Германия проучва предложението на Полша за енергиен съюз

Ангела Меркел ще проучи предложението на полския премиер Доналд Туск за създаване на енергиен съюз в ЕС, който да регулира и преговаря за доставките на газ.

Обратно в новината

Коментари - Германия проучва предложението на Полша за енергиен съюз | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Правилната реакция би била роснаците да намалят цената на газа за сметка на западните компании (Родшилд) доставчици на Газпром които прибират повече от 50% от парите от газа! Ако ли не и ги изинудват да кажат добре който участва в такъв съюз който ни изнудва да си търси газ другаде! Или да плаща 20% отгоре! Тогава да видим кой кого Родшилд или.... :)

лъжа : "Европа ТРЯБВА да използва изцяло наличните изкопаеми горива, включително въглища и шистов газ. ", факт : "благодарение на технологичния напредък, ИМАМЕ необходимите инструменти". лупата на спектралният телескоп е била военна тайна повече от сто години, от пентагон заключиха че не били Значително намесени но пък просто Трябвало да имат някои предимства в битката с талъсъмите. това също обяснава, защо е позволено на лумпените да управляват европа и това не е от вчера...

Кръвта вода не става.Нали Меркел е 25 % от полски произход,намира лесно общ език с " роднините "си. Остана само да уредят някои "недвижими имуществени "собствености и могат да изградят поредния съюз.

не, не е заради произхода и. просто защото нейният мозък не е направен да работи с кръв, а с боза, с американска боза. по технически причини не беше възможно да се направи нормален мозък който да изпълнява заложените функции обслужвайки "логиката", че хората трябва да се избиват за да не умрат...

"Ангела Меркел ще проучи предложението на полския премиер Доналд Туск за създаване на енергиен съюз в ЕС, който да регулира и преговаря за доставките на газ." Абре, пичове европейски! Сега сте се сетили??? То - след дъжд - може качулка, ама в случая не е баш! Между другото - как вървят преговорите за тръбите с американската газ, че ЮСА-то вече нещо тръби отбой за Украйна. В стл - уф, ескюз-ма, ама що не се оправяте сами! С нетърпение очаквам как на газопроводите ОТ Украйна, ще почне да им се връща газз накъмто тяяхх! На украинците им остава само да врътнат някой друг кран, че газта да не земе, че да премине транзит и да замине към Русия. Нещастници!

КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА НА БЪЛГАРИЯ В ЕС ? - СЛЕД КАТО ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА И ЕВРО-ИНВАЗИЯТА УНИЩОЖИ БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА, СЕГА ВСЕКИ КОЙТО СЕ ОПИТА ДА СЪЗДАДЕ НОВ БИЗНЕС , ТРЯБВА ДА СЕ КОНКУРИРА С ГЕРМАНСКИЯ БИЗНЕСМЕН , КОЙТО Е СПОНСОРИРАН ОТ ГЕРМАНСКАТА ДЪРЖАВА ВЕЧЕ 70 ГОДИНИ , , А КОГАТО БЪЛГАРИНА БИЗНЕСМЕН ПЛАЩА СЪЩИТЕ ЦЕНИ КАКТО И ГЕРМАНЕЦА БИЗНЕСМЕН ЗА ГАЗ , ЯВНО Е ЧЕ НАШИЯ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ КОНКУРЕНЦИЯ ... - В СЪЩОТО ВРЕМЕ СТРАНИТЕ В СССР ПРОСТРАНСТВО ПОДХОДИХА ПО ДРУГ НАЧИН - ТЕХНИТЕ БИЗНЕСМЕНИ СИ ИМАХА СЪЗДАДЕН ПАЗАР И НА ТОЯ ПАЗАР УСПЯХА ДА СЕ УКРЕПЯТ И ДА ЗАБОГАТЕЯТ ДОТОЛКОВА , ЩОТО ДА СИ ПОЗВОЛЯТ ДА ОБОРУДВАТ ЗАВОДИТЕ СЪС СЪВРЕМЕННИ ТЕХНОЛОГИИ И ДА БЪДАТ КОНКУРЕНТОСПОСОБНИ .... А ЦЕНИТЕ НА ГАЗА ЗА ТЯХ ИМ ПОЗВОЛЯВАТ ДА СЕ РАЗВИВАТ .. :)))

Спекулираш Детройт:-)) Бизнесмените в ОНД (Евразийския съюз) са малцина и са определени не по пазарен принцип,а по партиен:-)) Заводите не са чак толкова хай-тек:-)) Средна класа няма!!!Има олигарси и съществуващи. М/у другото.Днес официално бе заявено ,че средната класа в Канада вече живее по-добре от средната в САЩ!! Та не е лошо да се поогледаш отвъд езерата:-)))А може и към Тихия океан!И понеже поназнайваш фреснки може и към Куебек да погледнеш,нищо че е студено там.Има евтин газ(не съветски):-)))) Пък и казват в Канада здравеопазването било абсолютли фрии:-))А в богата Русия ,как стоят нещата със здравето?

КАКВО СПОРЕД ТЕБ Е СРЕДНА КЛАСА ?

ДОНАЛД ТУСК Е ОТ МАЛКА ЕТНИЧЕСКА ГРУПА ПОМЕРАНИ )КОИТО ЖИВЕЯТ НА ГРАНИЦАТА С ГЕРМАНИЯ - ПОЗНАН ... И ТУ СЕ СЧИТАТ НЕМЦИ - ТУ ЗАПАДНИ СЛАВЯНИ , В ЗАВИСИМОСТ ОТ ВЕТРОВЕТЕ .... ЯВНО ИСКА АНШЛУС .....

Спете спокойно деца. Европа ще започне добива на шистов газ,ще внася от Катар иСАЩ и тогава вноса от русия ще падне до 10%.Забравихте и залежите вБългария. Е тогава путлер ще се пръсне от яд.

Затова "Путлер" планира газопроводи към южна Корея и Китай , които ще му осигурят пазар за следващите 30-40 години ;) Абе газ да има все ще има на кого да го продаваш.

Ти си или дете ,или ако си възрастен човек,то работиш нещо,за което не се иска образование. Казваш,да спим спокойно,когато около нас ще се добива шистов газ? !!! А някой щял да направи газопровод от Катар и от САЩ? Това са приказки за лека нощ на необразованата маса . Той и Плевнелиев (за когото аз гласувах) ,наскоро от Катар се изцепи,че катарците са готови да ни дават газ-:) Ще ме спука от смях,както и такива като вас. Ами много ясно,че всеки е готов да ти продава газ ,но въпросът е КОЙ ГО МОЖЕ ? Или КАК ДА СТАНЕ? Плевнелиев според мен,трябваше да даде челен пример за света,след като откри катарския газ ,на връщане да си напълни джобовете ,и да обяви на всички свои "братя" ,че всеки демократичен човек като отиде в Катар и си напълни джобовете с газ и ще нанесем удар по недемократична Русия (той Катар е сто пъти по недемократичен от Русия,ама това няма сега да го забелязваме ,хайде-:) А бе ,яка клоунада из този свят пада,ей -:) Съвсем изтрещя света ,а за съжаление и много лоши неща се случиха (справка -случаят в Лясковец-:(

Ами да видим какво могат да измъдрят. Само да не нарушат и този път пазарня принцип ,че ми омръзна да я гледам Европа как бодро крачи ,стъпка по стъпка към ...комунизъм-:(

има монопол, срещу него да се изправи друг монопол, съюз или там каквото е. Особено противен е руския монопол!

Не ни е притрябвал съюз.

Тя,Германия, по- добре да проучи как по- скоро да си върне Данциг,Бреслау,Щетин..........

Инициативи, инициативи .... Полякът се активизирал - акъл дава, словака - и той - газов доставчик ще става ..... Кой дава газта в крайна сметка - не трябва ли газ за тези начинания? Някои не правят разлика между "тръбопровод" и "газопровод"!

Просто се мазнят на Евро съюза за някой по-изгоден заем. А по-умните си кротуват, Италия, Холандия, Белгия, Франция. Сиренето е с пари, но може да си го произведеш и сам, а газта и петрола идват от необятната руска земя и това няма как да се промени!

Да, така е! Такъв разединен Евросъюз е лесна плячка за задокеанските стратези - факт е! Само си представи единна Европа от Лисабон до Владивосток - сън не ги лови, подпокрят се....

Та значи Евросъюза в крайна сметка си гледа личните интереси, а България щяла да основава с Полша енергиен съюз, демек да правим свирки на някой без той да е искал.

Шантава работа,нищо не мога да разбера.Да не би да има свръхпроизводство на газ и да се чудят къде да го харчат.Със сигурност зная,че има държави- някъде далеч на изток, които желаят газ,защото има свръх развити промишлености.Ама те ако го вземат- руския, европа откъде щко има откъде- защо сега купува от русия.Обърканва история.

За ЕС е по-добре да помисли как да се отърве от монополната си зависимост на САЩ и НАТО.

Доналд Туск говори като емисар на Световното правителство а не като полски патриот.Разработките за шистов газ в Европа ще унищожат селското стопанство и дори ще намалят реалната обитаема територия .Това се цели и с навлизането на Шеврон и добива на шистов газ и в Украйна и ликвидирането и като една от големите житници на света.Всяка държава с разумна политика се стреми да запазва колкото се може своите источници на суровини и горива за сметка на вносните.При колониите е точно обратното , в резултат те са бедни ,ограбвани ,с увредена природа и боледуващо население доведено до биологичния минимум на оцеляване.

А въглеводородната зависимост от азиаските варвари ще унищожи Европа.

Геносе Меркел, не се съветвайте с другаря Шрьодер, моля!

енергийния съюз най вероятно ще бъде факт въпросът е кога, дали това ще е от взаимна полза или не за доставчик и потребители е трудно да се гадае преиграването не бе много добър ход има един проблем и той се нарича монополизъм , не съм много наясно доколко евентуален енергиен съюз , няма да бъде атакуван от към тази му страна но при всички положения такъв енергиен съюз би нарушил много вътрешно европейски бизнес интереси , а това може да го позабави с 5-10 години:) за това време нищо чудно и русия да е част от ес което ще направи енергийния съюз доста странен:)

Германия никога няма да се съгласи на това , защото в момента получава най-евтиния газ от Русия . Едни договори ан блок може да псотигната по-ниска усреднена цена за ЕС , но със сигурност за Германия те ще са в посока увеличение. Както Соломон Паси (който съгласни сме не е съвсем русофил) каза - 300 000 работни места в Германия пряко зависят от търговията с Москва и не България , а Германия е троянски кон на Русия в ЕС. Да не говорим , че и Англия и Франция се дърпат , щото паричките на руските олигарси пасват идеално на Лондон и Лазурният бряг...

ТОЗИ ЕКСПЕРИМЕНТ СЕ НАРИЧА.,..///((ДЕТСКИ ЛЕПЕТ ===кого лъжат! Няма за сега друга алтернатива Както и да им тъжно и мъчно ще взимат само руски ГАЗ !!!

Това не го ли предложиха и Реформаторския блок преди 2-3 седмици?

Ми вземете да четете и новините, не само заглавията.

В резултат на подсещането на Колегата 'избирател' (тук в 17:37) - ето какво току-що кацна на екрана пред Ангелката : Dear Very Honorable Ms. Merkel, Chancellor of Germany ! Having in mind the already started Discussions concerning the Establishment of European Energy union, moreover - the apparent lack of Bulgarian representative - please allow us-all The Bulgarian Taxpayers to request your Direct Guidelines ! Namely : A. How to present Bulgarian representative ? B. What to be the Scope for her/his identification, selection and authority ? Your prompt advice shall be appreciated ! Best regards, Дървосекачът

Браво. Можеш. Видя ли, че не е трудно. А за бардака, разбира се беше алегория.

Благодаря Ви ! (, а колкото до фонарья - Съм напълно сериозен, както И знаете)

Беше Набуко, но газ нямаше, обаче полският евреин Туск направи бластящ ход, енергиен съюз, но кой ще е доставчика на енергия? Наглостта на Кунева, като на всеки евреин е огромна, след като затвори блоковете на АЕЦ Козлодуй иска да ни вкара в новата еврейска игра. С Атака напред за излизане от ЕС и НАТО.

Напред към мужишките хомот и калъчка ?

Полша, кат са толкоз окумуш, що не си експлоатират грамадните шистови находища и не продават газ на Европа? Ууупс... Ама се оказа, че в шистовия им газ има 25% въглеводороди, а другото било азот и СО2. На това тъдява му викаме пърдян газ. Та затова сега реват на баба Меркел да помага, щото много знаеха преди, ама откак и Северен поток ги заобиколи...

деер

Та какви са тези уговорки? Ние защо плащаме повече от Германия?Колко са на веригата Русия --- България? Защо например на българския работник се плаща 3 пъти по-малко отколкото на полския? С немския да не питам каква е разликата?

Балъче, защото производителността на труда на българина е 3 по-ниска от тази поляка, а от тази на германеца - сигурно 10 пъти.

тази истина е много неудобна за болен сидеров обаче... и за нас де... не че ни мързи, ама и образованието ни е малко ... как да кажа...

Изобщо не е вярно това. Със бракувани машини и машини на по над 40 г какво очакваш. На това отгоре се барат на технолози и после осират всичко и познай накрая кой е виновен.

Много шум , ама за нищо - аз като не харесвам една стока или условията при които ми се предлага просто сменям доставчика без дума да обеля.Или заменям въпросната стока с алтернативна.То не бяха закани, велики планове за икономически санкции, сега съюзи се създават ... В крайна сметка - дрън - дрън, та пляс!

предпочитам немец да води преговорите с ГАЗПРОМ, а не Р. Овч. или онова с млякото по устата от предишния кабинет. А бе я слезте на земята - в българия нямаме човек, който да може да преговаря като равнопоставен с ГАЗПРОМ. И не е въпросът дали си подкупен или не - просто нашите представители са прекалено дребни в сравнение с шефа на ГАЗПРОМ. Чисто психологически не може да се водят преговори. ДА не говорим, че ГАЗПРОМ бългха ги ухапала ако не изнасят за БЪлгария и могат да се гаврят както си искат. Нищо не губят. Естествено, че трябва да има общ енергиен съюз, защото като искат да продават на Германия ще трябва да дадат по-добри условия и на малките страни.

Не е нова идеята да се преговаря за еднакви цени на доставките с ГАЗПРОМ. А дано този път стане и така няма някой български престъпник срещу жълти стотинки да подписва неизгодни договори с ГАЗПРОМ. Естествено, че ГАЗПРОМ винаги са били против, защото трудно ще подкупят всички европейски представители наведнъж или да притискат. Няма да има "ами договорите са тайна и няма да ви кажем при какви условия сме подписали".

Пръмова - Е най-енторазредна москавка, Колега ! (Хич не й се връзвайте !)

Леле, Германия и Русия пак ще смачкат Полша !

не чули наистина че нашата гас е най -скъпата : Германия , Франция Австрия плащат по 280-290 , а ние по 340-350 евро !!!!!

Интересно: НЯМАЩИТЕ газ европейци ще си направят СЪЮЗ, срещу ИМАЩАТА газ Русия с цел енергийна независимост... Как става номера, някой, който няма нещо и го взима от друг, който го има, изведнъж да реши да стане "независим", но все пак да продължава да взима това, което няма от този, който го има...?! Странна логика... Енергийната зависимост в света е факт и няма как тя да бъде избегната, освен ако всеки не започне да си произвежда енергия в къщи...

СССР не е единственият доставчик на газ за ЕС. Има алтернативи, така че ако джуджето реши пак да спре кранчето, да има откъде да се купува. Естествено руските подлоги в България няма да направят крачка да имаме тази алтернатива, така че не важи за нас това.

Ми да. Екперт джоджо лично ще затваря газ в буркани и ще кара с каручката към Полша и Германия.

Защо ли се сещам за баснята с жабата и вола? МерГел се опитва да докара още малко доходи за германската икономика и определени енергийни фирми, а Полша, която скоро ще трябва да разчита на доставки на газ от др. Банана ... в консервни кутий...

нещо мисълта ти е незавършена или не можеш да се изразяваш... дали не си преписал нещо грешно...

Ако позволите, Колега - става въпрос за Реверсиране на Вече-купен газ. (т.е. - Германия има, а и купува на преференциални от Русия...правят туй-онуй с другите от ЕС - и газът потича в Обратна посока към Нуждаещите-се) ...като Едновременно - пълна-газ ЗА И други енергийни източници/варианти.

Вашите разсъждения са прекалено сложни за голяма част от господата "copy/paste"

ние купуваме от най-скъпата газ в ЕС, благодарение на братската ни СССР

Ми нормално да ни бият шута руснаците, след като такива като тебе духат на черните и предават земята ни за чужди бази. Преди 200 г. такива като тебе пак ни предаваха, ама на турците.

Въпрос към Всички-Ни ако позволите : - Има ли Наш преговарящ ?

Упълномощаваме тебе. Верно баце, ти верно пишеш всеки ден тука, дали ми харесва написаното от тебе - не е важно, явно имаш някаква гражданска позиция и то отвътре ти идва виждам. Що не се пробваш в политиката? Нови брантии трябват за бардака.

:-)))))))) (Аре са - И на брантиъ мъ изтаковахте :-) ---- Колкото до Червения фонарь - Няма-как ! , Сме Длъжни да го Затворим Веднъж-Завинаги !!!

Могат ли руснаците да предложат на германците да плащат в евро?

Въпросът е неправилен. Може ли руснащите да искат рубли?- това е актуалният въпрос. Това ще преобърне световната палачинка.

и на водка кълват яко.

Картелът на купувачите няма да се състои.Поне не веднага. Германия може няколко години да стриже монополни печалби от газопровода си. Кризата в Украйна е добре дошла и Полша ще купува от Германия руска газ.Същото се отнася и за останалите страни по трасето. Как да имат единни интереси. Баце и Куневица да се замислят за южният поток,който би донесъл на България аналогични ползи.Украйна ще зацикли с плащанията и ще и врътнат крана. Същото ще стане ако изкарат и армията. Въобще положение идеално само за прозорливите германски канцлери от преди Хелмут Кол до наши дни.

Край на чуждия хищен монопол Путин - Газпром. Край на Южен поток. Да живее Хан Аспарух - нашият участък в Черно море, който юе ни спаси от Русия!

А дано, ама надали.

С такива пръдльовци като Туск, Кунева, Борисов, Яценюк, Търчинов и т.н. Европа ще бъде обезпечена с газ човешко производстово. Е малко ще мирише, какво да се прави :)

А с партия АТАКА само ПЕдофилия ни чака

А с Херсонеца, Сидеров и Бареков - напред към Евразия, нали така ?

Първо целта на този енергиен съюз не е само по отношение на газа. А в бъдеще ще третира и другите енергоизтичници. Второ този съюз не е предложен от Туск. Той е само изпълнител на театрото. И трето много кофти ще стане, ако някоя европейска бюрократична комисия и за това започне да ни се меси. А тенденциите са такива. България окончателно ще загуби суверенитет. Те и затова познатите прозападни тролове са за и доста активни по такива теми.

Материалът завършва с фатмашки разсъждения. Редакторската безпомощност би била по-слабо забележима и не така герберски натрапчива, ако не се смесват сериозните становища с повърхностното, простоватото.

И откъде ще се вземе толкова газ, че да спре вноса на руския? За да си независим, трябва да имаш собствен ресурс, иначе ще си независим от Русия, но зависим от някой друг. Както казва народът - от трън та на глог.

Вероятно от преялите с боб...

Вълкът козината си мени ала нрава никога , да си дойдем на думата всички комунисти станаха капиталисти ! Да дава акъл Кунева която затвори АЕЦ и която като евро комисар не направи нищо за подобряване на живота на хората като потребители е смешно . Бойко при които безработицата достигна максимален връх е жалко и тои да дава акъл .Нито един политик не трябва да бъде взиман на сериозно защото всички са долнопробни лъжци !

Това е начина да бъдат озаптени такива яки преговарящи за цени на горива и ГАЗ като Р. ОВч.

Р. Овч. и овчоподобните довечера ще си запалят свещичка да не се случват такива хубави работи.

Нали се сещаш че не зависи от преговарящия!? Всички партии и политици се на хранилка от тая далавера и затова никой никога няма да я пипне. Пък ти псувай Р.Овч., примитивните хора невиждат причините на явлението, а се стремят да го персонифицират.

dimitarpeshev73@abv.bg

Викаш друго си размитата отговорност. Не се знае кой къв е и кво праи. НОРМАЛНО ЗА България

Немците тактично са им теглили майната на поляците и едновремено казват на руснаците, хайде да ни направите още една отстъпка? Впрочем ако някой не знае чрез Северния поток Германия ще продава руска газ на Полша, така че сещайте се какъв е интереса на Меркел