Вчера в района на Сточна гара камион, превозващ багер, закача контактната тролейбусна мрежа, която пада и удря пресичащата пешеходка. Тя е починала на място. Жиците удрят странично и стъклата на градски автобус, но за щастие няма жертви. Удрят и една таксиметрова кола.

За 24 часа е арестуван шофьорът на камиона, който е бутнал контактната мрежа. Срещу него се води разследване за пътно-транспортно произшествие с причиняване на смърт по непредпазливост.

Според разследващите, багерът, който е бил превозван от камиона, не е бил укрепен правилно. И за да не падне, шофьорът повдигнал кофата му и така увеличил височината на извънгабаритния товар. От друга страна, тролейбусните жици са били провиснали с около половин метър. Преди да бъде арестуван, шофьорът на камиона заяви, че никъде по булеварда не е видял табела, ограничаваща движението на извънгабаритни товари.

Проверка на Нова ТВ установила, че действително по булеварда няма такива табели. Тролеи не минават от тук от 10 години. Затова контактната мрежа не се поддържа, твърдят хората. Само този месец контактната мрежа по бул. „Васил Априлов” пада за трети пореден път.

Още в понеделник общината ще поиска от градския транспорт да махнат опасните жици.