Испанка и американец излекувани от Ебола (обновена)

Испанската санитарка, която стана първият човек, заразил се с Ебола извън Африка, и американски оператор, заразен с вируса, са излекувани.

Обратно в новината

Коментари - Испанка и американец излекувани от Ебола (обновена) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чакайте да видим оздравялата колко дена ще изкара, току виж ....тестовете с изтекъл срок се окажат неверни.

45 ДОКТОРА НА 4 000 000 ДУШИ В СИЕРА ЛЕОНЕ :) .. ОБАЧЕ АКО Я ИЗПУСНАТ В ЕВРОПА ИЛИ АМЕРИКА ЩЕ БЪДЕ СТРАШНО - САМИТЕ ДОКТОРИ И СЕСТРИ СА УПЛАШЕНИ И НЕ ИСКАТ ДА ЛЕКУВАТ ТАКИВА ПАЦИЕНТИ И ИЗПАДАТ В ПАНИКА - НЕ ЗНАЯ КАКВО ДА ПРАВЯТ ...

Пълни комунистически глупости на дегенерирал червен мозък

Онзи ден по Тв АЛФА "журналистката" Магдалина Ташева (депутат от АТАКА), два пъти каза, че двете медиц.сестри в САЩ са починали. Щях да падна от изумление! КАК МОЖЕ ДА СЕ ГОВОРЯТ ТАКИВА ЛЪЖИ!???

Едва ли толкова бързо са открили! Това е заблуда :)

Какво да открият бе Цвили?

Нормално е в Африка да умират от ебола, защото там болниците и медицинския персонал са оскъдни, недобре обучени и т.н. Горе-долу като в България. Дори в Африка имат повече медицински сестри и лекари на глава от населението. При нас в България ще е същото, ако се появи заразен човек. Но в развитите страни в Европа, а и в САЩ медицината е на много по-високо ниво и е нормално там болните да оздравяват, особено след като има вече средства за лечение на болестта.

В статията първо пише, че е санитарка, а после, че е медицинска сестра. Има голяма разлика, защото медицинските сестри са обучени да работят със заразно болни и знаят как да се пазят. Докато санитарите нямат медицинско образование. И в такъв случай, ако жената е санитарка, това обяснява как се е заразила. Иначе е голяма загадка ако е медицинска сестра, използваща всички предпазни средства при обслужване на такъв болен, да се зарази. Излиза, че дори в предпазни костюми , пак може да бъдат заразени хората. Никой не дава обяснение на това.

И къде го прочете това??? Явно някаква друга "статия" четеш!!!

Пълни комунистически глупости на дегенерирал червен мозък

Нещо не вдявам. Обявиха, че излекуваните от Ебола можели да дават кръвна плазма, за да се излекуват и други. Ами при нарастващите случаи на излекувани що не стават донори на плазма, за да се излекуват и други. Или тези излекувани попадат в процентите оцелели. Мазало отвсякъде.

Колко кръвна плазма мислиш може да даде един човек?

Кофти, ко ше праим ся. Пак да се хванем за глобалното затопляне, баси жегите, майна. Ако не вземем мерки, до 1-2 седмици светът ще изчезне.

Важно е да отбележим, че Дир.БГ отново, в типичния си неграмотен стил , отразяват новината неправилно. Никой не се е излекувал, защото лек за Ебола към този момент няма. Коректното заглавие трябва да бъде "Сестрата се възстанови след Ебола" или "... се пребори с Ебола".

Това няма значение, не мога да разбера защо търсите за какво да се хванете и да се заядете, що за манталитет е това? Така или иначе това е добра новина- жената е оцеляла. Дали изследването на организма на оцелял от ебола човек би спомогнало за откриването на ваксина, не знаем, но най-малкото можем да кажем, че се е случило нещо хубаво- човек е оцелял от смъртта, и това е важното в случая.

1 излекувана, а колко са починали?!

До преди 2 месеца само умираха...

До преди 2 месеца смъртността пак си беше 50-90%, с този един излекуван човек не се е променила особено, нали ти е ясно.