Катаджиите ще записват проверките с камери и микрофони

Вътрешният министър заяви, че само от "Пътна полиция", не и служители на "Охранителна полиция", ще спират шофьорите. Катаджиите ще са с камери и микрофони.

Обратно в новината

Коментари - Катаджиите ще записват проверките с камери и микрофони | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В тая крастава държава,останахте само, мишките пред комповете.

Браво Вуца,голем си.

Мобилни камери - много добре! Ама колко народ кара без книжки, пияни, дрогирани и т.н.? Колко хайдуци превозват краденото с леки и товарни коли? Дано да съм лош пророк, но ми се струва, че се постави началото на беззаконие и анархия...!!!

Вече бъдете спокойни, може да карате пияни да крадете , да прекарвате трупове..., няма проблем, полицаи на пътя ще има, ама не могата да ви барнат, защото нямат бели шапки, а в София с бели шапки излизат най-много 8 автомобила на смяна и то главно в центъра, така че споко, анархията на пътя е факт с министерско решение,

НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО. ПАК ЩЕ НАМЕРЯТ НАЧИН ДА СИ ДОКАРВАТ ПО НЯКОЙ ЛЕВ ВЪРХУ МАЛКИТЕ СИ ЗАПЛАТИ. И МИ Е ЧУДНО -ДОСЕГА НЯМАХА ПАРИ ЗА ГОРИВО НА ЕДНА КОЛА, А СЕГА ЩЕ СЕ ДВИЖАТ ПО 2 КОЛИ. СЛЕДОВАТЕЛНО РАЗХОДА СЕ УВЕЛИЧАВА. И КОЙ ЩЕ ПЛАЩА-ПАК НАРОДА.

селфи с катаджия

Мисля че вчера министърът официално обяви че беззаконието по пътя е открито. Джигитите няма да бъдат спирани а ще се глобява само със снимка от някоя от 20 те стационарни камери.

КАТ да престане да спира БЕЗПРИЧИННО! Живях в Австрия от 1990 до 2005. За 15 год. нито веднаж, полицай не ме е спрял на пътя.

ако има подготвен кадър кат да проверва може ли да чите и запиша шофера и ако ни можи да го прибира и пита кой му е давал книжката и за колкото кинти. аз сега ни зная тарифата, затова предложи така.

Sm3hurk0

Изчиствам досието на полицията в моите регистри и ако 3 години не ме спират за проверка, ще почна да си нося шофьорската книжка. Пред всички обещавам да съм най-примерния шофьор и да не правя нарушения !

От простаци какво да очакваме само простотий

Това е добре за да е ясно кой на кого бърка по дупките и защо!

Сега ще питат: Да включим ли камерата или ... ще се разберем, а мизата ще х2!!! Отпада и конкуренцията на охранителна полиция!! Честито!!

Спряха ме с буркана в НАЙ-ЛЯВАТА лента НА МОСТ и ми провериха адресната регистрация и дали талонът е на колата.

На печелившите ченгета:ЧЕСТИТО!

Който е вземал, пак ще взема, който е давал, пак ще дава.

Да не забравят към екипа да включат осветител, директор продукция, режисьор, реквизитор и тон тежисьор. Така както гледам катаджиите ще излизат на акция с изветното ни бяло Опелче а след тях един микробус с екипа необходим за обезпечаване процеса.

Kaмери, микрофони, таблети и лазарна техника - Лазаре, яла тук и кажи с колко лв в час караше тоя господин.

Слагам си камера в колата и като ме спрат я включвам-ко му плащаш И ВМЕСТО ТЕ ДА МИ ИСКАТ ПАРИ ЯЗЕ ЩЕ ИМ ИСКАМ

Ще направят КАТаджиите журналисти!Един с камера,друг с микрофон!Егати!Май никъде го няма това по света!

Май никъде по света не си пътувал, въпреки , че си фен на FH.

Бях във Франция една година/Сен Назер/,в Испания година и половина/Уелва/,бил съм за кратко в Португалия,Румъния Холандия и Италия,такова нещо не съм видял!

На какво разстояние пред колите, баща Ви (пенсионер), може да премине по пешеходната пътека?

БАЩА МУ МОЖЕ ДА МИНЕ И ПРЕЗ КОЛИТЕ - КАКВО ЩЕ НАПРАВИШ- ВИНАГИ ЩЕ СИ ВИНОВЕН!

пременил се Илия, погледнал се ...пак в тия.едно и също дъвчат и нищо ново под слънцето .Кучетата си лаят кервана си върви съсхтите идиоти като предишните

Сега просто няма да минава с 20 лв . Ще се вдигне мизата риска на полицая е по голям и трябва да манипулира записа сигурно и други ще се закачат на хранилката. Като с прегледите ходих питах дали може да мине кола без да се ходи казаха ми има камери ако намериш кола със същия цвят и същите номера става но цената вече не е 50 лв.

в германя защо пилицията не спира автомобилите за проверка?

На мене са ме спирали. Карах 5 минути в лявата лента, без да се прибера в дясната, никой отзад не ме гонеше, но явно някой ме е докладвал. И отзад ме настигнаха полицаите.

Ще те спрат естетсвено, защото в Закона ясно е казано, че лявата лента НЕ Е ДА СЕ ВОЗИШ по нея. ЛЯВАТА ЛЕНТА Е САМО ЗА ИЗПРЕВАРВАНЕ! След като си завършил маневрата "изпреварване", длъжен си да се прибереш в дясно.

Защото не си бил в Германия, за това задаваш глупав въпрос.

Няма край ....,когато няма съзнание ,и не се спазват законите в Бг ,то трябва: На всеки нарушител,..катаджия! на всеки катаджия,...проверяващ! На всеки проверяващ,...контрольор! На всеки контрольор,...следовател! На всеки следовател,...прокурор! На всеки прокурор,...съдия ! На всеки съдия ,...комисия от парламентарна партия,от ВЕЛИКОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ............................

Много добре е, че най-после министър се зае да направи някакви положителни промени. Е, критики винаги ще има. Но аз смятам, че трябва да се работи в следните насоки: 1. КАТ трябва да са на пътя и да контролират и спират - това им е работата. Не може заради съмнения че има корупция, да спрат да си вършат работата. Все едно заради съмнения в корупция при съда и администрацията, да спрем хората да ходят там или да не минават през митницата, защото има корупция. 2. Цялата порверка да се записва с аудио и видео 3. По скоро трябва да се реформира цялата система, защото сега КАТ са нещо като звено на НАП - единствено ги интересуват глобите и пълненето на хазната - а това нито опазва живота на хората, нито намалява произшествията. Това че камерата ще си щрака, няма да накара джигита да кара по-бавно - има и платежоспособни, а и са ми известни поне три начина за блокиране на снимките от тези камери. Похвално е все пак, че някой се заема да реформира крайно тромава система. Дано има успех.

Веднъж имаше подобна холандска проверка и бях в нарушение, имаше не 2 коли, а четири, мислих си че няма да ми вземат подкуп, но си взеха ххахахах

Пълни глупости.

Никакво спиране, ако няма произшествие. Останалото - да, камери, но само камери, а не с полицай зад тях. Така хем ще си вършат предназанчението да контролират движението по пътищата, хем няма да има катаджийска корупция, хем ще се пълни и хазната.

Добра е ......

Sm3hurk0

Мисля да си регистрирам сайт, в който да обясня на хората, как да се предпазят от камери - мобилни, стационарни... да се покажат начини за противодействие - технически средства и начини Това го споделям с вас и по-точно с тези дето се притесняват от камерите на пътя. Идеята добра ли е ?

Не, идеята ти е не е добра. Идиота , който не спазва правилника, утре може да блъсне или твоето дете или майка ти или някой, на който държиш и/или обичаш. Тогава си помисли, дали "идеята" ти е добра!

Идиота който не спазва правилника може да очисти даже самия теб, който даваш такива меко казано нерационални идеи /за да не бъда груб/.

Тези, които не спазват правилника /98%/, не ги е грижа за техният живот, за това дадох пример с близки. Границата между смелостта и глупостта, е много тясна!

Sm3hurk0

Смятайте, колко ми болно и в момента, за да не самисля, че това може да се случи и на мен. мене лично са ме докарали до лудост, че да напиша в АКТ: Бял ден да не видите ! и По време на турско робство, не е имало такъв проблем с еничарите, както с полицаите в момента. И двата акта си ги пазя.

"... по този начин полицаите сами ще контролират себе си..." Мооляя??

Torpidd

Защо си мислиш че някой трябва да те предупреждава кога да започнеш да спазваш закона ? Ако си караш по правилник не трябва да те интересуват къде се намират и с колко камери те снимат

Такъв е Закона за достъп до обществена информация.Куката трябва да се е обозначила като кука..

а, защо мислиш ,че всики знаци за ограничение на скоротта , са поставени точно и не са хранилки за КАТ. За където и да тръгнеш слагай средна скорост около 45 км. ако спазваш всички ограничения.

Закона говори за граждански, а не за селски права! Поради тази причина някой не го разбират.....

Ако беше жив Чапаев , щеше да каже . голям садист си бе Вучков. Ще умориш от глад катаджиите.

"обща проверка - за самоличност, регистрации, багаж и материали и вещества, пътници" ...демек....всичко си е същото.....

Полицаите нямат неограничени права Прочетете закона за мвр Полицай може да иска документ за самоличност , да прави личен обиск или на колата в строго определени от закона случаи От нас зависи дали ще ги оставим да нарушават правата ни и закона

Да те снимат и записват без твое съгласие не е ли незаконно?

Sm3hurk0

А ако ти искат пари да не е по законно ?! Нека ме снимат, ама пари да не ми искат.

Sm3hurk0

тези камери в големите градове, да не мислиш, че са само за камуглаж - снимат те .. и не са ти искали съгласието.

Абе да не те снимат в банята или в тоалетната...аман

Само боко тъпото го записват в кенефа

На обществено място не се иска съгласие

Sm3hurk0

Браво на този министър.... ако запомня името му и го свързвам в съзнанието си с дела подобни на Емануил Йорданов ( човек на същия пост преди доста години, който НАРЕДИ да не се спират коли за проверки, без нарушение ), ще е превъзходно !

Какво стана с оня Тръпков...сега като няма рушвети младата му жена ши го остави...да не проста да живей с такъв некадърен тюфлек без пари

Махнете ги тия тюфлеци Сложете камери Катаджиите никога не са спомагали за безопасността...това са кръвопийците на пътя

идеите са добри, както е на запад.. добре, че се случи това с видеоклипчето..

Аааа, могло значи! Факт е обаче че куките от няколко дена никакви ги няма. С нетърпение чакам да ме спрат и да ми обяснят пред камерата защо са ме спряли!!

Па те винаги ти обясняват що са те спрели, незвисимо дали ще черпиш или не.:)

Биг брадър

Катаджиите ще спират шофьорите, а охранителните полицаи- колите

Охранителните полицаи ще могат да те проверяват само като гражданин, така както могат да те спрат на улицата. Те нямат право да ти проверяват колата, книжката или всичко свързано с движението по пътищата.

Голям аналитик се извъди?!Полицаят има право да провери и тези документи, но отношение за евентуално нарушение ще взимат само пътни полицаи. Чети закон и подзаконови документи, не само вестници!

Пак ни лъжат!!!! Ще снимат проверката, а не нарушението!!! Те винаги ползват колегата си за свидетел, докато шофьора в повечето случай е сам! Така ще ни глобяват пред камера без да са заснели нарушението! Ей, на това му се казва злоупотреба със закона!

сте се правили на дръж ми шапката! Няма как да докажат нарушението, ако не го снимат!

Чакай, бре нали видеозаписа не беше доказателство! Само свидетелите вършат работа. Те затова бизнеса с лъжесвидетели в БГ процъвтява. Та какво каза, че ще доказват с тия видеозаписи .... аааааа когато държавата прави видеозаписи няма проблем, доказателство са. Когато аз правя видеозаписи, де да знам ... сигурно се води документален филм.

Наивник!

Май изпозабравихме законите нещо! Всичките тия мерки бият на полицейщина и заклеймяване на шофьорите като "нарушители", вместо "граждани". Много се раздвам напоследък от противоконституционните закони, които милите гласуват всекидневно. Видяха, че всичко им се разминава и решиха да не си прават труда изобщо да се съобразяват с конституцията. Или поне само когато им изнася. Още повече се радвам, когато в родната ми държава държавните институции стават мутренски рекетьорски бизнес. Като сложат камери и микрофони 20-те лева ще станат 50, заради увеличения риск. И ще си носят тефтерче с химикалка и ще ни пишат "50лв = няма акт". Току-виж развили телепатия, само и само да вземат нещо. На нас простоватото население не ни остава нищо освен да се возим и да се смеем. Статията ми прилича на статията за мечо пух!

на простото население му остава да соазва закона

А най-доброто е само камери на пътя, без комбинация с полицаи и микрофони. Дори е пъти по-евтино.

ЕДВАМ ВЛЯЗОХ В ЕДНО КРЪГОВО ОТ ПАРКИРАНИ КОЛИ И СРЕЩУ МЕН -ПОЛИЦЕЙСКА КОЛА. ВЪОБЩЕ НА ДРУГАРИТЕ МИЛИЦИОНЕРИ НЕ ИМ НАПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ, ЧЕ АЗ СПРЯХ НАСРЕД КРЪГОВОТО, ЗА ДА МИНАТ ТЕ. НЕРАБОТЕЩА МИЛИЦИЯ!

Да проверят проверят колко да проверят по този начин. В Лондон щъкат едни малолитажки с две врати накичени с камери във всички посоки както колите на Goggle street обаче на тия пише Traffic control. Та последните снимат всичко нередно в трафика после ги обработват и пращят честитки на нарушителите да обжалват в някакъв срок, ако не всеки си шофьор си и ма банкова сметка и парите се дръпват от там. После иди ги съди ако искаш още да се набуташ. Мярката действа доста превентивно и добре. Не виждам арогантно движение, катастрофи, дюдюкания и псувни. Прибирам се в Бг и о ужас: пилене на гуми подкана да пресичаш, а в същност спират броните до капачките на коленете ти ако пък решиш да пресечеш току минали върху ахилесовата ти пета. А туй каране броня до броня ама молеви се .......само в Бг го гледам. За неразбралите: ако караш така и не ме виждаш в моето огледало за обратно виждане това означава, че и аз не мога да те видя какви ги вършиш отзад.

Поредните незаконосъобразни, не компетентни, не адекватни и не професионални мерки . С тези мерки ще продължи агонията на полицията, а престъпността и нарушенията ще продължат да растат. Смешни и глупави мерки... Мерките са следните: 1.Махаме корумпираните и некадърни началници на всички нива; 2.Началниците са зависими само и единствено от закона, а не от политиците и смяната на властта;3.Личния състав прилага законите на страната ... Това е накратко...

"спиране при поне два патрула, като ще има и видеоматериали от проверката. Полицаите от различните екипи ще контролират сами себе си." Досега по 20 лв. на патрул, отсега по 40 лв. - за двата патрула :( ще се дават