100 лв. за сертифициране на газова уредба на кола

Собствениците на автомобили с газови уредби ще трябва да платят по най-малко 100 лева до март 2014 г.

Обратно в новината

Коментари - 100 лв. за сертифициране на газова уредба на кола | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Затова трябва да се протестира срещу конкретни казуси и неправилни реяшения като това. Не че подкрепям управляващите, но ако се иска само оставката на правителството и нищо друго, тогава всичката тая помия се натрупва и остава на нашия гръб. Те ще си приберат парите от технотеста и другите документчета, после ще измислят друго и т.н. Не разбирате ли, че дори и правителството да падне всички тези неща остават нерешени и другото правителство каквото и да е то ще ги завари и едва ли ще ги пипне отново, че кой се отказва от свежи пари. Затова да ги настискаме да оправят тая боза а и други каши, а пък след това пак може да си ходят.

Еничари, най точната дума за управляващите ни в момента. Хора опомнете се, до кога ще търпим подобни обири.

прикрит зад изисквания на ЕС. В кой документ на ЕС са посочени конкретните условията за лицензирането на тези АГУ? Отново е на лице побългаряване на общи условия. Повтаря се историята с табелите на контролните номера. Някой от лидерите (приближен до тях или спонсорите им) на тогава управляващите ни натресе тези табели и без изрично искане на ЕС. Първо СБА обяви идеята, но не успяха за известно време. Вътрешен министър стана Румен Петков и изведнъж въпросът с табелите отново стана актуален и ни задължиха да ги сменим. Разбира се с това напълнихме нечии джобове, но не и държавната хазна. Сега отново ни натискат с тези допълнителни такси и отново ще пълним джобовете на лицензираните фирми, а не хазната. Ясно е, че отново някой/и от управляващите, или близки до тях, имат финансов интерес и те, а не държавата определя размера на тези такси. Това е чиста проба злоупотреба с власт и рекет, чрез държавните органи, в полза на частно/и лице/а.

Всичко е продиктувано от вън. България, като пълноправен член на ЕС е длъжна да изпълнява общото законодателство. Нито една партия, нито един политик може да се противопостави. Вече в повечето закони у нас пише "в сила от датата на договора за присъединаване."...

Ама не бе както казваше един приятел, като ме спрат глупавите милиционери, как ще докажат че работи тая газова уредба. Аз ще кажа ми тя не работи ей така просто си я карам. Да ме хванат за...

те как ще знаят кво пише в големия талон?

Ама айде казвайте дата за протест, събираме се отиваме и ги измитаме бе. Айде сериозно ви казвам, без да пишеме по тия форуми че останах без нерви честно.

Ама какво ги чакаме тия още бе какво ги чакаме бе айде правете една една дата за протест и ще ги пометеме бе ейй. Цял живот плащаш на тия мизерници дето се чудят само как да натоварят бедният народ.Боклуцииии

Проблемът не е в 100лв, а във висенето пред КАТ...отиваш в 6-7ч и се нареждаш....и ако не минеш- идваш на другия ден, по-другия....пускаш отпуски, бягаш от работа и т.н. Можеше да го измислят по-интелигентно - отиваш да се запишеш и ти казват "в този ден и в този час"...и отиваш като бял човек. Освен това явно ще трябва да влачим и големия талон с всички останали документи...щото там ще пише

Вече се замислям има ли закон който не е явна кражба от всички нас? Умни сме и сме изобретателни и няма да ни е лесно всеки краде ли краде и знайте, че няма начин да се променят законите, хората, мисленето. В България не са осигурени основни права на народа на свобода и съществуване

Някой богат дали кара на газ ?? Бедния трябва винаги да е надупен !

"бедният винаги е надупен", защото не ходи с тояга да си търси своето. я виж майките-фабрики за деца, как си знаят правата?

Това е поредната простотия и варварско ограбване на гражданите на България.

коледни надбавки по 100 лв от партиата бсп-дпс-и ефендетата от атакистите

Наредбата е обнародвана в ДВ ДВ, бр. 21 от 01.03.2013 г., в сила от 01.03.2013 г. 12 месеца след обнародването влизат в сила разпоредбите на чл. 26, ал. 3 - 7, Сами си сметнете кой е автора на наредбата ... НАРЕДБА Н-3 от 18.02.2013 г. за изменение в конструкцията на регистрираните пътни превозни средства и индивидуално одобряване на пътни превозни средства, регистрирани извън държавите - членки на Европейския съюз, или друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство Обн. - ДВ, бр. 21 от 01.03.2013 г., в сила от 01.03.2013 г

А защо пък сегашните загрижени за народа не вземат да отменят влизането в сила на тази наредба за бъдеще неопределено време?

нали има паспорт всяка газова уредба??? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Преди седмица разговарях с колеги професионални щофьори от Латвия и ми казаха че документа за професионалната компетентност им излиза 60 евро като в тези пари е включен курса за Д и Е категории и в цената влиза и талончето което за да ти го издадът нашите лакоми институции искат 40 евро и още 120 за курса. И питам защо латвийците взимат по голями от нашите заплати и в същото време плащат 3 пъти по евтино за същата услуга. И ВИ ОТГОВАРЯМ ЧЕ ВИНАГИ ЩЕ Е ТАКА ДОКАТО БЪЛГАРИНА НЕ СКОЧИ И ПОМЕТЕ ВСИЧКИТЕ ИЗЕДНИЦИ.

Колко тъпи са украинците... протестират за ЕС! Ако знаят възможността за какви реформи и какви лични разходи ги чакат, биха се радвали, че засега се разминават с тях. От ЕС съвет само жилото, а меда го няма никакъв!

Само преди 2 месеца сменях регистрация,като преди това и преминах ГТП. И на прегледа и регистрацията изрично правеха проверки и записваха,че колата е на газ!Ако този преглед според тях е нелигитимен да ми върнат парите! Иначе е ясно,че няма да се разминем само с 100лв,на мен ще ми трябват и 2х50 км. до тех-пункта+мин 1 загубен(работен ден) и здр.проблеми от висенето по гишетата! А бе не знам толкова ли са загубени тези евро-законотворци,или нашите са абсолютни дрисльовци,защото в Европа като пръднат нашите се насират! То не бяха номера,талони,книжки за всичко ни дерат!Лично съм виждал италиански,френски дори полски автомобили със старите си номера да се движат у нас,как са прекосили Европа и нашите са ги пуснали на границата не знам? Карам от повече 35 год с проф."С"-кат- и аще при "татово" време си влачих 1000кг "караванка" с "дванесетака",днес разбирам,че съм бил неквалифициран и ще трябва да карам курс на стари години за "Е" разбира се отново с/У заплащане при определени фирми.... Да си кажем и за "тъпотията" т.н.лекотоварни тип "баничарки" да преманават преглед на 6 мес.без значение дали са фирменни и дали въртят само по 8-10 000 год пробег!

Ама, защо да ги подаря тия пари, които не са и един резервоар гориво, на някой купил си стенд за тестване и без клиенти и на КАТ ( ми ся ко ша праим?) . Вместо това мога да ги използвам за някое "културно" мероприятие, например посешение на кръчма с гаджето или жената... Та.., и икономиката напред да дръпне, я!

А същата баничарка, само че със седалки е само веднъж в годината на преглед. Нищо че тя вози хора а другата картофи. Изглежда картофите са по важни.

Леле, че трагедия. 100 лева не са и един пълен резервоар. Ама що ще карат хората да се сертифицират, то си е вързано здраво ... с тел и тиксо.

Как пък определиха глобата между 2000 и 7000 лв.?По какви критерии?Изсмукани от пръстите предполагам.

Сега на работещите,интелигентните и младите ,ще смъкнат и деветте кожи за да си избият милиардите заеми дето стратегически инвестираха в дебелото черво и нужниците на четирите основни дирека на коалицията-бастуните,брикетите,психарите и криминалните!

ДА ИЗЛЕЗЕМ И ДА ИЗРИНЕМ ТАЗИ ИЗМЕТ ХОРА....КАКВО ОЩЕ ЧАКАМЕ.....НЯМА ВЕЧЕ КЪДЕ ДА НИ ТАКОВАТ ДУПЧИЦА НЕ ОСТАНА ДЕВСТВЕНА....

нещо не им върви бензина ,или пък някоя фирмичка ще си напълни гушката

Гласувайте за ЕС. Щастливо ще живеете. Всичката бъркотия иде от там. Който и да е на власт все тях слуша. Преди четири години ни задължиха да монтираме на личните си автомобили ТАХОГРАФИ. Един такъв уред излиза около 1000 лв. Разбира се е напълно излишен. Нямаш ли го глобата е 5000лв. Справка ЗАвтП.

Дотогава дано не са на власт !!!Простаци!

Време и на 1. март изтича даденият едногодишен срок. Иначе всички политически уроди, дето им викат "ЕЛИТ" потриват ръчички пак да издоят народа-единствената дойна крава!

простако ...

do nashite pari opryaha ...

ми ще опрат та...да не искаш от техните коледни бонуси да се бръкнат за бюджет 2014

Най-вероятно няма такава директива. Сигурно някъде има някакъв пожелателен текст, който казва, че трябва да се знае, че колата кара и на газ. Паспорта, който сега се издава сигурно върши идеално тази работа за този текст на тази директива.

1000000 kоли х 100лева= 100 000 000лева Честито!

Вече тая сума не я броят за големи пари! А помните ли, когато през 2001 "царят" омая народа с възможност за нисколихвени бизнес кредити от цели 5000 (ПЕТ ХИЛЯДИ) лева? Тогава тази сума беше твърде голяма, а днес е нищо... След тази година се случи гигантското забогатяване на маса отрепки, които днес са уважавани банкери и капиталисти-работодатели на базата, заложена от разбойническата костова "приватизация". Те са тези, които дават мило и драго да се оплюва непрекъснато комунизма на всички нива, най-ги е страх да не се завърне! Но целият свят вече е тръгнал натам-"модерното" робство писна на всички...

ОООСТАААВКАААААААААААААА!!!

Дано повече хора да излязат да протестират и да ги стреснат тия в НС, че иначе кучетата си лаят а кервана си върви. Аз лично бих си сложила веднага стикер на колата Протест срещу рекета на правитеството, щото не мога да намеря толкова време да съм все пред НС. И хайде и таксиметровите шофьори да се включат, че те са си голяма сила.

ПОРЪЧВАЙ СТИКЕРИТЕ и НИЕ ЩЕ СИ СЛОЖИМ АМА ДА ПИШЕ ИЗА ОСТАВКА НА ТИЯ НЕКАДЪРНИЦИ

Някакви идеи за протест.,., инак не виждам оправия

ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ

В САЩ няма годишен технически преглед. Сам си преценяваш дали автомобила ти е в ред защото пътната помощ е доста скъпа. Кога ли ще ги настигнем американците?

в системата на здравеопазването, която по-бързо се оттървава от болните бедни и стари хора..

Абе кога ще разберете че тука е ЕВРОПА. Стига сравнения с загубената фашистка империя дето могат да те напъхат в затвора за един изгорял стоп

Хм, я ми кажи за кой щат става въпрос.Доколкото знам има емишън тест, който разбира се е ВСЯКА година!Струва м/у 15 до към 25 долара.

pri minimalna zaplata $7/chas... pravi si smetkata kolko mu struva pregleda realno s teq $15 i se zamisli kolko shte ti struvat na teb teq 100lv

абе до кога ще тарпим глупостите на политиците! стачка и блокиране на патищата. от каде на каде ще ни ограбват! не сме им стапили на шята за това си позволяват! само искат пари от нас, а какво получаваме! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Няколко години ходих на годишен преглед на газовата уредба греди годишния преглед на колата. Вписваха нещо в "газовия" паспорт. Сега ще си имам и газов паспорт и газов талонл Интересно дари няма утре да поискат да го запишат на чип, който да се опитат да го имплантират. Де бой де! Ако толкова им трябват 100тина милиона до март, защо не измислят допълнителен преглед (само за 10000) на мепесетата с над 300 коня......

Как не ги е срам долни мръсни чевени гадове.Съдраха ни кожите от гърбовете. НЕ ПРОТЕСТИ, А АВТОМАТИТЕ ТРЯБВА ДА ГРАБНЕМ

И ДА ДОБАВЯ:НЯМА ПО- АЛЧНО И ИЗОБРЕТАТЕЛНО ЧОВЕЧЕ ЗА КРАЖБИ ОТ КОМУНИСТИТЕ.

Дали,това е възможно да стане в Гърция?Гърците,коя европейска директива нарушават,като пътуват по Европата,със допотопните си лични карти и най-старите номера на автомобилите,а дали имат опоменато в рег.талона,че имат GAS?Те по-мако европейци от нас ли са?

:) Днес от 8,00 до 13 часа успях да мина благополучно тази пре регистраця в Враца и то само срещу 24 лв, макар че стана голяма лудница след 10 ч Лошото беше че непрекъснато се изменяха изискванията и се рдих на 1 гише 3 пъти!

Като гледам публикацията си мисля, че господата журналисти пак само разлайват кучетата и са се оказали погрешно осведомени щом като може да се пререгистрираш само срещу 24 лева. Иначе, при преминаване на ГТП където лицензирани фирми извършват пълен преглед за техничека изправност и законност на всички системи на автомобила включително и на газовата уредба. Затова не ми е ясно за какви "лицензирани" фирми става въпрос в публикацията, което ми мирише на пълна неосведоменост или по-лошо - на платена публикация.

Работят за себе си не за нас .Те са против хас за какво са тези паспорти прегледи на газови уредби сега последната истерия за събиране на пари

За номерата си платих ама този път ще ме хванат за долуподписания. Аз съм с дизел.

Tея червени гниди ще измислят и за дизелите нещо щом е да грабят бедния народ

Естаствено че трябва да измислят,омръзна ми да дишам пушаците на селяни с умрели дизели

Някой дава акъл как да се предизвикат по-скоро нови избори. А иначе идеята е "как набързо да намерим 100 млн лв за харчене" - може пак за изборите.

ЕПА НЕМА ТАКАВА ЛИЗАЧЕСКА ДЪРЖАВА!?!?В ИТАЛИЯ В МОМЕНТА ПО ПЪТИЩАТА СЕ ДВИЖАТ ЛЕКИ КОЛИ С ТРИ РАЗЛИЧНИ НОМЕРА ОТ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА.ТАКА СЕ ГУШКАТ МИЛИОНИ ОТ ПРОСТИЯ И ТЪП БЪЛГАРИН.НО КОМЕНТАР.

"Проверката на газовата уредба и измененията й ще бъдат сертифицирани с помощта на технотест." ще надуват техно и ще гледат дали ще гръмне?

Знаете ли кога ще си сертифицирам уредбата? НИКОГА! Като ме спрат шапкарите ще казвам "сложих я вчера". А за прегледа ще си махам бутилката, не е сложно, пък и е един път годишно.

Хайде сега ранобудните да блокират КАТ !

КАТ не са виновни м ввиновни са тези който харчат парите на народа и се чудят колко кожи още да им махнат

Имаме експертно правителство.Всичко може да се очаква.Бъдете сигурни ,че с това няма да се свърши,напротив сега се започва.Следващото вече е ясно-задължително застраховане и ред други измишльотини за крадене на пари.Тези с телефонните обаждания ряпа да ядат.Големите мафиоти се занимават с големи суми.

Чиста форма на рекет за събиране на пари за раздаване на циганите.