото отгоре ще купуваме и ток от съседите.

В БРЮКСЕЛ ВСИЧКИ СЕ ВЪЗХИЩАВАТ НА БОЙКО И БЪЛГАРИТЕ - ЗАЙО ЖЕРТВА ДУПЕ И ЗАЩИТИ ЖИВОТНИТЕ В ГОРАТА ОТ РАЗГОНЕНИЯ МЕЧОК :))))

Показваш простотия и ниска интелигентност. Явно не можеш да съчиниш нищо смислено и културно.

Що бе? Човекът си го казва съвсем точно.

от европата: ,,брюкселското кисело зеле стана!!! чакаме ,,прасето,,!!! от софия: ,,в краят на месеца ви го изпращаме,,!!!

Проучва предполагаемите находища в черноморието!? Ако се окаже, че няма и гризнем дръвцето - да води преговори с Турция, Катар, Норвегия, Шотландия, САЩ да ни го продават по-евтино от Русия по "братски"... Защото руснаците вече ни дадоха казаха да се оправяме без тях...

Хей Дира, немате ли некаква нормална снимка на Борисов, на която да не изглежда като олигофрен?

Айде , снимай го ти като си такъв майстор, да видиме на какво ще прилича..

Лично аз немам време за губене с този индивидуум!

отива един разгневен клиент при фотографът-арменец: ,, виж колко лоша снимка си ми направил,,!!! погледнал снимката фотографът и отвърнал: ,,маимун седял, маимун излязъл,,!!!

Та тази даже е много добра.Как мислиш да направиш така , че тиква да изглежда като човек.

ABRE VIE STE NENORMALNI

Ейй, добре че си го избрахме тоя глупак Борисов, за да има с какво да си правиме майтап, че иначе ебати и скуката . Като чета коментарите тука, някои са си направо за сцена на Бродуей, или Таганка. Ама и фотографа си го бива, как го е хванал -лъскав , охранен, мазен, тъпо нахилен , все едно че зад катедрата коленичила му говори на френски Жени Вентилатора от Околовръстното . Ама че Премиер си имаме ! Наздраве!

Копеле, това е и моето желание! Да видя поне една снимка, на която Борисов да изглежда като нормален човек!

ЮП няма икономически смисъл. Той е олицетворение на корупция, кражби и предателство. Никой няма да даде стотинка за продължаването му. Трите газопровода към Европа са предостатъчни. Трябва да спрат празните приказки и разходите за тази глупост.

Само ти си верваш!

Един човек умрял и отишъл в рая. Там той видял голяма стена от часовници зад Св. Петър. - За какво са всичките тези часовници?! Св. Петър отговорил, че това са часовниците на лъжите. Всеки път, когато лъжеш, стрелките на часовника се движат с една секунда напред. - Аха - казал човекът. - На кого е този часовник?! - Това е часовникът на Майка Тереза. Стрелките му не са се преместили, тя никога не е казала лъжа. - А къде е часовника на Бате Бойко? - попитал човекът. - Неговият ли?! В офиса на Исус е... Ползва го като вентилатор!

Тиквата се фукаше наляво и надясно, че бил спрял и трите стратегически проекта, а сега се прави на улав и пита какво да правим по Южен поток. БЕЗПОДОБЕН НАГЛЕЦ

Със своето поведение Господин Бат Бойко категорично доказа, че в настоящият момент не ни трябва Министър председател, а ни трябва някакво непретенцозно момче за всичко, което да се задейства след подсвиркване от Брюксел!

Всички са наясно и очаквам довечера на съвета и сега господин Дол ми е оставил време .... по XXL ли ще е и на свещи ли ще бъде ? Ще стане европеец от Бойко, за сега е все още Бойко ...

то бива тъпанар бива, ама тоя мина всякакваграници и класаций!

КО ПРАИМ СЯ С ПОТОКА? отговор от Москва- БА-А ЛИ МААМУ,Я ПИТАЙ СЛУРТАН ЕРДОГАН-ОН ЗНАЕ...