Срути се част от пътя за Банско (снимки)

Свлачище от скална маса и кал откъсна едната лента от пътя Симитли-Банско. Проблемната подпорна стена, намираща се в с. Градево, е поддала. Поставен е светофар.

Обратно в новината

Коментари - Срути се част от пътя за Банско (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е резултат от многото откраднати европейски пари и липсата на държавна политика. Всички казват, че туризмът у нас е най-печеливш и перспективен, и всички дават за пример съседните балкански страни. Ама никой не гледа, каква инфрастуктура има Словения, Хърватска, Сърбия. У нас пътищата са ужасни и никой няма и намерение да се погрижи за тях. Не е само Банско. Пътя от Варна за Златните пясъци е в ужасно състояние, а се ползва интензивно от туристи. За Слънчев бряг няма добър пряк път от магистралата, а този от Бургас е тесен и стават големи задръствания. Да не споменавам пътищата до зимните курорти Пампорово, Боровец, и т.н. Така, че докато никой от политиците не се грижи за страната, а не само за дребни (и по-едни) частни интереси - така ще е.

с корумпирани шефове, като тоя Лазаров на Пътната агенция,това заслужаваме.Лазаров вместо при прокурора, отново в Агенцията..

Абе не се хващайте на журналистите, провокират ви ! Може ли планински път да няма свлачища, нито едно !? С тежък климат, с много води, с буйна река покрай него !? Ами покрай морето как е - Варна, Балчик. ? Стояло е 7 (!) години след ремонта, малко ли е ? Беше много валежен сезон, и още вали. Ще се закърпи пак и пак ще караме колите. Какъв провален ски сезон сънуват от bTV-то, защо плашат хората - и скиори и хотелиери !? Какви 600,000 лева, това са за целия път пари от Симитли до Банско, за 35 метра участък и 30,000 ще стигнат. 4 човека и 2 машини и са готови. А идват 15 милиона, ще има за 500 такива участъка, по цяла България.

C изсичането на горите подобни случки ще стават все повече. Bреме е да се спре това безчинство над природата на страната ни.

На снимките се вижда стръмно дере и река, как може подпорната стена да е направена 5 за 4 , по колко пъти да се плаща едно нещо и къде е контрола.

Стената е била каменна, строена през 60-те години на миналия век. При рехабилитацията на пътя преди няколко години е надстроена с 1 метър бетон, без да бъде усилена каменната основа отдолу.

Точно това щях да питам - как така подпорна стена строена преди 5-10г. със съвременните изисквания и технологии, рухва от малко забързала се малка река??? Сега ми се изясни - това е все едно да вдигнеш етаж от съвременна масивна къща, върху стара с кална зидария, без да укрепиш със стабилни основи...

Като пропадне и другата част от пътя. Цеко Минев ще ходи на ски през Гърция. А алчните банскалии ще си смучат палците

Банскалии не са алчни, само сглупиха, че си продадоха земята на всякакви новобогаташи и мафиоти от всякакви краища на БГ! Това е все едно да кажеш, че София е най-голямото село - да ама заради дошлите стотици хиляди селяндури.

..."Банскалии не са алчни...."... XE-XE-XE-XE-Xeeee!!!!...

ами сега

Добро Пажаловать в Болгарий!

този път нали го откри ББ. Магистрала Люлин - открита от ББ - основен ремонт, път за Банско - пропада, Дунав мост 2 - основен ремонт, преди това Орлов мост - още стои на вълни. Сега какво да очакваме?

В статията пише, че този участък е рехабилитиран през 2007 година - през времето на Триглавата ламя, тоест, от комунистически формации, наречени фирми, свикнали да крадат и да лъжат като любимия си цигански електорат! Магистралата Люлин, която беше открита от ББ, е много далече от това място ... Гадни комунистически тролове! От плюене по ББ и неговите строежи дупките по пътищата на вашите крадльовци няма да се затворят сами!

Че на Бойко и баща му и дядо му и самият той са били членове на БКП, какви комунистически тролове те гонят тебе?!

Stanetzz

Гаден комунистически трол!!! Какво, като е открит от еди-кой-си?!? Да не го е строил той лично, с двете си ръце ?

Da mu mislat bogatite i Rojal'', koito xodat na ski v skapia banско!

Да му мислят богатите, които ходят всяка събота и неделя в Банско на ски.

Богатите, дето ходят на ски да се оправят, а бедните да не би да прелитат отгоре.

Ние като по-бедни, знаейки стойността на всеки лев ходим да караме ски в Австрия и Италия. 7 дни там в нормално селце с 25-35км писти ни излиза на половина на удоволствието в Банско!

....миналата година правиха ремонт, с фирма на бат Бойко...

Добре, че в момента на срутването не е имало някой мерцедес или BMW, че всички щяха да обвинят водача за евентуален инцидент или дори за самото срутване.

А заключението на КАТ, щеше да бъде - несъобразена скорост.

Някоя от Фирмите на Плевнелиев,няма ли да го направи този ремонт по евтино от 600 хилки,без да се лъже със данъчни фактури и ддс измами.

Този сайт е пълен с неграмотни идиотщини, писани от лудите в Карлуково. Добре е, че са фашизоиди, та да знаят хората с кого си имат работа в десницата...

Всичко да пропадне, срути, затлачи и изгние. Поне ще знаем, че живеем в преизподнята на демокрацията. В преддверието на ада на Европа. Очевидно трябва страната да се разпадне, да останем гладни и жадни, та да разберем, че криминалитета, който избираме с помощта на това скотско циганско племе, на турци в чужбина, на бегълци и ура патриоти, е заслужен от нас. Да отвратим Русия, да се целуваме с немци, да се съгласяваме с брюкселски педерасти, да нървим против логика и закони, да си покажем докрай гнилата си същност и да възпитаме младите в още по-шантав вариант. Съжалявам само за пропуснатите златни години на младостта ни и наивността да следваме отрепки в пътя надолу.

евала пич, страшен коментар:))

От комсмоец няма да излзе Колъо Фичето!Още по малко, комунстическа изднка да стане строител.

Точно сега ли СЪМНИТЕЛНА РАБОТА

"За ремонт на подпорната стена са трябвали 600 000 лева, но средства не са намерени, съобщи..." Нема проблеми. Е са ша се дадът 5торно за да се оправи. Всичката ни работа на управниците е такава.

"За ремонт на подпорната стена са трябвали 600 000 лева". Хайде малко разсъждения. Стената е 35/5 м. При дебелина 0,5 м това са под 100 куб.м бетон (без арматурата). Близо 7000 лв/кубик!!! И това за ремонт. Леле, ако искаха да я строят???

Ако стента е 5 метра виска , основата трябва да е минимум 2,5 м.

Как имаме пътища от бай Тошово време, а новите пропадат? Крадете, крадете, крадете аман от вас бе алчници.

На снимката пътят си изглежда добре,малко може да се засипе със чакъл и пясък,и от две платна да стане на едно,и така се спестяват 600 хилки,а на който не му изнася има и влак.

Кой и кога е правил последният ремонт на въпросната пътна отсечка?Колко е струвал ремонта?

тези които имат хотели, мотели ,и перат пари в банско нека те го оправат а не да се чака на дурявата и да окрадат парите и после да казват че струва еди колко си *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Още една гордост на Боко!

Не забравяй своите комунисти и депесари,къде спахааааа или колко краДОХААА!

След дъжд качулка

След дъжд - дупка.

Чудесно, точно преди сезона на макетата ще им приседне...

Какво ревете?!?!?! Министърката с жълтата рокличка, каза че 1500 км нови пътища е направила!!!! Карайте по тях. Оставете ги тия 600 метра!

Само да питам, а бе какво ги правят тези ленти, след като пътя е открит пък се срути, връщат ли си лентите ?????????????????

За ауди-та А-8 имате милиони левове, а за ремонт на път нямате, добре че няма човешки жертви!!! Ние си ги търпим тези заводи за лаЙ*а, до кога обаче не е ясно

Хотелиерите да се обединяват и да дават пари за пътя, от държавата и управляващите нищо да не чакат!!!За правене пари няма да има, ако е за кражба първи ще са!!!

Хотериерчета, за данъци кинти нямате, криете доходи, е , и за пътища няма.............Нали държавата не искате да ви се бърка?

Скоро очаквам да се срути и подбалканския път. В района на Буново пътя така е подкопан и платното виси поне 2м. във въздуха.

боико каде сí ти по асфалта

започва!

Има ли нещо, което да е наред в държавата?

1. Колите на депутатите са добре поддържани. 2. Апартаментите им също. Ето сменят наемателя, сменят му и дограмата. На има няма две години. Мога да ти изброя още поне десет неща, които са добре. И са все в същия сектор.

Благодаря! Светна ме!

600К? Че това са парите само за три А8 бе.

правен е пътя преди 4-5 години от ГБС фирмата монопол -така си правят нещата, въпреки, че са им давани сериозни предложения за направата на подпорните стени КАЧЕСТВЕНО. Но пари не са им се давали на алчните копелета, Та на ти сега ДАНЪКОПЛАТЕЦО ще те изтискат с още 600 000 лв. , а те са си прибрали печалбичката. Така е в бедна България с пръдня-боя.

Да отговаря лично лицето подписало договора с ГБС, защото не е предвидил гаранционно обслужване на пътя. Не може след 3-4 или 5 години нови ремонти за сметка на държавата. Който строи - носи отговорност за качество поне 10 години - това е път, не е дреха.

Няма да пипаш ГБС на бате Бойко. Ей сега, има-няма една седмица и ще резне лентичката на въпросното място.

Spirit

Пътят го правеха 2006/2007-ма австрийците от Щрабаг.ГБС може да са им били подизпълнители тогава, но главен изпълнител със сигурност бяха австрийците. Минавал съм много пъти по тоя път и моето мнение е че пътната натилка е качествена. Това свлачище се дължи вероятно на някакъв пропуск в проекта, а не в самото изпълнение на строителството. Проблемът в случая е липсата на достатъчно заделени пари за текущи ремонти на пътищата, а това се дължи на изключително "социалния" бюджет на Орешарски. И понеже нали уж асфалт не се ядеше, а и беше ясно, че хоризонтът на правителството на Орешарски беше къс, парите бяха заделяни за други, по-бързи "за усвояване" плащания. Проблемът се дължи на липсата на актуализация на бюджета, която беше предложена от Плевнелиев, а вина за това има късогледата политика на всички партии от предишния парламент, вкл. и на ГЕРБ.

Семантичен конфиденс: 1. 95% от българите могат с един поглед да намалят наполовина разходите за направата на тази стена 2. Едновременно с това не могат да се намерят хора, дето да наредят свестно едни павета

О, извинете, отговорих си сама: Ние сме нация от ръководители, не от бачкатори! ;) Онази снимка, дето покрай един изкоп са се събрали десетина човека (инвеститор, техн. ръководител, контрол, безопасност на труда и т.н.) а в изкопа един човечец грабнал кирката и копае, виждали ли сте я? ;)

Така е , защото 95% от българите искат само да ходят по жълтите павета.

С ега ще карате ски на ВИТОША-банско отиде в историята на ви супер селски курорт

Този път не беше ли скоро ремонтиран????

Да си ремонтират пътя Цеко и Икономов, ако искат да имат сезон, сега е тяхното време, значи ни подготвят за обществена поръчка за над 600 000 лв. и познайте от раз чия фирма ще я спечели - аз залагам на бившия на щерката на Цветелина Бориславова.

Spirit

Няма шега, но проблемът действително е много сериозен. Защото бюджетът на МРРБ е изцяло издънен и дори стотинка не може да се отдели за ремонт на пътя. Адо до края на месеца парламента не приеме актуализацията на бюджета туристическият сезон тази зима го пиши изгубен. И то на фона на фалиралата държава, която трябва да разчита на постъпления в бюджета. А за местните пък изобщо да не говорим.Напълно са изключени от света.

к'во от това... като няма да има зимен сезон.... Те тия и без това почти нищо не внасят в хазната... Плащат малки заплати и се гаврят със служителите си... Така че на кого му пука..

Издънен е, щото бързаха за 6 месеца 1500 км нови пътища да построят. Не знаеш ли?!?!?!

Аз бих го ремонтирал и за 300 хилки.и аз ще си седя а други ще работят,и ще има пари за всички.Ама 600 хилки нещо множко ми се виждат,явно някой иска да забогатее по бързата процедура.

Spirit

Тази зима май ще ходим на ски в Банско за по напряко през Драма или с теснолинейката. Поне ще спомогнем с нещо за финансовото оздравяване на БДЖ.

Синая ми е на горе-долу същото разстояние, пък е и по-евтино.

600 000 лв. могат да се вземат от субсидиите на партиите!

Пука ви бе нали хотелите си стоят... Това че цялата инфраструктура е тотално пропаднала ...много важно.. Те туристите ще се телепортират до хотелите.....

За проблема там се знае отпреди повече от седмица, но просто си чакаха да се срути, за да могат да източат повече пари. А това че някой можеш да загине заради това и че сега поне месец ще го ремонтират явно не им дреме.

Срути се част от пътя за Банско (снимки) В последно време чуваме само срути се КТБ,срути се пътя, срути се бюджета, сринаха се доходите и накрая срути се държавата.

Добре, че не е минавал никой по това време. И автобуси минават и камиони, да не говорим за леките коли. Тия боклуци от поддръжката на пътя къде са спали, като е опасен се затваря и да видиш как държавата ще намери пари да го оправи. Ама чакат някой да загине от българската лакомия и простотия за да се задействат и то пак да се налапат от ремонта.