Оманският фонд ще спасява КТБ, но без Василев

Оманският фонд е заявил интерес за оздравяване на Корпоративна търговска банка, но без участието на мажоритарния собственик Цветан Василев.

Обратно в новината

Коментари - Оманският фонд ще спасява КТБ, но без Василев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щом Оманския фонд иска да спасява КТБ това е чудесна новина ! А БНБ да им даде срок до понеделник да си запълнят дупката !

Премиера Георги Близнашки трябва да бъде обесен пред народното събрание. Това ще накара политиците най-после да започнат да работят за България!

щяла да бъде спасявана катебе, но освен без василев и с държавна помощ се очаква активите апетитни да минат неусетно в "частни", но мръсни ръце. т.е. банката се разделя на две-лоша банка с негативи и държавно участие и добра, частна банка с лично участие и активи за "приватизиране" за 1лв на кило злато.. не става така. държавата ако, да участва само в закупуването на преместените в здравата банка активи, които могат да бъдат гаранция за данъкоплаците, че парите им няма да бъдат ограбени, както при "масовата приматизация". а които иска да поема рискове, моля. никои не му пречи да печели, но печалбите да заминават необложени с данъци в посока островни пощ.кутии., а загубите да поемат данъкоплаците при това заедно с лихвите - не става! защото това не е прословутата ви пазарна икономика, с която се тупате в гърдите като обезумели павияни, а един адски перверзен неосемитски "комунизъм.

Излиза че вече 3 фонда имат интерес да налеят пари в банката, но БНБ не е'ава. Държи си Искров банката затворена, ни връща пари на хората, ни работи да я възстанови и отвори. Били не нам кви си, били араби, били руснаци, миришели им парите, тинтири минтири. Абе, козел - ЕС ти каза че си престъпник като лишаваш хората от пари. Айде се задействай, избери си опция и реши ш'бания проблем!

по прост и овчдушен от булгаристанският народ няма ..толкова години ги крада , лъжа ги и пак се хващат като шарани на моите фондове - османски,отомански и пеевски ..

А защо Искров не е в затвора???

Алоооо мангалсарян, каква държавна помощ в частна банка бе?!

Преди малко в БТВ казаха че не е Омански Фонд а ОСМАНСИ ФОНД .

точно 2 пъти казаха - оСмански. Неграмотността сред журналистите е нормално нещо вече. Журналист като прочете цифри направо си е лъжа.

или ОСМАНСКИ няма значение... Дал си е към ДВА МИЛИАРДА ЕВРО на тази БЪЛГАРСКА банка... Щото АЛЛАХ нещо си.. СЕГА СИ ГИ ТЪРСИ!!! А за да ти светне под тъпото чело - виж как СОФИЯНЦИ плашат на ТИТАНИТЕ за боклука си.. А ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ДАНЪКОПЛАТЦИ ПЛАЩАТ ЗА ВЪЛКА ЗА СЪЩОТО... Защото за ОС(М)АНСКИЯ ФОНД ТОВА Е ЕКСПРОПРИЯЦИЯ...Комунистически термин, нали така... ПО НЕГО НИ ОСЪДИ ВЪЛКА... А сега си виж - КОЙ НЕ ГИ ДОПУСНА НА 14 ДЕН от затварянето на КТБ - ИСКРОВ...

какъв фонд какви 5 лева,тия арабески пари не дават.познавам много арбески и тем подобни и по стиснати от тях няма .та оманците са същите ,те искат бг да налее пари а те да управляват ктб.всичко е разтакаване на хората с гар. депозити.

Да се внушава :" Василев нямаше нищо общо с Пеевски и Бареков"!

Безспорно установената капиталова дупка в КТБ към момента е около 1.2 млрд. лева, научи ??? от високопоставени източници в държавата. Това става ясно от одитния доклад, който вчера бе внесен в БНБ и се очаква да бъде оповестен официално днес следобед. Според финансисти до края на годината капиталовата дупка ще нарасне и ще стане приблизително 4.2 млрд. лева. Това е така, защото до момента необслужените кредити в КТБ не са отчетени като 100% загуба. За да бъдат отчетени като загуба, формално трябва да минат 6 месеца, които ще изтекат до края на тази година.

Оманският фонд иска да прелапа скъпите собствености на банката срещо обещание да изплати не толкова скъпите влогове ... при това неизвестно кога ;)

тоа омански фонд ,да не се окаже накрая че е пак на нашият хидроинженер и управляван от дебелака пеевски и сега малко са ни другите дертова ами ще плащаме и техните масрафи....

Даам, а Оманският фонд е близък с кой, Пеевски. Тия офис в катар не са случайни. Така че, превратът в ръководството на банката успя. Спете спокойно деца, властта се завръща по всички азимути по-здрава от всякога.

Стига с тази КТВ, бе!! Там имам един депозит от 1500 лева! Прежалих го вече!? Гаранции - дуки!

тоя фонд дето наш борат ги е прекарал да вкарат 200 милки в мафиотската му банка за да си купува самолети и политици като дудук бареков що не го духат и те като всички останали редовни вложители ....гаранции от дърявата искали или пак с нашите пари да ги спасяват ,да си вземат от петролните емири що пак от наи-бедните ?

Защо ни пращат за зелен хайвер? На каква държавна помощ разчита тоя фонд,за какво точно се касае. Така както ни сервират тая информация излиза Фонда ще спасява,ама парите ще дава държавата.

По ЗЗВБ това е гаранционния фонд , чийто собственици са 27 представителства на ЧУЖДИ КРЕДИТНИ ИНСТИТУЦИИ !!! При недостиг на средства за да платят депозитите в КТБ този частен фонд тегли заем !! С какво ще бъде обезпечен заема ако държавата която не е кредитна институция го отпусне?? ФОНДА НЯМА АКТИВИ!! ДА ИМ ОТПУСКА ЗАЕМ БНБ независимата БНБ, която е принципала в банкирането не само управлява през последните месеци КТБ чрез квесторите си , но е и в състояние да даде кредит на ФОНДА за гарантиране на влоговете !!! БНБ притежава активи за над 15 милиарда евро и за разлика от продънения бюджет на държавата може да опусне заемен капитал на фонда на тези чужди банки!! ЗАЩО УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА ФОНДА МЪЛЧИ И НЕ ПРЕДПРИЕМА РАЗПИСАНИТЕ МУ ОТ ЗАКОНА ДЕЙСТВИЯ ЗА ДА ВЪЗМЕЗДИ ВЛОЖИТЕЛИТЕ НА КТБ ??!!!!

не са маскирай ПОД "ВЪНКАШНОСТ ЧУЖДА" И ПОД НОВО ИМЕ!!! Лозунгите са СЪЩИТЕ!!!

От цялата история с КТБ, най ме отврати мисленето и поведението на милионите българи, които нямат сметки в КТБ. Подстрекателите и организаторите на заговора са ясни и мотивите им са логични - финансови. Но какво да кажа за злордстващите, завистливи милиони мръсници, които искат да видят кръв и сълзи на потърпевшите в КТБ. Те не искаха да се спасят сънародниците им. те искат съседа им да загази, да е болен да умре. Долна работа.

защо баи хасан да го е грижа пак ,че някои си мошеник с крадени пари си направил частна банка да обслужва мафията ...купил си самолети и плащал на политици а сега държавата да му бърше огромните фъшкии дето изсра че и да плаща масрафите му ?

Много си прав "различен" - това е тъжната истина.

Не вижда изобщо защо се жалваш. имаш Х на брой банки на нашия пазар. X-1 на брой от тези банки предлагат лихви два пъти по-ниски от една единствена банка. Алчния човечец решава, че може да си повери паричките на тази банка и го прави. Преценил е, какви са рисковете от това начинание. Единственото нещо, за което трябва да се протестира е, не как да се спасят парите на шепа алчни хора, а защо не се изпълнява закона, който ясно е определил какво следва да се направи и в какъв размер е съответното обезпечение, както и да бъдат наказани съответните лица на контролиращия орган, за това, че са си затворили учите и са допуснали това да се случи.

Според мен човекът не се жалва - казва какво го е отвратило. Нали за това са форумите - да си приказваме на общи темо след работа. Според мен X-3 банки предлагат ниско качество на облужване. Моят опит показва, че всеки по "сложен" въпрос кара лустросаните служителки да гледат тъпо и неразбиращо.

те рекламата на ПИБ не си ли я чул. С ДЪРЖАВНА ПОМОЩ сега са правят на велики... САМИ СЕ БИЛИ СПРАВИЛИ...От КРЕДИТА ОТ 1.2 МИЛИАРДА до края на годината НЯМА ДА ВЛЕЗАТ И 100 МИЛИОНА В ХАЗНАТА. А сега си прочети пак - КОЛКО ПАРИ ЕС НИ РАЗРЕШИ ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА БАНКИТЕ...

СРЕДСТВАТА ВЪВ ФОНДАЗА ГАРАНТИРАНЕ НА ВЛОГОВЕТЕ НЕ ДОСТИГАТ ЗА ДА БЪДАТ ИЗПЛАТЕНИ ДЕПОЗИТИТЕ НА ВЛОЖИТЕЛИТЕ! В текста на чл. 18, ал.4 от ЗАКОНА ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА ВЛОГОВЕТЕ ясно е посочено , че "При недостиг на средства фондът може да ползва заеми: 1. от български и чуждестранни банки, както и от други лица; 2. от държавния бюджет след съответно решение на Народното събрание." ТЕЗИ КАТО СА ТОЛКОВА ПИТИМНИ ДА ПЛАЩАТ ДА ДАВАТ КРЕДИТ НА ФОНДА ЗА ГАРАНТИРАНЕ НАВЛОГОВЕТЕ И ДА НЕ ЗАНИМАВАТНАРОДНОТО СЪБРАНИЕ С ЛАЙНАТА КОИТО САНАСРАЛИ В ТАЗИ БАНКА !! ТЕ ОКРАДОХА БАНКАТА, А СЕГА ДЪРЖАВАТА ДА ИМ ПОМАГАЛА!! ЕГАТИ И НАГЛЕЦИТЕ! КАТО НЕ МОЖЕТЕ ДА СИ ПЛАЩАТЕ МАСРАФИТЕ ВЪН И ПОВЕЧЕ ДА НЕ СТЕ ПОМИСЛИЛИ ЗА активите на КТБ!!! Ако плаща държавата то тя не бива да става ортак с никой от тези представляващи собствениците фондове !! Източиха банката а сега държавата да им ПОМАГА да замитат далаверите си!!! А-А-А НЕ!! ИЛИ СИ ПЛАЩАТЕ ЦЯЛАТА СМЕТКА ИЛИ ДИМ ДА ВИ НЯМА!!

В този случай под една или друга форма и при фалит пак ще има държавна помощ за разликата между набраните средства в гаранционния фонд и сумата по гарантираните депозити!!!

ЧЕТИ ЗАКОНА ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА ВЛОГОВЕТЕ В ЧАСТТА МУ КАСАЕЩА НЕДОСТИГ НА СРЕДСТВА ОТ ФОНДА КОЙТО НЕ Е ДЪРЖАВЕН , А Е СОБСТВЕНОСТ НА 27 РАБОТЕЩИ НА БЪЛГАРСКИЯ ПАЗАР ПРЕДСТАВИТЕЛСТВА НА ЧУЖДИ БАНКИ !! В текста на чл. 18, ал.4 от ЗАКОНА ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА ВЛОГОВЕТЕ ясно е посочено , че "При недостиг на средства фондът може да ползва заеми: 1. от български и чуждестранни банки, както и от други лица; 2. от държавния бюджет след съответно решение на Народното събрание." ЕТО ТИ СЛУЧАЙ В КОЙТО ОМАНЦИТЕ МОГАТ ДА ОТПУСНАТ КРЕДИТ НА ФОНДА ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА ВЛОГОВЕТЕ И ДА ВСТЪПЯТ В НЕГОВИТЕ ПРАВА НА КРЕДИТОР СПРЯМО КТБ!! Схемата която предлагат за делене на кредитите на банката на ДОБРИ и ЛОШИ е неприемлива!!! Държавата трябва да плати лошите кредити , а те ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА СОБСТВЕНИЦИТЕ ИЗТОЧИЛИ БАНКАТА след като се освободят от тези лошикредити ще ПРИДОБИЯТ НА БЕЗЦЕНИЦА ЗАДЪЛЖЕНИЕТО СИ КЪМ КТБ!!! Тези ни възприемат за абуригени и очакват ДЪРЖАВНА ПОМОЩ !! Няма такава песен ! Или плащат цялата сметка или си заминават, а държавата встъпва в правоприемственост на ВСИЧКИ АКТИВИ И ПАСИВИ на КТБ и ТБ ВИКТОРИЯ !!!

И в кое не съм прав??? В т. 2 какво пише???

Друго и не заслужаваме!Ако бяхме народ отдавна банката да беше запалена!Но ние търпим,търпим и чакаме...Мисля , че и въздуха да ни спрат пак ще търпим.А причината е ,че всеки от нас обича някоя партия...това е навата народна болест!!

...да се чете ...нашата - вместо навата...

не банката а парламента е за пожар

Може, нека се опита .... Пък ако не може - на ход е Арменския поп , да опита и той .... За никъде не бързаме

Абе какви фондове, какви пет лева! Ако ще правят нещо да действат ВЕДНАГА. Имаха 4 месеца, сега още ще се подпичкват.

ТЕЗИ ОТ ОМОНСКИЯ ФОНД ДОБРЕ ЛИ СА????!! "В писмото им се настоява да има яснота каква може да бъде държавната помощ" !!!! КАКВА ДЪРЖАВНА ПОМОЩ , КАКВИ ПЕТ ЛЕВА СЪНУВАТЕ БЕ ЕЙ РЕЗАЦИ!! БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА ДА НЕ Е БЛАГОТВОРИТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ИЛИ ЧЕРВЕНОКРЪСКА ОРГАНИЗАЦИЯ , ЧЕ ДА ВИ СПАСЯВА ИЗТОЧЕНАТА БАНКА !!! ИЛИ ПЛАЩАЙТЕ ЦЯЛАТА СМЕТКА С ДЕПОЗИТИТЕ ИЛИ СИ ЗАМИНАВАЙТЕ!! АКО ДЪРЖАВАТА ПЛАЩА ЗА КТБ ТО ТРЯБВА ДА ПРИДОБИЕ ЦЯЛАТА СОБСТВЕНОСТ ВЪРХУ АКТИВИТЕ НА БАНКАТА - БУЛГАРТАБАК , БТК , ВИВАКОМ , ПЕТРОЛ , МУЛТИПЛЕКСИ , ДУНАРИТ ИПК РОДИНА........ ЧУДЕСЕН НАЧИН ЗА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА АКТИВИ КОИТО ЗАГУБИХМЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЦАРЯ И ГЕНЕРАЛА МУ!! ЗА ТЕЗИ АКТИВИ СЪМ СЪГЛАСЕН ДА ПЛАТИМ 3,5 МИЛИАРДА ЕВРО, НО БЕЗ РАЗНИ КАТАРЦИ И АЛБИГОЙЦИ!! Никакви помощи, никакви разделяне на активите на добри и лоши - добрите за източилите банката тарикати , а лошите за "ПОМАГАЩАТА ДЪРЖАВА" !!!! ТОЧНО ЛОШИТЕ АКТИВИ ЩЕ СА ЧИСТАТА ПЕЧАЛБА НА КРЕДИТОПОЛУЧАТЕЛИТЕ НА КТБ, КОИТО С ТАЗИ ФИНАНСОВА МАНИПУЛАЦИЯ ЦЕЛЯТ ИЗКУПУВАНЕ НА БЕЗЦЕНИЦА НА ОБЕЗПЕЧЕНИЕТО!! СОРИ НО ТОВА НЯМА ДА СТАНЕ!!! ТОЗИ ПЪТ ЩЕВИДИМ КОЙ КАК ГЛАСУВА ПО ТОЗИ ВЪПРОС В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ !!!

Е той лицето Д.С.П. точно това иска!!! Да станат държавни, че да може да ги открадне пак!!! Или това не си го разбрал още???

Ти не се разбрал, че Оманския фонд иска да раздели кредитния портфейл на банката на ДОБЪР и ЛОШ ЛОШИЯ ОСТАВА В КТБ И ЗАЕДНО С ДЕПОЗИТИТЕ СТАВА ПРОЛЕМ НА ДЪРЖАВАТА, А ТЕ ТАРИКАТИТЕ ПРИДОБИВАТ СОБСТВЕНОСТТА НА ТБ ВИКТОРИЯ В КОЯТО КВЕСТОРИТЕ НА БНБ НАБУТАХА СЛАДКИТЕ ПАРЧЕТА НА БАНИЦАТА - БТК БУЛГАРТАБАК , ВИВАКОМ ДУНАРИТ МУРТИПЛЕКСИ.... ТОВА Е ТЯХНАТА ПОМОЩ!! ЗАТОВА ПРЕДЛАГАМ ДЪРЖАВАТА ДА ПРИДОБИЕ НЕ САМО КТБ , НО И ДЪЩЕРНОТО МУ ДРУЖЕСТВО ВИКТОРИЯ В КОЕТО СА СКРИТИ ЗЛАТНИТЕ КОКОШКИ НА ДЪРЖАВАТА !! ОТ ТАЗИ ПО ДОБРА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ ЗА 3,5 МИЛИАРДА ЗДРАВЕ МУ КАЖИ!!

ПОЛОВИНИЯ МИЛИАРД ЗАГУБИ ПО ВРЕМЕТО НА ОСОБЕНИЯ НАДЗОР И УПРАВЛЕНИЕ НА БНБ????? Що ни си ги видиш на САЙТА НА БНБ ЗАГУБИТЕ НА БАНКИТЕ... ЗАГУБИ ОТ ОБЕЗЦЕНКА НА АКТИВИ И КРЕДИТНИ ПОРТФЕЙЛИ....

Чети между редовете, такъв е обичайния протокол в този вид писма. Щом може държавна помощ за ПИБ, защо да не може за КТБ, а? Има различни видове, като държавна помощ е дори промяната в законодателството, с чиято необходимост се оправдават престъпниците от БНБ.

ТИ СИ СТОЙ ТАМ НА БАМБУКА!!! Над 2 МИЛИАРДА ЕВРО... И си прочети как софиянци плащат на ТИТАНИТЕ за боклука. А ти ПЛАЩАШ НА ВЪЛКА ЗА СЪЩОТО.. ЧЕ И НА АДВОКАТИТЕ МУ - дето спИчелиха делото в АРБИТРАЖА НА СВЕТОВНАТА БАНКА

Изводи: 1.Оманския фонд иска да "спаси" КТБ, но не дава пари. Иска държавна помощ. 2. ЕК настоява за изплащане на гарантираните влогове, но пари не дава. 3. Има закон за гарантиране на влоговете, има такъв фонд, но в него не достигат огрмни пари. 4. Има някакви активи в КТБ, но никой не знае какви и колко струват. 5. Има кредити , раздадени от КТБ, но никой не знае колко, на кого и обсужват ли се.

Бареков е опекъл кюфтета и кебапчета и е нахранил хиляди цигани. Няма възможност да връща пари....

не направи това още на 14 ден от затварянето на банката??? КАКТО Е ПО ЗАКОН!! Да си извика останалите акционери и да си пуснат ТЕХНИТЕ ОДИТОРИ. Та и те си дадоха парите заради лихвите! Щото АЛЛАХ В ОМАН не го разрешава. А сега - дойдоха пак маститите им адвокати и ДА СИ СЕ ОПРАВЯТ! И са в правото си да искат държавна гаранция. Щото за четири месеца управление на ИСКРОФФФ КТБ и ВИКТОРИЯ СА НАТРУПАЛИ ПОЛОВИН МИЛИАРД ЗАГУБА! Вижте си ги сайта на БНБ.И над 10 МИЛИОНА ПАК БАНКАТА ЩЕ ПЛАЩА за "одиторските проверки на БНБ! И стана ли ви ясно защо ЧОБАНОВ се скри като дупетат в ДПС. Спомнете си именно ТАКОВА НЕГОВО ИЗКАЗВАНЕ.

Какво каза ЕС? От 21-ви! Днес какво сме? Ако има глоби да ги плаща БНБ!

Даже чух, че бареков казал: ако 5 лв не достигат, ще донадя.

Дали ще донадя или него ще го донадят, това е въпрос на гледна точка.

Партията и Фирмата вече са си стиснали ръцете за кукличките и парцалките. Сега е само въпрос на време съответните офшорки да придобият активите. Чуете ли "Фонд", "Инвеститор", "Акция" - да знаете, че това са анонимни фасади на много добре познати лица. А за държавните пари, за евросредствата и прочие обществени активи - Почетният председател и Брюкселският Тарлък ви изпращат много поздрави!

Те сами я разболяха, сега се "чудят" как да я оздравят.

Василев аха да проговори и сега Оманския фонд, пак се появи. Бе я си стойте в Оман бе. За някакви си пикливи 30 милиона ли сте ? Да сте гледали като сте си купували акциите. С Вас ще се занимаваме !

а дано ама надали...

Чакам Цецо да пусне последното писмо в него е описал политиците които са взимали кинти от него. Аре че ми е скучно вече с тия преговори за парламент.

Абе фалирайте я тази банка и да се свършва...

КРАДЦИ!!!

Омански, Омански, колко да е омански?

Толкова, колкото трябва да е !

оТомански.

Защо ли ми намирисва на поредната процедурна хватка за отлагане. Сега ще се почнат едни преговори, после оманците ще правят своя оценка, после ще дадат конкретно предложение на БНБ, те пък ще го разглеждат с експертни комисии. През това време ще има специален надзор, после преходен период и те така до есента на 2015, поне!

Ами няма как да стане. Дори и несъгласувани с европейските директиви, законите ни задължават изплащането да започне най-късно през януари 2015-та.

Голям майтап , пак се почна с чакай млако .

всичко е саботаж за да се ограби не само даржавните капитали но и часните чрез маниполация от дпс и сие , костов доган станишев сички са за по един оловен медал в челото

Алитерат!

Илитерат се казва ( ако си имал предвид неграмотник;о)

Не беше ли илитерат?

много си прав. лошото е че народа изпростя и вярва на какви ли не лъжи, че имало омански фонд и чш само василев бил виновен затова бягал. василев е бушона на добре скроените игрички на доган пеевски и сие.

Оманският фонд ще спасява КТБ, но без Василев Що така без Василев? Като чета това нещо си мисля дали Оманския фонд не е собственост на Сарайският фонд.

Без Василев, но с държавна помощ, 'рийш;о)

Точно тази държавна помощ, ме кара да си мисля за Сарайския фонд.

По-големите риби изяждат по-малките, това е доказано.