Ердоган положи клетва като президент на Турция

Реджеп Тайип Ердоган положи клетва като първия пряко избран президент на Република Турция, предадоха осведомителните агенции.

Обратно в новината

Коментари - Ердоган положи клетва като президент на Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Забелязвам една тендеция-само си помислете: Путин-Медведев Ердоган-Давутоглу Борисов-Плевнелиев... Да не се окаже заразно....

По времето на Ердоган Турция дръпна много напред икономически.Евала на такива политици.

Това е безспорно и е чудесно. Но защо иска да влиза в ЕС, като е друга култура и цивилизация? България 100% ще ги подкрепи с тези политици, ама няма да е достатъчно. По-логично е с Русия и Казахстан да разширят Евразийския съюз.

След Русия от тука иде другата опасност за страната ни!

От нашите съюзници в НАТО срещу Русия и кандидати за ЕС ? Избери си страна.

Ейй много му бяхте се заканили,като Кадафи ще завърши,във затвора ще влезе,ще му свестят маслото и какво ли още не. Но със вдигната високо глава стана и президент на Турция.Бях казал ,че добре трябва да познавате турчина за да знаеш какво ще стане. Ердоган размазва опонентите си със замах.

Трябва да кандидатсваме в Гинес за 500 години "присъствие" нали така пише и в учебниците . (не съм казал нищо лошо или обидно) ЦИТИРАМ : Турция е добър съсед и стратегически партньор за България. Това каза президентът Росен Плевнелиев пред Фокус по повод участието му в церемонията по встъпването на президента на южната ни съседка Ердоган в длъжност.

Отношенията между България и Турция след Балканските войни са пример за добросъседско съществуване и са важни и за двете страни. Но присъствието на Плювналиев легитимира диктатора Ердоган и се дължи на гейберастка простотия.

"Президентът на България Росен Плевнелиев, който малко преди церемонията пристигна в Анкара, е единственият държавен глава от ЕС" Плевел, Плевел - какво ГОЛЯМО недоразумение си ти..........

След като с огромно мнозинство Ердоган бе избран за президент, то той е подходящ за Турция и народа и го обича. Но не е подходящ с политиката си за България. Същото важи и за сина на Давид (Давутоглу), който ще стане министър-председател. Помним картата поместена във вестник Миллиет. А петата колона на Турция в България, ДПС е изключително вредна. Но какво да кажем за псевдо-българите, членове на тази етническа противоконституционна партия. Докога????

Напомням, че официална Турция поддържа Касим Дал и Корман Исмаилов. Не че за целите има разлика, но все пак тези са "реформатори".

Браво на Плевньо! Ето така се върти политика с добър съсед (комши), съюзник по НАТО! Нямаш ли съюзници си последна дупка на кавала! Пример с Русия, "стратегически" ташак-съюзник Венецуела, два кавала - две последни дупки

Явно си пън, за да наричаш иронично страната с едни от най-големите запаси на петрол и газ Венецуела. Още в началото на 20 век, двама българи, геолози участват в експедиция организирана от Шел във Венецуела за търсене на петрол. Вече страната е национализирала добивната индустрия и сама се разпорежда с петрола и газта. Може да помогне и за смяната на валутата с която се търгуват въглеводороди. И що стана, ойде доларо.

Запаси от газ не се ядат, драги! Знаеш ли колко газ се поизвежда в България от боб? По един литър на човек на ден, 365 дена в годината, смятай! Мъ не се яде!

Tani4ka69

А дали Ердоган не е "уважил" Плевньо????Може за това да е отишъл.....

"Турция е добър съсед и стратегически партньор за България." "Русия е лош съсед и стратегически враг на България." PS България е била 500 години под турско робство. България е православна държава. Русия е има основна заслуга за Освобождението . И други такива ми ти дребнотениета.

Заслугата е на царска Русия, а не на самозванеца Путлер и на Кремълската Хунта! Путлер обяви България за враг, а не наоборот!

политиците ни са мекерета.

Нищо ново под слънцето! Мога да добавя само - ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ, БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЯ ...

Горко му на Европейсккия съюз с такива "лидери"!

Роско бетонира за ГЕРБ втория президентски мандат чрез ДПС +ГЕРБ!!! Ето кои са предателите на България! Всичко друго са лакърдии Бокови.

Много плоски и първосигнални коментари виждам тук, направо ми е жал за милата ни родина...

Като си толкова загрижен за България, защо нищо не казвате за прокудените и избитите тракийски българи и обезщетението от 25 милиарда, без лихви, които Турция ни дължи.Дали ще се намери български премиер или президент, който да има смелостта да изиска тези пари, дори и чрез съда в Страсбург.Иначе, от политиците само думи.

Kalin

За цивилизована Европа Ердоган е тиранин и е нормално че не отиват там на такива събития.Единствено герберския президент се натресъл та.нормално то и Борисов ходеше там за щяло и нещяло да докладва и да се мазни.

Сто процента съм уверен, че там го е пратил Боко Тъпото. Защото тоя е голям приятел с АерДоган. ПОМНИТЕ ЛИ - Мара ба, аскер!

Нямаме президент, а някаква подлога. Подлага се на Ердоган, подлага се на Енергийните дружества, ходи по разни закрити ифтари да уговаря връщането на джамии на Турция. Да не забравяме и как беше избран, със съдействието на членове на ГЕРБ, които разнасяха едни чували с бюлетини!

Браво на Плевнята...че и лидер го назовават,лидер от ЕС.Браво,Горда България!

Джихад ли? Ще го получат - написа петко Бочаров в аналитичната си статия. Потърсете я. Има какво да се размисли ...

Армията ще съставлява 27 000 (72,8 %) от общата бройка на въоръжените сили на България, като: Сухопътните войски ще наброяват 14 310 души (53%), ВВС - 6750 души (25%), ВМС - 3510 (13%) ЖАЛКА РАБОТА. НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ОТРЕЧЕ,ЧЕ НИ УНИЩОЖИХА ....

Кои я унищожиха? По чия команда? Един отговор - евреите!

оцеляват а бързите . т.е смятам ,че сме прекаленно малки за да смятаме ,че самостоятелно можем да си гарантираме сигурността от турция ...освен ако не сме като израел .т.е по добре е да имаме малка по състав но качествена армия а не разни тюфлеци и щабни мишки .

Кифлата отиде да почете господаря си.

Гласуваш за Роско - получаваш Ердоган !

Надявам се и Ердоган да уважи Плевнелиев по мъжки след като е такава прост.тка. То и вчера се видя. Никой от ЕС не си позволява такъв остър тон към Русия, той цървула тръгнал да одобрява стратегии за отбрана. некадърник смотан. Дори не знае кои са планините в България. Как може един слагач, който показва планини на чужда държава, да има въобще възможност да кандидатства за президент. Няма ли изискване Президента да е българин?

Какво можеш да очакваш от твърде зависими зависими хора. Те нямат собствена воля. Тъжно е. Нали виждаш как се запорират сметки на неудобните руски бизнесмени.

Митко Пешев, къде си приятелю. Напиши един коментар и по тази тема, за твоя приятел

ЗАТВОР ЗА ТАЗИ ОТРЕПКА.....

От кога Чехльо е лидер на ЕС...Гоцеделчевски бастун.

Смейте се, иронизирайте колкото си искате... А Той, бавно, бавно, лека полека, върви към набелязаната цел...

В годшните на НРБ, обобщено, въоръжените сили на България (армия, вътрешни и гранични войски и др.) са над 200 000 души плюс няколкостотин хиляди запасни редовно свиквани на обучение. Армията е въоръжена с над 2000 танка и над 2000 бойни бронетранспортьора. В Ракетни войски носят бойно дежурство: 8 комплекса Р-400 (SS 23) с обсег 480 км въоръжени с още 24 допълнителни ракети всички с възможност за поставяне на ядрени глави; 50 комплекса Р-300 "Елбрус" (Scud) с възможност за поставяне на ядрени глави с обсег 300 км; неуточнен брой тактически ракетни комплекси 9К52 "Луна" с обсег 70 км с възможност за поставяне на ядрени глави, 18 комплекса 9К79 "Точка" (SS21) с обсег 70 км с възможност за поставяне на ядрени глави; 26 зенитно-ракетни дивизиона въоръжени с комплексите: С-200 с обсег до 240 км 10 установки с възможност за ядрени бойни глави, 10 мобилни установки С-300 с обсег до 75 км, общо 20 мобилни установки СА-75 "Влохов" с обсег до 43 км и СА-75 "Двина" с обсег до 29 км, 20 мобилни компекса 2К12 "КУБ" с обсег до 24 км, 24 мобилни ЗРК "Оса" с обсег до 13 км, 30 мобилни установки С-125 "Печора" с обсег до 12 (модернизираните до 28) км , 20 мобилни комплекса 9К35 "СТРЕЛА-10СВ" с обсег 5км. ВВС имат 45 бойни хеликоптера и над 300 модерни бойни самолета от които над 220 изтребителя. ВМФ разполага с 2 ескадрени миноносци, 3 стражеви кораба, 1 фрегата, 1 ракетна корвета, 4 подводници, 6 ракетни катера, 6 торпедни катера, 12 преследвача на подводници, общо няколко десетки - минни заградители, базови и рейдови миночистачи, патрулни кораби, десантни кораби, обслужващи кораби, катери и др.; брегови ракетни комплекси и бреговата артилерия батареи 130мм и 100 мм водени от радиолокационни станции, морска хеликоптерна ескадрила, военноморска авиация с 10 бойни и 1 транспортна машини, парашутно-десентна и водолазна ч

спомени и за заплати от по 150 лв ,уравнивиловка...работиш не работиш мястото ти стои, чакаш за кола 12 години..., банани по коледа и то с опашки .нямаше мърдане зад граница а това да говориш против партията...белене.сега кой те спира да критикуваш боки,станишката ... но си имаше и хубави неща като здравеопазване и сигурност..

Да-а-а...спомени от времето, когато имахме ДЪРЖАВА!

Плевнелиев незабавно в затвора. Писна ми това леке да ме продава. Незабавна проверка как е избран за президент. Това не може да е президент на България.

На мама еничаря. Колко ти плащат бе предател мръсен комсомолски?

"Само Плевнелиев от лидерите на ЕС уважи Ердоган" Ердоган според мен трябва да се реваншира на Плевнелиев, като от своя страна първи го уважи...

Има Х си ас да не го уважи пл*вналиев

Плевна мома била с пенюар и по розови чехли с червени гюлове, носела саморъчно точена баница и на турски-с гоцеделчевски пумашки акцент рекла на ердоганбей-"буйрун, беим-бойрун!" с надеждата че ердоганоглуманафбей ще я вземе в харема си...той я пляснал по кльощавата газица и рекъл-аферим ханъм, само ти си ми европейка-еврогейка

Безобразие, той Ердоган скоро открито ще почне да говори за ислямизирането на южна България и анексирането й от Турция! А нашият му седи на колене и ръкопляска... позор!!!

Браво гусин президент. За кой ли път показваш колко по-напредничав си от европейските лидири. Ти си им пример за подражание.

Искам да бъдете много внимателни за това, което ще повторя американският път не е Европейският път на държавата! Мога само да припомня последните анти-американски действия на водещите Европейски държави спрямо шистовия газ и тоталното подслушване на политици и граждани от Европейския съюз! И да ви предупредя за последно, че в рамките на проводника на американските интереси в България, освен естествения идиот Плевнелиев и Мутрата Борисов, а именно в структурата на Реформаторския блок, се намира и партията на ислямиста Реджеп Таип Ердоган в България, а именно формацията на Корман Исмаилов и Касим Дал! Внимавайте, защото сте изправени пред опасността България да бъде изцяло подчинена на американските и ислямистките интереси на съвременна Турция! Това е залогът, уважаеми дами и господа! Това е положението Проф. Людмил Георгиев

Приятелите САЩ и Турция са толкова близки, че са обладани само от една идея и тя е съсипване на Русия, балканите и близкия изток. Не случайно след САЩ, втората по големина войска е на Турция в НАТО , по голяма от германската, португалската и италианската взети заедно. Искат да ни съсипят и ние не вървим по никакъв европейски път. Хвърлени сме на кучетата.

НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ !!!

Само БСП+ДПС+Атака! Това ли ти е алтернативата?

magit@abv.bg

ГЕРБ с Ердоган и ДПС ли ми е алтернативата? Тази спекулация с ДПС, АТАКА, БСП е в историята и сега от президента зависи всичко. При задължително гласуване ДПС отпада

Защо забрави и Б Б Ц /Барековата шайка/

и можеш ли да ми обясниш, защо да не сме например бизнес партньори с Турция, която е голяма и развита икономика???? Миналото си е минало, от него можем само да се учим и да не допускаме предишните грешки пак... Много сте ми смешни такива дето на всякъде виждат само конспирации. Въпросът е нашите "политици" да отстояват нашите интереси, а не кои би русофил, американофил и т.н. Естествено, че великите сили ще дърпат конците в световен мащаб...

но чак пък развита!! какво ноу хау имат турците...това ,че западни фирми ги ползват като евтина работна ръка е вярно...нещо като китай но по-малко като мащаб .

Гербаерска подлога, фес, на колене пред духовния си водач

Хайде сега всички гласували за Плевнята, да си посипят главите с пепел и да помислят сериозно за кого ще гласуват на предстоящите избори!

90% оте тези който гласуват за ГЕРБ, дори не гледат новини и няма и да разберат какво се е случило

За бат'Сали?За Алиосман?Или за биесиепие?То всъщност е едно и също.Само да не объркам номера.

Боклук!!! Боклук!!! Боклук!!! Вън ДПС от парламента!!!

Васално поведение на Плевнелиев! Този прецедент е позор за България!

Кого наричате "лидер"?Пинокио ли?Това е последното определение за това лице.

Извинете ме, но ми стана болно от тази новина. Просто нямам думи. Човека който закле Русия като враг, но единствен отишъл от всички лидери на ЕС... в държавата с втора най-голяма войска в НАТО, държавата която ни е завладяла с огромно лицемерие, Ердоган, който обяви, че балканите трябва да са турска територия... държавата с която нямаме никакви дипломатични отношения и се доказа при двата протеста на плюс блокади на нашите превозвачи... просто не ми се изброява, защото роман ще напиша. В крайна сметка приятеля на Бойко Борисов-Ердоган, Росен отиде под команда в Турция. Аз по друг начин не си го обяснявам. Президента на симпатизантите на ГЕРБ, не на България.

В град Кешан турският премиер Реджеп Ердоган нарече Тракия "нашата жива история в Европа" и спомена Кърджали като част от тази област. 13 дек 2013

Нашия президент не го канят никъде, та реши да уважи Ердоган. Забрави, че го уличиха в огромна корупция. Забрави и огромните протести в Истамбул.