Българин, върнал се от чужбина, стана донор за трима души

Семейството на 61-годишен мъж в мозъчна смърт дари органите му за трансплантация, съобщиха от МБАЛ-Бургас. Един от тях вече спаси 36-годишна жена.

Обратно в новината

Коментари - Българин, върнал се от чужбина, стана донор за трима души | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

B чужбина при всеки един домашен лекар можеш преживе да подпишеш документ и получаваш паспорт за донор!!!Xората масово го правят,а като гледам тук постингите ви ..явно на нищо хубаво човек не може да се надява ...

За теб специално тийнейджър ще намерим. Идиот

излиза, че съпругата притежава органите на съпруга си и се разпорежда.често зад такива сензации се крият гадни неща, и човек си задава почтенния въпрос какво е брака?

"хормален" е добавено от модератор, който знае защо го прави.

Хормонален, запомни, че съпругата притежава всичко - и на този, и на онзи свят!

Цитат: "ТОВА Е ПЪРВАТА ДОНОРСКА СИТУАЦИЯ В МБАЛ-БУРГАС ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 5 ГОДИНИ" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Някой въобще замисля ли се върху това? Това е толкова, толкова жалко! Колко хора, включително и деца, са си заминали през това време, чакайки за трансплантация на това или онова? Хора ли останаха да живеят в България, или вече само камъни?

според теб, кой е собственик на органи? собственикът на органи е самият им притежател и никой друг.

Не става въпрос за това. Коментирам, че това е ЕДИНСТВЕНИЯ донор за 5 години за голям град като Бургас. Ако и да е самия притежател - толкова ли нямаше един за тези 5 години, който приживе да се съгласи да си дари органите? И за протокола - аз отдавна съм дал такова съгласие.

само притежателят на своите органи може да ги дарява. това е нормално, другото е ненормално.

Добре,че това макар и неизбежно, се е случило в България,а и че съпругата му се е съгласила да направят добрини за българи.

Ами объркват.Болницата я наричат "долината на смърта"Лекарите от страната ,като видят изследвания и диагнози правени в тая болница,не ги взимат под внимание.Много народ са пратили на оня свят.

това е като хорор филм на ужасите, роднини пласират органи, не своите обаче. да си пласират своите органи.

Велико е това - умираш , но даряваш живот на друг човек. Хвала на тази съпруга. Дано всички трансплантации да са успешни.

Глупав народ сте и недай си някой ден вас или ваш близък ще бъде разфасован за органи ВМЕСТО ДА МУ СЕ ПОМОГНЕ и цял форум ще ви възхвалява какви сте герои. А някой богаташ ще се радва какви глупаци има.

Е, дано на тебе да не ти се наложи да търсиш орган , за да спасиш живота си.

А бе идиот, как си го представяш това с "разфасоването"? Това да не е агне за Гергьовден? Имаш ли идея колко хора са ангажирани и с донора и с реципиента и дали, ако имаше някаква далавера щеше да се осъществи в този калабалък, без да стане скандал до Бога. Този форум прелива от дебилни "специалисти" и конспиратори

Моят мъж е още жив, но още сега съм готова да му дам всичките органи!

И аз ,Добра жено, но май черния му дроб е твърде спиртосан................:))

Споко, има млада резерва!

Тези, с които можем да участваме в групови мероплриятия : Носа, Езика, пръстите, половите органи и секс-играчките Най-силно са развити, у политици говорещи прет телевизии или в парламента, също и у журналиЗКи, поемащи интервлюта от лидери на ПП Герп баба Тодорка, начална учителка

И сега оправданието е - "преписахме го дословно"? Много професионален подход е това и много класна журналистика. Тук влизам само, за да чета коментари - повечето са и по-компетентни, и по-грамотно написани. Със здарве!

Е какво излиза, че в болницата объркали са терминологията ли? Ако е така още кой знае какви неща объркват...

Доста съмнителна работа! Семейството няма право да дарява органи, които не са групови. Измама с органи.

какво значи групови органи?

Първо правиш група и после групираш органите по интереси!

Имайте малко уважение към починалия човек и семейството му за постъпката и много моля тези, които не са запознати с това да чакаш донорска ситуация,както и с това животът ти да минава 3 пъти в седмицата по 4 часа на хемодиализа, ДА НЕ КОМЕНТИРАТ. Толкова са невежи някои, че просто се чудя защо въобще си правят труда да пишат. Още веднъж поклон

Драги редактори на дир, на фона на изключително благородната постъпка на съпругата, вашата неграмотно преписана статия изглежда страшна. Няма такова нещо като инструментална мозъчна смърт. Има мозъчна смърт, установена чрез инструментален тест. Не казвам, че сте длъжни да сте специалисти, но една малка проверка в гугъл би ви изяснила за какво става въпрос и вашата голяма и труднопростима неграмотност нямаше да излезе наяве, защото статиите се преписват без да се четат и без да се направи елементарна редакция. Не ви прави чест!!! Особено при такива новини, от които разбираме, че 3 души започват да живеят втори живот, благодарение на изключителния хуманизъм и благородство на една дама, решила се на тази смела постъпка в най-трудните дни за нея и нейното семейство.

Всичко това е толкова безсмислено,тъй като на 61 год. органите са амортизирани и второ няма подобрен пациент след трансплантация,шансовете му за живот са точно толкова,колкото и без трансплантация.Всичко е една голяма и скъпоструваща измама, само вдъхват напразни надежди на хората

напиши ти колко си амортизирана, и ще ти позная на колко си години..........

Едно свястно нещо да свършат в тази бургаска болница!

А защо "съпругата му взима трудното решение да дари органите му". Защо е трудно?? Или си убеден в правотата и хуманността на такова решение или има тегли една и не се съгласяваш, изхождайки от съмнения, че тази практика е неясна и тн. Но щом е трудно решение явно има някакъв момент на натиск.

Трудно е защото се бори с Демоните в собствената си глава.

Шапки долу! Дали един политик би направил това? Това са истинските българи!

Поклон пред семейството, за голямото сърце, което имат, да направят живота на други да продължи.

Да бе в чужбина седяло, не би донор станало! Тукашните "лекари" си ги знаем - корумпирани шибани бизнесмени а не лекари. Долни убийци и мафиоти точещи здравната каса! Съжалявам, че го казвам, но в чужбина човекът поне е имал шанс.

На такива като теб е безсмислено да се обяснява, още по-малко да се води диалог. Слагаме те в графа "олигофрени" и те забравяме.

Ама в коя чужбина...В таз дет я благославяш в ника си или неква друга...

kumalissa73@

Излишен въпрос, след като по ниво на детската смъртност се нареждаме сред страни като Колумбия, Еквадор и ивицата Газа.

Не сърце, не бъбрече, НИЩО от карантията си не давам на тия типове! Приличат ми на куфарни РБ- търговци ! А на вас, на кво ви приличат? баба Тодорка

По-добре се моли, да не ти потрябват.

Ти да не си си представял/а, че органите ги изпращат по електронната поща ? Тези торби се наричат хладилни чанти, но малко по-сложни от тази в която си носиш кИфтетата и бирата. Аман от дебили

Кои са "тия", бе тъпанарино, на които не си даваш карантиите? Ако изобщо чарковете ти не са увредени от алкохол или болести и стават за трансплантация нали се сещаш, че след като ти ги извадят ще се търсят реципиенти - обикновени люде извадили късата клечка.

СРАМ И ПОЗОР!! ХОРАТА НЕ СА МАГАЗИН ЗА РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ!! СТИГА С ТЕЗИ ДОНОРСКИ ИЗЦЕПКИ!! ТОВА Е ПРОТИВНО НА САМАТА ПРИРОДА!! ВСИЧКИ ЩЕ УМРАТ-КОЙТО НЕ СЕ Е РОДИЛ-ТОЙ НЯМА ДА УМРЕ!! НИКОГА НЯМА ДА ПОЗВОЛЯ ПОДОБНА ГАВРА НЕ САМО С МОЕТО СЕМЕЙСТВО, А И С ВРАГА СИ НЕ БИХ ДОПУСНАЛ!!

Не говори много и то глупости, а чукай на дърво да не се молиш за донор за твой близък или запсамия теб.

Не говори много и то глупости, а чукай на дърво да не се молиш за донор за твой близък или запсамия теб.

Бих си опекла семето, а ако не става, ще го фърла на Жълтите павета Бабичка портестутчица

Срам и позор е твоето съществуване. Дано не се случи на теб, или на твои близки, да имате подобна нужда. Тогава ще се тръшкаш като циганка за социални помощи.

Като портестутка- соростия за държавна служба в Агенция !! Или ще молиш проф.Лизняшки да те лизне със зам.минестерски пост

Благородна постъпка, мир на душата му, но да не беше се връщал в преизподнята ни!

Не мисля, че е имало значение за мозъчния кръвоизлив къде се намира човекът.. Или може би в Австрия хората не умират от мозъчни кръвоизливи! Явно само в България! Не ви ли омръзна да плюете по страната ни, когато точно НИЕ сме си виновни за сегашното положение. Всеки плюе по другите, но не си гледа в собствената паничка какви ги е надробил и дроби всеки ден.. Какво очаквате да се случи, за да стане България от "преизподня" рай? Седейки на компютъра и пишейки обиди, правите много за страната си, направо се чудя как не е процъфтяла вече! Да му писне на човек от хора, на които вечно някой им е виновен за нещо, но никога те самите!

всеки завърнал се от "чужбина" е донор