Прокуратурата обяви защо не разследва Мишо Бирата и Чакъра

Заради обвинения, че се разчистват дела около Бойко Борисов, прокуратурата публикува постановленията за прекратяването на делата "Мишо Бирата" и "Чакъра".

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата обяви защо не разследва Мишо Бирата и Чакъра | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бре?! Прокуратурата е обявила, че няма да разследва Бойко, щото има шанс пак да е на власт и се страхуват, че може да им се обиди? Не вярвам!

Сега няма ли "КОЙ" да попита "КОЙ?"

Международният съд за правата на човека в Хага Осъди България заради Взривяването/Застрелването/Изгарянето на Чакъра в Операция На Място Ръководена от СИКаджията и тогавашен секретар на МВР Бойко Борисов !! ..... Това са Фактите !!! След като Правителство Орешарски подаде Оставка , Българският Силно Зависим съд , Побърза да се Омаже в мутренските лиги на Боко Тиквата, познат на някои ,като Бойко Борисов !!! Нищо не е в състояние да скрие зависимостите , директно водещи до Загиването на 1300+ годишната ни Родина !

В нормална държава, в която властта не принадлежи на такива, като мен, СИК-аджията веднага би бил осъден "за корупционна практика, търговия с влияние и злоупотреба със служебно положение в интерес на приятели, нарушили закона.. ." Защото нито един от участниците - Танев и Борисов - не е отрекъл истинността на водения разговор и своите реплики в него! наздраве ва всички, прочели това мнение и го помнете, когато давате гласа си за мутра от СИК!

Таака е !

По чл.357 е така, но защо по този член. Можеби за да се отбие номера.

И без да обявяват е ясно. Очакват спасителят да поеме властта след 5 октомври.

Защото и е ЗАБРАНЕНО! "Държавна тайна"! До кога???

фатален край наричам случаят в лясковец,където загина служител на реда поради некадърността на ръководство и колеги! случаят с чакъра си е повече от нормален край-стреляш по служителите на закона,а те отвръщат на удара!!! какво искате(протестиращите),да стрелят с прашки ли? ако поне всеки трети от тези хубавци завършват бизнесменската си кариера по този начин,само след 5 години ще може да се диша по-спокойно!!!

Алоо, Льольо, За Чакъра съм съгласен, ама защо забрави за Мишо бирата и "Ало, Ваньо.." що не се изказваш бе ? Ей, аман от ... как ви викаха там.."тролове" май беше! Не разбрахте ли ,че повечето хора не ядат доматите с коловете! Ама те тия дето ви плащат са същите малоумници и когато разберат, че са ви плащали за тоя дето клати гората, ще късно. Ще е късно, по0неже тогава, вече ще имат да плащат и за много други работи и ще боли!

не знам дали си роден през ноща или през деня,но явно умът ти не може да роди повече от баналните тролове!!! обърни внимание на: "ако поне всеки трети от тези хубавци завършват бизнесменската си кариера по този начин,само след 5 години ще може да се диша по-спокойно!!!"

Чакъра не е имал противогаз. Освен това осколките са влизали в гърба му. Когато операцията се води по нормален начин - пуска се задушлив, нервнопаралитичен и сънотворен газ. След което се нахлува, но от истински професионалисти. Но когато операцията се води от селяндури и неподготвени ченгета - срещу нарушителят на закона може да се стреля и с противотанково оръжие или "Катюша".

Каза, ама ЕС каза друго - виновна е прокуратурата и БГ да плати 50 000 евро. Ся прокурора да плати лично масрафа на Боко, щото ще видят данъци от мен през крив макарон.

Цвъчока превръща така наш Боци в НАРОДЕН ГЕРОЙ борец за спазване на решенията на съда, борец срещу злонамерената бюрокрация и майка-закрилница за "...родната полиция ни пази..".

Прокурорите казват че колкото и неморално да е извършеното то не е състав на престъпление.

Хайде бе?! Откога е законно полицаи да стрелят с гранатомети и друго армейско оръжие?

Прокуратурата няма какво да се обяснява. Всички знаем, че е затънала до носа в гюбрето.

Разбира се, че не е работа на прокуратурата да се занимава с глупави недоскалъпки като "бирата" и "чакъра". Същото се отнася и за малоумните клюки на майчето мазолова и дудука

Да се произнесе съфорумната колежка г-жа "пъстър свят"/шарено котле/ТедиУСА като един изтъкнат правист и да вземе да обясни на народа как това не е замитане пред връщане на власт на един престъпник.Аз ще се разположа удобно в очакване на аргументите на един юрист,който вероятно ще ми обясни за пореден път,че правото е "по-право" от истината и последната трябва да се принесе в негова жертва.

А бе тези ни правят на по голями олигофрени от тях самите!Чакърът се самовзривил и сигурно е направил това след седемте изтрела с РПГто,а телефонните разговори на изродът Борисов с Танов не са престъпление,защото майче са манипулирани и има разминавани в секундите и разлики във видовете записна направия!Ние всичките в тази държава сме балъци и сме "анално зделани"Такива и онакива дела имал престъпника-Чакъра и затова той не е човек,а престъпника Борисов със стотици изнесени от пресата,от Биволът и от много други източници престъпления е праведен и чист,като самороден кристал!Пародия на правораздаване и на правосъдна система!Само куршум за тази пасмина и то по бързата процедура,както с Чаушеску!

От Постановлението за прекратяване на делото "Тонов" става ясно, че то изначално е било готово за прекратяване с така повдигнатото обвинение по чл.357. В тази връзка следва да се обясни, защо прокуратурата разследва несъставомерно престъпление за издаване на държавна тайна, а не разледва престъпление по служба. Кой е този прокурор и защо го крият.

абе изроди ако съдът в страсбург се произнесе по различен начин от нашите затънали до гуша в корупция магистрати пак българският народ ли ще плаща що за идиотска съдебна система е нашата

не му е работа на съда в Страсбург да се бърка във вътрешните работи на страната

Какво да коментираме, когато преди не много време един от водещите прокурори викаше на Боко Тъпото Шефе!

"Заради обвинения, че се разчистват дела около Бойко Борисов, прокуратурата публикува постановленията за прекратяването на делата "Мишо Бирата" и "Чакъра"." Даааа, и понеже така и така я обвиняват прокуратурата е решила все пак да поразчисти като ги прекрати хе хе хе бе верно че тук дето сме не сме мнго умни, ама такива нагли изявления... ха ха ха

Какво значи "прокуратурата няма практика"? Точно от този отрасъл в държавата - МВР, съд и прокуратура - най-често се чува "ние нямаме такава практика"! Ами започнете тогава да имате, малодушни комсомоло-магистратчета такива!!! Докато не започнете да имате нормална практика - комуникация и обслужване на обществените интереси, няма да се оправим!

Нищо. Ще накажем Борисов на избори. След това ще изберем такива, които ще проведат нужната ни реформа в правосъдието. Това пък ще бъде наказанието ни за прокуратурата. Реформа до лустрация.

Чудесно казано но кои точно ще избреш ? Подкрепям реда на мислите ти но кажи кои са тези които ще иберем ???

Как кои? Тези които се наемат да извършат необходимата реформа. Не може да няма политици, които да не съзнават нуждата от административна и правосъдна реформа и които да не знаят пътя по който тя може да се извърши.

и как ще го накажеш борисов като в момента няма никаква алтернатива

Една тиква расте когато я поливаш. Спрете водата и тя си мухлясва на това ниво като и отсечеш корена

Това не е истина. Алтернатива винаги има. Единствено на Борисовата пропаганда е изгодно да - лъже, че алтернатива няма.

Орландовци и Малашевци са пълни с такива безалтернативни, а България още си я има! Стига с тия стокхолмски синдроми!

Нали ги виждаш че вече всички са със прически като бате Гойко. Какво очакваш?

А бе пичове не се ли уморихте да пишете само бисери я си пийте ракийката и им е.....те маиката на тия прошляци

Не може да не ти пука, щом от 300 грама, тия прошляци ти свиват 250. И дори ти се карат, че малко си дал.

Всяко идиотско деяние има своето философско оправдание!

.. и всяко идиотско оправдание води до повсеместно подаяние!

Явно злоупотребата със служебно положение не е инкриминирана в българския Наказателен кодекс. Не мога да си обясня как в противен случай, прокуратурата не можа да открие престъпен състав в обаждането на Министър-председателя до директора на Агенция "Митници" с указания да прекрати проверка. Добре, че поне всички чухме записа и се надявам в деня на изборите, електората да се сети какво означава политическа отговорност. В противен случай, следващите обаждания на Винету, освен, че ще са повече, ще бъдат и неуловими. Да не говорим, че ако реши може да постреля с базука срещу къщата ви, просто защото отказвате да се предадете. Няма значение, че осъдиха България в Международния съд по случая, важното е, че родната прокуратура не откри престъпление.

Наказателен кодекс, Раздел II Престъпления по служба: Чл. 282. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр. 103 от 2004 г., в сила от 1.01.2005 г.) Длъжностно лице, което наруши или не изпълни служебните си задължения, или превиши властта или правата си с цел да набави за себе си или за другиго облага или да причини другиму вреда и от това могат да настъпят немаловажни вредни последици, се наказва с лишаване от свобода до пет години, като съдът може да постанови и лишаване от правото по чл. 37, ал. 1, точка 6, или с пробация.

Относно Чакъра... като ти нареди полицай - мирно,заставаш мирно. Като каже горе ръцете - вдигаш ръцете. Всичко останало е неподчинение и рискуваш употреба на сила. Да стреляш по полицай... не трябва да те бавят!

да си бил полицай и да си вадил ОРЪЖИЕ???? Що ни питаш един такъв - КАКВО СЛЕДВА... Да те влачат по съда и адвокати да те обвиняват, че си го убил с първия изстрел, а ОСТАНАЛИТЕ СА САДИЗЪМ ОТ ТВОЯ СТРАНА! Щото не си стрелял, оставил пистолета, изтичкал до престъпника и не си го питал - "УБИХ ЛИ ТЕ?". И пак да тичкаш до пистолета... НО НЕ СИ БУДА, а си ОБИКНОВЕН ПОЛИЦАЙ.. И СИ НИКОЙ ЗА БУДА И ПОДОБНИ.. Щото в съда си само с твоя адвокат. ЮРИСТИТЕ НА МВР СА СИ ПО БЮРАТА...

jingiby

Политическите поръчки винаги са били на мода в прокуратурата...

Прокуратурата е безкрайно хлъзгав орган и работи по поръчка. Преди време на познат се опитаха да му откраднат колата през нощта. Съсед случайно ги забелязал - двама с по 20+ регистрации, които вече били в колата. Та приклещили ги вътре и извикали полиция, която като дошла ги задържала и установила, че колата е с вече обезвреден имобилайзер. След няколко месеца прокуратурата прекрати делото, защото липсвали доказателства за опит за противозаконно отнемане на МПС. Излиза че двамата с регистрациите просто били влезли в колата да си поседят вътре ...

....накрая съдията попитал познатия " Сигурен ли сте че тези са били в колата?" той отговорил - След чутото в съда вече се съмнявам дали въобще съм имал кола ?!?!?

Заличените имена е многозначителн факт. Още по- показателно е, че няма практика, прокуратурта да публикува мотивите си за решения. С други думи, прокурорите могат да правят , кавото си искат, а ние им плащаме тлъсти заплати.

Та КОЯ организация се е произнесла, че записът е НЕАВТЕНТИЧЕН ???? Европейска или световна независима ???

Хамериканската ЦРУ

Специалисти от БАН. Но май заключението беше, че не можело да се докаже дали записът е автентичен. Абе, подхвърлили са им по един хонорар за експертизата - да не умрат от глад. Че с тези заплати...

Дори тролчетата мълчат. Тук-там се обадят за "опорна точка" или нещо смътно за "престъпник" (за Чакъра). Тази година е на Тиквата, от дъждовете всичко замина: Домати, Катрофи... Как ще се радват хората по Коледа като разрежем Тиквата да се почерпим всички!

Така ще е , щом като много избиратели са тиквеници...

Да де, но нали знаеш, че тиквите ги прибират наесен? А "прибиране" означава и нещо друго, та ще видим през октомври...

Очерк на един англичанин за България : Няма по-прост народ от българския. И преди да слагате минуси го прочетете и помислете кое не е така, щом пак ББ и ЦЦ поредните комунисти ще връщате на власт... линк pojenski ТОЧКА com /493.html

Ти не разбра ли че този англичанин е българин

ПРОКУРАТУРАТА ДА ОСПОРВА ОПРАВДАТЕЛНАТА ПРИСЪДА НА ЦВИНОКИОТО ЦИЦЕРОНОВО, кога ще прочетем???? И за делото в АПЕЛАТИВНИЯ срещу него. ДЕТО ЩЕ ГО ГЛЕДА СЪДИЯ МЕДАРОВА??? СЪЩО. СТАНОВИЩЕТО НА ПРОКУРАТУРАТА - поддържа ли си ДОВОДИТЕ ЗА ЕФЕКТИВНАТА ПРИСЪДА???? Или като ЧАМОВА ДЪСКА ЩЕ СЕ УДАРИ САМА ПО СУРАТЯ...

Е, най-накрая. Разбрахме всичко, че то в началото беше толкова хубаво - Цацаров сега като ги погне всичките (раса, пол, занятие).

Ало прокуратурата спрете и всички дела към Цв. цв. че ако спечелят изборите дупе да ви е яко

Да ви сера на Цацаратурата мършава и нищонеправеща ! Едно време беше Татаратура, после Филетура, сега е Цацаратура...

Каква хубава магистрала се отваря пред политиците за разчистване на неудобните, връщаме се в тъмните дебри на комунизма, това не е демокрация , а режим на хунтата.

Няма защо да се връщаме, ние никога не сме излизали от тъмните дебри на комунизма! И как да излезеш оттам, като на врата на народа тежат комунистическите воденични камъни Костов, Меди Доганов, Местан, Гоце, Боко Борисовия, Серго Станиша . Тези са от комуниста по-комунист. каймака на комунистическата шайка. Ти си седнал да ми плямпаш кой къде се връща. 25 посттоталитари години БКП винаги е била на власт чрез своите разклония и производни СДС, БСП, ГЕРБ, ДПС, АТАКА и АБСОЛЮТНО всички останали. БКП е била винаги на власт и винаги ще бъде ! Докато свят светува ще тънете в комунистически мрак , тегоби , недоимък, мизерия, експлоатация , корупция и беззаконие!!!!

Мойсей е влачил египетския народ из пустинята 40 години, докато измрат и последните, които са имали спомен от робството. На нас ни остават..., чакай да пресметна,...15 години.

очакваш от човек, който НЕ СИ Е ВЪРНАЛ ПАРТИЙНИЯ БИЛЕТ ОТ БКП??? И който в АУЛАТА НА СИМЕОНОВО държеше реч - МВР НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДЕПОЛИТИЗИРА... И ЕХОТО от рапорта, как ЩЕ ИЗПЪЛНЯВА ПАРТИЙНАТА ПОВЕЛЯ ИЗ ДЕЛИОРМАНА, още се носи между блоковете на Младост 3 и 4... АЗ СЪМ ЕДИНСТВЕНАТА ПАРТИЯ... Асоциация, някаква да ти навява...

А Вие от къде знаете че не си е върнал пар. билет?И не познавате родината! Дели орман и Добруджа за Вас е едно и също!

Божите заповеди (на ББ): -Аз съм Господ, Бог твой, -да нямаш други богове, освен Мене. -не им се кланяй и не им служи, защото Аз съм Господ, Бог твой, Бог ревнител, Който за греха на бащи наказвам до трета и четвърта рода децата, които Ме мразят, -и Който показва милост до хилядно коляно към ония, които Ме обичат и пазят Моите заповеди. Следващите божи заповеди не се отнасят за ББ ;): -Не убивай. -Не кради. -Не лъжесвидетелствувай против ближния си. -Не пожелавай дома на ближния си; не пожелавай жената на ближния си, (нито нивата му) нито роба му, ни робинята му, ни вола му, ни осела му, (нито никакъв негов добитък) - нищо, което е на ближния ти.

"Съдът в Страсбург осъди България за скандална МВР акция на Борисов"....

Ало Ваньо, те и прокурорите са наши, да знаеш !

Мишо Бирата сам се спомина Жена му също ...Ало, Ваньо... ...Набирам ЕГН-то като GSM Гербави идиоти

Никои не е очаквал че ще обвините престъпника за убииството на Чакъра,нито за разговорите му с Танов.Камо ли пък за смъртта на Бирата и съпругата му.Прокуратура и следствие правят цяла България на луди,всячески с всички средства искат да изкарат престъпника ангел небесен ,но не ви се отдава съучастници на престъпника.Рани,или късно ще има възмездие за всички ви.

Дръвникът от Банкя пак се измъкна А е толкова прост и тъп, че през 2005 г. не можа да напише едно заявление за напускане на парламента като депутат от НДСВ, нали беше избран Абсолютен дебил.

Независимо от това продължавайте със следната точка - " гадния Борисов е виновен за смъртта на добрия Чакър". Балъка не трябва да знае кое е черно, кое бяло!

НО МРЪСНАТА РАБОТА СЕ ВЪРШИ ПО ЗАПОВЕД ТО МУТРАТА НИКОГА НЕ СИ ЦАПА РЪЦЕТЕ

Да бе!! Точно така е както го пише "прокуратурата"! Ами я да обяснят как така по управлението на ГЕРБ само по устни свидетелски /напълно недоказани/ доказателства маса народ стоеше по арести! Що за едни законът е "така", а за Боко и Цецо е "онака"? Пампхерси, ама много памперси им трябва на прокуратурата!!! Държавата/обикновения данъкоплатец/ ще плаща обезщетение на Главсек-а, а той бил невинен!? Що не вземе да обжалва решението на Страсбург? Ама там не го е.....т за нищо и там прокурори и съдии четат това, което е в делото. Нашите прокурори и съдии ги е страх сигурно да пипнат папките по тези дела. Апропо, аз съм човек, който вярва в правосъдната система, защото съм водил лични дела, когато правото беше на моя страна и съм ги спечелил. Продължавам да вярвам, че у нас има закони и правосъдие, но заради "точните прокурори и съдии" хората смятат обратното!

Прокуратурата ни би казала и че : "липсва автентичният видео запис от екзекуцията на журналист в Сирия" ....

Ами защото са замесени Винету, ало Ваньо и физкултурника Цветанов. До кога прокуратурата в българия ще служи на определени личности а не в интерес на държавата.

МАШАЛА НА БГ ПРАВОСЪДИЕТО -ГОЛЯМА АНАРХИЯ ОТ СТРА Х ОТ ББ- ТОГАВА ДА РАЗТВОРИМ БАНКИТЕ И ДА ГРАБИМ ДОКАТО НЯМА ПРАВОСЪДИЕ- ЧЕ КАТО ДОЙДАТ ОПРАВДАВНИТЕ ЧИСТИ МУТРИ ТЕЖКО НИ БЪЛГАРИНО- ЗАЩО СЕГА НЕ ПРОТЕСТИРАТЕ ЗАЩО ЗАЩО СТРАХЛИВЦИ

да е прочел, КАКВО СТАНА С ОПИСАНАТА В МИТНИЧЕСКИЯ ПРОТОКОЛ - 810 000 ЛИТРА БИРА???? ПРАВИЛНИЯТ НАШ БИЗНЕСМЕН - под друго име, СИ Я ПРОДАДЕ НА МАТРЯЛА... Дори и с ДЪХ НА СМЪРТ...

" Нарежданията на тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов са били в съответствие със закона, след като Чакъра направил опит да убие полицаи."

Каквото и да публикувате , все тая - застрелян е някакъв психопат , а може би трябваше да стане като в Лясковец ?

Да де, но да дойде главният секретар на МВР и да изкомандва да гръмнат с гранатомети някакъв кокошкар дето крал овце по ливадите? Може Чакъра да е престъпник, но да дойдеш и да бутнеш къщата с гранатомети при условие че могат да влязат двама и да го извадят за ушите.... Да си правиш реклама с убийство на хора не е прилично най- малкото. Ако Бойко борисов го има за нормално трябва да ходи на псухиатър да го освидетелствъват, вместо да напъва за министър председател. Да избереш за министър председател тъп бандит и доносник на ДС.... и то за втори път... По добре да тресне атомна бомба и да затрие България.

ех курсанте, ми що не отиде да те гръмне тебе този кокошкар?