Франция нанесе първи въздушни удари срещу джихадистите

Френски изтребители са извършили за първи път въздушни удари срещу позиции на групировката "Ислямска държава" в Ирак, съобщиха от Елисейския дворец.

Обратно в новината

Коментари - Франция нанесе първи въздушни удари срещу джихадистите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

франция да бомбардира френски ,,граждани,,??? ,,гражданска воина,,!!!

защо е минусът??? в идил нали има френски граждани??? порошенко като трепи цивилни украински граждани не е ли същото???

Франция участва във войната срещу Либия, Сега там цари беззаконие и анархия,стрелби и убийства по улиците на Триполи, ВАЖНОТО Е, ЧЕ ГЕПИХА ПЕТРОЛА И ГАЗТА НА ЛИБИЙЦИТЕ. НИЩО ДОБРО НЕ ГИ ОЧАКВА ОБИКНОВЕНИТЕ ГРАЖДАНИ В СТРАНИТЕ НА БЛИЗКИЯ ИЗТОК.

щатите обвиняваха едно време саддам хюсеин, че крие скрити оръжия, после казаха, че ще го демократизират ..... убиха го, защото с твърда ръка се оправяше с ей такива ислямизирани убийци... държавата си беше супер силна, за това им беше трън в очите, то не бяха ембаргота, простотии... направиха ги от най - богатите араби, най - бедните, сега ще разпокъсан държавата им, пуснаха там джихадисти, канибали и всякакви кретени.... това било то да си "демократизиран"..... саудитската Арабия си седи по средата на арабския полуостров супер демократично и нищо им няма, жените им все още не могат да карат коли..... сега западЪТ ще си играе партийно с Иран, Русия и хизбула, за да контролира цялата простотия, която забърка ....от кога ви казвам да дадете на хасан насрала наградата за мир....

Супер. След 5 години ще се води нова война ама срещу кюрдските сепаратисти. Дето сега ще ги въоражат и научат как се води партизанска война.

въоръжавате мюсюлмани. Скоро ще обърнат същите оръжия срещу вас/нас/!

ЯСНО, следващият убит журналист ще бъде французин.

.. или ще има теракт във Франция, извършен от някой арабин от Марсилия

.......но френските изтребители ще участват във въздушни удари в Ирак заедно със САЩ Като чули това, джихадистите помолили Аллах да им даде крилата на Икар.

Франция нанесе първи въздушни удари срещу джихадистите След тези удари голяма част от джихадистите започнали да си говорят на френски.

Оланд е с 13% рейтинг и троши парите на франсетата, все едно ИД им е най-първа грижа. Няма да се задържи още дълго. И може би не излишно в близко бъдеще да се избягват полети до и от Париж, твърде дълго стоене на Айфеловата кула и изобщо посещаване на известните туристически места с много народ. Че знае ли се...

Мислите,че става дума за права,хуманност и справедливост ли ? Не бъдете наивни,когато западни страни правят разходи за милиарди "в името на човечеството".Групировката "Ислямска държава",която е завзела значителни територии в Сирия и Ирак,печели всеки ден от продажбата на петрол над 3 милиона долара,което я прави най-богатата терористична организация в историята.Към момента екстремистите контролират 11 петролни находища на територията на Сирия и Ирак.Добиваният там петрол се продава на черно на пазарите в Йордания,Турция и Ирак.Цената се колебае между 25 и 60 долара за барел,докато пазарната цена на "черното злато" е над 100 долара за барел.Става дума за правене на пари,които"прескачат" определени хора и структури на запад.Същото беше преди време и с никому неизвестните пирати,които с пробити малки лодки уж отвличаха танкери и ги връщаха срещу откупи от стотици милиони долари и никой не можеше да реагира.Никога не е ставало дума за нищо друго,освен за пари.Рязането на глави и уж успешните намеси на справедливите правителства пред екраните на телевизорите не са нищо друго,освен поредната анестезия на затъпялото и поддаващо се на манипулация човечество...

Каква хуманност бе човек, всички знаем, че става въпрос за интереси - просто е в и наш Халифата да го няма

Помним ги от Либия тия молиха се на американците да дойдат да им помагат че нямаха нито муниции нито логистика. Къде се вре Франция дето не и е работата само не знам. Велика сила не е от началото на ВСВ когато немците я прегазват за седмици. Всяко подобно помпане на мускули най-вероятно ще доведе до срамни поражения както това в Диен Биен Фу.

Може би заради новия път на Турция, по която я поведе Ердоган .. знае ли човек

в логистичния им склад ли е имало невинни :)

Право!? Какво право когато играят големите

Западът за пореден път въоръжава групи, които само след година-две ще обяви за терористи и ще започне борба с тях. Този цирк го гледаме от 1986-та насам - започна в Афганистан, а след това се пренесе по целия Свят. Политиката е гнусна и сбъркана работа!

КЮРДСКАТА ПКК Е ОБЯВЕНА ЗА ТЕРОРИСТИЧЕСКА ОРГАНИЗАИЯ ОТ НАТО И САЩ ... А СЕГА НАТО И САЩ ИМ ДАВАТ ПТРК МИЛАН - ДЕТО МОГАТ ДА ПРОДУПЧАТ И ДЖИХАДИСТКИ ТАНК И ТУРСКИ .... ... ГОЛЕМИЯ ГУБЕЩ В МОМЕНТА Е ТУРЦУЯ - АСАД ДАДЕ АВТОНОМИЯ НА КЮРДИТЕ , ИРАКСКИТЕ КЮРДИ И ТЕ СА АВТОНОМНИ .... САМО ТУРСКИТЕ НЕ СА ВСЕ ОЩЕ :)))

може и да е обявена за терористистична организация, но това не означава, че кюрдите са терористи, напротив знаете каква им е историята и колко изстрадал народ са.

Да да да... трябва да заделим още повече пари , бомби са това не куршуми то силиконовите са кинти а тези.... Та нали целта е всяка едан чалма да бъде ударена с бомба по тиквата , пък и горивото самолетите не са с газови уредби . Ама като обучавате тези чалматите да им бяхте казали барем видят ли самолет да пуска бомба над тях да се скупчват около бомбата какво е това разточителство ... Вече знам защо рейтинга му е 12% защото мисли ,че с бобми от самолетите ще направи нещо (освен ако не са атомни бомби) . То така ако се водеха войните Американците щяха да победят във Виетнам и не само там , Ирак ,Сирия и т.н

Хе,сега вече Еврогейовете и САЩ имат поле да си изпробват възможностите на летците и да потренират в реални условия! КОЙ създаде бъркотията в Ирак? Не са ли пак те? Напрвиха така че джихадизма да се разпростре в държавите на които докараха тяхния "демократичен" строй! Само че за сметка на обикновените хора които страдат от дивотиите им!

а ти откъде знаеш от какво страда обикновеният иракчанин? Да не би да ги познаваш или да си ходил наскоро там?? Какви ги дрънкате?

Нищо, когато кюрдите спечетят битката с ИД и дай Боже създадат собствена държава, няма да дължат нищо на никоя държава.

"създадат държава" напр. Кюрдистан, Турция сигурно ще си иска Булгаристан от НАТО. Не смея да мисля...., защото как защитиха Кипър?........

Гениален анализ...за*и

Нема вече да е интересно, и тебе , дрт педалд да те гледаме как ти си изреждат "Бунтовници", като на Кадафи, в тръбабата на некой канал , а после келеш, кандидитствал за Оксфирд, да ти стреля куршум в лицето, Холан!

Браво :-)

хеххеех , и защо минуси?

Франсетата направиха пак врътка с хамериканците, ние ще бомбим по вашите протежета пък вие няма да ни се бъркате, какви ги вършим в нашите колонии! Абе "демократични" и "хуманни" им работи, де да ги разбираме ние простите.

ГОЛЯМ КЕФ - ДЖИХАДИСТИТЕ НАСТЪПВАТ .... ИРАКСКИТЕ КЮРДИ ПЪК ЗАТОВА ПОИСКАЛИ ПОМОЩ ОТ ПКК - ПАРТИЯТА НА КЮРДСКИТЕ КОМУНСТИ В ТУРЦИЯ ... ГЕРМАНИЯ ПРАЩА ОРЪЖИЕ НА КЮРДИТЕ ..... .... В СКОРО ВРЕМЕ ТУРСКИЯ АСКЕР ЩЕ ГО ТРЕПЯТ С ГЕРМАНСКО ОРЪЖИЕ :)))))) ... ДА ЖИВЕЕ НЕЗАВИСИМ КЮРДИСТАН - ДОЛУ ЕРДОГАН ! :))

Много са тъжни и кисели- и американците,и англичаните,и франсетата- че им се налага да избиват собствените си ученици от ИДИЛ! Ужким гледат,така да бомбят"по-меко",да има минимум жертви от ислямистите,ама това са бомби и ракети все пак! Каква я беха замислили САЩ,ЕС и НАТО- а каква стана! Трябваше техните ученици от ИДИЛ да скочат на Русия, -пък те на създателите си скочиха! Язък!Сега хич не им се ще,ама нема начин-требва да ги трепат!

През Втората световна война Съюзниците - САЩ и Великобритания - смятаха, че с масивни въздушни бомбандировки ще сломят фашистка Германия. Не стана. Днес отново се разчита само на самолетите. Това е наивно и заблуждаващо народите. Тук се играе някаква много тънка игра с тези ислямистки главорези и техните надъхани неграмотни молли и ходжи. Както Западът е заинтересован от тлеещия конфликт Израел-Палестина, така има някакъв подтекст в сблъсъка с рязаните днес. Боя се ,че плащат народите на Запада с живота на децата си на бойното поле в схватката с религиозните психопати на Средновековието. Печалбата отива отново при мутрите им - правителствата и онези зад тях дето съсипват света със своите пари.

По-лесно е да пускаш бомби по макети и празни сгради. По-удобно е да има бизнес с оръжия, краден петрол и влияние...

Пак, усложливо пропуска предложението на Русия за борбата с тероризма...Хората предложиха да се атакуват не само самите терористи, но и създателите им, така също и предпоставките - слабите икономики. Без да цитирам, сами ще се сетите кои са създателите им и кой поддържа политика на експанзия и експлоатация на чуждите икономики и те попадат в омагьосания кръг на слабост и задлъжнялост.

За тези дето слагат минусчета, ще уточня че имам в предвид САЩ. Те съсздават тероризъм и уж се борят с него. А, като изгубят контрол, друг да вади кестените...Коя от държавите в момента е стабилна, от тези дето "посяха демокрация"?

Чили

палатката на камиларя... щом стигна до там ,че франсетата да борят ИД я втасахме.

Поредният кръстоносен поход.