Ердоган поднесе съболезнования за избитите арменци

Реджеп Ердоган поднесе съболезнованията на Турция за избитите арменци в Османската империя по време на Първата световна война.

Обратно в новината

Коментари - Ердоган поднесе съболезнования за избитите арменци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

злодеянието вазродителен процес,не може да се сравни дори и с апартеъда....това е едно наъ-големите злодеяния в човешката история,изваршено просташки и дивашки, в точно балгарски стил,всеки балгарин коъто в онези години е бил жив е отговорен за това злодеяние

балгари,кога ще признаете геноцида над румелиъските турци,коъто изваршвате в продалжение на повече от 100 години и продалзавате да изваршвате,кога ще отговаряте пред световната общественост(но в истинския смисал на думата) за злодеянието вазродителен процес,кога ще ни варнете заграбените земи и домове....отговорете на тези вапроси и тогава може да говорите за арменски и др геноциди...

егаси коментарите - ганюто си е пак ганю----срещнали са се на полянка прабългарин и славянка цуни-гуни вади -тури и народили чукундури хем ебливи хем крадливи и наи вече завистливи--- това е наи правилното описание за българина

Жалък си , шломо : ))) По-крадливо от твоето племе няма ! Пък сте и много грозни : ))))

турция е лош съсед и винаги ще бъде лош съсед.има една поговорка на арабски:на кучето опашката е крива и да я изправиш 100 години пак ще е крива.

да но има и една румънска поговорка :конете не умират по искане на кучетата

Евалла на Ердоган, сега и ако се вържат гяурите от европейския съюз ... на арменците майната им

След като Ердоган признава геноцида над арменците ще плати ли Турция репарации, както се полага в такива случаи? "Съболезнованията" на Турция едва ли предвещават нещо по-различно от получаване на някаква изгода.. по типично турски манталитет. ПС. Ако въпроса е, че си е прочел историята, то България първа трябваше да им "понесе" техните съболезнования.

путлер не се извинява на тапаци.

не знам кой се извинява , но знам че след като са ти отрезали главата и 100 години отричаш този факт си просто НЕГОДНИК .

Кво ми пука за някакви арменци преди век.И да бяха живели до сега пак да са мъртви.Ама Путлер или някой руснак не се извини за жертвите на съветския режим само за България:Откъс от филма на БТВ ,,Репортерите ,,Убитите бащи на България, в който за пръв път се споменава ужасният обощаващ факт от комунистическия режим в България, докарал страната до истинска катастрофа. От 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г. БКП и ДС репресират под различна форма над 300 000 българи, елита на народа. В тази цифра влизат убитите без съд и присъда след 9 септември 1944 г., осъдените и разстреляните от ,,Народния съд от декември 1944 г. до април 1945 г., избитите по най-зверски начин в затворите и лагерите, разстреляните при опит да избягат през границата на страната, изселените и малтретираните. Цифрите изумяват с мащабите си за малка България. БКП успява да унищожи и смаже повече хора, отколкото загиналите в Българската армия по време на Първата световна война от 1915 г. до 1918 г., и повече хора, отколкото турският аскер и башибузуците избиват при потушаването на Априлското въстание през 1876 г.- 30 000 души. Червеният терор лишава за десетилетия напред България от интелекта й. Това е интелектуален геноцид над българския народ, извършен от български комунисти, послушни съветски наместници, които се разпореждат със съдбата на страната от 1944 до 1990 г.

Някой от бащите ти е пълен боклук.

ivo10

Упорития отказ на Турция да признае престъпната същност на Османската империя и неоосманистките уклони на сегашното ръководство пречат да се загърбят историческите тежести и Балканите да се превърнат в едно добро място за бизнес и живот. Ако не бяха тези призраци от миналото можеше спокойно да сме Балкански икономически съюз с фиктивни граници. Новите завоевателски амбиции на Турция са основната пречка за това.

ivo10

За престъпленията срещу човечеството няма давност. Ако не могат да се преследват военните престъпници лично, то могат да се преследват държавите извършващи военни престъпления, а ако те не съществуват, техните наследнички. За геноцид давност няма, особено ако е бил през 20 век. След като беще осъден геноцида преведен от фашистите, защо не е осъден този на Османската империя? Каква е разликата?

Мангал !

Само заради тази новина Станишев трябва да си подаде оставка или да избяга в Украйна заедно със това недорасло цигане Сидеров . Та те двамата целуваха Местан и му се извиниха за Робството и Геноцида над ДЕДИТЕ НИ .

А на България кой ще се извини за 500-те години робство?! Кой ще ни плаща обезщетение за хилядите загинали хора през тези 5 века?! Едно "извинявай" казано с половин уста нищо не допринася.

Извинявам се.

Е,Местан не е Ердоган,нито живее в турско.Малко лицемерно се извиниха ни в клин,ни в ръкав за събития от времето на тоталитарния Живков,за процеси от новата ни история,при положение ,че всички изселени турци са реабилитирани през демокрацията.По скоро Доган следва да се извини на турците,за събитията в които е участвал предшествали и дали повод за възродителния,от който пък черпи лаврите си!

да поднесе съболезнованията за избитите арменци не е ИДЕНТИЧНО като да се извини и да признае геноцидът. Съболезнования се поднасят и ако загинат хора при пожар и земетресение.... тоест Ердоган не е признал ВИНАТА НА ТУРЦИЯ ЗА ТОЗИ ГЕНОЦИД.

Геноцид е Имало. Добре е, че най-сетне Решиха Да Се иЗвинят с "Половин Уста" за Чаннак Кале и Карабекир. Те и на НАС трябва да се Извинят, но Вече с "ЦЯЛА УСТА". А събитията предхождащи този Геноцид, примерно въстанията от времето от 1890 до 1896г. не са Еднозначно в полза на Арменците и говорят за едно задкулисничество примерно с Обединеното Кралство. Тази Арменска История е Доста Дълга и Заплетена, като Брачните халки, които правят и Сега.

никой не се е извинил! Съболезнованията не са признаване на вина.

Е голяма работа.Имало е война и арменците по тогавашните закони са били врагове на държавата и империята.На война не се раздават цветя а се бият народи и има жертви.Ако арменците бяха победили османците навярно пак щяха да се фукат че са били голяма сила непобедима.

ivo10

Воюват армии, а не армия срещу беззащитно население. Това си е чиста форма на изтребление - геноцид. Евреите в лагерите и влаковите композиции не са имали шансове срещу въоръжената армия на Хитлер. Същото е и с турската армия и арменците. Всъщност Ердоган не трябва да поднася съболезнования, а дълбокото разкаяние на наследницата на най-кървавата и ретроградна империя - Османската. Покаяние за избитите стотици хиляди и милиони българи, арменци, гърци, кюрди, разрушената и стъпкана култура на тези народи, далеч по-напреднала от османската. Турция има големи грехове за плащане и ще трябва да ги плати.

ivo10

Минусчетата от турци-националисти ли са или от еничари на ДПС?

Хюрем, ти си изрод. Тези стотици хиляди не само мастило по страниците, а са били хора като теб... или доста по-достойни.

ако бяха достоини нямаше да ги убиват ,това са били предатели и изменници които искаха да ударят османците в гръб заедно с руснаците ,целта им е била да завладеят сероизточната част на тогавашната турция /османски земи

Сякаш по-подходящо ще е белите от Трилатералната комисия да се извинят на Обама и прабаба му и прадядо му

Обама кога ли ще поднесе съболезнования на местните.

Съболезнованията на Ердоган са поредният срам за човечеството! И макар да звучат хуманно, те са "достойно" продължение на същата онази политика на унищожение на турските правителства от времето на Геноцида, та чак до наши дни. Не приемам изказаните съболезнования!

и после какво ще искаш продавате се за 2 стинки. всяка година турция си затваря очите на 50 000 като тебе да работят нелегално ермени...

Кланетата са започнали още през шестдесетте години на 19 век от султана. Продължават до падането му, за което са допринесли и арменци, излъгани от младотурската партия на Ататюрк. През 1915 година същите тези кемалисти и младотурци избиват над милион и половина арменци, родени в своите си земи, които преди шест вековното турско робство са били на дедите им - пак арменци. През 19 век освен арменци зверски са избити хиляди и хиляди невинни българи, които са си живяли на своите си земи мнооого преди да се появи тази турска паплач и да пороби де що види. Избити са и много гърци и други народи. Арменците и българите са братя по вяра, но и по съдба. И двата народа са били под робство, и двата народа са били насилствено потурчвани, изнасилвани, ограбвани...

братко, гласуваш ли за АТАКА, която единствена в нашата Родина настоява за признаване на арменския геноцид

атака предадоха целите си

ivo10

Когато старите българи идват на Балканите, те не ги завоюват с кръв и меч от местното население, а сключват с тях съюз и основават държава изгонвайки ромеите - пак поробители. Турците идват тук не като завоеватели, а като унищожители, както на местното население, така и на културата му. Местното население се е запазило въпреки огромните усилия за унищожението му. 3 милиона българи при падането под турска власт - 3 милиона българи след Освобождението, след почти 500 години.

да сигурно е така ,посрештнали са ги с хляб и сол ,абе що сте идиоти вие българите

Само че Ататюрк е на власт от 1920г.,а Османската империя съществува до 1918г.

ivo10

Ататюрк не се е родил през 1920 г.

Българският народ приема радушно бежанците арменци от ятагана през 1915-22 година. България дава подслон, работа и какво ли още не, или накратко казано - живот на арменците. Естествено и арменците дават своя труд, до определена степен - култура, майсторлък и др. живеейки тук. Към сегашно време надали по нещо се отличават арменци от българи, толкова много си приличат. Ако кажа, че няма по какво да се различаваме, а има само прилики, че и съвпадения, няма да е пресилено! Въпреки, че толкова много страни официално признаха извършения Геноцид над арменците през края ня 19 и началото на 20 век от Турция (дали империя или е република изобщо не е важно в случая), нашите мили депутати в Парламента се страхуват да не разгневят Анкара и не само, че не признават, но и няма да се учудя ако изобщо отрекат, че Геноцид е имало. Същите тези наши избраници сега извършват геноцид над собствения си народ, при това с активната подкрепа на турските, част от българските турци и дори с подкрепата на продажни българи от ДПС. Последните, за да се домогнат до депутатския стол, да плюскат депутатски кюфтета и да пътуват по света за сметката на държавата и данъкоплатеца биха продали и майчиното си мляко, само да има келепир, както често е казвал и самият Бай Ганьо в едно друго време. Както е видно времето се е променило, но хората са си останали все същите ганьовци.

През 1998 година бях стажант лекар в Пловдив имах във 2вътрещно отделение 82 годишен болен от арменски произход той ми каза че за тяхната трагедия са виновни Великите сили а не Османската империя

По отношение на Ердоган и цялата му пасмина мазни политици - осрани са до шията от вътрешните си проблеми. Това време все някога щеше да дойде, макар да си е чиста проба гьозбояджилък. Повече от това надали ще се случи, пък и с това съболезнование нищо не се е получило. Само прах в очите на европейците и останалия свят, които въпреки признаването на Геноцида остават далече от проблемите на арменците - т.нар. Арменски въпрос, също така остават далече от проблемите на българския и други народи, познали турския ятаган... България е моята Родина, Отечеството ми е Армения. И двете страни са ми еднакво мили. Тук е моето семейство, приятели, познати. Тук живея и вероятно тук и ще умра. Ако се наложи за България бих дал и живота си - клел съм се във вярност. Не, че и много други, дори българи по произход не са полагали клетва за вярност към Род и Родина, но поради липса на ценностна система, поради продажност или други долни качества не биха го направили. И политиците ни са от последната порода хора. Способни да продадат най-святото си и готови да лижат задника на Турция, само и само да получат краещник от тавата с баклавата...

Българският народ приема радушно бежанците арменци от ятагана през 1915-22 година. България дава подслон, работа и какво ли още не, или накратко казано - живот на арменците. Естествено и арменците дават своя труд, до определена степен - култура, майсторлък и др. живеейки тук. Към сегашно време надали по нещо се отличават арменци от българи, толкова много си приличат. Ако кажа, че няма по какво да се различаваме, а има само прилики, че и съвпадения, няма да е пресилено! Въпреки, че толкова много страни официално признаха извършения Геноцид над арменците през края ня 19 и началото на 20 век от Турция (дали империя или е република изобщо не е важно в случая), нашите мили депутати в Парламента се страхуват да не разгневят Анкара и не само, че не признават, но и няма да се учудя ако изобщо отрекат, че Геноцид е имало. Същите тези наши избраници сега извършват геноцид над собствения си народ, при това с активната подкрепа на турските, част от българските турци и дори с подкрепата на продажни българи от ДПС. Последните, за да се домогнат до депутатския стол, да плюскат депутатски кюфтета и да пътуват по света за сметката на държавата и данъкоплатеца биха продали и майчиното си мляко, само да има келепир, както често е казвал и самият Бай Ганьо в едно друго време. Както е видно времето се е променило, но хората са си останали все същите ганьовци.

ататурк е светиня за всеки антиимпериалист

а бе глупав арменец научи историята преди да напишеш коментари ,за кви кемалисти приказваш идиот през 1915 год

Годините не са верни - повечето от зверствата и масовите убийства и палежи на Амернци са направени през 1910-1911. Малкото които са оцелели след 1915 са изселени. А когато се извинят за Българските бежанци от източна(одринска) тракия, които са избивани в по-малка степен и изселвани по същото време, тогава може и да им повярваме.

Мръсен и нагъл турчин.

По време на Възродителния процес бях в трудовак. Стар войник "турчин" ми каза : "едно време дядо ми е е.ал баба ти". Друг такъв ме уцели с ябълка по главата докато чистех столовата. Накрая дойде ВКР, защото и други българи пострадаха. Докато не ми се извинят ще гласувам за най-неправилната, най-крайната и най-радикалната партия.

Какви съболезнования!? 1,000,000 души геноцид!

Трайте бе. Да не стане така да се извинявате за въстанията и турските жертви в тях...

ivo10

Не думай бе Али, ама имало е турски жертви във възстанията? Жени, деца и старци ли? Бре, бре, ама вие много сте пострадали бе шебек! Лоши българи.

Ердоган по пътя към възстановяване на Османската империя. Бавно, полека, внимателно, яваш-яваш, хитро и добре премислено. Две крачки напред, една назад. И така до крайната цел.

...и ще се сблъска/опре до другата ИМПЕРИЯ - Руската на Путин... И тогава ще видим кон боб яде ли+?

НИКОГА Туууууурция в Европа

ама и тя ревнала за европа...78% са против

извинявайте, че ви приклахме

а на нас кога -никога с тези правителства през последните 25 г

Какво ще те стопли това? Историята е вредна за психическото ни състояние....

А на наше село кога ще поднесе саболезнования, тоз внук на онзи дето е заклал чичо ми? Имам на впредвид преди пак да дойдат и да ми изядат пак кокошките, щото тогава ще е късно

Ако ще нека да се признае и за незаконороден пак същата работа, феса си остава фес.

Ето това е величието на една страна, върхът на цивилизованите отношения. Не всяка страна би имала благородството да изкаже съболезнования на един нещастен народ, който сам си е причинил нещастията. Никой друг народ на света не е в състояние да покаже такова възвишено великодушие както това правят турците през целия период на съществуването си над изстрадалите злощастни балкански и кавказки племена.

Защо е тази еуфория? Ердоган не признава геноцида, а йезуитски се опитва да се добере до ЕС само чрез извинение. Възможно е заради Окраина Западът да задействува двойния аршин. А Ердоган е избрал момента, че покрай кризата в Окраина, тънкият номер ще мине. Така че тук няма никакво величие, а чист турски тарикатлък. Народите на Балканите и Кавказ са с древна история и царства, с каквото вие турците нямате и за каквото може само да мечтаете. Заварихте вековни държави с крепости, градове, култура, библиотеки, стопанство, държавност. Всичко разрушихте и нищо ценно не създадохте.След вас остана пустош и неграмотност. И днес най-голямата ви забележителност е християнската църква Света София.

"Окраина" :) :) :) Казва се Украйна.

Размя ме много. Мерси :)

Наистина му прави чест,независимо дали е лицемерно или не,след дълъг период на упоритост,да изкаже съболезнования за жертвите,от старото време на Османската империя.Но не се превъзнасяй толкова за великодушие!Прадядо ми е бил очевидец на тези кланета,той живя до 98г. ,не е арменец и е разказвал,как са съобщили по радиото в Цариград,да се избиват арменци, и то забележете кой с каквото може- с брадви,с вили,с ножове,където ги види,и независимо от това дали е имало някакъв повод,той не може да бъде причина за масово избиване на старци,жени и деца за кратко време.

злощастно да усетиш дано насладата на "възвишеното великодушие" отзад за да се възвишиш нещастно в исторически план!!!

Това ирония ли е или подигравка с жертвите на разюзданата турска сган по-онези времена? Защото ако е вторият вариант ти си един пълен олигофрен!

Българите, избити по време на османското владичество, както и репарациите за тракийските бежанци?

Човекоядците имат обичай да изказват съболезнования на близките на изядените от тях хора, (но не връщат изяденото).

не знам как да коментирам глупостта ти.

По-скоро демонстрират културни обноски - изказват съболезнования, но в безлична форма ...

Според мен си търка международния имидж. Ердоган, Ким Чен N-ти, Путин, Ахмадинежад и всички други "твърди" лидери обичат да прилагат този номер. Като прекалят с натиска. В случая с Тайип - делата срещу "социалните мрежи" и като усетят че са прекалили и всички навън започнат да ги "гледат накриво" и се правят с подобни стъпки на много демократични. Две напред и после една назад. Дребни ориенталски тарикатлъци, за да се харесат на този или онзи.

Реджеп Ердоган поднесе съболезнованията на Турция за избитите арменци в Османската империя по време на Първата световна война. Много ми се искаше и ние българите да имахме повод да поднесем съболезования към турците, но за съжаление нямаме такъв.

Трябва да се извини още на гърци, българи, сърби, хървати, унгарци, румънци, украинци, поляци, австриици, араби, може да съм пропуснал някой народ

Защо да се извинява ? Нали от тези народи са събирали "кръвен данък" - бойци-еничари, които са били най-приближените на султана. От тях се създава османската аристокрация - след пенсиониране са получавали земи, и титли. А отвлечените чужди жени са раждали деца на по-заможните османлии. Така се е получило разделението между селското и градското население, което и сега се вижда в сериалите: едните са със светла кожа, светлооки, с европейски лица, а селските им хора са типични азиатци.

на тоя лицемер и циганин на снимката трябва да му се удря шамар всеки път като се появи из нета

Нека ви кажа защо Ердоган през зъби с чувство за собствено унижение "съчувства" на арменците - трябва му ток,както от България,така и от Армения,а арменците не му вдигат шалтера! А иначе Турция уж била много развита - надут балон,това е Турция днес!

Турция има още дълги години да е в процес на икономически растеж. Балона те първа ще почва да се надува, все още е реален растеж.

BaiK

Сега е време и на нас да ни се извинят за 500 годишното робство, и за многобройните кланета през времето му.

След пълното отричане и заплахи дори срещу суверенни държави признали този геноцид, това мижаво съболезнование сякаш арменците ги е сполетяло земетресение или наводнение ,все пак е забележителен факт.Вероятно са сериозни основанията да се насили да го направи и списъка могат да бъдат от сериозни икономически интереси ,гарантирано близко изритване от власта до новооткрит прогресиращ тумор.Това е първа победа и на арменците по света които толкова години се борят за това в памет на своите мъченически загинали предтечи.Ние в това отношение сме в огромен дълг пред своите жертви не само през време на 500годишното робство но и след това за което дори почти не се говори.Не се обсъжда и няколко милиардния признат навремето дълг към потомците на избитите българи за заграбените им имоти в Тракия .

Е, при тва, СерГЕЙчо трябва да цунка още един Лютвито на обществено място!!

целунал го е приятелю той ходи в кърджали на среща с симпатизанти ибизнеса , сякаш има разлика, тъй че е имало ласки

ДОСТОЙНО, МАКАР И ЗАКЪСНЯЛО! А ЗА НАШИТЕ 500Г. КОГА?

Нищо достойно няма в поведението на тоя индивид . Палачът няма право да поднася съболезнования ! Освен ако иска да се изгаври с паметта им.

по този начин се опитва да легитимира наследяването на османската империя

Няма нищо по-хубаво от това съседна държава да почне да се очовечава. А дано така да продължават и леко полеко да вървят в правилна посока. Имат дълъг път.

тоя е най-подлия лицемер , не му вярвам даже и свинско да прояде

Съболезнования ?!!!! Мега извратено и перфидно изказване ! Тоя се пробва да се прави на човек , ама изобщо не му се получава.

Не мога да повярвам , че точно Ердоган , най -върлия османлия призна вината на Турция за невинно избитите арменци !Ашконсул бе пезевенк , ашконсул!!!

Това е така наречената дипломация(лецемерие),чрез която трябва да бъдат прокарани колкото се може по-бързо турските икономически интереси в Армения.Това обаче няма да бъде изпълнено за България-тука само икономически ще бъдем завладени,без дори извинение!

Това което ни натрапваше руската пропаганда (и сега се опитват някой агенти на КГБ-предатели),изобщо не е било вярно. Франция и Германия воювали век сега са приятели и са си стиснали ръцете.И ние с Турция и съседите трябва да сме приятели и търговски партньори.Иначе загиваме.

Много жалко, явно има хора, които не могат да живеят в мир. От мен имаш подкрепа - трябва да живеем в мир със съседите и да осъдим насилието и от двете страни в миналото. Ама наистина и от сърце. И не само с турците, трябва и с останалите съседи. И тогава Балканите ще станат рай.

абсолютно правилно казано

В момента Турция е приятел на България и всеки който е ваканцувал в Турските курорти е усетил топлотата и приятелството на турците към нас.Всичко е руска пропаганда за да може един ден Русия пак да е клин в отношенията ни със съседите.Факт е че заради Русия губим Македония,Босилеград и северна Добруджа. В която Русия воюва против България.

всъщност българия с помоща на турската армия разбива румънската армия подпомагана от русия

Що не заебете тази история??! А дали е така- кой?.. Кой ...ще ни каже??! Да си одим по света!!

Да,само дето турците не мислят така! Продължават да живеят в османско време и да се бъркат във вътрешните работи на България по безцеремонен начин! последно - извиват ръцете на българските превозвачи мнооого гадно...ако си забелязал

това не е вярно. Понеже си предубеден няма и да се мъча да ти отварям очите, но все пак една вметка в подкрепа на 1-вия пост, На обикновения човек много му пука кой е на власт ако живее добре, а това може да стане при правилно управление. Ако не вярваш виж терминал 2. Няма голяма разлика дали ще дойдат от вън да ни управляват (така нареченото робство па макар и европейско) или сами ще отидем там.