Общински полицаи ще глобяват за паркиране на тротоара

Глоби с фиш от 20 до 50 лв. за нарушители при паркиране в градинки, паркови пространства и по тротоари, ще налагат вече и общинските полицаи.

Обратно в новината

Коментари - Общински полицаи ще глобяват за паркиране на тротоара | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голба само срещу снимков материал. Като знаем какви са ни полицаите...няма да се учудя, ако пляскат фишове за норматив

На село на поляната има много парко- места,елате при нас:)))

Браво,само така селяните ще се научите да паркирате

ще бъде доста интересно когато всичките коли от тротоарите паркират както е по правилник,а именно в дясното пътно платно по посока на движението,там дето няма пътни знаци които да го забраняват........май задръстванията ще са непреодолими

Явно много хора смятат, че като имат кола и някой им е длъжен да им осигури място за паркиране на не повече от 5 метра за където са тръгнали... Това е същото, като да искате да ви осигурят яка мадама, само, защото имате инструмент. п.п. Както знаете, спасяването на давещите се е в ръцете на самите давещи се ;)

Има, има, като те глобят само 2 пъти и ще се научиш къде да паркираш и през какви градинки да не минаваш !

E, крайно време е да се размърдат общинските полицаи ! То всички коли са върху тротоарите, няма откъде да се мине !

Кое ми е наред, че и х-я да ми е отпред - казало кучето!!! То пък едни тротоари, по-добре колите да си вървят по тях, че иначе ако на всяка втора плочка се спъваш... Що не? Колите по тротоарите, пешеходците - по "гладкия" асфалт (ама по-гладък си е от тротоара, което си е право - право)... Екшън, майка...

Глупак, то затова са станали тротоарите на това дередже, защото всякакви тежки автомобили паркират върху тях !

На какво отгоре ще глобяват моля,че сме набутани като киаци в панелки и никога не се правят никакви подобрения и ремонти. Аре сиктир Фандък герберски.

Глобите-ясно -пари трябват,нови коли за дупетатите...! Кажете кога най-после ще направите нещо за хората?

Не само за депутатите а за общинските съветници.Те паркират безплатно където си искат и тях закон не ги лови.Нещо не се е променило от социализма насам аман от привилегии.Интреснозащо на снимката е лада е не некои мерцедес или БВМ.

Ами това си е директно за хората, за да имаме свестни тротоари и градинки !

Първо да бутнат всички гаражни клетки които са сложени върху паркинги. Те са поставени незаконно, откъде накъде след това ги узакониха това го няма никъде по света.

Продавам тротоарче идеално за паркиране - 50 лв.

В Ямбол ще глобят всички полицаи.

стой си в Ямбол, та София да диша

А къде да се паркират колите?В нашия вход има 18 апартамента и поне 22 коли,а паркоместата пред входа са само 4 ???!!!Зад и около блока няма паркоместа.Предлагам да закараме всички коли пред Столична община и там да ги паркираме докато направят паркинги на нива или подземни.Това с глобите се знае- няма кой да направи паркинги,някой издаваше 20 години разрешителни за строеж на всякакви сгради без да изисква паркоместа и сега "кой ни а.а в гащите" и ще глобяват.В София живеят близо 3 000 000 сигурно всеки втори с кола,отделно фирмените и паричките от глобите ще са екстра за Столична община.Но като има роби в наше лице да търпят г-жа Фандъкова ще прокара закон да плащаме и мръсния Софийски въздух,който дишаме

А ти като си купи апартаментчето купи ли си и парко мястото?

А когато купувах апартамента кой ми даде право да си го купя ,след като и земята под блока не е моя ,а с "отстъпено право на строеж"?

Никакви ,до 50 лева. Направо 100 евро...

Тези санкции не важат за Ст.Загора.Там тротоарите са за паркиране.Даже секат храсти и дървета ,за да правят паркинги на тротоарите.На практика тротоари няма.А кметът на Общината си е въобразил,че това е най-хубавия град за живеене.Да му имам фантазиите.

А в провинцията какво още дремят? Писна ми, като водач, пешеходците да се движат като говеда, а колите на водачите да се кипрят на тротоара! Време е да се действа! И да се глобява!

Тротоар? Къде има тротоари?

Разгеле в нашата държава да почне да има ред!

държава-град София, дето не смогва на съселяни

Иди в Лондон, там селяни хич няма, всички са граждани и места за паркиране има по 3 за кола; остави я тая селска София, тя толкова си се оселяни тука те последните години.

Най-лесно е да се глобява, много по-трудно е да се реши проблема - а проблема е още от преди 40 години, когато строят блокове с по 1-2 паркоместа на вход, когато това е било достатъчно. До нас има блок на ВИАС - висока сграда, с няколко стотин апартамента и паркингче за 20тина коли. Първа стъпка е да се направят паркоместа, втора стъпка е да се направят тротоари - не може калния паркинг, някой общински паразит да нарече зелена зона и да къса билетчета по 50 лева за него

Турете колчета по тротоарите бе. Я в един забутан френски град, забравих му името - колче до колче по тротарите. И да искаш не можеш да паркираш на тротоара.

Във Франция колчетата пречат на паркирането. А у нас са 70 стотинки за кило.

БРЦК

Еее може да са от бетон - не ги приемат по пунктовете.

Да, да. Все ми е на ума, че ще глобят баровците със скъпите лимузини и джипове върху тротоарите. Глобите за автомобили на по 20 години хич не ме греят (че има справедливост и закони).

сериозно ли? нима си го мислиш на истина сериозно - че ще има равенство. хаха, наивна работа. наи-много ако много скачаш - да ни нашият още непосилни такси за плащане. на всички обикновени педе*аси.

Отвориха партийната касичка. Че ако Тиквоний I Банкянски успее да купи достатъчно дупетати да сформира кабинет ще влезе в бая харчове.

Граби се народа, а не определени партийни привърженици.

да питам общинарите за следния казус, в който съм лично аз. Тротоара пред кооперацията влиза в чертите на парцела, върху който е изградена сградата. Т.е. на практика е частна собственост, а не общинска. Ще ме глобят ли ако си паркирам на тротоара, който си е мой ?

Естествено - имам същия казус, както и глоба. Това е Община, не са хора

ти ще ми изкривиш ли чистачките ако ти спра на тротоара на кооперацийката

Не. Това с чистачките го правят комлексираните чички, чито единствена заслуга е, че са родени в София.

Ще Ви глобим: Ако тротоара не е почистен. Ако Сте паркирал на него. Ако не сте му платили данъка. Абе какво да изброяваме, така или иначе ще Ви глобим.

Пъшка и стене София под герберски чехъл! Да му видят мръсните гербери на бедния човечец мерцедесчето на тротоара и хооп - глоба! Че тези 50 лева са три купчинки салфетки в Най Клуб, бе! Ще се емигрира, не се търпи!

Е чак сега ще се стрелят по цял ден заради паркоместата...

По принцип Фандъкова не реши нито един проблем на София. По-постна и безидейна дама на високо положение май няма. Да, има инфраструктурни проекти които обслужват партийната каса на ГЕРБ и със съмнително качество. Никога няма да се реши проблемът с паркирането докато е тя кмет.

За съжаление по-добър кмет от нея не сме имали!

Да направи общината допитване или референдум как искат хората да бъде, защото общинарите гледат как да наложат режими за плащане, но не правят нищо за реално решаване на подобни проблеми. Има райони с по два много широки тротоара и не е никакъв проблем на единия тротоар да има очертани зони за паркиране и поне един метър остава за пешеходци.

малко боя трябва и организация и готово - да има и за колата, да има и за майката с количката (по възможност и здрави плочки); и каква е тая длъжност "обикалям по градинките и глобявам"

така е даскалица по руски език -кмет.пожарникар-мутра министър председател.какво общо имат тези хора с правото,освен това те никога не са учили истински.сега толкова могат и ние овците ги избираме.

Първо реституираха всеки възможен паркинг, за да няма къде да се паркира, а сега и ще глобяват. Трябва да се мисли за създаване на места за паркиране. На спирките на метрото буферните паркинги например изобщо не могат да поемат автомобилите - защото са на едно ниво. Общината иска без инвестиции, отново да гушне някой лев. Не подкрепям парирането на произволно място, особено на забранените места, в градинките и по площадките, но какво е направено, за да се избегне това - нищо.

на шибаната държава е, че не се грижи за гражданите си. Какво означават тези глоби? - че някой общинар или тъпанар не си е свършил работата. Първо трябва да се осигурят паркинзи и гаражи, а после да глобяват. Аз пък ще набиуя всеки общинар, който доближи на 2 метра от колата ми.

Столичен общински съвет, дайте да помислим, как тия зелени площи тип разкопана нива да не приличат на паркинг и няма да се паркира; Няма една с една равна плочка по тротоарите и т.н. най-лесно е да се глобяваме

Еми няма, защото тротоарите се чупят от паркиралите коли. Предполагам, не вярваш, че майка с колична е изкъртила плочките или разкаляла зелената площ? На всеки паркирал на тротоар по един огромен надпис ХОЙ на предния капак и ще ги отучим от тия вредни навици.

ти да не караш танк; колата чупила тротоара! боже, боже, няма ли някой вело форум за теб, глупак некомпетентен;

Истината за паркирането в Сф? Елате да видите как се паркира по платната за движение по булевардите около Южния парк събота и неделя! Не са един или двама, а масово! И после същите тези хора ще се оплакват когато трябва с детската количка да се придвижат и някой като тях, на когото не му пука за правилата, е спрял на тротоара! Сами си се$%рем в устите и после някой друг ни е виновен! Истината е че има места, но на Ганьо ще му се счупят карката ако походи 10 мин....

Подкрепям и допълвам - паркира се не само по платната на булеварда, но и на паркингите в междублоковите пространства, така че живеещите там изпитват сериозни затруднения да паркират в почивните дни. С изключение на семействата с деца и много багаж, няма никакъв проблем повечето хора да се придвижват до парка с градски транспорт, модернизиран от последните месец-два. Велоалеи няма, но също могат да се предвидят в няколко лъча/посоки.

А сега къде са контролните органи? След това каква бройка ще са за да има ефект.Закожни и наредби бол, ама нищо на яве.

наи - накрая нещо европеиско в тази циганска страна

А така - вместо да се направят парко места ще се глобява. Та да не са луди да убият кокошката, която снася златни яйца. Това ми напомня на вица за адвоката и синътму, който се похвалил, че решил делото дето толкова години мъчили бащата и дядото. Като чул бащата му станали лошо и рекъл " сине сине, това дело изучи и мен и теб, а ти да вземеш да го решиш..."

a Kak ще се документира? В делото което водя юристконсултът на КАТ открито каза , че фотоапаратите ползвани при репатрирането са незаконни. Ползва този довод за да обжалва след като аз спечелих на първа инстация.

Приветствам идеята -страшно ме ядосват такива паркирани коли по тротоари и най-вече в зелените площи-и не са малко паркоместата ,а са много колите,някой мои съседи имат по 4-5 коли и отгатнете къде ги паркират.

Крайно време беше... А кога ще спрат каруците на циганите. София е заприличала на кенеф.

Никога - ти циганин да плати нещо виждал ли си ? Глоби се налагат само на Българите , защото те си ги плащат.

ДА ЗНАЕТЕ ЛИ ОЩЕ 1977Г. КОГАТО БЯХ НА СПЕЦИАЛИЗАЦИЯ В ЦЮРИХ ТО САМО АКО НЕ СПРЯЛ УСПОРЕДНО МУ ЗАПИСВАХА НА ВОДАЧА НОМЕРАТА И ГЛОБАТА БЕ В ОБЩИНАТА , АКО ЛИ ПЪК СЕ Е КАЧИЛ НА ТРОТОАР,ТО ТОГАВА ОСТАВА БЕЗ КНИЖКА ДОЖИВОТНО И ВЕЧЕ НЕ Е ШОФЬОР.......

мин седмица в лондон мъжа ми спря за да се кача(не е паркирал) на място предназначено за инвалиди-глобата доиде по пощата,изгоряхме с 65 паунда

Ами както се е правил на улав

всеки селянин с кола..а така наи накрая... които няма паркомясто и гараж да му мисли браво

недей толкова да се радваш, че все ще ти се наложи да отидеш в друг квартал, където нямаш паркомясто, няма наблизо и платен паркинг, та щеш нещеш, пак ще я лепнеш на тротоара. Пък за глобите нали знаеш - според външния вид на колата, на останалите козируваме и ... не сме видели нарушението

А паркоместа ще осигурите ли, да ви ... майката алчна!

Не, ти поп да се чеше навън виждал ли си?

И плавателен канал....за шараните!!!!

Ко, Не...

плащат се тези емста

Бях сигурен , че ще има подобни коментари. Какво значи паркоместа да ти осигурят ? Ми направи си фирма и си наеми парко място като си толкова тежък. Паркоместата са обществени и общината както не задължава някого да ги ползва , така и не я интересува има ли няма ли за всеки. Като искаш парко място , ходи си на село и си паркирай в двора , тамън ще можеш си миеш колата с маркуча за по-евтино и да не им даваш пари на тия алчни автомивки. Иначе както написах по-горе , правиш си фирма и си наемаш паркомясто от общината.