БНБ: Цветан Василев подготвя предложение за спасяване на КТБ

Издирваният от Интерпол Цветан Василев е заявил пред БНБ, че до дни инвеститор ще е готов с предложение за спасяване на КТБ. Оманският фонд също имал идеи.

Обратно в новината

Коментари - БНБ: Цветан Василев подготвя предложение за спасяване на КТБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Госпожо редактор от ДИР-БГ, ако укриващо се от правосъдието лице депозира Писмо до институция на държавата , която е инициирала издирването му/без да се яви лично там/ съмнението в автентичността на горното Писмо е твърде висока.Това е така защото издирваното лице има един основен интерес - да не го намерят издирвателните органи.Няма как при това положение издирваният да надскочи собствения си интерес и да мисли по фундаментални проблеми като напр. да предлага "спасителни планове".Целта на лицето , което се представя за Цветан Василев е ясна - да заблуди издирвателните органи ,че автор на Писмото е действителния Цветан Василев и да насочи издирващите към грешна следа.Издирваният Василев не е толкова прост ,че да пише Писма до БНБ и до който и да е в България.В момента той работи за новите си документи за самоличност,по пластичните корекции на външността си и си повтаря наум новите имена , за да ги запомни по-лесно.

hm

Благодарение на действията на БНБ(и държавата) по случая с "гарантираните" ми депозити издърпах всичко(90%) от другите "гарантирани" банки! Тъй като трудно вярвам вече на БНБ и отчетите и пускам една анкета, която би била полезна за всички "вложители". Да видим как влияе "случая БНБ", на депозитите по другите банки... Гласувайте с +, ако сте ограничили на минимум парите си по БГ банките! Гласувайте с -, ако не сте предприели нищо, защото знаете, че парите ви са "гарантирани".

Много е вероятно Пеевски,Василев,Искров в съучастие с прокуратурата и ДАНС да са в една и съща банда,която има за цел унищожаване на банковата система и валутния борд.Целта на заговора е предизвикване на хипер инфлация и обезценяване на кредитите/дълговете/.Участниците в заговора са взели заеми за милиярди и се стремят да не ги връщат.Много от депутатите също са изтеглили кредити и те имат интерес в унищожаването на банковата система.Най-голямия виновник за тази криза е Иван Искров,защото той е човекът,който можеше и трябваше да я предотврати.Вместо това той направи всичко възможно да подпомогне бандитите.

Затвор и за тебе - няма начин да не си съучастник при толкова информация.

Издирваният от Интерпол Цветан Василев е заявил пред БНБ, че до дни инвеститор ще е готов с предложение за спасяване на КТБ. Значи, докато те издирва Интерпол, можеш спокойно да си кореспондираш с БНБ. АЗ СЕ ЧУДЯ ЗАЩО ИНТЕРПОЛ ОТ ГОДИНИ ИЗДИРВА БРАТЯ ГАЛЕВИ. Ами те спокойно могат да си кореспондират с ЦАЦАРОВ.

"не съдържат конкретни предложения и финансови ангажименти, но в които се декларират принципни намерения за евентуални бъдещи действия" нормално на безпринципните намерения и минали бездействия на бънъбъ-то да й отговорят по този начин.

Значи Интерпол го издирва,а вие може и кафето да си пиете с него и да си говорите как да спасите КТБ!Що за сбъркана държава!Народе май е време пак да събирате парите в буркани ,но не и да ги влагате в българска банка!

Приказките за някакви инвеститори са пълна лъжа и подигравка. Някой ще си напъне ли мозъка да помисли кой частен инвеститор и с каква цел би подарил няколко стотици милиона или няколко милиарда, за да "спасява" една пирамида? Спасяване може да направи единствено държавата с цел предотвратяване на дестабилизация - няма друг мотив. Друг въпрос е, че само ще се насърчат други фараони и крадци.

Кой е казал, че тази банка е пирамида! Или си се подвел от въпроса на един прокурор, "нека си отговорим, това банка ли е, или пирамида"! Отговорът на този въпрос се съдържа в доклада на одиторите! А той е: Тове НЕ е пирамида! Това е една добре управлявана банка, с финансови параметри, над средните за Европа! За извършени кражби и грабежи не сме чули, освен в твърденията на медиите на Пеевски и на прокуратурата, които бяха и все още са оръдия на Пеевски /ДПС/, в борбата му срещу Банката. Нито един финансист, банкер, икономист, не ги е подкрепил! Дали журталистите, прокурорите и следователите в България имат най-задълбочени познания по банково дело!

защо чак на 22.08 ?

Ей, взеха ни за пълни глупаци. Как така хем Интерпол го издирва, хем БНБ си преговаря с него. С две думи-търсят го, колкото търсят мен.

И аз си мисля, че никоя европейска служба нама да тръгне да изпълнява изкане, подготвено от Пеевски и КО, целта на което е лична саморазправа! Това би означавало, чуждестранната служба да стане съучастник в грабежа на един бизнесмен от мафията, пробила в посткомунистическата прокуратура и следствие!

Цветан Василев е обвиняем за източване на 206 мил. лв от КТБ, заедно с още 7 човека! Това е позиция на обвинението! Дали наистина има източване, и кой е виновен, и в каква степен, не се определя от полиция, Интерпол, прокуратура и следствие. Засега имаме само ТВЪРДЕНИЕ на една от страните, че има извършено престъпление. А всеки е невинен, до ДОКАЗВАНЕ на вината. Така че Цватан Василев има пълни граждански права, с изключение да се разпорежда с имуществото на физическо лице /да го продава, ипотекира/. Имуществото на фирмите не е запорирано. Акционер в КТБ е фирма Бромак, а не ЦВ като физическо лице. БНБ има пълно право да преговаря с ОБВИНЕН гражданин, чиято вина не е доказана.

Абе, аз как до сега не съм се сетил, при невъзможност да обслужвам кредита си, да катурна банката. Брей, че съм глупав.

Сякаш двамата с Близнашки са от една десарсака школа за масови заблуди: "тези дни", "идната седмица", "един омански фонд", "един виенски финд"... Нищо конкретно, нищо реално - само лъжи в мъглата на неясното бъдеще...

Борат подготвял?!От къде водиш подготовката,бе др.Василев,от мишата дупка в която се криеш,ли?!

Не знам в миша дупка ли е или на луната стига да оправи кашата,която забъркаха освен с всичко друго,но и с депозитите на хората!Между другото мисля,че той е по-способен да оправи нещата отколкото финансовите корифеи от БНБ, които сътвориха тоя хаос и напрежение!

Ако Цветан Василев спаси банката си, то Пеевски ще трябва да си връща заема. В противен случай, ще го плаща данъкоплатеца.

Ще организираме граждански протест и други законни прояви, ако с пари на българските граждани се спасява КТБ . До кога ще ни стресират с тези предложения за оздравяване на банката с наши пари???

ас кои пари беше спасена ПИБ - пак с наши

ПИБ беше спасена с емисия ДЦК, които бяха депозирани в нея, втората беше поставена под специален надзор и дейността й е замразена вече два месеца.Българският държавен дълг се е повишил с близо 1,31 млрд. евро (с над 2,5 млрд. лева). Основна причина за повишението на дълга е емитирането на еврооблигации на международните капиталови пазари, показва докладът на финансовото министерство.

БНБ вложи на депозит в ПИБ необходимата сума пари. В края на годината е падежът. За това др. Костов говори в едно свое интервю

"и на адекватна държавна подкрепа от страна на българското правителство, се уточнява в съобщението." - ТОВА Е КЛЮЧОВАТА ВРАЗА. Нито Василев нито Оманците ще предложат ликвидност от 3 милиарда, колкото е необходимо за да е стабилна банката, но постоянно ще декларират, че имат готовност и аха.. да решат с магическа пръчка всичко, лошата БНБ ще отнеме лиценза, а те ще "ореват орталъка" че са прецакани и такива като Костов, Малката Секира и бившия министър на културата (с многото пари) ще им пригласят.

И Костов и Малката секира, мастити финансисти, бивши финансови министри, би трябвало да знаят, че колкото една инвестиция е с по-висока възвръщаемост, толкова по-рискова е тя.

Аз ли съм тъп или пак ни хвърлят прах в очите. Как така международно издирван с запорирано имущество се появява и всички чакаме неговият план?

Само така взелите КРЕДИТИ ,няма да ги връщат !!!!!!!!!!!!!

всички вложители в КТБ да се оправят - няма целия народ да плаща за лакомия им ... Тая банка от 5 год се говори че нещо не е в ред с нея - който си е оставил там парите въпреки предупрежденията и нрепкъснатите лоши новини около нея си е поел отговорността - ако Цецо върне некакви пари да им върнат влоговете - иначе никви пари от данъците ни.

Споко - няма да са от данъците ни, защото както са я подкарали няма да остане кой да плаща данъци - днес тая банка, утре оная, след това по-апетитните фирми и те така се коли златната кокошка.

Те го чакат с белезниците, той им говори как месия-спасител се кани да става. И окуражава спестителите-абдали да продължават да му вярват, понеже мнооого усилено работел за намиране на решението, след което банката щяла да стане по-силна от всякога :)))

Атентата срещу КТБ не е проблем само на вложителите, а на целия народ, защото чрез убиването на КТБ политици и олигарси целят срив на финансовата система и падане на валутния борд, а от това ще загубят не само всички, които имат спестявания в банките, но и тези които нямат, защото неминуемото шоково обезценяване на лева ще превърне заплатите и пенсиите им в хартийки, а цените на всички стоки ще хвръкнат до небето. По - младите да питат възрастните кво стана през 1986 - 87 година. Олигарсите тва искат да стане и сега, затова синдикатите да не спат, а да организират национална стачка, срещу умишления погром на финансовата система организиран от политици и олигарси.

През 1996 - 97 година, ако не възразяваш.

Къв атентат бе? Тва си беше чиста пирамида :)

лицензирана и надзиравана банка да е "чиста" пирамида, определено историята е много мръсна и мирише...

БАТ ЦЕЦО НЕ СЕ ПЪНИ МНОГО, МНОГО ЩОТ СИ ОТСВИРЕН ВЕЧЕ АКО НЕ СИ РАЗБРАЛ.БЕГАИ У ЮАРУ ДА СИ ДЖИТКАШ ЩОТО ТУКА ТЕЗ ХУБАВЦИ ВЕЧЕ СИ ДЕЛКАТ БАНИЦАТА.А АКО РЕШИШ ВЗЕМИ И СИ КАЖИ КВИ ГИ ДРОБИХТЕ С ДЕБЕЛИЯ,БЮРЕКОВ,серГЕЯ И ЩЕ ТЕ СПОМЕНАВАМ С ДОБРО. П.С ДА СИ ВЗЕМЕШ ПОВЕЧКО КРЕМ ПРОТИВ ИЗГАРЯНЕ,ЧЕ ТО НА ПЛАЖА СИ Е СИЛНО СЛЪНЦЕТО

Евала на цигането,пред него и Мирчо и Иван са пионерчета. Прецака сума учени тулупи,навърза ги и още ги омайваш. Евала Цецко по велик си и от Остап Бендер. А Буда има още да те догонва и да се учи ,нищо ,че е тъпичък ама и неговите декиш хващат.

8901

Абе той и съселът мноого неща обещаваше, ама само едно нещо дето се кълнеше, че няма да стане се случи и сега е в Брюксел. Аде, какво нещо е животът? Как да им вярваш?

Господа от БНБ, срока 31.018.2014г мина. Не ни заблуждаваите. Затова са определени срокове. Изтекоха 2 месеца и половина. Не ни заблуждавайте а спазвайте закона по срокове. Стига лъжи. Писна ни.

Ехооо,омански фонд,миличък къде сиииии,ела ни спасииии, алооо, дубайски фонд ,къде сииииии, алоооо,ехоооо чуждестранен инвеститор, къде сииииии ????? И като се събудиш,едната ръка в цукалото и си мислиш ,че плуваш ?!!!

КТБ играе ролята на Украйна на местна почва. България все още не е в пълния смисъл на думата в ЕС и едни я бутат да влезне, а други я дърпат да излезе. Като се разбере къде е ще се реши и проблема с КТБ. Все пак някой трябва да плати за това усилие.

Ако Цв.Василев действително е намерил европейски инвеститори, които да влязат в КТБ, и той и те ще направят голям удар. Банката ще отвори и ще има евтин ресурс, взет от ЕЦБ. Дори ще е на печалба, ако българите си изтеглят парите ( защото сега им се плащат високи лихви ) Банката има първокласни активи, което е най важното за една банка, и ще функционира без проблеми.

МОЛЕТЕ СЕ БАШКИРСКАТА МЮСЮЛМАНКА Елвира Набиулина - ШЕФКАТА НА РУСКАТА ЦЕНТРАЛНА БАНКА , ДА КАЖЕ НА ВЛАДИМИР ВЛАДИМИРОВИЧ " СДЕЛКАТА Е ДОБРА" И ВТБ ДА КУПИ КТБ .... ИНАЧЕ ДЪРЖАВАТА Е ИЗГОРЯЛА С 2-4 МИЛАРДА ЕВРО :))) .... А РУСНАЦИТЕ НЕ ИСКАТ НИСКОЧЕЛИЯ "АРИСТОКРАТ" ОТ БАНКЯ ЗА МИН.ПРЕДСЕДАТЕЛ - ТОВА ИМ Е УСЛОВИЕТО :))

Руснаците няма да кажат кой ще е премиера, вече казаха за Орешарски.Стига.

престанете да пишете глупостите на василев, иначе ще ви съдя за това.ако човек открадне над 30лв.-съд ,ако е банкер-процедурата е сложна.това означава,че те са най-големите ......ци!

Тея от дс не измреха ли,ве?

Тази новина е като нож в сърцето на милиони български юнаци, които се радват на нещастието на вложителите в КТБ. Тази банка , ако се спаси, ще бъде с учстието на Цветан Василев. Той е заложил, съвсем естествено, много мини ( вкл. тези 3.5 млрд. лв дадени на свързани с Цв. Василев фирми ). Ако му вземат банката, тези пари няма да се върнат в КТБ и погрома ще е голям. Ако му позволят да спаси банката си тези 3.5 млрд, ще се окажат налични активи. Много умна стратегия и правилна. БНБ, ДПС и БСП знаят това и не могат да направят нищо освен да позволят на Цв, Василев в съдружие с европейски инвеститори да отвори банката си.

Защо вмъкваш БСП и ДПС? Ами те вече не са на власт!!!

БСП, ДПС и БНБ започнаха тази далавера и те продължават да я подклаждат. Боко Мутроко ще иска да я овладее и извлече печалбата, която горните три не успяха.

А бе то туй дето ви го обещава Цецо няма да се случи, ами БНБ да кажете следващата си стъпка.

Русия си го назначи Василев , Русия си го и прибра.Все пак офицерите от ДС си имат чадър.

Назначи го съпругата на руския посланик,защото този пигмей е бил много надарен и опрашвал и секретарката си барабар със техническата си сътрудничка-навсякъде по света на наша издръжка!

Е хадейде де! Откога обещавате тези предложения, или това е поредната предизборна залъгалка? Интересно как си общува издирвания от Интерпол банкер, с великата БНБ?

През руското посолство , как...

Руски работи преплетени с интереси на БСП,това е истината за банката.

ГЛЕЙ И СЕ УЧИ ОТ СИМЕОН ДЯНКОВ .... ЕВРЕЙЧЕТАТА И ЖЕНЕНИТЕ В ЕЦРЕЙСКИТЕ СЕМЕЙСТВА ВИНАГИ СЕ ОРИЕНТИРАТ ОТКЪДЕ ДУХА ВЯТЪРА :)))

Преди плюехте Дянков, сега го хвалите, комунистическа му работа.Щом е в Русия е добър , щом е в САЩ е лош.

КТБ МОЖЕ ДА СТАНЕ НАЙ-ГОЛЯМАТА БАНКА В БЪЛГАРИЯ :)))) Бившият финансов министър Симеон Дянков беше избран за член на Надзорния съвет на руската "Внешторгбанк" (ВТБ), една от трите най-големи банки в Източна Европа. Това се казва в съобщение на банката. Решението за назначаването на Симеон Дянков беше взето на Общото събрание на акционерите, което се проведе вчера в Санкт Петербург. Всъщност мястото на Дянков в надзора е ясно от три месеца, когато главният акционер "Росимущество" го предложи заедно с кандидатурите на зам.-председателя Владимир Чистюхин още през март, за което link първи писа. Вижте ТУК Дянков е влязъл в надзора на финансовата институция като независим член.. След като напусна поста финансов министър на България, Дянков стана ректор на висшето Руско училище по икономика в Москва. Новината идва в деня, в който БНБ съобщи, че "ВТБ е заявила интерес за водене на разговори с БНБ за подкрепа на КТБ". Корпоративна търговска банка, в която мажоритарен собственик е фирма БРОМАК на Цветан Василев, беше поставена в петък под специален надзор от БНБ за 3 месеца. През това време специалисти ще оценят състоянието й след медийно-политическите и обществените трусове, на които беше подложена финансовата институция. ВТБ е собственик на 9.90 процента от акциите в поставената днес под надзор КТБ. От изявление на гуверньора на Централната банка Иван Искров сдтана ясно, че ВТБ е готова да помогне на КТБ, което на езика на финансовите среди почти означава, че иска да купи банката при определени условия. За подобен изход неофициално се говори от около месец.

Това го знаем , е и какво следва, нищо.

ЗАДАЙ СИ ВЪПРОСА : КОЙ ПРЕДИЗВИКА ФАЛИТА НА КТБ , ЩОМ РУСНАЦИТЕ СА АКЦИОНЕРИ ? КОЙ ИМА СМЕРКА ДА УНИЩОЖИ КОНТРОЛИРАНА ОТ РУСНАЦ БАНКА ::))??

Пишеш стари информации , и какво от това.

Винаги до сега през последните 100 години сме заставали на губещата страна заради измислени патриоти.Аз мисля че трябва да защитим интереса си а той е Русия колкото и да не ви се вярва .

В Русия и Сърбия съм.Там Интерпол не влиза.

Не намесвайте Бойко в тая помия с КТБ , той няма нищо общо.Така е удобно Бойко да е виновен, да ама не.Виновните от БСП викат "Дръжте виновния".

защо не го направи Бойко ? А го направи служебното което бе пак негово? Ако ви харесва живейте си в кочината и аз съм тук ,но не ми харесва.

Не го намесват бойко, той трябва да се намеси, ама си трае.Защо иска пари назаем за заздравява банката?Ако е читав човек трябва да заяви-незабавно се отваря истината за ктба, кой е теглил кредити, кой ги е разрешил,какво е имуществото им, запор и обезпечение, прокуратурата започва да работи денонощно даже и нощно,прибира им се всичко,парите са налице, хората спокойни.А той дреме и ми говори как ще се разбира с куневица.

Защо след Бойко -3 години ,служебното изведнъж реши от 48% на държавните предприятия като пара да останат не повече от 25% в КТБ.Ша ви светна веднага . За да не фалира България. Те знаят какво крадат ама се Оляха.

Медиите отклоняват вниманието от факта , че банката е с руски капитали.Там е заровена истината.Тя беше предвидена да финансира Южен поток, Белене и др,руски проекти.

То тогава, ако е така веждичката е поне генерал от кгб.

Той с неговите кирливи няколко милиона не се брои.

Капиталите на банката не са от вложители бе наивник.

Исакова ли?

Елементарни номера на руснаците и навиците им да крадат.Те фалираха КТБ те крият и Василев, това е истината.