Спешните пациенти вече ще се карат в най-близката болница

Спешните пациенти в София вече ще се поемат от най-близката болница до тях, отпада системата за райониране.

Обратно в новината

Коментари - Спешните пациенти вече ще се карат в най-близката болница | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

vehtiya

Това май важало само за пациентите със остри сърдечни състояния. Те така или иначе са добре дошли във всяка клиника, която осъществява сърдечна катетеризация заради добре финансираната клинична пътека.

Най- близката болница може да е някоя ЧАСТНА БОЛНИЦА на някой общински съветник, който иска да ограби и прибере парите от осигуровките на хората !!! Всички знаят че частните фирми и болници, работят само ако са на печалба.

иначе раблота не вършат ама надписите им според европейските ценности - огледални ха ха ха

Сигурни ли сте че най-близката като локация болница е способна да се справи с всеки спешен случай? Това да не са автосервизи или пътна помощ?

Да разбирам ли, че досега са ги карали в най-далечната болница?

нее, карат ги в гробищата обикновено, ако още не си разбрал

дъръ т.андреева какъв пост заема в момента

8901

А ако най близката болница каже: "Ние не можем и нямаме техника" какво го правим болния? Разхождаме го с линейката? Не е ли по добре да има по 2-3 центъра във всеки град за спешна помощ, където думата "няма" да не съществува? Спешният център не е болница. След стабилизаране пацинтът да бъде прехвърлен в болница. Защо в линейката трябва да има доктор? Двама добре обучени парамедици не стигат ли за да поддържат пациента жив до пристигането в спешния център и до предаването му на лекар специалист? И да спрем да викаме бърза помощ при висока температура.

Абе министъра е пич , ама ако е пациент дали ще иска да го карат в най близката болница ? Ако е калпава ? Сигурно ще иска да го закарат в добра болница за да не умре в най близката!!!

Ха-ха в най-близката болница. Но докато дойде линейката, май ще ги карат другаде. Вчера колега припадна и линейката дойде след 45 минути, добре че не беше нещо сериозно, а ако човек получи инфаркт или инсулт, направо си отива.

В какво се изразяваше този"припадък", че формулирано така звучисъщо като "глътна си езика".

Спешните пациенти, вече ще се карат в най-близката болница, но ще ги приемат в най-отдалечената, щото и погребалното бюро и те са хора.

Егаси, най-близката болница до нас е по пластична хирургия. Дано ако получа инфаркт ми уголемят пениса, вместо да ми сложат силиконови цици!

Обикновено коментарите Ви са читави, но този нещо олеква май....

Проблемът не беше в липсата на осигуровки за пациентите, а че са в тежко състояние, което изисква мобилизация и поемане на отговорност. Е, друго си е да посетиш болница в отлично здраве, но малко покачена температура. Веднага ще те приемат за 2 седмици извън района.

Брех,да му се не види! Как пасна тоя болничен!Че и на никой, даже не му прави впечатление, така сме свикнали.

Спешните пациенти в София вече ще се поемат от най-близките гробища до тях - ето това е истинска реформа,а не иди ми ,дойди ми .Те докторите вече са в чужбина,докато хората в черно са тук и бизнес правят ,та свят им се завива!

Гадното е,че в известна степен си прав/а!

Ами че то спешните пациенти не ги искат почти никъде, защото няма с какво да си платят. Повечето спешни са неплатежспособни или от тия дето не са свикнали да събират пари за здраве.

Спешните пациенти вече ще се карат в най-близката болница Най-близката болница за хората , най-често е моргата.

ujabg

Тоя е голям пич! Поне се пробва нещо смислено да направи. Дано този след него да е като него, но по-смел.

Това сто пъти го решават и после същото.Болниците бягат защото неосигурени пациенти са за тяхна сметка. Те не са спешно отделение.

Кой съсипа работеща здравна система господ да го накаже.Върнете линейките към болниците и поликлиниките нещастници мизерни.Там има доктори и апаратура.Кво хвърчат линейки кат за формула ем правят задръствания и катастрофи ем ще згазят някой а помощ никаква

Веднага ти отговарям кой съсипа Спешната помощ. Поименно - Иван Костов,Илко Семерджиев,Атанас Кондурджиев,Стойчо Кацаров,Максим Гайдев. Съответно - министър-председател,министър на здравеопазването,зам.министри на здравеолозването,нач.сектор"Спешна помощ" . Годината е 2000-та. Бащи на т.н. "здравна реформа".Всичките до един бивши комунисти и ченгета.Сега всичките са милионери.Прокуратурата е сезирана отдавна и знае всичко за техните дела,но мълчи. Държавата мълчи,справедливост няма. Дано Господ да ги накаже тези престъпници.

Е значи вече гарантирано ще се мре. Щом ще ме карат в ИСУЛ!....

Красна поляна е до Трета градска, а ги караха в четвърта градска болните.Не ни бил района в трета.

Tani4ka69

Да.Болницата е до нас...а ни разкарват чак на Руски паметник.

на Руски паметник! Сигурно сте споменали, че сте русофили. А франкофоните ходят чак в Париж понякога. А по-запознати казват, че с трици маймуни не се ловят. Някои пък предлагат обущарят да не се занимава с проблеми по-нагоре от обувките

"Няколко поръчки за "огромни суми" са били пуснати в последните дни на кабинета "Орешарски" от бившия здравен министър Таня Андреева" Тънки устни , присвите змийски очички и ехидна усмивчица!

Мая Манолова - сестра Галева е най-големия виновник за хаоса в здравеопазването. Вместа да се занимава с кухи ненужни никому поправки в кавички на предизборния кодекс , тя можеше да иницира реформи в здравеопазването , но не го направи.

Има си здравна комисия, министър и пр. Мая Монолова да не ти е навряла трън в задника?