Експерти: По-високи възраст, стаж, осигуровка за пенсия

Максималният осигурителен доход да се обвърже с МРЗ. Вноските за пенсия и безработица да се увеличат с 1%. Пенсионната възраст се увеличава с 4 м. на година.

Обратно в новината

Коментари - Експерти: По-високи възраст, стаж, осигуровка за пенсия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Смятам,че най-важното условие за увеличаване размера на песията е възръстта.Ако се приеме изискването възрастта да е 100 години,това право ще придобият най-много около 100 души.Тогава пенсионните фондове ще са достатъчни за определяне на мнооого високи пенсии и пенсионерите могад да посетят екзотични и дълго желани дестинации!

Защо така бре Христос- ков? Много си намразил православието с Христос. Така ли ще правиш политика за изгонване на българите от собствената им държава. Къде ще работят младите?Това не ми прилича на реформа ,а деформация. Защо забрави за "скъпите ни "вдовици?Те са все неработили , а получават от това ,че са уморили мъжете си увеличаващ се процент всяка година от огромните им пенсии : на политици, на военни, на полицаи и какви ли не още?Защо там не премахваш? С тези извращения въведени от ГЕРБ И БСП стигнаха до 5 милиарда преразходи от бюджета и ще стигнат до 50% след една година да получават от пенсиите на мъртвите си мъже. Нима това е справедливо ? Този член 85 от КСО? Там защо не пипаш ,а все където не трябва. Ще умориш пенсионерите, защото няма да имат пари да си плащат лекарствата и няма да получават пенсии за инвалидност? Другите ще оставиш защото са от "партията"? Добре си се ухили, но да не те сполети нещастие скоро?

В света НИКЪДЕ НЯМА ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ ДА НЕ ПЛАЩА СВОЯТА ЧАСТ ЗА ОСИГУРОВКИТЕ-Тука-българската измишлъотина-ХРАНТУТНИЦИ НА ДЪРЖАВАТА,ВАЖНИ И МЪРЗЕЛИВИ АДМИНИСТРАТИВНИ СЛУЖИТЕЛИ,КОИТО РАБОТЯТ КОГАТО СИ ИСКАТ,ЯДАТ ПО ВРЕМЕ НА РАБОТА-А ЗАЩО НИКОЙ НЕ ПОГЛЕДНЕ ПОРНОГРАФИЯТА В НАП-НЕ МОЖЕШ ДА РАЗБЕРЕШ КОЙ КОГА Е НА РАБОТА- ДА СИ ПЛАЩАТ КАТО ВСИЧКИ В ДЪРЖАВАТА

искам да се пенсионирам на 90г!то тогава ще си бачкам за да храня такива тиквеници като този от снимката! да ми яде трипръстинка!

Средна продължителност на живота в България: мъже - 71 г., жени - 78 г. Мъжете ще получават пенсия 6 г. при осигурителен стаж от 40 г., а жените 15 г. при осигурителен стаж 37 г. Или мъжете за една пенсионна година ще работят 6 г. и 8 мес., а жените - 2 г. и 6 мес.

Цялата мафия в затвора веднага.

По света хората стачкуват за такова драстично вмешателство в живота им, а тук...нищо. Дали сме толкова глупави, и не си заслужаваме управляващите. Хора, събудете се това е животът ни. Те го ограбват.

100% да си заплащат осигуровките. Стига сме ги хрантутили. Дефлация а ? Всичко препуска, нямало да вдигат пенсиите ?

Този или тъп боковист или тъпо прокопиевче идиотче!Нали възрастта при пенсиониране щеше да се съобразява с продължителността на живота бе куко!

този хилнатия от снимката ще си събере усмивката, че той и дянкоф беше така хилнат ама си обра постната пица, а от Брюксел съобщиха,че не са искали такова затягане на коланите, айде хилчо,не се напъвай,че да не се окъкаш повече...

Естествено че трябва да се увеличи възрастта!Такива млади хора какво ще правят като се пенсионират....ще изкукат.Те жените почнаха да раждат на по 50 г.,веднага ли да се пенсионират след раждането?

Срещу природата не се рита - след 60-годишна възраст човек трябва да намали темпото и да живее без стрес. Но сериозният проблем е безработицата и невъзможно големият стаж от 37 за жените и 40 - за мъжете.

Какво мотат и предъвкват възрастта - много по-страшен е проблемът със стажа. При тази масова безработица - за мнозина твърде продължителна - 10 години и повече - какво се предвижда? Навъртял си около 30-години стаж, навършил си 65 години и .... социална пенсия като тия, които нямат и ден трудов стаж, така ли? А какво ще правят днешните 25 и 30-годишни,които още не са започнали да работят - не по своя вина, господа експерти!

демонстрираш. Те не искат възрастните поколения да работят до 65 години, щото на 50 вече са изхвърляни от работа. Те искат да не могат да се пенсионират никога. Да внасят осигуровки, но да не могат да достигнат до пенсия. Това е в дъното на престъпните им реформи. А иначе работа няма нито за млади, нито за стари. Съсипано е всичко, което дава поминък на глупавия български народ.

абе спрете се, бе хора, какво е това чудо. хората измряха , вие искате по памперси да ходят на работа. какви са тия простотии, какво беше това чудо. ще има тояга, да знаете.

Направо ме втриса от такива "Експерти". Дали наистина мисят, че вдигането на възрастта е реформа и дали точно от такава "реформа" имаме нужда. Или така казват от Европа... Но в Европа имат възможност за ранно пенсиониране с помалък процент от пенсията, а тук?

Това не е реформа,злоупотребяват с думата и я опорочават,защото думата е развитие към по-добро,а това което предлагат на практика е рестрикция на гол задник!

Реформата трябва да въвежда и някаква диференциация- кой как и колко е допринесъл, а не на калпак да се вдига възраст. Тук под реформа се разбира да прецакат всички. Сега народа масово ще се инвалидизира за да прецака системата...

мнооооооого търпелив този български народ , робска психика, никаква солидарност , завист, злоба ,алчност .... И сто години да кажат- пискаме във форума и...забравяме. Ми те там горе на това се надяват

Страшно е за нас,тъкмо аха да достигнеш точки, не стигат,аха да достигнеш стаж имаш го, ама не става нямаш години, и сега отново да вдигат години и стаж ужас,кой ще достигне тези години 65, тия горе които само, кой ще доживее 65 пак тези горе? Дайте път на младите да не бягат да слугуват в чужбина ,а да им освободим място да работят тук в собствената си държава за да я обичат ,а не да мислят със зло за България,моля не увеличавайте годините ,ние няма да доживеем да вземаме пенсии,просто послушайте народа.Господа управници помислете няма да сте вечно там горе ,огледайте се , няма здрав човек а болен ли е народа ,значи болна държава, помислете за тия дето им остават 2-3 години вече не много млади ,ненужни на работа не вдигайте възрастта -децата ни са без работа а там дъртите заемат работни места ...

те не слугуват а работят за по достойно възнаграждение в чужбина тука слугуват в българия на гадните мутри за нещо пари!!

В България, знайни и незнайни експерти под пенсионната реформа разбират създаването на такива правила и механизми, които да гарантират , че възможно най-малък брой хора, ще доживеят до пенсионна възраст. Тази реформа се провежда от 1997 г. и очевидно щe продължава и в бъдеще. Но това не е реформа , а геноцид спрямо хората. В момента в Турция лицата, които са се осигурявали до 1999 г. се пенсионират при 43 г. за мъжете и 38 г. за жените. Лицата , които започват да се осигуряват след 1999 г. ще се пенсионират при 60 г. за мъжете и 58 г. за жените. Пълният стаж за пенсия е 7200 (28 г.) работни дни за двата пола. Минималният размер на пенсията е 411 евро, а индивидуалната пенсия е в размер на 64,5 % от заплатата на пенсионираните. Според мен реалната пенсионна реформа изисква : 1. Да се създадат индивидуални партиди на осигурените лица в които да се натрупват личните осигурителни вноски. 2. Да се реши въпросът с осигуряването на държавните служители, като те приемат своите осигуровки. 3. Да се криминализира невнасянето на осигуровки, както от работодателите, така и от осигурените лица. 4. С цел освобождаване на работни места да се извърши промяна в съответните нормативни актове, която да ограничава едновременното получаване на пенсия и заплата.

е... когато скачахте, не мислехте за пенсиите а за американските лимузини:))) Супер си е при капитализма!

По-добре да не се осигурявам, а да си внасям по 100-150 месечно в Банката(то и там вече не знам в коя да внасям баси) и годишно ще ми се събират едно 1200-1800 лева и дори след 27 год да се пенсионирам ще имам 30-40к което си е по-добре отколкото сега...няма да мога да доживея камо ли да ползвам пенсия....

аз така!

Това правителство бърза да свърши мръсната работа на ГЕРБ

Много си точен,приятелю ! Точно в "десятката" !

Що е то българска пенсионна система и въобще пенсионна система и има ли нужда от такава? Защо трябва де е задължителна? Проблема е, че сега работещите плащат пенсиите на пенсионерите, които от своя страна са изработили тези пари през годините. Смятам,че единствено постепенното преминаване към незадължителни пендионни системи е правилното решение за в бъдеще. Според мен е необходимо всеки да взема решение за времето, когато няма да бъде работоспособен. Изключвам социалната страна, която няма нищо общо с пенсионната система. Системата в момента е само грабителска и унижаваща човека, защото обикновения работещ човек не може да контролира средствата, които попадат в пенсионната каса и няма никаква гаранция, че ще получи средства ако доживее пенсионна възраст. Аз съм за това, да бъда свободен да избирам и да поема отговорността си за този избор.

Ако хората не са разбрали и умишлено или не, ни втълпяват, че има "червени", "сини" или "зелени" боклуци ще става и по-лошо!!! Има само едни ГНУСНИ, ГАДНИ, АЛЧНИ КАПИТАЛИСТИ КОИТО СЕ ЛЕПВАТ КЪМ НЯКОЯ ПАРТИЯ ПРОПОВЯДВАщА КАПИТАЛИЗЪМ и като вампири пият сиромашка кръв!!!!!

Този ухиления като предлага да работим до 65 г. да предлага и работа.Тези,които са за пенсия в министерствата и обществените организации не можеш да ги пенсионираш,ако те не пожелаят.Всички на възраст над 50 г. даже 45 г. не могат да си намерят работа защото вече са стари .Питам ухиления кой ще ни храни до 65 г. Държавата да се справи с фирмите,които не си внасят осигуровки .Веднага да им спира дейността на 1 -вия месец.Хората се пенсионират и при невнесени осигуровки и взимат и пенсии и болнични.Фирмите обикновено фалират или преустановяват дейност и като е източена фирмата държавата ще пие една студена вода,т.е.народа.Целият модел е сбъркан.Боклука да си отиде към общините,а не към частни фирми.Мините да минат към държавата.Утилизация на боеприпаси се извършва от военните.Толкова е просто.1милиард ща влезат в държавата ,а не в частния дожоб на някой червен боклук,който заради алчността си уби и сина си.

Има само един вариант!!! Национализация и Социализъм! Тогава всичко си идва на мястото! Медицина, образование и пенсиониране на 57 години!!!! Капитализма ще ВИ доведе до там, че и децата ВИ да са длъжници!!! .И ВСИчКО ТОВА ЗАЩОТО СТЕ АЛЧНИ И СЕ ХВАЩАТАТЕ НА ЛЪЖАТА, ЧЕ АКО СИ ТРУДОЛЮБИВ И УМЕН, ЩЕ СИ МИЛИОНЕР, А НЕКАДЪРНИТЕ И МЪРЗЕЛИВИТЕ БЕДНИ!!!!!

Защо не премахнат правото на пенсия за всички директори, зам. - министри и т.н., което се получава след ЕДНА година стаж като шеф на агенция, министерство и подобни с ранг на министерство!?

По конституция осигуряването е право. Кой го превърна в задължение? - Трябва да отпадне.

АКо такива са ни експертните мнения, не е чудно защо толкова уважават образованието ни. Що не си публикуват гениталните идеи в някой научен труд и ги представят на международна конференция, та да се посмеем след това с оценката на хората, които наистина мислят и са експерти по темата.

Първо да се оправят с първа категория и чак тогава да посягат на 3-та, защото ще се стоварят камъни и дървя върху тях. Остатъци от тоталитарно време като 20 заплати при пенсиониране, 2% клас върху заплатите, 40 дни отпуск и ред други привилегии, незабавно да се премахнат. Да се намалят и закрият дублиращите се дирекции, агенции, институти и ред други лежачески институции, напълнени с "наши" хора, с огромни заплати и докарали държавата до фалит. Няма как да се издържа огромна армия от лежачи на гърба на все по-малко работещите хора в 3-та категория. Да се спрат помощите на циганите, пари само за едно дете. Има и ред други канали, откъдето изтичат парите на данъкоплатците, които трябва да се запушат и догава да се мисли за увеличаване възрастта за пенсия на обикновения човек. Да се намалят депутатите на 100 човека.

Да не се дават карти за гр.транспорт,облекла,бонуси от икономия на заплати от незаети бройки.При такава голяма безработица,ако имаш свободни бройки или да назначат безработни или значи не им трябват и могат да си вършат работата с по-малко персонал.Бонус 1 заплата за нова година. или от икономия на материали ,горива,ел.енергия и др.Всички ,които са на хранилката от бюджета да бъдат любезни да си внасят осигуровките и не в края на годината да правят корекции на бюджета от перо в перо само и само да усвоят парите та следващата година да не им ги намалят.И КОГА НАЙ СЕТНЕ ЩЕ ОТПАДНЕ ТОВА ПРОСЛОВУТО 66 ПМС ЗА НАЗНАЧАВАНЕ НА ИЗВЪН ЩАТНОТО С ОТДЕЛЕН ФОНД РАБОТНА ЗАПЛАТА.Краде се от държавата законо......!!!!!!!!!!!!

Усмивката на чичко -психопат говори за болка сред народа!как да не вземеш един чук и .......

Вместо да се оправят с фалшивите инвалиди, 25 годишните прабаби на 17 внучета и 12 годишните майки на три деца, те удрят пенсионерите. Защото е най-лесно!

Има си достатъчно инвалиди,народа е амортизиран от много фактори,а и инвалидните пенсии са незначителни като сума,дори и за лекарства не стигат,е има някакви минимални бройки симуланти,но не това е проблема ,а жизнения стандарт!

Бъркаш много, 3/4 от циганите взимат инвалидни пенсии с купено решение от ТЕЛК, докога ще ги мъкнем като раници тези паразити???

Затова хората не гласуват - никой не чува исканията им, а само се търсят начини чиновниците да могат да взимат незаслужено големи пари, като тоя - месечно над 2000 лв.

точно по тази причини не плащаме осигуровки от 1989 . правете си лични спестявания и никакви НОИ не ни интересуват.

Това, ако е експертиза - 37 години внасяш, пенсионираш се на 67, а средната продължителност на живота за мъжете е 68. Т.е. ще внасят цял живот, а ще получават 1 година. Да, така проблем с пенсиите няма да има. Кое обаче е експертното на такова решение? По-скоро е друго определението, но ще се самоцензурирам

Тоз ухиления и други нему подобни могат да работят и до 100. Нямат особен зор, така че ще топлят някое местенце доста дълго.

я се хващайте всички пишман експерти и си изгорете дипломите!"стаж",стаж",а къде е икономическото развитие с новите работни места,бе хайвани,какъв е бвп в бг понастояшем и какви са показателите за разтеж,та правите планове без кръчмаря?по какви критерии увеличавате стажа като няма работа,!всяко увеличение на осигуровките намалява доходите,а в бг няма политика на доходите,нито изгледи да има,ако хората не се раздвижат и изхвърлят с "експертизите"ви и не само вас!

След като не могат и не желаят да управляват някаква смислена социалноосигурителна система предлагам да ОТПАДНАТ ВНОСКИТЕ ! Да не са задължителни. Така и така срещу тези плащания населението няма да получи нищо, защо да си играем на цивилизация и хуманизъм ? Да се връщаме в пещерите и който оживее. По същия начин стои въпроса и с оръжието - след като правораздавателната система няма намерение да работи - да разрешат масово въоръжаване и хората сами ще прочистят регионите си от изметта. Тази логика може да се приложи навсякъде - искаш да строиш, подписваш, че не те интересуват никакви технически изисквания и си правиш къщата, ако падне - падне, подписал си. Коланите - подаваш декларация, че личната ти безопасност е твоя работа и си караш без. Искаш да продаваш хранителни стоки, каквито и да е - няма стандарти, подписваш, че е на твоя отговорност и започваш, ако нещо стане - плащаш на пострадалите.Така живота може да доста по-уреден и спокоен, без излишни формалности и бюрокрация.

Младите да седят без работа, родителите ще ги хранят, защото няма работа за тях. Родителите ще работят докато са живи. Голяма логика имат нашите управляващи. А говорим за застаряваща нация! След като насилствено гоним навън младите хора, за да търсят препитание. Ще се свършим като народност, но никой не се замисля дори!

като му гледам мутрата на този олигофрен е възможно

ТОЗИ ДАНЧО ИМА СТРАННО ИЗЛЪЧВАНЕ. ЯВНО СА ПОЧНАЛИ ДА ГИ СЪБИРАТ И ОТ КАРЛУКОВО ЗА САМОУБИИСТВЕНИ МИСИИ В ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ. ХА ХА ХА ХАХ АХ ХА ХА ТОЗИ СИ ВЪРВИ С ТАЗИ СНИМКА И АКЪЛА ЩЕ ЗНАЕТЕ. УТРЕ НИКОЙ НЯМА ДА ПЛАЩА ЗА ПЕНСИЯ - В ДРУГИДЕН ПАРИТЕ ЗА РОМИТЕ СВЪРШВАТ СЛЕД ТРИ МЕСЕЦА КОЙТО ПЛАЩА ЩЕ ДЪРЖИ ВОТА. ПРЕСТЪПНИЦИТЕ СА ЦАРЕ - ЗА 1-2 МЕСЕЦА, ПОСЛЕ ИДВАТ ДРУГИ НА ТЯХНО МЯСТО И Т.Н

Тея като нищо ще направят българският кандидат пенсионер безсмъртен, в ината си да достигне пенсия... един ден!

Гарантирано от герб - високи цени на ток, парно,вода, горива, храни и услуги, по-висока пенсионна възраст, по-високи осигуровки, по-високи данъци и разбира се замразени доходи ! Откъде иначе олигарсите и мутресите около герб ще се хранят ? Доволни и сте проституиращи или вие вече се уредихте ?

Само смърта може да ни освободи от осигуровки, но не и от данъци! Време е да бъде въведен "ДАНЪК СМЪРТ" дължим от наследниците!

По принцип ми се ще да псувам, но ще се изразя културно. Работа на едно служебно правителство, избрано еднолично, ли е да чертае стратегии за пенсионна реформа, отбранителни визии, строеж на нови мостове с Румъния и т.н? Кой му даде тези права? П--ката в Президенството ли? Кой, кой, кой? Кой назначи американски служител за външен министър на България? Кой, кой, кой?

Мамицата ви и вампири, до гроб ли искате да бачкаме и да плащаме данъци и осигуровки?!

Искаш мутрата на власт - получаваш всичко това ! В комплект са - не можеш да ги делиш ! Чак сега ли схващаш какво те чака ? Е заслужаваш си го тогава ...

Поне осигурете безплатни смъртоносни инжекции за в бъдеще,и разрешете с закон евтаназията.Така поне бъдещите поколения няма да психясват от страх, при всяка среща с хвърчщи от терасите останали без средства за преживяване -отчаяни, болни и гладни възрастни хора.

ТОЯ, ще създаде милион безаботни възрастни хора в предпенсионна възраст без средства за препитание. Ще ги обрече на жесток глад , студ ,отчаяние и безмислено съществуване-без право на доходи и прехрана!Кой би наел на работа човек на 60/63 години? Това е всичко друго,но не и работоспообна възраст,която би предоставила конкурентноспособен продукт! Тези по върховете съвсем се откъснаха от народа ,и хабер си нямат колко трудно живее българинът.

предлгам този охилен олигофрен да работи две години в някоя мина и да си изпълнява нормите и тогава да дава предложения. аман от педложения на книжни плъхове.