КЗК обвини ЕРП-тата в господстващо положение

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) обвини електроразпределителните дружества ЕВН, Енерго-Про и ЧЕЗ в злоупотреба с господстващо положение на пазара.

Обратно в новината

Коментари - КЗК обвини ЕРП-тата в господстващо положение | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Съмнявам се! Не и при ГЕРБ и Плевню! Скрийте се! От сега започнаха да си правят устите, че и 14 % увеличение цената на тока им било малко! А тези индивиди са плътно зад тях! Беше, каквото беше! Борбата бе започната от правителството на Орешарски, Плевню правеше скрити явки с шефове на енергодружества зад гърба на управляващите..... за какво да говорим повече!

ами нали ореховски щеше да им взима лицензите ? нали щеше да намаля цената на електричеството ? пък само набута нек с три милиарда !

Пак някой се прави,че върши работа.Народа си каза своето и това е ясен признак,че ако въобще все още сме държава тези трябва да бъдат пометени.

Това някаква шега ли е? Монополистите всеки знае, че са с господстващо положение. КЗК чак сега ли разбра, че ЕРП са монополисти и реално нямат конкуренция помежду си. Ако имаха конкуренция, надали щяха да взимат толкова нагли такси за пускане на спрян ток и други простотии.

ко само ги обвинявайте, махйайте ги най после!!!

Кога ,започват ПРОТЕСТИТЕ? Този път трябва да ги ИЗГОНИМ!

Има,няма три месеца и като се върне Слънцето на власт, всичко ще си дойде на мястото. Те ще му се отчитат, той ще ги крепи и всичко ще се поема от раята, същата рая, която го е избрала.

Съседна Гърция - 8 пъти фалирала, 8 пъти кредиторите и опрощават заемите. Живеят 8 пъти по-добре от нас, а енергото още е държавно.. дали са по-глупави... ъ ?

Те са в Еврозоната. Ти ако фалираш, дори и само веднъж, борда пада и с месечната си заплатка ще можеш да си купиш само една франзела.

пишете му минуси ма е прав !

Зададат ли се избори и погват ЕПТ-тата. Големи обещания за намаляване цената на тока, голяма пропаганда. Минат ли изборите, свалят тока с половин стотинка и почват да се бият в гърдите как са преборили монополите. А когато пък видят че пак народът иска да ги сваля от власт, започват да се оправдават, че ако не била тая половин стотинка намаление, нямало да фалира НЕК. Аман от демагози и манипулатори!

Нова стара герберовска диктатура на мутрите - нови цени на токае. Гответе си 400 процента увеличение на таксите за електроенергия, абдали.

Е сега бойко и доган като дойдат на власт ще върнат митко каратиста и той храбро ще се пребори с монополите на ЕРП-тата ... Добре, че падна мутрата, за да започнат някакви действия срещу алчните крадливи ЕРП-та ! Но плевньо храбро защитава ЕВН, а бойко се грижи за ЧЕЗ - неравностойно ще е борбата и ние данъкоплатците ще платим за комисионните на герберастите !

Добро утро! Тези най-после откриха . . . . България.

Горивата на световния пазар са по-евтини сега от преди година (натисни SOFIX на ДИРа, след което в дясно Барел/ЕUR). Що да поскъпват тока и топлото тогава, като уж били вързани с тези цени ?!

ЕРП-тата са монополисти по закон за да може едни чичковци да произвеждат един ток, да боцкат едни панели, да правят едни ремонти и цялото това "удоволствие" да мине през НЕК, а ЕРП-та да съберат кинтите от баба Пена. Само, че схемата се разсъхна щото нема пари, и щото Ганьо се плюнчи на телевизора и блее за евтин ток.

Защо бяха продадени? Защото правеха много кинти и държавата не знаеше какво да прави със всичката тази суха пара или защото бяха губещи?

Все е едно дали ЕРП-тата са държавни, общински или частни. Токът си е скъп. Общинските фирми се крадат по-лесно. Справка - Топлофикация-София и всички ВиК в България. Не мислете, че ако ЕРП-то е държавно, токът ще е евтин.

Абе тия що не вземат да обвинят с господствощо положение бокЛУКОЙЛ?

Абе балъци, най-добре в България да се закрие всякакъв вид подаване на ток, след като не щете да го плащате. Друг е въпроса, че тия верно са монополисти, но това не променя факта, че тока в България е безсрамно евтин за момента.

НА ТЕБЕ ТИ Е ЕВТИНО, ТАКА ЛИ? МИ ПЛАЩАЙ И МОЯ ТОГАВА?

Щи го плащам бе пич, както го плащам на още няколко като тебе. Ако тва те прави щастлив, с удоволствие...

Абе наглец, защо пишеш с толкова имена? Сигурно и ти си на хранилката в енергетиката и за това ти се вижда евтин тока. На търговеца стоката все му е евтина.

В местата където тока е по-скъп, се плащат и други неща с него.. Например данъците за имотите се делят на 12 и се прибавят към тока :)

Кой обра НЕК е въпроса, който КЗК се опитва да избегне и отклони

И КЗК се събуди готова да се труди;о)

Да погва водата и топлото!

Там нема обрани държавни фирми като НЕК и не се налага да се замитат следички на депутатчета и други боклуци

За съжаление България не е дорасла, да се отърве от монополистите...

бе то разследване, разследване...

Бе то хубаво ще ги изгониме, ма после кой ще поддържа мрежите?

Pesh0

аз

Тук не става дума да намериме някакви балъци, а за професионалисти. Утре ти ще си от първите ревячи, че ти спирал тока, че ти гори телевизора и ала бала. Затова си трай.