Бургас, Баните, Габрово и Севлиево бедстват

Сняг и дъжд блокираха пътищата. Бургас, община Баните, Севлиево и Габрово обявиха бедствено положение. Десетки селища са без ток. Хасково е наводнено

Обратно в новината

Коментари - Бургас, Баните, Габрово и Севлиево бедстват | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

разменям Cламналиев за Oрбан,пък нека американците да ни критикуват

Кога ще свърши тази кошмарна година за България? Но и ние не си помагами сами. Как може да се кара с летни гуми през зимата, това трябва да се криминализира. Или са много тъпи тези или много бедни за да карат с летни гуми през зимата...

Периода от кошмарни години започва през не толкова далечната 1989 г. и не се очаква скоро да свърши, поне не и в близките 100 години. Силно се надявам ти да живееш поне 200, за да успееш да видиш края на този период.

Като не уважавате природата и продължаватеда я съсипвате, тя ще ви го върне тъпкано....

тя ще го върне но не на когото трябва,не на виновните за природните катаклизми а на нас обикновените поданици на мутроландия управлявана от престъпник,и ние ще платим кървавия данък и ще си мълчим покорно.даваите минусите

скъсана стена на язовир при тошо се равняваше на съботаж и терористичен акт следва затвор и разтрел!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Скъсана стена на язовир при бай Тошо беше проблем само ако изтечеше информация в медиите (не че имаше медии тогава) А и обикновенно разстреляния се избираше на произволенпринцип и маса от хора,които нямат нищо общо с язовира но санеудобни за някого...

Най-голямото бедствие е елипсата на вяра в мнозинството българи. Затова живота ни е толкова тежък и несправедлив. Търсят навсякъде другаде причините но не там където трябва защото истината освобождава но изисква отговорност, промяна и активност. Затова повечето обичат да се самозалъгват с полуистини и с полунадежди.

Комунистите са виновни за всичко.

В Севлиево 25 см сняг и -1 градус температура в 7:00, природно бедствие! Вие знаете ли какво е природно бедствие бе смешници?

Къде го Лизашки-премиер на България?Сигурно лиже снежинките някъде.

Този нахалник Гонсало цяла седмица го следихме как ни приближава и накрая ни изненада.то само с "молитви" не става,трябва и нещо превантивно да свършим.но по стара българска традиция,като студ и сняг смрази селото,ние се кротваме до печката с кана вино и пръжки за мезе и сме му....отпуснали края:)

Няма опасност от скъсване на стена? Ама всеки път го казват след като вече някоя се е скъсала...

Какъв ХААРП ви гони бе лумпени? Такива валежи каквито имаше тази година е имало и друг път, а да не говорим какви зими сме преживели...спомням си допреди 10-15 г. на вилата имаше по половин метър сняг зимата, а сега 10 сантима...истината е, че хората еб*хме мамата на климата, а България със нищо не се старае да предотврати вредата на човека върху природата. За пример-София. Обгазява се основно от автомобилите. В Германия автомобил на фабричен метан данъка му е 81 евра, а тук 360 лв. С нищо не се стимулират еко автомобилите.

За това, което казваш си прав, но тази масова разруха, която ни гони от няколко години, не идва само от автомобилите. То кое ни е наред - поддръжката на язовирите ли, почистването на реките ли, инфраструктурата ли - погледни как се строят и поддържат пътищата, контролирането на сечищата ли, строителството ли! Нищо не ни е наред. Всичко се експлоатира и не се поддържа. Това е начина ни на живот. Ако занемариш къщата си и тя е стане коптор.

От една седмица по всички медии новините започваха с очакваните снегове и бури ,а нас зимата пак ни изненада.Що за хора сме ,що за дзържава сме ???

Питам се, късв ДЪРЖАВАТА ??????

Такива повтарящи се и повсеместни бедствия по времето на "лошия" социализъм до преди 1989 година, бяха не само невъзможни, но и НЕМИСЛИМИ. Тогава, навред из страната, за обектите на водната инфраструктура се грижеха организации като Водстрой, Хидрострой, Водоканалпроект, Водпроект, Инжстрой, Хидропроект, Агропроект, Енергопроект, Заводпроект, В и К и пр. Беше впрегната многобройна работна ръка.Помагаха строителни войски, транспортни войски, КЕЧ, цялата българска народна армия .... Всичко това бе затрито след 1989 година за да бъде реставрирана частната собственост и капитализма, който погубва България.

ТАКА Е, НО И РЕЖИМ НА ТОКА ИМАШЕ НЯКОЛКО ЗИМИ И МАГАЗИНЕТЕ БЯХА ПРАЗНИ ИЛИ ПОМНИШ ТОВА КОЕТО ТИ ИЗНАСЯ.

При 6 атомни реактора имаше режим асега при половин няма дори изнасяме защо.

HAARP отдавна е в България ! американците ни Уничтожават. Проверка на базата във Ново село !!!

так ще е докато има американска база в Ново село със система HAARP.

Американците запазват офшорките на плевнелиев а той пази HAARP в Ново село и не дава да се провери

Руснаците отдавна ни предупреждаваха за тази база и HAARP но офшорките на плевела са по ценни от страданията на народа

ДАНС има право да провери тая база. Да покажат по телевизията и да се попитат американците какво прави тази система HAARP в България !

За каква капка дъжд говориш.В Бургас през нощта такъв дъжд валя,че сякаш прозорците с кофи вода ги поливаха.Казват ,че валежа бил 220 л.на квадратен метър.Това не е нормално явление.

Казват?! Кой казва? Изобщо не е валяло толкова много, но отводнителните системи са запушени изощо архитектурното и строителното решение на някои места е плачевно. Има улици и места в Бургас, където изобщо не личи да е валяло много, а другаде са езера и потоци!

E на те това се вика зимата да те изненада!

А ЕС се занимава с Украйна? Безсрамно ни иска още милиони, вместо да ни помогне в такъв труден момент! Иска пари от нас най-бедните и нуждаещите се в съюза? Докога!?

БДП и ДПС ще ни оправят нас.

След всяка трагедия и неуредица започва редовното плюене по политиците - колко удобно! А нали те са избрани от милиони българи! Същите тези българи са и строителите на некадърните пътища, шахти, те секат горите и са преки съучастници в разпада на държавата! Единствената им "борба" е лаенето по форумите, след което пак отиват на работа, безропотно слушкат и изпълняват!

Тези българи, които неистово плюеш бяха окупирани, подведени и измамени, че ги чака рог на изобилието и манна небесна при така наречената "демокрация", НАТО и ЕС! Сега българите разбраха, че са измамени и ще си търсят неустойките от лъжците! След като тия "лоши българи" преди 25 години работеха и постигнаха да са в десятката по стандарт в света, значи проблема не е в българите и в материала им, а в измамниците!

Червен тъпанар! В каква десятка е била България бе, олигофрен?! В десятката на СИВ може би? България е била на първо място сред балканските държави по глави добитък на населението и добив на пшеница, овес и т.н., но... през 1939 г!!! И по това време пенсиите, съотнесени към пенсиите на днешните, мамени и ограбвани десетилетия от червените кхмери, са били няколко пъти по-високи!

Затова пък дупеклати, партийни велможи, мафиоти и олигарси не бедстват - бъдете сигурни! Бедствията са само за стадото!

За да не си стадо, помогни си сам, не чакай Неволята. Нали плачете за местно самоуправление, избрахте си велможи-благодетели да ви оправят в прекия и преносния случай. Сега държавата ви е виновна, плюхте срещу нея, подигравахте се, сега хак да вие.

Pesh0

А отговорите са прости ... Вземате язовир на концесия . И трябва да го изпускате през изпузкателите . Но ако го правите , ще губите от рибата , която развъждате . За това е по добре , изпузкателите , да са повредени , язовира да е винаги пълен и да прелива през преливника . За това , като капне дъждец , язовирите , не спират вода а приливат . Отделно приливниците , не са проектирани , да работят по тозиначин . те са за аварийни ситуации . С времето се разрушават и стената тръгва .

изпускателите се пускат в аварийни ситуации - при бедствия, в случай на война и т.н. През преливниците нормално си прелива водата, но това би трябвало да е само при висока вълна, която пада много рядко и за всяка стена е различна - от порядъка на веднъж на сто години за стените от по-нисък клас (които не застрашават човешки животи). Лошото е, че трябва да се поддържат, а всичко е в плачевно състояние- самата стена, язовирът е затлачен и много по-често прелива и няма координация - понякога, ако се изпуснат два язовира едновременно могат да наводнят долината.

Pesh0

Мунчо а като ти трябва вода , да поливаш или да пиеш от язовира , от къде се взема ? от приливника? Илипрез изпускател ,веднъж на 100 години . Аз си мислех че язовирите са да може да се ползва вода, като няма. Ама щом казваш че е да прилива ...

След всяка капка дъжд и наводнение,това се случва в България!!!

Тази държава поголовно се руши! И това не е случайно! Когато няма смирение това е резултатът!

КЪДЕ СА?.Документи разкриха: 17992 смъртоносни мини от Горни Лом са се изпарилиКЪДЕ СА?България иска от ЕС 78 млн. евро помощ за наводненията, България е поискала помощ от ЕСК за близо 4 млн. евро за възстановяване на щетите от наводненията в Северозападния район.ЕС отпуска 10.5 млн. евро на България за наводненията,.........КЪДЕ СА ПАРИТЕ ОТ КТБ.А вие пращайте есемеси КЪДЕ СА?

Преливат язовири и се пукат язовирни стени,защото никой не следи за нивото на язовирите в цяла България!!! Навсякъде язовирите са предварително препълнени,не могат да поемат идващото количество вода от валежите и преливат или се късат дигите! Колко наводнения трябва да станат за да започнат да се следят тези нива,колко наводнения трябва да станат,за да се изчистят коритата на реките????? Държавата е в пълен хаос!!! Тези язовири нарочно собствениците им ги държат препълнени,за да си гледат рибата и да печелят повече,не ги интересува,че хората ще загубят жилищата си и живота си! Управниците ни пък се чудят,как да разделят пая горе,кой да вземе голямото парче и не обръщат внимание,че България се удави!!! То не се взривяваха предприятия,то не ставаха наводнения,пълна трагедия е тази пародия на държава!!!

Ще го претопим и пак, пак ще го мажем, на филиите, вместо, масс ? Бойко се повърна на влас ! баба ТудоркЪ

дойде акъла, бабо Тодорке?

Страната бедства,а политическите пумияри от герб разпределят още местата за лапане

А да не би да бедства, защото тия дето ти плащат да пишеш простотии тук за малко повече от година взеха 8 милиарда заеми и пари пак няма ? П.С. Предполагам че ти плащат да пишеш тук, защото няма на земята нормалян човек, който да дрънка такива простотии безплатно. Или просто си от контингента на Фикуса.

Тия дето ми плащат,ми плащат добре за това което правя,а на галфони като теб им плащат малко от партйната каса на герб,защото нямате мозък да правите друго

Преди няколко години пътувах една зима през декември от София за Бургас - магистралата още беше затворена, междувременно затвориха и петолъчката заради снеговалежа, затова отбиваха движението през Средец. Всъщност движението беше само единични автомобили и камиони. Това беше сюрреалистичен ужас! Пътят от отбивката преди Ямбол за Средец и после самият път до Бургас в зверски снеговалеж, вятър и студ посред нощ може да е истинско изпитание за психиката, особено ако никога човек не е минава оттам! :) Филм на ужасите в дивата странджанска пустош :)

Що не си седя у дома и да си пръцкаш под юргана до жена ти ами си се юрнал като див нерез да скиташ из Странджата? Като толкова те е страх от мечки, не ходи в гората байно!

До колкото знам по нашите ширини вали и сняг. Що пак сме изненадани? Или вече България се е преместила в тропиците и като завали сняг сме изненадани? Или по-вероятно управляват ни некадърници, а ние толкова сме затъпели, че дори слънце да изгрее сме изненадани и е бедствие. Май интелектуално ме са върнали 200 години назад. До колкото са сещам при Руско Турската война на Шипка е имало страхотни снегове, а не е било толкова отдавна, има нема 135 г.

Ми не знам... В детството си не си спомням дъждът да е придизвиквал наводнения в града. Нито пък снегът катаклизми... А, да само веднъж на 8-ми март падна сняг 1,50 м... Градинките си се самоподдържаха, то рози, то цветя. Билките си ги беряхме направо от поляната до нас и ги предавахме. Някой, де да знам кой си косеше тревата, думата кърлеж не бяхме я чували. Срок на годност на стоките нямаше, ама всичко си беше прясно, а хлябът току що направен... Нямаше дупки по улиците. Де да знам... как пък всичко си работеше и си се самоподдържаше?! Чудни работи...

Язовирите си бяха винаги наред. Хм...

А в моето детство Доган беше в затвора, Местан нижеше тютюн с баба си, Бойко Борисов сменяше гърнетата на Цола Драгойчева, а Станишев се чудеше как да се скатае от редовна военна служба и нагъваше капиталистическа Нутела. Какво очакваме, като ни управляват бивши затворници, охранители, тютюнджий и хора без ден трудов стаж с интерес към руски униформи.

А стига бе ?!?! данеби зимата пак да ни изнинада а ? Сякаш някои си е мислил нещо друго .... да се помолим сега на ЕС да помогне с някои и друг милон, явсе пак подарихме им цял един народ ... Господа, другари или както ви е угодно там ... не ви ли е вече неудобно 3-ти път тази година знаем че ще вали, знаем и че ще става студено и никакви мерки да не вземем! Българинът е овца при тва тъпа / фактите го доказват /. Ми сложете по едно глоба от 500 лева примерно за летни гуми, загасени фарове и липса на граифер да видите колко бързо ще се научим ...

"Студ и сняг сковаха страната" пишат Офчнюз и другите службашки медии, а истинското заглавие е - управленска немощ, отново парализира България.

КОЛКОТО ПО-ТЪПО СТАДОТО И МАГАРЕТАТА КОИТО ГО ВОДЯТ , ТОЛКОВА ПО-ГОЛЯМ ХАОСА :)

Медиите умират да разпространяват негативни новини. А това, че падне ли малко сняг и всички полудяват е техника за източване на пари от бюджета за снегопочистване. Аз съм в Лапландия на 67 градуса северна ширина, 6 месеца карам на лед и сняг и ви казвам, че просто едни зимни гуми ви решават въпроса със предвижването по пътищата. Тук химикали не се използват единствено снегорините отстраняват преспите, вярно че гумите са с шипове но се кара със 100 км в час и се пътува спокойно. Никой не се оплаква или лигави, че зимата пак го е хванала неподготвена....Сложете си зимни гуми бе хора. ще се изпотрепете!

70 ГОДИНИ ДЕСПОТИЧЕН КОМУНИЗЪМ И ПОСТ КОМУНИСТИЧЕСКИ ДИВ КАПИТАЛИЗЪМ, РОДЕН ОТ СЪЩИТЕ ЛУМПЕНИ КРАДЛИВИ КОМУНИСТИ - ТОВА И ПРИРОДАТА НЕ МОЖЕ ДА ГО ИЗТЪРПИ!

НАЛИ ИСКАХТЕ НАТО И САЩ ВЕ СКЪПИ ГЛУПАЦИ - СЪНАРОДНИЦИ - НА ВИ СЕГА САЩ , КЕЙМТРЕЙЛС . -ЕТО ВИ САЩ - ГЛУПАЦИ ....

Та какво искаше да кажеш другарЮ?

Мълчи бре, келеш!

Нямате ли чувството, че това просто не може да е истина.Къде живееме, бе хора, какво става в тази страна. Толкова ли сме овчедушни, та не можем да се обединим и да изметем тая политическа, ненужна паплач, вече 25 години!!! От тази пуста демокрация само бедствие, безхаберие, безотговорност и беднотия! докога ще плащаме данъци за да хрантутим една ненужна клика политици!!!

Явно, явно. Няма лидери, само овце и вълци.

КАК НЯКОГА ТАТО УСПЯВАШЕ ДА СЕ ГРИЖИ ЗА ВСИЧКО - ЗА СИГУРНОСТ, ЗА ЯЗОВИРИ, ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, ЗА ЕНЕРГЕТИКА...АБЕ ЗА ВСИЧКО. ЗА ОТВОДНИТЕЛНИ СИСТЕМИ? ЗА НАПОИТЕЛНИ СИСТЕМИ? ЗА НАРОДА, ЗА ДЕЦАТА И КУЛТУРАТА. КАК УСПЯ ДА ПОСТРОИ ШЕСТ АТОМНИ БЛОКА? А ТИЯ СЕГАШНИТЕ КОПЕЛЕТА ЕДИН ЕДИНСТВЕН НЕ МОГАТ ДА ПОСТРОЯТ. НАПРАВИХА 10 КМ. МАГИСТРАЛА И СЕ ПОСРАХА ДА СЕ ФРЪЦКАТ. НИТО ЕДИН ЯЗОВИР НЕ ПОСТРОИХА, НИТО ЕДНО РАБОТЕЩО ПРЕДПРИЯТИЕ. 25 ГОДИНИ САМО КРАДЕНЕ. А ПАСТИРКАТА?!!!! УЖАС! СРАМ...СРАМ...СРАМ! ТОВА ЛИ Е ГЛАВАТА НА НАЦИЯТА? КЪДЕ Е ТАТО, КЪДЕ Е ТОЗИ СМЕШНИК? НЕРДЕ ЯМБОЛ, НЕРДЕ СТАМБУЛ? ДА ВИ ЕБА МАМАТА КРАДЛИВИ ДЕМОКРАТИ. НЕ МОЖЕТЕ НА ТОДОР ЖИВКОВ НА МАЛКИЯ ПРЪС ДА СТЪПИТЕ ПО РОДОЛЮБИЕ. МАМЕТО ВИ ПРОДАЖНО. КАЗАХ !!!

Браво!

Бягай в Северна Корея, тъпанар! Там тато ти Ким ще те прати в тяхното Белене да влезеш във форма! Така се грижат за хората там!

Иди да помагаш в хасково тарикат!!!!!!!!!!!!!!

Всички язовирни стени да се скъсат овчи народ,краде топлофикация,крадът банки,цигани ни крадът,давят ни какво трябва да се случи народа да вземе в ръце съдбата си?..........Потопът завлече семейство с колата им в скъсания язовир до село Черни връх Гражданска защита едва успяла да се добере до хората Публикувано: 25 окт. 2014, 18:20 Обновено: 25 окт. 2014, 18:20 Разпечатай прочитания: 3271 коментари: 4 Бургас, България Снимка: IMPACT PRESS GROUP Още по темата Извънредно: Язовирът в Маринка пред скъсване, евакуират хора, бедствено положение в Бургас Извънредно: Язовирът в Маринка пред скъсване, евакуират хора, бедствено положение в Бургас 17 15219 Кметът на Бургас пред БЛИЦ: Водата от скъсания язовир е метър и половина на пътя 18 7400 Служител на МВР пострада при евакуация на хора 2 2261 Семейство от село Полски извор, община Камено, е било завлечено с автомобила си в язовира в село Черни връх. В колата са били съпруг и съпруга, съобщава Флагман. Беше кошмар, екипи на Гражданска защита успяха с всички сили да извадят хората, отървахме се без жертви, каза кметът на населеното място Тодор Щерев, който е бил на място. "Хората са от нашето село и вече са в безопасност", каза кметът на Полски извор Паулина Златарева. Те са били повлечени от пътя, след той е бил залят от вълна от язовир, намиращ се край селото. Според кметицата причината той да прелее е голямото количество дъжд.

ДСК едно време е давала безлихвени заеми, жилищата са стрували по десетина хиляди лева и то в столицата, а на останалите места доста по-евтино. Хората масово са строяли вили и къщи и не са мизерствали и гладували. А днес западните банки раздават заемо срещу тлъсти лихви, достигащи до 25 процента в лева. Днес едно жилище средно струва около 40-50 хиляди евро. Днес хората са масово безработни, гладни и мизерни.

Ти нормален ли си? Какви безлихвени заеми? Правиш вноска за жилище или за кола и чакаш десет-петнадесет години.А паричките ти стоят в ДСК БЕЗ да получаваш лихва.Теглих жилищен заем 12000 лв и когато след 10 години реших да го погася беше останал 11300 лева.Другите пари бяха отишли за лихви! Хайде спрете с глупостите,моля Ви.

Хайде стига драми. Бедствено положение, "червен код", глупости на биТиВиту. До утре вечер ще се е стопил снегът. Ще има още циганско лято.

Диверсант ела в бг що си избягал.Ще те пратим в хасково да помагаш

Пращахте ме в Сибир? Ето ви Сибир. Путин да спре газа Сега!!!

В нато съм,в нато съм..............

За Бургаш и-баньите да слизьат !

ЗА ПАРИ ЩЕ НИ ИЗДАВЯТ А ТЕ ОТИВАТ ПРИ ПАРИТЕ ОТ КТБ..........Европейската комисия ни отпуска по-малко пари от поисканите от европейски фонд "Солидарност" за покриване на щетите от наводненията., при които загинаха 15 души. При поискани над 18 млн. евро, ЕК предлага на България да бъдат отпуснати само 10.5 млн. евро. Най-много средства 60.2 млн. евро се предлага да бъдат изплатени на Сърбия, а още 8.9 млн. евро на Хърватия.

Докато един арендатор на язовир не обесят!!!!!!07.02.2012 21:45; Николай Грудев; 8872; 7; Залятото с. Бисер СНИМКА: ВВС, МО Втори голям язовир е бил на косъм да повтори цунамито в с. Бисер, стана ясно днес. В понеделник по обед стената на водоема до хасковското село Елена можело да поддаде фатално. Сигналът за поредния прилив бил подаден към 12 часа. "Имахме готовност да реагираме светкавично. Прогнозите обаче се опровергаха и затова решихме да не създаваме допълнителна паника", казаха от кризисния щаб. По обед днес отново тръгна слух, че въпросният язовир до Елена е скъсал стена.КОЯ ГОДИНА Е ПИСАНО ТОВА КОЯ В 24 ЧАСА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

България се разпада...брутално и неудържимо.

E, чак пък от един дъжд. Иска им се на някои ..... :)

Фащай Терминала да мирясаш, бере! Нали все натам "те тегли сърцето"?