Ново напрежение между САЩ и Русия след срещата в Женева

САЩ заплаши Русия с нови санкции, ако не спази ангажиментите, поети по време на четиристранната среща за Украйна в Женева. Кремъл отвърна, че не е ученичка.

Обратно в новината

Коментари - Ново напрежение между САЩ и Русия след срещата в Женева | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А КАКВИ САНКЦИИ ЗАСЛУЖАВА ГЕРМАНИЯ И САЩ ЗА НЕИЗПУЛНЕНИЕТО НА ДОГОВОРА ЗА НЕРАЗШИРЯВАНЕ НАТО НА ИЗТОК?

добре де що толкова много горещи и размирни точки по света и все САЩ намесени ...не върви на добре тея САЩ или са на път хептен да фалират ...как да ене е хубаво - тряаа да има и друга сила в противовес - кефя се на Русия и на Путин - ще видиме докъде ще докара всичко това - засега Путин го играе по-трезвомислещ и сдържан , просто напоследък го подразниха с жалките си номерца (лично скромно неангажирващо мнение)

Аз бих уволнил незабавно троловете заради ниската им писмена и политическа култура.

абе стига с т'ва "трол" - знаете ли му значението поне , бааси масовото малоумие по тея форуми

Жизнь Болгарии после вступления в ЕС!!! Урок Украине!!!

Кремъл е трябвало да отвърне, че не е стажантка.

Русия през последните години започна да набира много сила. Икономиката и демографската ситуация започнаха да се подобряват.Руснаците полудяха по имоти и екскурзий в чужбина и то не само в БГ.Руски фирми започнаха агресивно да придобиват активи в чужбина.Това мислите ли че е останало незбелязано за кукловодите на запад и мислите ли че много им харесва и не ги притеснява.Това всичко се дължи като цяло на Путин - всичко това започва да се случва след неговото идване на власт, включително и подобряване състоянието на военната мощ на Русия.За да спрат този икономически (а от там и военен) марш на Русия и въобще да я делайлират спретнаха това с Украйна, защото по друг начин нямаше как да стане.И събитията го доказват - Русия се провокира, и тя няма как да не действа и те го знаят.Следват икономически санкции и изолации с цел отслабване на икономиката и позициите на Путин, което в крайна сметка да доведе до вътрешно недоволство и падането му от власт, а от там и упадъка на Русия като главна цел.Това представлява запада и това цели.Само времето ще покаже ще го постигне ли.

Как иначе си обяснявате наливането на 5 милиарда долара за да се спретне това в Украйна - просто крайната цел е много голяма.

Вместо да наложат санкции на кървавия режим в Киев, който си позволи да прати крайнодесни групировки и чужди наемници срещу народа в източна Украйна, те взели пак по Русия да плюят. Абе, хамериканци, защо нападнахте Милошевич, който прати армията срещу косовските сепаратисти, а сега, когато режимът в Киев прави същото в източна Украйна, им наливате пари и плащате на наемници?

Интернетът май вдетини великите политици и на запад и на изток, просто са си загубили ума и реагират крайно неадекватно. Само ще се пръснат милиони за военни цели.

И русняците като посакат газта да им се плаща с рубли шо ше праим со доларите? А А А А ?

ми ако поискат газтъ да се плаща в левове :))) ааа якооо :))) ще им даваме левчетата си по 300 долара за 1н лев на черно :))) , ей едно време 1н долар праеше 8лева на нелегалния ченч и си купих елекронна игра от корекомааа и тоблеронии, колелото се въртиии

Ще има санкции.Ще се вдигне добивът на петрол от арабите,което ще му смъкне цената,достатъчно за да секнат свежите пари за Русия.Това си е нова Студена война,която ще доведе до колапс на експортно ориентираната икономика на суровинния придатък на Европа....Това ще доведе нови лица на власт в Русия.......

от вчера започнаха да вадят по 70000 барела нефт от платформата си в Арктика. Те от арабския свят мислиш, че ще свалят цената и ще работят в полза на чуждите държави, а няма да си гледат собствения интерес. И за твоя информация в момента арабските страни са в по-добри отношения с Русия, отколкото със САЩ.

е страна от ЕС и могат да и казват какво да прави. Явно, че не им се иска на алчните американски наглеци да си признаят, че вече се нареждат по сила след Китай и Русия. Жал ми е за тях, но това е факт, с който трябва да свикнат. Путин излезе политик над световно равнище. Слушам от известно време изказванията му. Той не заплашва със санкции, изказва се положително за противниците си, не извива ръце на по-слабите страни - това се прави само от политик абсолютно убеден в силата на страната си. А какво правят десетки помиярчета от ЕС и САЩ - само лаят срещу Русия. Русия е във възход и в близките сто години всички ще трябва да се съобразяват с нея!

Путин е като Хитлер, агресор. Попитай 10 човека и 10 ще ти кажат това. На времето и Хитлер е започнал със судетските немци в Чехия. Учи история момче, тогава пиши.

10 човека за Путин - 8 се изказаха положително за политиката която води!

Язък ти за ника. Я вземи понаучи чужди езици, та да можеш да черпиш инфо от първа ръка. Макар че занаенето на езика все още не означава разбиране на написаното... Нищо от това, което четеш в пресата не е онова, което всъщност се случва в момента.

Ако искат война ще си я получат. Китай само това чака, една война в Европа, ще отслаби страната и без това в градовете покрай Китай вече се говори на Китайски. Демек има китайско говорящи, чудесен повод за анексия. Малко акъл да имаш, ама на време.

Егати нахалството на САЩ и ЕС! Сега пък искат Русия да им върши мръсната работа /да потушава справедливите протести/ в източна украйна!!!!!!

За тяхно добро е не е нахалство, още си малък, по късно, ще го разбереш.

Колко хубаво ще им е в Евразийския съюз. Ще има маса празнични и неработни дни - Коледа, Великден, Коч Байрям, Рамадан, Рамазан...

Та Русия рядко спазва дадена дума,споразумения,тя си гледа нейния интерес-да се разширява,това го е правило от времето на създаването си.

Да, но това е мисленето от 19 век. В 21 век реалностите са други - света се отваря, граници падат, хора пътуват, живеят и работят заедно, различията стават все по-малко. И на този фон - една империя, която се стреми да завзема територии и да подчинява населението им. Колелото на историята се върти, прогреса навлиза навсякъде, макар и не толкова бързо, колкото ни се иска, така че такива архаизми са обречени. Както си заминаха империализма и тоталитаризма, така ще си замине и най-новата им форма - путинизма, защото е обречена от времето.

може и да е мислене от 19 век. Но все пак има мислене. Докато в съвременна Америка и Европа, мисленето въобще отсъства! Има само лакомия...

И какво прави САЩ в Европа?,Не е трудно да се заформи некое и друго тупуркане на американсия континент. И там има какво да се омиротворява.

Vladimir Borisov

Знаеш ли кога ще обясниш нещо на троловете? Никога Пич! Лошото е, че дори и малкото количество интелект който притежават се ползва за драскане из форума на простотии. И се превръщат в празни кратуни с половин грам промит мозък. И оплюват дори малкото, което нещастната ни държавица е постигнала. Просто тази вечер са се запили с тлъстите си домашни буци и не ин се рови из нета.

сащ

Долу Путлер.

НЕКА МИНЕ ВЕЛИКДЕН И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ ДОГОВОРЕНОТО В ЖЕНЕВА НЕ ЗНАЧИ НИЩО !! ДО 09 МАЙ (ден на победата) ОТ КИЕВ И МАЙДАНА НЯМА ДА Е ОСТАНАЛО НИЩО !!!!!!!! А ЗА ГАЗТА СРОКА Е ДАДЕН - КРАЯ НА ТОЗИ МЕСЕЦ !!!! АКО ЗАПАДА НЕ ПЛАТИ УКРАИНСКИТЕ ДЪЛГОВЕ ГОРИ ЗАЕДНО С ТЯХ !!!

Хей тези РУСНАЦИ ги заболяха ръцете да ГО МЕСТЯТ ОТ КРАЧОЛ В КРАЧОЛ -след толкова ЗАПЛАХИ.

Русия се държи с подобаващо достойнство срещу тези педераси в Брюксел. Така и трябва да е. Тя не е ученичка. Да припомня, жертвите дадени от тях във втората световна война...20 млн. а за цяла Европа 40 млн. ..а кой запали войната..същите такива малоумници като тези, които искат да са отгоре.

Затова Сидеров е начело в листата на атака за евро изборите - иска да отиде при педерастите в Брюксел.

Не е добра ученичка очевидно. Щом повтарят действията на Хитлер,.

Няма данни за участие на русия в показните преврати в Тунис,Египет,Либия, и жестокия терор в Сирия обратно има данни за други вкл от западни страни..

Господ мисли за всички. За всеки съди справедливо.

Русия е единствената независима и демократична страна в света.Поинтересувай се от Ехо Москва, Дождь,, Радио Свобода. И т н всички си работят и не са затворени. Сега нека демократите да кажат, кои са опозиционните и инакомислещи месии в Бг или в Европа или в индианският остров.Защо в Литва и Латвия забраниха руските канали за окраина да не говорим. Защо краварите спряха RT на 17ти когато Путин говореше. Демократите вече ми приличат на тези които едно време чакаха комунизма и заглушаваха Радио СвободнаЕвропа. Мисля че всички знаем как свърши това. Това следва и в Европа и в Щатите в момента просто натискат капака но вече е късно ако сега не отпуснат ги чака взрив.

Руснаците и в Балтийските страни искаха руския да е втори официален език, но нали разбираш, че няма как да стане. Тогава те никога няма да научат местния - имат се за имперска нация ....

Тука не става въпрос за статуса на езика говорим за свобода на словото за другата гледна точка. И всички виждат че това е просто една илюзия в европа и щатите. Там НЯМА свобода на словото

Ахтунг!- всички тези които пишат против Русия искат турският да стане втори с намерения за първи официален език в БГ.

Русия е тоталитарна комуно-монархия с президент който се изживява като император...

А ти си с промит мозък.

Май по-актуалния призиви днес е "RUSSIA GO HOME" :)

България, това е любов, България, това е кауза! Уважаеми сънародници, защо мразите България, защо вашата кауза са чуждите интереси??!

Дано това го прочетат червените тролове тук! Стига са писали срещу заплащане за Руските интереси в България!

Може ли някой да отговори на въпроса защо САЩ създадоха атомната бомба през 1945г. впрягайки цялата мощ на страната си?

За да спечелят WWII

Цялата полуграмотна сволоч се надпреварва да хвали един тиранин и окупатор като Путин.Когото и в Русия не обичат!Спрете някой руснак и го питайте какво мисли за него.

Аз съм в Русия и мога да ти кажа какво говорят руснаците на Сащ Ес и подобните на теб твари: - Стига с този Путин не с Путин а с Русия с руският народ имате работа. Мога да те уверя че по отношение на Окраина каквото казва и прави Путин го е казал и ще го направи руският народ.

По голямата част от руския народ не одобрява и мрази кремълския сатрап!Друг е въпроса ,че не може да го изрази открито !В тоталитарен режим ,цензура и полицейско насилие срещу инакомислещите ,трудно се говори истината!

Като едно време в Германия: Един народ, Една държава, Един Фюрер.... Знаем ги тези неща!

И КОЙ ИЗБРА ПУТИН??????

абажурчето мьошето така се е запенил,че ще му падне капачето от главето и пръска сополи от дългия си нос от злоба,трябваш ми спокоен

Руснаците са отново 2-3 хода напред, а американците пак не разбират какво се случва. Липсата на конкретика в договорките от Женева, ги прави една обща рамка, в която всеки може да сложи каквото си иска. Основният акцент е, че украинците трябва да се оправят сами. Самият факт, че руснаците се съгласиха да не участват представители на югоизтока говори, че това е само ход за печелене на време. До 11 май ще се проведат местни референдуми, които подобно на Крим ще обявят самостоятелни републики. Тогава Русия ще изиграе коза - федерация или присъединяване. Това ще закрепи и Крим, защото с непризнаването му, Украйна ще загуби целия си югоизток. С една дума Косово ще излезе скъпо на ЕС и САЩ.

хайде стига сте гледали на проблема само като някакво надхитряне или игра. там (както и в Крим) живеят руснаци и хора обичащи Русия, затова е пределно ясно какво искат те дори за който не си прави труда да се запознае с репортажите от място на медии различни от подчинените на сащ.

Гледах един репортаж на украинска телевизия.... отнесоха си боя от толерантните руснаци!:)

Най добре ще е за украинците да се разделят с проруските си сънародници.... За всички ще е най добре, най вече за Украйна!

Мутрите на света САЩ и Русия искат да си разпределят света,но нещо се поскараха.В случая САЩ се поовлякоха.Разбирам руснаците,въпреки че не им обичам комунизЪма.Те ядоха попарата на Наполеон и Хитлер,поради което не искат пред прага им да има хищник...

Бай Иване,най-после да напишеш нещо горе-долу вярно и смислено!Затова няма днес да те "благославям"!

ще ти дадат надницата иначе

Санкциите дават резултат.Взеха да не им издържат нервичките.Тотална икономическа блокада на Русия и алтернативни доставки на газ за Европа.След 2 години руснаците сами ще свалят Путин...

моше, като че твоите нервички не издържат, след това дълго дежурство в Страстната седмица.

Аман от неграмотни кретени...

Американските юнаци-моряци се наакаха в гащите, само защото един руски изстребител е прелетял над снабдения им с най-модерна военна и комуникационна техника кораб, като отгоре на това им е изключил ел.захранването и така ги оставил абсолютно безпомощни. Ама що дирят в Черно море? Според същестуващия договор, ако военни кораби от нечерноморска крайбрежна държава се задържат повече от 21 дни в акваторията на Черно море, може да бъдат потопени. Като чета за възмущението на командавщия от "шегата" на руския самолет, просто не знам да плача ли или да се смея на наглостта на американеца, който е свикнал всички да му се кланят докато той "спасява света". И сега стана за смях пред същия този свят. Много съм доволен, че им дадоха урок! Така че, като не сте информирани, най-добре е да си седнете на задниците и да не обаждате!Не е задължително да си русофил, за да виждаш на кого му смачкаха мутрата, ама не спира да плаши със санкции. На това народът му вика: хем насран, хем голям!

Ти сериозно ли смяташ, че тези от кораба не са можели да свалят един Су 24? Като човек прочете подобни дебилно-фанатични писания започва да си мисли, че май наистина е по-добре да се дръпне спусъка. Здравият разум казва, че не бива, но пък така поне и дебилите също ще се изпарят (буквално).

Не му се сърди на русофила - болестта е тежка и трудно излечима!:)

су са щели да превземат света, "На Лов За Червения СУ24", не си ли го гледал филма

За можене са можели, още повече самолета е бил без оръжие.Само че шубето е голям страх.Все пак са знаели какво ще стане след това.

В Тази Празнична Утрин един поздрав от мен към Сеньор Амичи и Всички Форумци - Александр Малинин и Белы Конь - Alexandr Malinin, "White Horse / Beliy Kon".Той не е политически, а е За ДУшата. В Тубата се намира моментално. Днес ще изпия една водка и за Ваше здраве. Хубави празници.

и днес търся да прочета, че най-сетне е взето оръжието от 'десен сектор' и т.н. терористи в киев, че е разформирован мегдана и са освободени сградите заети от незаконната хунта в киев за да се възстанови законната власт преди въоръжения им преврат. но уви - не би. изглежда наглостта в киев продължава да е огромна, а на 'инструктурите' им от сащ дори още по-голяма. вместо да използват 'връзките' си с хунтата в киев, тръгнали да заплашват отново Русия със санкции. ха да видим утре дали ще се присетят кой трябва пръв да се разоръжи и освободи заети незаконно сгради, каза им се в прав текст вече.

С.А.Щ. СИ НЕ НАЛЯГТ ПАРЦАЛИТЕ И МИ СЕ СТРУВА ЧЕ СЪВСЕМ СКОРО НАД БЕЛИЯТ ДОМ ЩЕ СЕ ВЕЕ РУСКОТО ЗНАМЕ.

Бе дали рашъните ще имат плат за толкова много знамена, че като ви гледам мераците, май целия свят трябва да покрият. Щото и за партенките на солдатите май скоро няма да имат.

Не "ръшаните" са се почепили в цял Свят ! Що дирят дрогираните УСА войници повечето от трети и четвърти пол в Европа, в Азия, я Африка - на 10000, 15000, 20000 км от УСА ? Що дирят у нас УСА военните бази ? В лошия комунизъм тук руски войници нямаше, а сега негри и мексиканци и безпилотни УСА убийци обикалят цяла източна България.

Шило

Добре де, толкова ли е трудно да имаме нормални отношения помежду си? Толкова ли е трудно да проявяваме уважение към другите, независимо от техните разбирания, виждания? Аз не мисля.

Как да се случи при положение, че всички "мислят" еднакво?

Не е необходимо да мислят еднакво, а да се уважават инакомислещите хора. Липсва уважение! В крайна сметка всеки си изказва мнението, на което има право, но не са единици тези, които си мислят, че само те имат нещо в главите си, показвайки точно обратното, чрез арогантното си поведение и драсканици.

Явно има една държава, която не е достигнала ниво да разбира, че отбелязването с кръстчета на лист хартия е правилния начин да се отбелязва изпълнението на договор. Явно тази държава иска винаги да се прилага изключения спрямо нея. Освен това тази държава отказва да се реформира така, че да може да бъде управлявана

А договорът да не е едностранен ? Защо другата страна не иска и на нея да отбелязват с кръстчета на същия лист какво е изпълнила ? Като сключиха договор от 21.02 на който ЕС и САЩ са гаранти, защо на другия ден извършиха преврата ?

четох някъде ,че при евентуална война между америка и руссия,амриканците ще издържат един час и ще бъде потънала след цялата америка.

Проверих, още не е потънала.:( След час ще проверя пак.:)

моли се на Господ да не стане такава война,че няма да имаш време да провериш след това.

хе-хе-хе! потопяването на уса...това са сладки мечти на рублопапкащите български продажници, неживели под соцiaлизма. ами ако стане обратното,а? отделно,че и в двата случая мяма да има коi да се радва на "победата" си

Ех,тези американци. Ами измислете друг сценарий за намеса.Омръзнаха ни тези остаряли прийоми. И най-после разберете-америка не винаги се пише с главна буква.

Прав сте. когато си срещу тях СИ ТЕРОРИСТ. Същото е и в Украина сега. Срещу старите управляващи си ГЕРОЙ.Срещу новите си терорист. Ами да измислят нещо друго.Те америка явно няма да се успокоят и да спат да мислят,че света се върти около тях.Хайде стига.

Шило

Добро утро! Големи дискусии, част от които много смислени, е имало през нощта. Кога спите, бе хора? Ако го няма заяждането на дребно, и опитите за създаване на панаири, доста умни неща могат да бъдат прочетени тук.Лек ден на всички!

Schilo, бъди актуален, както би казал майстора на мазното слово Местан. Като мен, например. Ето аз винаги, дори и на враговете на Атака, казвам любезно хев а найс дей. Нататък отиват нещата- с добър руски в запас, но и с английски под ръка. И придружено с подходящ музикален поздрав, разбира се. Тая празнична сутрин, той се казва Очень хорошая музыка на душе становится светло. Музиката звучи, като празнична меса, а руските пейсажи са уникални. Хев а грейт плежър с клира. Не е ли така? Така е..

Шило

:)

В нормалните страни конфликта е между различните класи в обществото, за да се намери баланса на интересите. В останалите конфликтите са на етническа, партийна и верска основа. Има и трета категория страни, в които няма никакви конфликти - С. Корея.

Шило

Примери за държави, в които няма конфликти могат да бъдат дадени много. По-важни са причините, които са довели до отсъствието им. Аз предпочитам тези в Швейцария.

Оставаше да искаш тези в С. Корея.:)))

Според мен, в България конфликти има на всякъде. Дори под юргана. Ние си падаме по гюрунтиите. Това предава някаква нашенска емоционалност на скучното ни и печално ежедневие. И безсмислено- би прибавил някой екзистенционалист. Според мен основният конфликт в нашето общество, си остава конфликта между простаците и останалите. Форумите са най голямото доказателство за това. Вие какво ще кажете-дали съм познал.

Право във десятката сеньор!

Мразя американците, защото са много различни от нас. Съчуствам на руснаците, защото са като нас и сме споделяли едно общо зло през миналия век.

Путин е опасен за мира...А ти вуте щом ти харесва Путин ходи да живееш при него! Аз обичам хората независимо от какъв етнос са, но само добрите,трудолюбивите,чесните и почтените и т.н. Мразя лошите,арогантните,безочливите,крадците,михлюзите,бездушните ,независимо от етноса/тези ги оставям да ги съди БОГ/!

Най - много им съчувствам на руснаците в Украйна. Те милите се чувстват, като червените тук при управлението на Костов. Бяха им забранили да говорят на собствения им език.:)

Пищещ интелегентно, но ефекта се разваля, защо пращаш Вуте да живее при Путин. Звучи така- ти като обичаш майка си, защо не отидеш да живееш на майната си. С твоята култура, би трябвало не само да знаеш нещо за рицарите, но и да им подражаваш. Да не обиждаш някого, защото не мисли като теб.

"Не може с Русия да се държат като с провинила се ученичка, пред която размахват някаква хартия, където се отбелязва с кръстчета дали си е направила домашните. Това е невъзможно" .....Защо да е невъзможно, русия каква сила е? По какво се различава от Авганистан, Пакистан и др. мизерни държавици...? А?

Прав си брат! Затъналото блато Русия имат оръжие от 57 г., никаква икономика, никакъв напредък от 30 години насам, пиянски -нетрезвомислещ народ, никаква битова техника и много газ, която и самите те значт, че не я ли пробутат на Европа са умрели на 1 месец. Евала за коментара!

И да ти кажа ли още нещо лошо за руснаците Глист. Жените им едни такива грозни, грозни-думи нямам. Голямо нещастие е да си имаш една такава до теб. Аз съм го пробвал-да не ти дава Господ, такова нещо. Нека тия, които не вярват, прегледат едно клипче-казва се Дмитрии Хворостовски и Анна Нетребко Подмоксовные вечера. И друг път съм го препоръчал, ама нейсе. Нека всички се уверят с очите си, какво племе са тия руснаци. Че какъв президент могат да си изберат подобни хора? Много лош-като самите тях.

"Кат Русия няма втора, тъй могъща на света ! " Казал го е Вазов, а не ти или аз. По това се отличава Русия от всички останали "мизерни държавици" , включително и САЩ.

"руски граждани от мъжки пол от 16 до 60 години, на които бе забранено влизането в Украйна." Така е то - а гейове сигурно може. Както евроГЕЙския съюз разреши приемане на имигранти от Африка, "дискриминирани" на сексуален принцип. Разбирайте гейове.

джуджиста подгана крачерата и започна става послушен. каквото му кажат подписвада.

Наглоста на "демократичните" е наистина потресаваща! Ценизмат им е безкраен! Явно са отчаяни! КРАЯТ ИДВА! :) Дано е за добро!

Дяволът пленил президентите Барак Обама, Владимир Путин и Росен Плевнелиев. За да ги пусне трябвало да хванат 1 мъжка муха сред 1000 женски. Обама хванал женска, Путин и той, а Плевнелиев извадил мъжката. Питали го те как е успял да я уцели, а той отговорил, че влиза и казва: -Аз съм Росен Плевнелиев и съм президент на България! А един отзад ми вика: - Дреме ми на кура

Вижте клипът "Путин уничтожит американскую экономику", който е разговор между американци.

на е важно на вуте да му е добре важното е на хамериканеца да му е зле! по-прости от бг русофилистиците са само руските съветофили.

Нещо се омота в пропагандата.