Мъж и жена загинаха при катастрофа (снимки)

40-годишен мъж и 32-годишна жена загинаха при удар между два автомобила във Варна, съобщиха от полицията в града. По неофициална информация мъжът е полицай.

Обратно в новината

Коментари - Мъж и жена загинаха при катастрофа (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

вишхх...аз сум много близак сус сина на загиналия муж..мога да ви оверя че шофиора на поршето в момента яде л... с извинение... тои в момента обира цялата помия защото е виновен ;) 120-1ч0 в градско.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Скоростта на Поршето не беше голяма,но Реното му излезе точно отпред на кръстовището.Момчето от Поршето дори нямаше време да реагира. Такъв джип тежи поне два тона,а Реното към 500кг. и затова удара беше толкова фатален за малката кола и именно затова тя се отмести доста напред. Бях в близост и видях ужаса и недоумението на човека от джипа,когато излезе от колата. После разбрах,че този от Реното,който направи самоубийствената маневра,бил полицай! Мислят си,че са недосегаеми с тези значки! Няма да се учудя,ако сега колегите му се опитат да оневинят полицая за сметка на горкото момче от джипа,което нямаше никаква вина.

Я кажи нещо за белия пикап,спукана гума,намачкани ламарини.На първите снимки го имаше но после стана неудобен и го затриха.

По-леко с лъжите. Скоростта не е била никак малка. Я виж снимките па тогава ни обяснявай.

Колко хиляди пъти ше го пускаш това навсякъде.... Добре ли ти плаща мутрата с Поршето?

За това в голям град трябва да се кара само ЗИЛ- 151 с предна навесна система за лебедка.

Според моите наблюдения в по-големите морски градове местните шофьори завиват от средната лента както наляво.така и надясно.

Това е проблем на целия ни балкански регион, не е само по Черноморието. И в София е популярен похват по натоварените на ляв завой кръстовища.

Аз мисля че просто и двамата са минали на червено. Там има секция. Ако секцията свети зелено - Поршето ще чака от няколко секунди на червено. Ако полицаят е решил да направи маневрата още на червено ще се засече с Поршето. Ако Поршето е минавало на силно оранжево а полицаят е тръгнал рязко на жълто също. Варианта в който полицая не вижда джипа защото все още притиска завиващия наляво от лява лента така че да го пусне да мине по-напред отпада тъй като тогава джипа ще е спрял от 3-4 секунди на червено. Видимостта там е доста добра. Лоша ще е само ако някой се движи с 300, но няма къде да вдигне повече от 120 защото под моста има гаден шикан. Според мен някой е минал на червено.

Как да коментираш ляв завой от средната лента? Признайте си, че и вие понякога минавате с 60-70 на зелено. Е, не дай боже един ви мине така пред вас, какво правите?

Шофьорте на Поршетата карат с 60-70 само когато паркират.

Нали караме на фарове целогодишно, ЗАЩО има още катастрофи????

Катастрофа- порше Кайен - работата е ясна. Мутрите с тези коли хвърчак с тези танкове и причиняват непрекъснато рискови ситуации, докато се стигне до сегашния момент. Ама разбира се кукерите ще изкарат виновен убитите в малаката кола и мутрата се измъква невредем. Това е ситуацията по наште земи.

Да, и защо само Кайена да е виновен? Онзи малоумник (R.I.P.) чий го е дирил с такава маневра?

кото завиваш наляво от средната лента оня от лявата лента за надясно ли е

Защо говориш наизуст г-н Eminena? Джипа не караше бързо,а онзи с Реното си мина направо на червено. Разбрах,че бил полицай..,а те си мислят,че са най-големите шефове на пътя. Сега да видим дали полицаите ще се опитат да си покрият колегата,за сметка на гражданите.

По-леко с лъжите. Скоростта не е била никак малка. Я виж снимките па тогава ни обяснявай.

Френските автомобили лесно се огъват, май?! Ще си купя Кайен : ) Този, да не е очаквал Кайена да спре, за да мине. С каквато и скорост да е крал Кайена, отнемането на предимство си е голямо нарушение. Водачът на 'Реното' смело се е 'наръгал' в насрещното движение. Жалко, че грешките от некадърност и неадекватни реакции имат висока цена. 'Ситуационна ориентация' е много важен термин в автомобилизма. Тия, дето не могат бързо да завъртят глава и да се поогледат, или не могат да преценят скоростта на насрещно движещ се автомобил - преди да предприемат маневра, стават лесни жертви.

Да прав си, но има утежняващи обстоятелства. Силно затъмнени прозорци на Клиото (всички без предното стъкло). Пътник, който може да шава и да прикрива с глава мястото където се намира в момента Кайена, докато не е стигнал до колоната и затъмнения прозорец където вече за да го видиш губиш още време а може и скоростта да е била синхронна така че пътника, колоната прозореца да са били в най-неприятното разположение и движещи се със същата ъглова скорост в диапазона на видимост както и джипа. То вече е свършило и няма голям смисъл да анализираме - но това което имам предвид е че обикновено не е само една беля а няколко наведнъж. Когато ситуациите са прости хората криво ляво успяват да се измъкнат.

Затъмняването на прозорци е легално. Аз също карам със затъмнени стъкла + HD камери, предна и задна. Ако, водачът на Реното, е имал проблем с очите е могъл да отвори страничните прозорци, докато извърши маневрата, това е нещо нормално при лоша видимост. Платил си е, заради собствената си некадърност.

Някой от Варна да ми каже, има ли на това кръстовище светлинни табла за отчитане на времетраене на червения и на зеления светофар,защото там където ги има, от далече можеш да прецениш има ли време да преминеш през едно голямо кръстовище или ще трябва да намалиш скоростта.В Пловдив тези табла едно по едно изчезнаха.Моето наблюдение е, че там където има указателни табла, не се случват такива страшни сблъсаци.

То точно ако има стават глупости макар че засега тези които съм виждал са се разминавали на косъм. Виждат 3 секунди до края на червеното и тръгват, другите пък като видят 3 секунди до края на зеленото и 100 метра се засилват и познай. Но мисля че там няма.

Няма никакъв начин подобна катастрофа да стане, ако баровеца с джипа е карал с позволените от закона 50км/ч!!! Още повече ако е внимавал в пътната обстановка и е предприел опит да спре. Във Варна, тази година има някакво обострение - масово се кара с превишена (в пъти), без светлини, правят се рискови изпреварвания на неразрешени места. Особено в крайните квартали. При движение по въпросната Девня (аз с 90) ме изпреварваха, като крайпътно дърво. Минете по пътя Варна-Бургас и вижте колите с чия регистрация са по-големи джигити. Що се отнася до полицаите във Варна - не сте прави (или поне не за всички). На няколко пъти ми се случва да ми отстъпват път, близо до РПУ-то на Парижка Комуна.

Жоро Минчев пееше,че на морето 'жените стават дръзки".Също и шофьорите.

Ако е завивал наляво, защо колата е ударена отдясно? И защо Кайена е карал направо от най-лявата лента?

Движили са се един срещу друг! Кайена в посока София. Клиото в посока ЖП гарата но е решило на кръстовището да направи завой който включва класически пресичане на платната за насрещно движение.

Ами пич, като завиваш на ляво, отсрещният ще те удари точно отдясно

Ся не знам кой е по-тъп, тъпия полицай с реното или тъпата мутра с поршето.

Аз по някой път правя един тарикалтлък на световар,когато трябва да завия на ляво,аз ги буря от дясно,нареждам се за колоната направо и после заставам пред първия на светофара за на ляво,и така,но трябва със акъл да се бури.

Ех, да беше употребил поне една нищожна част от големия си акъл, за да се ограмотиш малко... Не за друго - по-лесно ще усвояваме безценните ти съвети!

васко

Някой да те е питал нещо,яе се изказваш неподготвено,а разпоретино.

Ще ми светне скоро и моя светоВар, че чак световъртеж ще получиш и те прибирам горе, да не пречиш на хората долу.

Явно ти е в повече акълът, та даваш и на другите..

Най-редовно я правят маневрата на Клиото-от средната лента ,която е за направо,се нареждат пред другите за наляво,за да могат първи да тръгнат за към моста и да отнемат предимството на наредените в най-лява лента.Само че този не е изчакал да светне зелено за ляв завой,или Кайена е минал на червено ужасно засилен и го е отнесъл като малка гара.Ако си се беше наредил като всички други сега щеше да си пие ракията в Константиново.

Дори камиони го правят - има го документирано на Гугъл Стрийт Вю - 2 ленти с камиони за завой и коли зад тях. Предполагам че на тировете им е необходимо да завият от средната лента, но на останалите не. Има и секция на светофара така че не е опасно ако го направиш на зелено (на лявата секция).

...и нещо още по -приятно да прави... ...Бог да ги прости !... ...Глупаво и нелепо е да се мре в такава ПРЕКРАСНА възраст в такава ...толкова елементарна,рутинна маневра,която всеки водач(като мен с 40 год стаж) е извършвал десетки..стотици хиляди пъти... ...Вече нямам коса,която да настръхва,а тази ,която е останала е бяла,но това трасе го познавам още от 70-те,когато бе супер натоварено,в тясно двупосочно д-ние,особено сутрин(когато обикновено бързах за работа в "Зап.пром.зона",винаги закъснявайки...защото бях млад и не спях по цели нощи),но сутрин,гонех като луд,за да стигна преди "шефа"...Днес ,ситуацията къде,къде по -добра...двулентово движение в една посока,кръгови д-ния на възлови кръстовища...вече не пътувам всеки ден за работа(защото предприятието го няма отдавна),но редовно ползвам това трасе за предвижване от "Чайка" до "ЗАП.ПРОМ.ЗОНА"....кара се бързо,включително и аз...когато си само направо,но от опит винаги карам бавно в зоните на този светофар...на правите понякога стигам и стоте,но много ме е страх,като си помисля,че от насрещното(които също карат като мен)...няма да стане нещо внезапно и да скочат в/у мен...Просто липсва разд.мантинела ... ...Взаимна грешка,в точното време и точното място... ...Този с "Клиото " е искал да направи обратен завой (затова е бил в средна лента)...дори мисля,че е забранено...това съм го правил с камион,който не може да вземе кривата...но съм вземал ВСЯКАКВИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ...,този с "Кайена" се е предоверил на предимството и ПРЕНАТИСНАЛ ГАЗТА... Един чичо с поне 800 000 "градско" във Варна(от които 500 000 като таксиметър)

Винаги е тъжно, когато някой си отиде така. Но, някак, като разбрах, че починалият е полицай и е направил неправилна маневра, отнемайки предимство ... веднага се сетих за сума ти полицаи, които просто така си карат, те са винаги с предимство. Никога няма да забравя случка в София, в една малка еднопосочна улица, две обикновени, не полицейски коли, караха в насрещното, вътре и в двете коли имаше по двама полицаи, тръгваха си от един сервиз в тази уличка, срещу тях се зададе една обикновена количка, карана от обикновен човечец, който си беше в правото, в неговата посока ... леле как го овикаха, за да им направи път, нямаше такива грозни думи и крясъци, а те бяха тези, които бяха в нарушение. Не може да се държат по този начин и да очакват уважение. Иначе жалко за хората, по принцип.

МОЛЯ ПОСОЧЕТЕ МИ ЕДНА ТЕЛЕВИЗИЯ СЪС ПОУЧИТЕЛНИ ФИЛМИ -ОСВЕН ТУРСКИТЕ БЪЛВОЧИ,НАВСЯКЪДЕ ЕКШЪНИ ,ПУЦАНЕ ,СКОРОСТ,СВИСТЕНЕ НА ГУМИ ,АРОГАНТНОСТ.ПОГЛЕДАЙТЕ ДЕТСКИ КАНАЛИ -СЪЩОТО ,ЗЛОБНО ,НЕРЕАЛНО ,НЯМАМ ДУМИ -НО ТОВА Е ВЪЗПИТАНИЕТО .А И МАНТАЛИТЕТА НИ Е МАНГАСАРСКИ ,НЯМА ДИСЦИПЛИНА ,САМОКОНТРОЛ ,ОТГОВРНОСТ.

Хубаво, нека да кажат и какъв е бил цветът на светофара, защото това кръстовище съм го виждал 1 път с неработещи светофари в неделя и няколко пъти вечер след 23 часа. Абсордно е да завиваш на зелено, да те тресне някой, който минава на червено, и полицаите да те изкарват виновен, че не си му дал предимство.

в петел има снимка на шофьорската врата вижте полицая идиот как си е затъмнил прозорците и ще ви стане ясно всичко.

Фактите срещнали са се Чингис хан с Джигит и това е резултата.

Не знам защо хората си мислят, че 55 е ниска скорост за удар. Краш тестовете не ги правят със 120 със сигурност. Вижте ги на какво стават абсолютни изрядни коли, без грам ръжда по тях.

Абсолютно си прав! Краш тестовете ги правят с 25 и 40 мили в час и всичко е на мармалад

Norton

Краштестовете се правят при 60км/ч Предвид пораженията, скоростта е била над тази този модел рено по принцип са доста здрави. Очевидно поршето се е качило върху реното. Бог да ги прости хората.

Чингис хан е извършил нарушение и сега плаща......на оня свят.

Защо държавата се прави на глуха и сляпа за войната по пътищата..

Поредният пример за двама д*били на пътя... Единият не се е огледал, защото е ченге и е "безсмъртен", другият е карал с 200, пак поради същата причина..... И печелившият е..........

TIREX

Интересно Завива на ляво пък ,отнел предимство пък ударен отдясно!? как става? не че не може ...

Е странното щеше да е ако е завивал наляво, а е ударен отляво. Така няма нищо странно.

Като завиваш на ляво и отнемеш предимството на този който идва срещу теб, къде искаш да те удари? Спри ракиите или поне не се качвай да шофираш... особено с тези ти преценки!

Предлагам законодателна промяна: Въвеждане на задължителен електронен ограничител на скоростта на всички автомобили,командван от GPS система и непозволяващ развиване на скорост над 55км/ч. в населените места.Подобно устройство би струвало 200лв-колкото е задължителната застраховка на автомобила,но това би спасило много човешки животи.Не сме достигнали явно интелектуално ниво сами да ограничаваме скоростта си и затова е крайно наложително да се случат промени.

...С тъпотията,която предлагаш и си достоен за ..."НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ"...ще се впишеш достойно в интелектуалното им ниво...

Описанието е абсурдно! Как ще правиш ляв завой към улица, която ти се намира отдясно? Стоян Заимов е в дясно на платното за движение и единственият вариант да направиш маневрата тиражирана от корумпираната полиция е, да си с джип и да преминеш през острова, който не е по силите на лека кола като Клио от малките. А и от снимките се вижда, че реното е ударено плътно в дясно. Също на Девня НЯМА средна лента за движение от старана, където е ул. СТ.Заимов - има лява, дясна и ускорителна за идващите от Христо Ботев. Авно полицията се опитва да прикрие убиеца с Кайена!

Объркали са Стоян Заимов със Захари Стоянов. На това кръстовище в лентата за ляв завой става доста голяма опашка и някои хитреци решават да завият от средната. Ако Поршето е било на зелено, не виждам каква му е вината, освен превишената скорост, но и тя няма да е кой знае колко . 100 метра назад има кръгово, а под моста има гадна змиорка.

Абсолютно сте прав. Като гледам ламарините ударът е бил с 80-90 км максимум. Лошото е, че ударът е бил странично, на 90 градуса. Така тялото няма никаква опора и шийните прешлени заминават. Бог да ги прости хорицата!

Доколкото разбирам е искал да се качи на моста - объркали са името на улицата - няма място където да се прави завой там освен на кръстовището. Има много снимки по другите сайтове и се вижда какво е станало. Защо не е видял Кайена не знам - може да се е опитвал да изпревари камион - там е пълно с камиони завиващи наляво към изкачването за моста. Натам му е със сигурност пътя за Константиново което е от другата страна на Варненското езеро на още 16км

За съжаление, най-вероятно е искал да изпревари камион на левия завой

Освен това има начин да спестиш от чакането ако продължиш на право излезеш на кръговото към полиграфията и си направиш обратен към моста там - разликата е 1300 метра и един светофар.

НЕ ПОРШЕТО СЕ Е ДВИЖЕЛО БЪРЗО ,А СТЪЛБОВЕТЕ ПОКРАЙ НЕГО !

Ако е ченге - това е една добра новина - ще спестим 20 заплати и ранно пенсиониране на бюджета. И не знам на какво се е надявал - че колегите няма да му напишат акт и заради ПТП-то ли?

В България от 25 години цари СЛОБОДИЯ. Тя ни затрива като нация.

това е удар с около 100 км.в бг се карат много бързо.никои не спазва ограничение на скороста. ако бяха карали с 60/70 нямаше да е тàкoва чудо.

Напротив,Станко!Ако джипа беше карал бързо,от Реното нямаше да остане нищо!Такъв джип тежи поне два тона и половина,а Реното е много леко и удара е страничен.Именно затова удара е бил толкова фатален хората в малката кола . Жалко е,че умират хора,но полицаят в Реното е решил,че за него червения светофар не важи!

Всичко е ясно. И в двамата има вина. Не се завива от средна лента накъдето и да е... Караш, изпускаш момента, обръщаш по- натам, и се връщаш. И си жив! Това е цената на живота, хора. Другия пък.. нали е с джип.. кара в лява лента.. с мръсна газ, защото всички останали са нисши... И на него нищо не може да му се случи. Случва се все на другите. Е... сега, ако ме питате мен- тоя си е за ЗАТВОР!

На тоя дето е сложил минус ще кажа.. че сега ми слага минус на мен- ОК, само дето не е ясно кога Съдбата ще сложи минус на него. Не че ме бОли за него, но може още утре да очисти някой невинен човек.. Също като тоя с Поршето..

ГЛУПАКО, И С 300км/ч ДА Е КАРАЛ, ОТНЕМЕШ ЛИ МУ ПРЕДИМСТВОТО... ВИНОВЕН СИ САМО И ЕДИНСТВЕНО ТИ!

"По неофициална информация загиналият мъж е полицай от Четвърто РПУ във Варна." Пред Онзи горе всички сме равни.

Да, ама някои си мислят, че като са полицаи, законите на физиката не важат за тях....

Животът е внезапно кратък! Със всяко свое действие зад волана се старайте да посрещнете края си сред близки и правнуци, а не сред разкривени кървави ламарини! Съболезнования за загиналите, който и да е виновен за случилото се..

Това Порше,ако е карано с нормална скорост за градските условия,едва ли е щяло да се стигне до жертви и рязане на ламарина!!! От видяното на снимките се вижда,че ударът не е бил с 50 км.ч., а с много повече!!! Но новината покрива вината на шофьора в Поршето,за когото дори нищо не се съобщава!!!

Това порше теглото му е поне 2 пъти по голямо от на рендето. Оттам нататък си прави изводите сам, ако можеш. Стига му да е карал и с 50 за да направи реното на палачинка.

Не е. Това е най-голямото недуразумение в света на джиповете. Кола сглобена за да крещи - вижте ме, имам малка п...демография. Опит да се съчетае шосеен рейсър със SUV, като от двете линии е взела само слабите им страни.

Бях свидетел на катастрофа където удара беше с около 50км/ч защото карах зад едната кола участник и си гледах километража защото ми се струваше че кара бавна и се чудех дали да седя зад нея или да я изпреваря. Видях че е 50 и си казах ок в този момент докато преминавахме голямо кръстовище на зелено - някакъв човек на видима възраст 55 премина на червено и колата пред мен го удари странично с около 50, шофьора успя да натисне за кратко спирачките преди удара но не мозхе да е свалил каквото и да е защото удара беше почти веднага след това. Аз бях на 20тина метра. Колата на дедото беше огъната много сериозно и щеше да има мъртвец или два ако имаше пътник. Приличаше доста на реното като деформация, но малко по слабо изкривена беше колата - все пак голф 1.

С оглед на това, че там никой не кара с 50км/ч, а скоростта на потока е обикновено около 60-65км/ч с откъслечни редки случаи 80-90, е напълно вероятно джипа да е бил с превишена скорост.

Бог да ги прости милите! Когато се кара в града със скорост за магистрала, така се получава. Поглеждаш, няма никого и в следващия момент убиеца е до теб. Мисля, че 95% от катастрофите са причинени от простостия.

Ще те допълня- и от мания за величие и недостижимост!

Всички бързат за къде и те не знаят!

Това, написано в новината, е абсолютна глупост. Първо това, че е завивал наляво от средната лента, което е нарушение, не значи, че е отнел предимството на поршето. Ако е минал на червено - да, ама по-вероятно поршето да е минало на червено. Нарочно ли през 2 минути си сменяте верията от една на друга? Като нямате информация за катастрофата, поне си мълчете. Що не вземете да напишете, че за такава катастрофа поршето не се е движело с разрешените 50км/ч!!!!

Рено Клио срещу Порше Кайен - битката е неравна...

Няма нужда от ИДИОТСКАТА ТИ ИРОНИЯ! Жалък си!

Не съм от Варна и не знам,разрешено ли е там,на това кръстовнище,обратен завой.А че немската кола е била със свръх звукова скорост,личи от фотосите.Жалко за нелепо загиналите хора.Въпросът е,даже и "Рено"-то да е в нарушение,трябва ли да се лети през светофари,в градски условия,с 200,напр.?Или всеки,възкачил се на някаква кола,е длъжен да се доказва,да се показва,да е нервен,бърз,изтребител едва ли не!?В конкретния случай,джигитът си е ИЗТРЕБИТЕЛ в буквалния смисъл.

1.РАЗРЕШЕНАТА МАКСИМАЛНА СКОРОСТ Е 50км/ч 2.КОЙ НОРМАЛЕН ЧОВЕК КАРА ТАКАВА КОЛА ЗА БЛИЗО 200.000 лева?

Кайените започват от 20000лв. Провери. 2 тона кола ако блъсне нещо с 50-60км/ч. резултата е това. С 100 не ми се мисли.

Изглежда безумието е станало норма в обществото и по пътищата. Мутрата сигурно е бързал за някой бар където лежерно да изгуби два три часа в тъпо зяпане и натрапчива демонстрация на его. А полицая е правил неправилно завой защото само те го могат без опасност от глоба. Бог да прости загиналите, но неадекватното поведение води до ненужни жертви.

Браво,адски готино си го написал!Напълно съм съгласен с теб.

Шофиралият реното на смъртта е полицай Поршето летяло с поне 110-120 км/ч, може и двете страни да се окажат виновни за катастрофата

Bell

Деликатен случай. Катастрофа между полицай и мутра. Ами сега кой ще бъде виновният?

От снимките е ясно, че малката количка е пометена с голяма скорост. Аман от мръсни копелета с комплекси и контролни органи без.

Що да е мутра това Порше е по евтино от ново поло или фабия

Защо слязохте от куруците, бе?! Защо оставихте талигите, без да сте дорасли за западни автомобили? Хора без рефлекси, тъпи галфони и пияни друсани ненормалници пълнят шосетата и моргите. Страната отново показва невероятна изостаналост, показна агресивна простащина и неподготвеност , нахалство и езнаказаност, липса на самоконтрол и интелект. България продължава да затъва в някаква мътна провинциална обърканост, изостаналост от света и реакционна назадничавост на фона на далече отплувалия Запад. Към който няма начин да принадлежим. Ние сме зад Босфора в пустинята и прахоляка.

От всички снимки старателно е изрязан белия пикап, точно пред поршето е. Със спукана задна лява гума и намачкан. Сигурно е за гъби :)

На първите снимки беше там а го нямаше клиото,после са рязали и мацали.

Сигурно го правят без причина, няма и съмнение. :) :)

Ако нещо подобно се случи с мой близък, няма да чакам правосъдие а директно ще убия тоя с поршето...

За този убиец с Поrшето поне 6 години затвоr.