Депутатите: БНБ спешно да предложи варианти за КТБ

Държавата не може и не трябва да си позволява оздравяване на КТБ с публични средства. БНБ да даде предложения за спасяване до 6 ноември.

Обратно в новината

Коментари - Депутатите: БНБ спешно да предложи варианти за КТБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Малко по малко си признават, че пари от фонда са използвани за оная другата "първа" банка.

"Фондът за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ) разполага с 2 милиарда и 110 милиона лева. Налични са обаче само 1 милиард и 540 милиона. Останалите 570 милиона лева са инвестирани в краткосрочни книжа." КАЖЕТЕ публично, че тези пари са инвестирани в КТБ по нареждане на гения Дянков, дефакто ги няма!!!

НЕ ИСКАМЕ ДА ПЛАЩАМЕ ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО - СТИГА ТОЛКОВА 25 ГОДИНИ ПЪЛНИМ ГУШИТЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ СИ!!! СТИГА ВЕЧЕ!! ЗА ТОВА СИ ОТИВАТ ХОРАТА ОТ ТАЗИ КРАСИВА НО ЗЛЕ УПРАВЛЯВАНА ДЪРЖАВА!! СТИГА!! СПАЗЕТЕ ЗАКОНА !!

..Не че нещо но преди малко гледах по Нова няколко банови"специалисти" и единия изказа мнение че при фалит на КТБ общините да не се притесняват - парите са им защитени..ако съм разбрал правилно, значи държавата може да сложи нЕколко милки за висока лихва и да спи спокойно, а чичо Митко не може щото ще му върнат само 196 К... не съм специалст за това ще съм благодарен някой да ме осветли..

изплюйте камъчето , че част от парите за гарантирания вземания са били на депозит в КТБ и са загубени безвъзвратно. Когато точно е станало това? Май са депозирани при Дянков

Хайде не употребявай думата МАЙ ,звучи по комунистически неубедително.Пиши факти.1)Луканова зима и фалит при управлението на бкп.2)Виденова зима и фалит при управлението на бкп .3)Ореховото управление ,краденето и фаита на КТБ.

ще придобие ли инфраструктурни обекти на икономиката, заложени като обезпечение?!? И кой е този "инвеститор"- турски, джихадиски или?!? Струва ми се, че искате да докарате по-голяма беля на България. Особено Мента, цялата е изтъкала от злоба и омраза, една АНТИБЪЛГАРКА

...па може и путински инвеститор да се окаже. Нито джихадистки нито путински е добър вариант за България.

Никакви такива, връщат само гарантираните влогове и толкова, онези на милионерите със специалните лихви да духат супата, тези пари са ги краднали ! Ако напълнят банката с наяи пари, крадците ще си прехвърлят влоговете в други банки и пак народа е в ролята на глупак, а онези са отново "големите хитреци".

antani

При положение че сегашния премиер се изказа че ще стане нов 10 ноември ако стане публично ясна истината кой е теглил и кой е внасал,не чакайте да чуете нещо по въпроса!!!

е, какво толкова е станало на 10 ноември? аз разбирам да е казал, че ще стане нов 7.ноември (25 окт.). на 10. ноември офицялно бе обявен грабежа на българия. луканов взе властта от името на кгб, изчезнаха стоките от магазините и цените бяха "освободени" още с появата на първите кораби с "частна" захар, която можеха да внасят само партиино-помазани, бъдещи, назначени от партията милионери.

antani

имаше 1 милион на площада ?????

А бе що няма една баба Ванга да каже какво става тука бе?

как какво става? търси се някои да плати пак (след лукановата и виденовата зими) за 25 години "демокрация" и края на "прехода". дс на кгб са вечно огладнели и за тях няма нищо свято. нищо, че ви приказват, че били работели за родината си. не. те винаги са били продатели. единственото, което пазеха и пазят до ден днешен е да не загубят ограбеното през последните 75 години. по-лошото е, че се намърдаха и в еп, ек и др.

добре. има "инвеститор", които ще поеме 50% от "дупката" в банката от 4,22млрд лв. но към тази "инвестиция" трябва да се прибавят и гарантираните от закона вложения, където липсата е 1,7млрд. до цялата необходима сума. получава се така, че тези 50% не са точно онези 50%. и сега цялата картинка: банката е на 50% спасена, но на 100% приватизирана с над 75% държавно участие. ако трябва да го опишем още по-елементарно, ще трябва да се каже, че удавеният е бил спасен на 50%. разбира се, че има варианти, изплащането на защитените суми да бъдат изплатени разсрочено във времето кратко, като наи-първо се изплатят малките суми следвано от по-големите. а от банковите активи на виктория и ктб да се поемат раз ходите за липсвашите средства, или както ги наричате капитали, а ние им казваме проклетите пари.

опит да се разедини българското общество! Къде беше държавата през цялото това време? Държавата е вмирисана от към главата!

Ще духате супата, и децата ни също. Защото в държавата царства безвластието. Време е народът да се хване за .... и да даде на всекиму заслуженото!

И пак да повторя - вчера служебният премиер Близнашки е казал пред свои студенти, че негов близък споделил, че ако излезе цялата истина за КТБ, щяло да има нов 10-ти ноември!!! Е, не може и самият служ.премиер да не е дочул поне част от тази истина, но представя репликата от друго лице. Но какъв е изводът за нас, простосмъртните - че всяка партийна боя има пръст в мегадалаверата КТБ, че никой не каза ЯСНО И ОТКРИТО, че ще се търси наказателна отговорност: 1. на БНБ за съучастие чрез неизпълнение на функциите си и 2. на новите кредитни милионери и 3. на собствениците на КТБ. И още един извод: въпреки всичко, многопартийната мафия е абсолютно солидарна, когато трябва да прикрива престъпленията си, защото ако народът разбере как е бил дружно ограбван от уж непримирими (а всъщност сплотени в замитане на престъпните дела) политически креатури, ако този народ, държан на екзистенц-минимума, осъзнае как го доят, стрижат и вече дерат на живо четвърт век офшорните мултимилионери, ще избеси - и напълно заслужено! - тези гадове по уличните стълбове!

това го пише и в други медии. просто е непоносима гаврата, още повече, че ни правят на на онзи електорат, чиито глас се покупко-продава за кебапчета и бира.

ebasi pornografiqta s glavni geroi BG mutropolitici zadovolqva6ti nagona si s edin beden narodec. AFERIM MUTRI,MA6ALAX

Не разбрахте ли, че "Омански фонд", е име на офшорна фирма, която няма нищо общо с държавата Оман...

КАПИТАЛ ЛИ ГО ПРОЧЕТЕ??? В статията - А ИМА ЛИ ГО ВЪОБЩЕ ОМАНСКИЯ ФОНД??? Месец преди атаката на банката??? Търпение - ЩЕ СЕ УБЕДИШ, че го има! Като си заведе делото в АРБИТРАЖА НА СВЕТОВНАТА БАНКА??? ЗА ЕКСПРОПРИАЦИЯ НА ПАРИТЕ МУ В БАНКАТА!!!

Стига с тези простотии.Няма в света някой инвеститор който да даде 1 милиард ей така,защото някъде си в България имало проблем и някой си откраднал няколко милиарда.Какво ще прави тази банка,кой ще си държи парите там.

Ако ГЕРБ подкрепят крадливите ДПС-ари и помогнат на Данчо Ментата и Прасун Пеевски да оздравят изпразнената от тях банка с народни пари, ще се затрият като партия. Не вярвам да са ЧАК толкова прости, но и няма да се изненадам особено.

Е как БНБ ще даде предложения за спасяване на банката като именно БНБ положи всички усилия за потапянето на банката?!? Още през юни представители на Оманския фонд бяха идвали в София, но от БНБ не ги поканиха, даже и "едно кафе не ги почерпиха". Какво тепърва чака Менда от БНБ?!? С тая шайка добре платени подлоги на мафията само международен трибунал може да се справи, не и родното купено правосъдие в лицето на главния прокурор.

И аз искам да рекапитализирам банката с държавни пари. ;-)

Тия наистина ни правят на луди. Ясно е и на децата, че в КТБ са извършвани престъпления. Следователно, прокуратурата трябва да разследва и ограбеното да се възстанови, вкл. с отнемане и разпродажба на имуществото. Откъде накъде държавата ще спасява частна търговска банка с нашите пари?

Луди хора, кой дава 1 милиард за празно кошче,бе наивници.Този инвеститор да не е от Карлуково, та ще си харчи парите за нищо.Обясниха ви го ясно и просто-активите трябва да се купят за 20% от стойността.Какво мъдрувате.Ще ги купят и точка!

51 страни свалят банковата тайна. България не?

Онова, успялото момче Пеевски, не се ли гласеше да започва нова кариера в Оман, или нещо се бъркам?

Имаше такива медийни клюки, но за Катар.

ей червените са ужасни. винаги след тяхно управление държавата е в разруха. който и да дойде да управлява след тях се сблъсква с безредиците им. плаща за да ги оправи , а те комундетата това чакат. само вият и на следващите избори пак измамили народа. самите те или чрез крадливия цар, полседно и с атака. не е лесно да си червен, толкова жестокост към народа и нечестност.

Този омански фонд да не се окаже оСмански, ... както го нарече един журналист по телевизията?

Инвеститорите търсят печалба, което значи че щом има да даде 1 млрд., значи че в банката има активи за много повече!

Празни думи в един празен парламент! Тази банка, за нещастие, е вече фалирана и няма бъдеще, какво и да означава това ! С течение на времето КТБ беше охулена, оплюта, онеправдана и финансово насилена! Тя вече няма образа на банка , а на клоака пълна с червеи, плужеци и плъхове гризящи ежедневно нейното отслабнало и изтерзано тяло ! Лекарството трябваше да я дигне на крака в началото, ако лекуващият беше високоморално, почтено и хуманно същество, както той постъпи с ПИБ, а сега на смъртния си одър се нуждае само от една топлина и благодарно отношение преди да напусне финансовият свят завинаги. Нека я изпратим с нужната човещина и сърдечност !

Обикалял край БНБ "той обикаля няколко пъти БНБ" като мачка край манастирска кухня.

сега ще ви кая как ще станр врътката - начи държавата дава един милиард кеш пара и после нашият фонд с доган де - османският въз основа на тия пари взема от банките гаранця за още един милиард и готово .....после погасява заема с вшите пари и хоп пак сте готови за палците ....прости булгаристанци еи докато не ги изтрепите тия червени говеда не тразбрахте ли че няма да има живот тука

Някой просветен може ли да ни каже кой е собственика на Булгартабак?Никой не знае,освен съучастниците в аферата.

то бива, бива, ама толкоз независимост няма никъде по света - коя централна банка ще си позволи дори 1 ден да не изпълнява закона???

"Чуждестранните инвеститори" досега, които са идвали в Бг - са идвали като грабители и експлоататори, а не като инвеститори.

Не попускайте че ПОЛОВИН МИЛИАРД ОТ ТЕЗИ 4,2 МИЛИАРДА СЕ ДЪЛЖАТ НА "ОСОБЕНИЯ НАДЗОР И УПРАВЛЕНИЕ" НА ИСКРОВ И БНБ!!! Докладът не е към датата на ЗАТВАРЯНЕ НА БАНКИТЕ, А КЪМ 30,9-ти. И ЗАГУБИТЕ НА БАНКИТЕ КТБ И ВИКТОРИЯ МОЖЕ ДА ГИ ВИДИТЕ НА САЙТА НА БНБ КАК СА СИ ТРУПАЛИ ПО МЕСЕЦИ ОТ ЗАТВАРЯНЕТО... И още нещо - ОДИТИТЕ НЕ ГИ ПЛАЩА БНБ! КВЕСТОРИТЕ ГИ ПЛАЩАТ С ПАРИТЕ НА БАНКИТЕ... А за какви суми става въпрос - за 10 дни за първият одит на ВИКТОРИЯ са платени 1,8 МИЛИОНА ЛЕВА. А СЕГА СИ НАПРАВЕТЕ СМЕТЧИЦА - ЗА ТРИТЕ МАСТИТИ ОДИТОРСКИ ФИРМИ ЗА ДВА МЕСЕЦА, КОЛКО ПАРИЧКИ ОЩЕ СА "СПЕСТЕНИ" НА ЗАТВОРЕНИТЕ банки..

Вече,25 години се върти плочата за "чуждестранния инвеститор". Удивителното е,че на тази пещерна комсомолска, селска измишльотина плод на развитото, увредено социалистическо съзнание, все още има добри невежи хора, които вярват и се хващат на лъжата. Когато чуете тези думички,както и чуждестранен легураторен механизъм, финасови инструменти,буфери, плаващо мнозинство, цивилизационен избор, реформатори,комисари ще ви спасят и др. знайте ,оглупяват ви и ви поставят в хипноза.Резултата винаги е един, обедняване ,кражба и отчаяние.

Правят се на луди, нас- също.Защото разчистването на мръсотията в тази банка може да вкара държавата в ред, но не го искат.Затова и искров заяви,че ще си говори с всички партийни лидери поотделно преди да си подаде оставката. От умрял писмо-няма да има оставка,всичко покрай ктб ще бъде покрито.

Стоянова си измисля някакъв фонд, за да бави топката. Никой не говори за най-важното: КОЙ открадна парите на вложителите?КОЙ си завори очите за този пладнежки грабеж?

Кой? - Той, с помощта на цялата държава. ППП!

е червените, как кой. това е същия им номер просто успяха да го пробутат за втори път. пак се смейте на орехчо и серегея. те се правиха на малоумни а то защо било. откраднаха парите, фалираха банката и подадоха оставка

В заглавието липсва ВГЗ.

Чуждестранени инвеститор дава 1 милард за оздравяване на окрадена банка за да могат да му окрадът милиардчето без никой да не разбере.

ЧАКАМЕ СКОРО НЕКРОЛОЗИТЕ НА ЕДИН гРУХ И ЕДИН мУСТАК... ГОСПОД ЗАБАВЯ, НО НЕ ЗАБРАВЯ...

там май чух милиарди и сто....

Този милиадр е част от източените пари от КТБ. Помнете ми думата!

Ако бяха бесапету на власт щяха да платят всичките над 4 милиарда с пари от държавата - добре, че се махнаха

Не беше точно така. Още в миналия парламент ДПС натискаше за оздравяване, но БСП се обявиха против.

И кой е този инвеститор - цветелинка или прокопиев ? Май прокопиев бе изгонен от Сингапур и сега е безработен - помогна с протестите и е нормално да му подарят нещо струващо 7, за 1 млрд. !

Моника Станишева

данните !!! Бъркаш МИЛИАРД С МИЛИОНИ!!! МНООООГО МАЛЦЕ ГРЕШИШ... Коя от двете вече ПЕТА ГОДИНА НЕ СИ Е КУПУВАЛА БАНКА????

Направо да взривяват и закриват фирмите на Цветтан Вассилев- КТБ и Вииваком.

Ако наистина е ПРИГОТВЕН ТОЗИ МИЛИАРД - НЕ "ИНВЕСТИТОРЧЕТО", А ИСТИНСКИЯТ ИНВЕСТИТОР ЩЕ СИ КУПИ БАНКА, КОЯТО НЕ Е СРИНАТА ОТ ДЪРЖАВАТА!!! А ИСТИНСКА БАНКА С "ДОБРИТЕ" ПРАКТИКИ ПО КРИТЕРИИТЕ НА БНБ И С НЕОПЕТНЕНО ИМЕ!!!

А дали евентуалната банка, с добрите практики по критериите на БНБ, е по-изгодна за инвеститорите. Странно е, че експертите на цял консорциум от три фонда, не са достатъчно прозорливи!

Щото в доклада му пише, че НИОБСЛУЖВАНИТЕ КРЕДИТИ В ДЪРЖАВАТА СА 35% А не НАТАМАНЕНИТЕ ОТ СТЪКМИСТИКАТА 18-20%, за които същият ИСКРОВ ТИ ХОРТУВАШЕ ДОСЕГА И КОИТО СЕ МЪДРЯТ НА САЙТА НА БНБ..... И дали ще подложи друга банка на ОЦЕНКА ПО НОВАТА МЕТОДИКА!!! И СЕ ЗАМИСЛИ..........

Ако се върнат парите до 196 хилки, веднага ще започне изкупуване на евра на обща стойност около 1,6 млрд.(колкото са депозитите до 100 хил. евро в КТБ). Тези евра почти изцяло ще ще влязат в бурканбанките и държавата ще остане без пари за газ и нефт и без валутни средства за плащане на падежите на предишните заеми и облигации...

Мендето е една прекрасна социалистическа другарка.

Въпреки огромните усилия на дебелото прасенце Пеевски все още има шанс за нещо по-добро от кражба!

!!!!

Това са глупости,освен ако чуждестранния инвеститор е бюджета на България. Няма такъв луд, който да инвестира в мафиотска България. Абсурд. Освен това тук няма икономика,освен ако не му бъдат дадени гаранции,че ще може да краде безнаказано докато си върне парите от българските търпеливи наивни нещастници а и след това.

Щом някой обикаля с 1000000000 евра....значи тайните на КТБ са яки!!!!Не вярвам насраните гащи на собственика да струват толкова!!!Пак се мъчат да покрият лапачите които ни управляват!!!